Booking.com – 11

• 50 045
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
  • София
А къде е настройката винаги да се плаща в местната валута (на домакина)? Май по-назад беше споменал за наличието на такава? Аз виждам единствено опция да избирам, която си поискам валута.
Ето го. Но вече не мога да сменя. Много се прецаках, че не се сетих преди да правя резервация.

# 631
  • София
Не е ли винаги местната валута по дифолт?
И да трябва сам да смениш за да платиш в друга?
А в каква валута се показват цените не е ли пък нещо трето и независимо от това в коя валута ще платиш?

# 632
Бях питала преди известно време за колко време се изплащат наградите, виждам, че и след това има свързани въпроси, за това пускам ъпдейт:
Резервация приключила на 09.05, изплатена на 23.05
Резервация приключила на 24.06, изплатена на 08.07
Резервация приключила на 26.06, изплатена на 10.07
Резервация приключила на 29.06 - все още чакам изплащане

# 633
  • На планетата Земя
Аз имам осъществени нощувки в няколко хотела в Китай в периода 12.6-27.6 и все още чакам.

# 634
  • София
Здравейте, моля за съвет. Резервирах през Букинг хотел на Тасос, когато пристигнах се оказа, че няма нищо общо със снимки и отзиви от сайта. Посрещнаха ме собствениците на скандал, като явно бяха подготвени , че няма да остана, защото на момента ми казаха да платя половината на резервацията иначе нямало да напусна острова и щяло да стане много лошо. Както и да е, тъй като съм резервирала през Букинг анулирах от там и си платих 50%. Но трети ден се опитвам да се свържа с тях, защото това, което предлагат няма нищо общо на живо и смятам, че бях измамен.

# 635
  • София
Как се опитвате да се свържете?
На телефоните на българския офис отговарят само в работни дни.

# 636
Ако съм на зор, говоря с когото мога да се свържа веднага. Примерно местния офис, в държавата в която съм. Или американския, телефони 1-800 са безплатни през скайп и вайбър

# 637
Не мисля, че нещо може да се направи по въпроса, още повече след анулация. Трябвало е да се свържете с Букинг преди това. Картово плащане ли беше или в брой?
Скайп вече няма😉

# 638
  • Sofia
Трите линийки и после

Скрит текст:

Ето го. Но вече не мога да сменя. Много се прецаках, че не се сетих преди да правя резервация.

Скрит текст:

Ей, много ви благодаря, златни сте! Flowers Hibiscus

Досега не съм обръщала внимание, защото тази опция не ми е в Suggested for you, а отдолу, в All currencies, и просто не съм я забелязала. Simple Smile

# 639
  • София
Не е ли винаги местната валута по дифолт?
И да трябва сам да смениш за да платиш в друга?
А в каква валута се показват цените не е ли пък нещо трето и независимо от това в коя валута ще платиш?
По дифолт предлага валутата на държавата на потребителя. При регистрация като си посочил, че си от България и БГ мобилен номер, дава всичми цени в BGN по курс, който ползва Booking. Курсът е ориентировъчен и в деня на плащането се прилага съоъветният за деня. Само че курсовете на Booking са по-неизгодни от банковите курсове и ако се зададе валутата на хотела, превалутирането ще стане по банковия курс за съответната карта, с която се плаща. Особено при големи суми има съществена разлика. В петък ще платя, за съжаление по курс на Booking и ще публикувам тук колко е разликата за 6 нощувки в Лондон.
Промяната на валутата обаче трябва да се направи преди резервация, защото после вече се фиксира в коя валута ще е плащането.

# 640
  • София
По дифолт предлага валутата на държавата на потребителя. При регистрация като си посочил, че си от България и БГ мобилен номер, дава всичми цени в BGN по курс, който ползва Booking. Курсът е ориентировъчен и в деня на плащането се прилага съоъветният за деня. Само че курсовете на Booking са по-неизгодни от банковите курсове и ако се зададе валутата на хотела, превалутирането ще стане по банковия курс за съответната карта, с която се плаща. Особено при големи суми има съществена разлика. В петък ще платя, за съжаление по курс на Booking и ще публикувам тук колко е разликата за 6 нощувки в Лондон.
Промяната на валутата обаче трябва да се направи преди резервация, защото после вече се фиксира в коя валута ще е плащането.
При мен не е така. Българин съм, регистриран от България с български телефонен номер.
Всички цени виждам в местната валута по дифолт. Трябва аз да предприема действие за да ги видя в друга валута.

# 641
  • София
RebelHeart, виждате ли ги в местна валута + равностойнсот в лева? Ако е така, значи е заложено да плащате в лева. По-горе съм дала екран откъде да си проверите настройките на валутата. Там е важно да сте сложили конкретната валута на мястото на настаняване или валута на хотела преди резервиране, за да не плащате по курса на Booking.

# 642
То май запомня настройката, така че кое е по дифолт е малко неясно. Както и да е, показах къде е.

# 643
В приложението как стигате до настройка на валутата, че аз се омотах нещо🥹

# 644
My account -> device preferences-> currency

Общи условия

Активация на акаунт