ВАКСИНИ - ТЕМА САМО ЗА вредата от тях - тема 38

• 16 938
  • 372
  •   1
Отговори
# 105
  • Deutschland
В Германия има организация на лекари, които са ЗА свободен избор и винаги можеш да се допиташ до тях за съвет. Отговарят бързо и безплатно. Аз не ваксинирам децата и ми бяха много полезни, когато си търсех педиатър с моите разбирания.

# 106
  • Sofia
... да не ваксинираме дъщеря ни. Изключително здраво дете!
... децата на най-отявлените ваксъри, които слагат не само задължителните, но и препоръчителните ваксини, са най-болни. Да, записани са на ясла и градина, но какво от това - те почти не могат да ги посещават, боледуват със седмици, все с усложнения. Оздравяват, ходят 5 дни и пак са болни. Литри антибиотици вече са изпили за крехката си възраст. Обаче нали, то било нормално: "всички боледуват като тръгнат на ясла и градина, ти ще видиш". Ами не всички боледуват! За да съм точна, някои боледуват, но от хрема.
А Вашето дете изобщо някога посещавало ли е ясла? И то държавна, където са наблъскани по 20+ деца в едно затворено помещение и където зимата и есента изобщо не ги извеждат навън?

Моите деца са ваксинирани. (Разбира се, на мнение съм, че ваксинирането трябва да е личен и свободен избор).
Когато не ходят на ясла, не боледуват (изобщо!). Тръгнат ли на ясла - до една седмица са вече с хрема и евентуално с кашлица. С опит с три деца съм и вече определено е доказана връзката ясла-боледуване. И това няма общо с ваксинирането, защото задължителните и препоръчителните ваксини не предпазват от обикновените градински бацили, които са неизбежни и при които много зависи какъв е естественият имунитет на детето.
Ваксините са за хепатит Б, туберкулоза, дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, морбили, рубеола, паротит, варицела, HPV и т.н. - все инфекции, от които децата не се разболяват всеки месец в градината и не минават с по един сопол.

# 107
... да не ваксинираме дъщеря ни. Изключително здраво дете!
... децата на най-отявлените ваксъри, които слагат не само задължителните, но и препоръчителните ваксини, са най-болни. Да, записани са на ясла и градина, но какво от това - те почти не могат да ги посещават, боледуват със седмици, все с усложнения. Оздравяват, ходят 5 дни и пак са болни. Литри антибиотици вече са изпили за крехката си възраст. Обаче нали, то било нормално: "всички боледуват като тръгнат на ясла и градина, ти ще видиш". Ами не всички боледуват! За да съм точна, някои боледуват, но от хрема.
А Вашето дете изобщо някога посещавало ли е ясла? И то държавна, където са наблъскани по 20+ деца в едно затворено помещение и където зимата и есента изобщо не ги извеждат навън?

Моите деца са ваксинирани. (Разбира се, на мнение съм, че ваксинирането трябва да е личен и свободен избор).
Когато не ходят на ясла, не боледуват (изобщо!). Тръгнат ли на ясла - до една седмица са вече с хрема и евентуално с кашлица. С опит с три деца съм и вече определено е доказана връзката ясла-боледуване. И това няма общо с ваксинирането, защото задължителните и препоръчителните ваксини не предпазват от обикновените градински бацили, които са неизбежни и при които много зависи какъв е естественият имунитет на детето.
Ваксините са за хепатит Б, туберкулоза, дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, морбили, рубеола, паротит, варицела, HPV и т.н. - все инфекции, от които децата не се разболяват всеки месец в градината и не минават с по един сопол.

Зная за кои болести са ваксините. Даже изключително добре съм запозната, не мислете, че не съм направила дългогодишно проучване и не съм обмислила плюсовете и минусите. Решението ми въобще не е емоционално.
Личните ми наблюдения са, че когато тялото и имунната система не са обременени с излишни вещества, убити вируси, абортирани клетки на животни и какво ли още не, организмът и имунната система работят много по-добре и се справят безпроблемно със сезонните вируси. Пак казвам, това са лични впечатления, не съм медицинско лице, но съм си направила изводите.
Понеже изброихте някои заболявания, ще ви споделя моето мислене за тях.

Хепатит Б - разпространява се по кръвен път. Поставя се в родилното. За мен вероятността, първо да се наложи преливане на кръв на бебето ми и второ тази кръв да е заразена е минимална. Затова не се притеснявам от тази болест. С Хепатит А е по-лесно човек да бъде заразен, но тя не е в задължителните.
Туберкулоза - въпреки високия процент ваксинации, туберкулоза в България има и винаги е имало. В държави, където няма БЦЖ ваксина не е по-голям процентът на туберкулоза. Това заболяване  много често (не винаги) е обвързано с начина на живот и бита. Питателна храна, хигиена...Много от хората, живеещи в гета страдат от туберкулоза, въпреки че са ваксинирани.

С дифтерията не съм подробно запозната. Почти я няма вече, а и се лекува. Това е болест, която я е имало по време на войните, най-вече заради изключително ниска хигиена.

Тетанус - знам за него, че ако се убодем на ръждив пирон, например, може да се заразим с тетанус. Ако ни ухапе кърлеж - не, въпреки че много лекари ще препоръчат ваксина. Кислородната вода действа изключително добре на рана от ръждив предмет и убива тетанусните клетки.

Коклюш - неприятно заболяване, дълги месеци продължителна кашлица, опасна за бебета, заради честата кашлица. За по-големите деца също е неприятна, но се лекува. Близко дете боледува миналата година. Кашля два месеца и отмина.
Морбили, паротит, рубеола - аз като дете боледувах от рубеола - просто няколко пъпки и май температура. Не е невъзможно да настъпят усложнения, както от всяко заболяване, но като цяло се лекуват успешно и лесно.
Варицела - все още препоръчителна. До преди да влезе тази ваксина у нас всички знаехме, че е най-добре да изкараме варицела в детска възраст. Сега започнаха да ни плашат колко е опасна варицелата и че задължително трябва да си ваксинираме децата веднага щом навършат 1 г.
HPV - доказано неефективна, научни статии, че води до безплодие, излишна и дано не я направят задължителна. В момета има доста активна кампания да се ваксинират и момчета.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 10:40 от Love_and_Smile

# 108
Не казвате посещава ли детско заведение Вашето дете?

# 109
За детското заведение - да, посещава.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 12:59 от Не се сърди, човече

# 110
  • Sofia
Да, знам какво представляват всички тези болести. Може в днешно време и да се лекуват, но аз предпочитам да ваксинирам, вместо да се стига до болест и лекуване.
Не агитирам "ЗА" ваксиниране, пак подчертавам, на мнение съм, че това трябва да е личен и свободен избор.

Постът ми беше свързан с това, че яслата (особено държавна) влияе в пъти повече върху общата заболеваемост на децата, отколкото дали са ваксинирани или не. И изобщо не трябва да се подценява като фактор. Човек, чието дете никога не е било в ясла, няма как да го разбере. И за мен преди яслата "градинското боледуване" беше нещо като мит, докато не се сблъсках с реалността. И в случая за общото боледуване играе естествения имунитет, а не определен имунитет придобит чрез ваксина. Имунната система се обременява/затормозява повече с чести боледувания, антибиотици и др лекарства, отколкото с отделен отговор към определени патогени.

Това е един порочен кръг на боледуване, тъпчене с химия, падане на имунитета и защото имунитетът е спаднал пак боледуване, тъпчене с химия и спадане на имунитета. За хората, които не могат да си позволят да си гледат детето вкъщи за по-дълго време, да му позволят да му се вдигне малко имунитетът е страшно. И пак - тук няма значение ваксинирани или неваксинирани.
Моите може да са ваксинирани срещу грип, но независимо от това, пак може да хванат RSV. И в зависимост от техния естествен имунитет може да го изкарат леко или тежко.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 12:58 от Brin de muguet

# 111
  • София
Реакция след ДТК ваксина: историята на Изи: отключва синдром на Стивънс- Джонсън
https://vaccinationinformationnetwork.com/izzys-story/?fbclid=Iw … -8l3FQVqfJ8sMZ4Dg

# 112
  • Sofia
Много ми стана мъчно за момиченцето.
Но доколкото разбирам, това състояние се отключва изключително рядко от ваксина. Майката споменава, че най-вече причинителите са нестероидни противовъзпалителни средства с основна съставка Ибупрофен (като Нурофен) и антибиотици.

Също така намерих и това :
https://www.puls.bg/aktualno-c-6/za-sindroma-na-stivns-dzhonsn-i … iotitsite-n-12218
Скрит текст:

# 113
Да, това е ясно, реакцията към ваксини и всякакви лекарства е И с наследствен фактор. Вие/ние сигурни ли сме какво носят вашите/нашите конкретни гени и какво и кога ще се отключи, така че да съжаляваме до края на живота си за взето от нас решение.
Реакцията към ваксини/лекарства е строго индивидуална и не може да се прогнозира на практика. Дет се вика седиш и чакаш какво ще стане. Нещо като "руска рулетка".  И това , че вчера не си имал имунната отговор при употребата на конкретен медикамент, не означава , че точно днес няма да се случи. Алергичните реакции са внезапни остри реакции на организма към конкретно вещество, въведено в него по един или друг начин. И не подлежат на прогноза - какво ще стане в бъдеще.

# 114
  • Sofia
Така е.
Нито омаловажавам това, което се е случило с момиченцето, нито пренебрегвам фактора "руска рулетка" и генетична предразположеност.

Това, което исках да кажа е, че според това, което прочетох за този синдром е, че тази остра алергична реакция е по-вероятно да се отключи от нестероидни противовъзпалителни средства, антибиотици, антиконвулсанти и различни вируси, отколкото от ваксина.
Просто такава реакция от ваксина (според източниците) е в пъти по-рядка, отколкото от обикновения Нурофен.

Ето това е от листовката на Нурофен :
Цитат
Червеникави плоски, подобни на мишена или кръгли петна по торса, често с мехури в центъра, белене на кожата, язви в устата, гърлото, носа, гениталиите и очите. Тези сериозни кожни обриви могат да бъдат предшествани от повишена температура и грипоподобни симптоми [ексфолиативен дерматит, еритема мултиформе, синдром на Стивънс-Джонсън, токсична епидермална некролиза];

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 12:45 от Brin de muguet

# 115
Абсолютно съм съгласна. Бобото. Аз самата имам няколко придобити алергии точно към някои НСПВС. И то доста сериозни реакции.
Но това не означава че няма да пия лекарства до края на живота си или че няма да давам на детето си нурофен или парацетамол при нужда, само защото аз имам алергия.
Или по-зле защото Петкан има.

# 116
  • София
Да беше само тази тежка животозастрашаваща реакция, разбирам, но не е само тя, а има и по- тежка от нея- нарича се летален изход. И след като при всяка ваксинация се очаква малко или много някаква реакция / може и никаква външна да не е, но не знаем какво се случва в организма, сега или след време/, и като прибавим всяка следваща ваксина, всяка със своите рискове, накрая рискът се умножава и расте/ има си цял дял в математиката, който се нарича " елементи на вероятност и статистика"/. Но не мисля, че който и да е родител иска детето му да попада в подобна "томбола"- някои не се и замислят за страничните реакции, вярват на педиатъра или допускат, че нещо може да се случи, но, притиснати от перспективата за  отказ от прием в градина, се надяват всичко да е наред.
Никой разумен човек, никога, не е твърдял, че странични реакции се случват САМО и ЕДИНСТВЕНО от ваксина. Тук споделяме такива, поради естеството на темата.

# 117
Toва за Ковида, видяхте ли го
https://obektivno.bg/beliyat-dom-obyavi-oficzialno-kovid-19-e-iz … l-ot-laboratoriya
Вероятно е само айсберга, но ... тепърва ще се говори как ни запушваха устите!

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 23:41 от the Дорис

# 118
100% политическа статия с пропагандна цел - да очерни предшествениците на Тръмп и Китай. не казвам, че не е вярно, а че само това ги е водило.

# 119
Това е едно видео за аутизма и прогресиращата му честота през годините:
https://www.facebook.com/reel/1367827831023977

Споделям го тук, тъй като много хора смятат, че ваксините ИМАТ нещо общо с аутизма. Или по-скоро ваксините причиняват нещо като имунен енцефалит и от там последици определяни в спектъра на аутизма. Рано или късно ще стане ясно. Дори няма да кажат "Извинете!", а ще се замълчи и поеме в друга посока.
Ако е вярно, че прогресията върви всяко ВТОРО дете да е аутист това е просто УЖАСНО!

Наблюдавайки в продължение на 20 години, как се променя болестният фон и каква е връзката между ваксините и аутизма, смея да твърдя, че ваксините имат общо с аутизма, но връзката не е пряка (причинно-следствена). Има предшестващи обстоятелства, свързани с генетични,  епигенетични и други фактори.

Общи условия

Активация на акаунт