ВАКСИНИ - ТЕМА САМО ЗА вредата от тях - тема 38

• 12 798
  • 301
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
М да...
Както тия дет чакат с нетърпение да заредят противогрипни Stuck Out Tongue Winking Eye
Снощи в аптеката една майка се суетеше, че няма време и кога??? Даже по-спешна и била детската...Аптекарката и каза, че чакат и че детската била спрей, като капки за нос. Отсреща радост.

# 271
  • Deutschland
Да, назална. Масово пишат по майчинските групи за нея какво чудо е 😀

# 272
Аз обаче нещо не разбирам. Не е ли логиката такава, че ваксина може да се направи само срещу болести, чието преболедуване завинаги оставя следи в имунната ни система?
Кой е признака по който се определя може или не може да има ваксина?
Как така ваксина за акне?
И тогава се питам - как така се рекламира, че ваксината против ЧПВ е против рак на матката? Кои солидни медицински проучвания показват такава неоспорима връзка?
След хистеректомията на моя много близка питахме професора, който я оперира да изследва и лекува ли ЧПВ. И той отговори, че може да лекуваме каквото си искаме, но до тук само 30% от жените с рак на шийката, които е оперирал са били заразени. Както  е оперирал и момичета и жени не водещи полов живот.
Слагайки масово ваксини с които им казват, че са предпазени дали пък не ги обричат на занижено внимание и да си платят със сериозно заболяване?

# 273
Сега и акнето ли ще стане "опасна болест".

# 274
  • Пловдив
И аз това се чудя...само се чудят с какво ново "чудо" да набоцкат народа...сега се целят в тийновете явно Confused

# 275
И аз това се чудя...само се чудят с какво ново "чудо" да набоцкат народа...сега се целят в тийновете явно Confused
И то в много болезнена тема за много деца. Ужасно.
Ама да им обяснят как да се хранят, да се наспиват, да не пият и ядат боклуци, няма нужда нали. Най-лесно да им бутнат инжекцията, и то разбира се mRNA. Отвратително е.

# 276
  • Sofia
И тогава се питам - как така се рекламира, че ваксината против ЧПВ е против рак на матката? Кои солидни медицински проучвания показват такава неоспорима връзка?
След хистеректомията на моя много близка питахме професора, който я оперира да изследва и лекува ли ЧПВ. И той отговори, че може да лекуваме каквото си искаме, но до тук само 30% от жените с рак на шийката, които е оперирал са били заразени. Както  е оперирал и момичета и жени не водещи полов живот.
Слагайки масово ваксини с които им казват, че са предпазени дали пък не ги обричат на занижено внимание и да си платят със сериозно заболяване?
Естествено, че ваксината против ЧПВ не е против рак на матката. В брошурите пише ясно, че е против високорискови щамове на ЧПВ, които могат да причинят рак на шийката на матката, както и на други места.
Но ракът на шийката на матката може да има и други причинители, не е само ЧПВ. Когато някой се ваксинира, по принцип гледа да се информира.

# 277
  • Варна
Аз много се чудя за тази ваксина за дъщеря ми. От четене все пак разбирам, че ЧПВ е водещата причина за този вид рак, все пак като не се отрича, че има и други. Не мисля, че интелигентен човек би пренебрегнал профилактика заради ваксина. Не знам какво решение да взема.

# 278
Не съм съгласна. Ваксината и в лекарските кабинети и в рекламите е представена за "Ваксина срещу рак на шийката на матката" /копирам от рекламен материал/. Тогава е заблуда!
Било "водеща причина" - а няма споменато кое е тва изследване и статистика, че да излязат с подобно твърдение! "Водеща" - мижи да те лажем ...

ЧПВ има изследвания и предположения, че е свързан с рак на матката, дебелото черво, гърдата и т.н. АКО е истина, че ЧПВ е свързан с тези онкологии и медицината предоставя ваксина то защо на хората болни, лекуващи се или вече минали терапя същата тази медицина не предлага изследване за ЧПВ и съответно терапия?

Защо ако са убедени, че има пряка връзка на заболяването рак и ЧПВ, чак да ваксинират децата, то не пращат зрелите хора на изследване, наред с ежегдните мамография и цитонамазка?

Също така ако сега здрав човек се изследва и установи, че има ЧПВ мине лечение /да може да предприеме лечение/ и в крайна сметка успее да го изчисти не му казват, че има имунитет, а че може отново да се зарази. Значи преболедуваш - няма имунитет. Ама ваксината създава имунитет.
Обяснете ми това чудо!

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 22:47 от the Дорис

# 279
  • Варна
Предлага се изследване и лечение ,всеки грамотен лекар пуска изследване за онкогенни щамове.Ваксината разбира се не е с доживотен имунитет ,има клинични проучвания в рамките на няколко години. Ако преболедуваш имунитета пак не е диживотен.Това съм чела аз. Същи има и няколко високо онкогенни щама.Вирусът може и да персистира в организма ..

# 280
Не знам колко точно онкоболни има около вас и през какво сте минали, но това "всеки грамотен лекар " е като "водеща причина".
НЯМА ТАКОВА НЕЩО!
Последните 5 години - 4 човека водих по болници, химеотерапии, и какво ли не за съжаления. За ЧПВ един онколог нищичко не каза! Виж обаче генетични изследвания в чужбина здраво правят и вземат под внимание.

# 281
  • Варна
На моите приятелки във Варна пускат под път над път за ЧПВ техните АГ, чак ми е странно да прочета каквото пишете , но вярвам. А вече онкоболни и да им пуснат е почти все едно като се е обърнала каручката поне според мен.

# 282
Да, АГ обичат да пускат такива изследвания на ЧПВ при проблеми като раничка или тревожна цитонамазка и т.н Но онколозите както казах въобще не.
Защо като се е обърнала каручката? Ако приемем, че  вируса е предизвикал рак на матката и остане в организма след лечението ще предизвика примерно рак на червата и т.н. Точно онкоболните би следвано веднага да бъдат лекувани, ако медицината бе сигурна във връзката + техните партньори, които би следвало по тази логика да са в риск.

Не може да не виждате как медицината иска да ваксинира децата от така опасния ЧПВ ама всички други вече изтървани за боцване са отписани и за тях явно не е толкова опасно! Ясно е какъв е извода!

# 283
  • Sofia
Не съм съгласна. Ваксината и в лекарските кабинети и в рекламите е представена за "Ваксина срещу рак на шийката на матката" /копирам от рекламен материал/. Тогава е заблуда!
 ...

ЧПВ има изследвания и предположения, че е свързан с рак на матката, дебелото черво, гърдата и т.н. АКО е истина, че ЧПВ е свързан с тези онкологии и медицината предоставя ваксина то защо на хората болни, лекуващи се или вече минали терапя същата тази медицина не предлага изследване за ЧПВ и съответно терапия?
Ето тук една брошура, имам още една, но не ми се търси:
Скрит текст:

Никъде в брошурата не пише, че това е ваксина срещу рак. Пише си точно, че е ваксина против щамове ЧПВ, които се свързват с ракови заболявания. Също така пише, че ваксината е част от "Националната програма по първична профилактика на рака на маточната шийка". Това не означава, че е ваксина срещу рак.

ЧПВ е пряко свързан с рак на шийката матката и други части на тялото, където има кожа или лигавица (начинът по който се предава ЧПВ е допир със заразена кожа или лигавица). Тоест ЧПВ може непряко да причини рак на матката, ако преди това е причинил рак на маточната шийка. Никъде не съм срещала, че ЧПВ може да причини рак на гърдата... Как по-точно ще стане заразяването на това място, като ракът на гърдата се развива във вътрешността на гърдата, а не на повърхността.

На вече онкоболните терапията срещу ЧПВ не може да помогне, защото в повечето случаи вирусът вече не е там. Вирусът идва и си отива. Проблемът е, че докато си отиде може да направи поразии, които да се превърнат в рак. Идеята е да се лекува ЧПВ преди да е направил поразии, или човек да се ваксинира, за да не му се налага да се лекува от ЧПВ.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 23:11 от Brin de muguet

# 284
Също така пише, че ваксината е част от "Националната програма по първична профилактика на рака на маточната шийка". Това не означава, че е ваксина срещу рак.

"Профилактика на рака на маточната шийка" недвусмислено казва, че е ваксина срещу  рак! В прав текст! Според вас какво казва?

Къде четете, че ЧПВ "идва и си отива"?
Няма да седна да чета за ЧПВ отново, но не съм попадала, че е свързан с допир - тогава защо не е рак на устните, устата и гърлото - допири много ...
Има много медицински статии в анализи на ЧПВ и рак на гърдата или дебелото черво. Но не намирам нито едно крайно медицинско твърдение, което да казва ето убедително е, че ЧПВ е виновника. Може рака да е свалил имунитета и вируса да се е размърдал или там каквото прави.

Допълвам:
Все пак твърдят, че ваксината е доживотна
"HPV ваксината ще защити ли индивида за цял живот?
HPV ваксината ви предпазва от рак на шийката на матката и други видове рак, причинени от HPV типове 16 и 18. Тази защита е трайна и през целия живот. Много скорошни проучвания доказаха, че ваксината срещу HPV осигурява почти 100% защита дори след десет години. "

Онкогенетичните щамове бяха  или 10 или 12 броя?

и любимото ми Simple Smile Simple Smile Simple Smile
"HPV ваксината носи ли рискове за здравето или странични ефекти?
Ваксината може да причини болка и зачервяване на мястото на инжектиране, които ще изчезнат след няколко минути. Може също да изпитате слабост, замаяност, припадък, гадене, или повръщане след инжекцията. Затова се препоръчва да седнете и да се отпуснете за 5 минути след инжектирането."

Да, разбира се има странични ефекти - може да се зачерви мястото! Simple Smile))

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 23:24 от the Дорис

Общи условия

Активация на акаунт