ВАКСИНИ - ТЕМА САМО ЗА вредата от тях - тема 38

• 12 798
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
Може ли някъде официална статистика, тъй като не успявам да намеря?

# 226
И защо ти слагат задължително инжекция срещу тетанус след ухапване или опасно порязване? Независимо колко скоро си се “ваксинирал”.
Тия дето ходят да се бодат на 10 години (има ли такива), защо го правят, не ми е много ясно.

# 227
Може ли някъде официална статистика, тъй като не успявам да намеря?

Може. Дори се въвежда термина "Ваксино Ассоцииран Паралитичен Полиомиелит"
Вижте статията на Проф. д-р Хр. Одисеев с препратки към 27 книги и публикации по темата.

ЗАЩО ЖИВАТА ПОЛИОМИЕЛИТНА ВАКСИНА БЕ ЗАМЕНЕНА С УБИТА

/Сайта на ГП-тата не е структуриран добре и линковете не излизат. Използвайте търсачката./

Това е причината СЗО да разпореди прекратяване използването на живата полиомиелитна ваксина.

СЗО взема строги мерки за глобално прекратяване използването на живата ваксина:
– за да ускори прекъсване приложението на жива ваксина, СЗО отправя апел към фирмите да спрат производството на жива ваксина и да го преустроят за убита.
– за да се намали риска от неумишлено или умишлено използване на жива ваксина, което може да доведе до широко разпространение на подивелите типове 2 и 3, СЗО изпраща безплатно 160 000 дози убита ваксина като резерв в страните, които са използвали жива ваксина през 2015 г., за използване при евентуална поява на тип 2 и 3.
– СЗО разпорежда да се проверят хладилниците на световната лечебна мрежа за наличие на жива ваксина в тях и да декларират, че са ги унищожили. До 31 август всички страни, с изключение на две (не се съобщава кои) декларират, че не разполагат с жива ваксина.

Голям скандал се е вдигнал заради огромен брой пострадали деца, някои парализирани доживотно.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 22:54 от Минчо Минев

# 228
  • Sofia
https://vaccination-info.europa.eu/bg/poliomielit

Цитат
Полиомиелитът не може да бъде излекуван. Заболяването може да се предотврати само чрез имунизация. Имунитет се постига след ваксинация или след заразяване с вируса.

Към момента има два вида ваксини: инактивирана полиовирусна ваксина (IPV) и жива атенюирана перорална полиовирусна ваксина (OPV). И двете са високоефективни срещу полиовирусa.

Въпреки че ваксината OPV не се използва в ЕС, тя все още се използва в определени страни, където има случаи на предаване на дивата форма на полиовируса с цел овладяване на огнищата. OPV е безопасна, ефективна и спира разпространението на полиомиелита.

В редки случаи, и само сред общности с ниско имунизационно покритие, обаче живият отслабен вирус в OPV може да циркулира в общността за продължителен период от време и да мутира във форма, която причинява парализа. Това не означава, че отново се е появил див полиовирус. Поради това тече кампания за прекратяване на употребата на този вид ваксина в световен мащаб възможно най-скоро след унищожаване на дивия полиомиелит.

Имунизацията с IPV срещу полиомиелит е част от рутинните програми за детска имунизация в държавите—членки на ЕС.

Не били компютри, а компоти...

# 229
  • София
Brain de miguet - това, което е цитирано още веднъж показва, че от ваксина можеш да се заразиш от полиомиелит. И в България има много такива случаи. Имаше и огнища на морбили след ваксина, вкл. и в България. В края на миналия век в България заразиха децата със заушка и то с много неприятни последствия.
Аз не зная къде има официална статистика. Това са неща, които аз си спомням.

# 230
Днсс болна отивам при личния ми лекар (с гноен синузит съм) да ми изпише антибиотик, той ме посреща с въпроса - ще слагам ли ваксина за тетанус? Викам не. Ами в този случай да съм подпишела отказ. Подписах, даже без да видя какво пише вътре (не че има голямо значение, не очаквам да съм се съгласила да ставам донор 😁). РЗИ щели да ме глобят. На някой да му се е случвало?
После се сетих, че съм болна и ваксина в този случай съвсем няма да ми сложат.

# 231
Няма да те глобят, спокойно, но ЛЛ няма да вземе пари за ваксинацията.

# 232
Те за това ли толкова натискат за тези ваксини и малки и големи, защото вземат допълнително пари
Лелеле...
Синът ми като беше на 6 месеца някъде мисля и посещавахме една педиатърка и когато казах че не смятам да поставям ваксини тя започна да ме убеждава че трябва. Сигурнон половин час само за това говори и аз за да си тръгна казах ще си помисля. На следващия ден личната ми се обади и попита кога ще дойда да взема ваксината за малкия и аз в шок
После разбрах че въпросната педи се е обадила на личната да се уговори да взема ваксината и да я занеса на педито че тя щяла да я постави защото съм се страхувал, а на нея и имам доверие...
Повече не отидох при нея

# 233
Странно беше, досега никой не е настоявал за тази ваксина. Аз самата не съм поставяла ваксината след училищна възраст. А и не знам какъв е смисълът да поставя ваксина за тетанус  с действие 6 месеца и при нужда (при срязване например) да поставям отново. Много било паднало ваксинационното покритие.

# 234
И аз имам проблеми сега с личната, заради последната ваксина на малката на 17 години. Тя ще ги направи чак през януари. Обаче тя започна да ме изнудва, че за да й даде личната здравно-профилактична карта за училище трябвало да й сложи ваксината. Казах, че има време до януари. Ами ние, казва, не чакаме точно годините да навършат. Викам - аз пък ще чакам. Ей, ядоса ме. Няма да й я слага тая ваксина! Какво да очаквам?

# 235
Ще ти даде приложение 5 и 6
Просто тази ваксина ще липсва
Нищо фатално не е

# 236
Очаквай, че ЛЛ ще се сърди, защото не е взел пари.

# 237
Очаквай, че ЛЛ ще се сърди, защото не е взел пари.

В Хипократовата клетва не пише за пари, а смисълът й е точно в обратното.

# 238
И аз имам проблеми сега с личната, заради последната ваксина на малката на 17 години. Тя ще ги направи чак през януари. Обаче тя започна да ме изнудва, че за да й даде личната здравно-профилактична карта за училище трябвало да й сложи ваксината. Казах, че има време до януари. Ами ние, казва, не чакаме точно годините да навършат. Викам - аз пък ще чакам. Ей, ядоса ме. Няма да й я слага тая ваксина! Какво да очаквам?
Дори може до 31 декември 2026 година да изчакате, защото се слагат до края на годината, в която навършват определената за ваксина възраст 😁. А за профилактичните карти - те вече ще са електронни и няма да носим нищо в училище.

# 239
https://www.campact.de/rechtsextremismus/auf1/
Тази телевизия е създадена по време на Ковид с цел пропаганда и излъчва и наци съдържание. Абсолютно несериозен източник на десните в Австрия.

Общи условия

Активация на акаунт