Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява народният лек с орехови листа след бременност?
Какво представлява токсоплазмозата и какви са рисковете за бременните жени?
Какво е серклаж и кога се извършва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява народният лек с орехови листа след бременност?
Народният лек с орехови листа включва запарване на 150-200 грама орехови листа в 4 литра вода. След това сместа се излива във вана и към нея се добавя достатъчно вода, за да покрие кръста. Жената трябва да кисне в тази смес за 30 минути. Този метод трябва да се прилага в продължение на 14 дни, след което да се направи почивка от една седмица и след това процедурата да се повтори за още 14 дни. Важно е обаче да се отбележи, че този метод не е подходящ за хора с проблеми с щитовидната жлеза.
-
Какво представлява токсоплазмозата и какви са рисковете за бременните жени?
Токсоплазмозата е инфекциозно заболяване, причинено от паразита Toxoplasma gondii. За бременните жени заразяването с този паразит може да представлява риск за плода, особено ако се появи по време на бременност. Ако жената се зарази по време на бременност, паразитът може да причини увреждане на очите, нервната система и други органи на бебето. Поради това е важно бременните жени да се консултират с лекар и да вземат предпазни мерки като избягване на контакт с котки и недопечено месо, за да избегнат заразяване с този паразит.
-
Какво е серклаж и кога се извършва?
Серклажът е медицинска процедура, при която се поставя шев в шийката на матката, за да се затвори или стегне цервикалния канал. Тази процедура обикновено се извършва при жени с анамнеза за преждевременни раждания или в случаи, когато има риск от предизвикване на преждевременно раждане. Обикновено се извършва между 12-та и 16-та седмица от бременността.
-
Какви са рисковете от излагане на варицела или рубеола по време на бременност?
-
Какви са ползите от морето за бременните жени?
Лека бременност ти пожелавам и да се забавляваш през това време с нас.
. Аз за 2 път я мъча и все нещо не уцелвам с печенето много бързо се зачервява а вътре малко сурова ми седи
... ама и двата пъти си я хапнахме де
.
( много се чудих кравата или пилето да сложа
и трябва сега да го поглезя
.
....
...
.... пък аз ще ти кажа друг вид ама трябва да питам мамчето как беше, че не съм я правила отдавна, а ти щом трябва да нагъваш желязо може да се разнообразиш с нея ако ти допадне.
. 
, така от началото на бременността съм качила 1-1.5 кг, което си е съвсем в нормите. Единствено полът не можа да определи, каза, че е много рано, освен ако не отида на цветен 4Д, но ми се свидят 50 кинта. 
Значи първо за шарката - ако точно този вид шарка Бабаитка, не си карала, много се пази да не се заразиш, защото ако стане така е фатално за бебето.
Шарките са едни от най- тежките зарази по време на бремеността, просто избягвай болните деца, защото вирусът почти 90% от случаите се предава, ако си бил в контакт с болен. Ако си я карала няма чак такава опасност, защото имаш имунитет, който след раждането се предава за известно време и на бебето. Но все пак моя съвет е избягвай шарката, защото мен варицелата ме повтори като бях 10-ти клас, хем като дете я бях карала.

Аз тайничко се надявам тази година да отскочим за няколко дни до морето някъде през юни, преди да съм наедряла прекалено 
И аз със сетни сили се откопчих от прегръдката и поех въздух!
. Таз сутрин викам дай да се овековеча вече ( нали началото на 4 месец стана ) ииии
още докато не съм почнала да го пълня тумбака, че после сигурно няма да влезна в кадър
.
та съвсем да се събудя и се залавям да поразчистя след вчерашните мацаници на мъжо. Той милия цяла нощ не можа да спи... Нещо какво вика завива ми се свят.. аммм той като боядисва цял
...
..
къде съм аз, пък ти в този офис 
Та... бях сложила една рокличка... та да ми е свободно около тумбата, че вече започна доста да си личи
ко толкова... како ми имаше не знам 
на мен ми дай планината, зеленинката.... върховете, ,мравките .... ммммммм 
Мисля, че това е най-подходящия вариант за нас лятото. Въпреки, че то туй слънце толкова коварно започна да става..... че като се знам как се изривам лятото от него ... ше се крия под чадър не, ами .... ше се заровя в пясъка по-добре
За моренцето.... колкото пъти съм влизала вътре толкова пъти е било насила ...
... много ми е мръсно нещо и "ароматно"
Та ше видим.... аз и без това бачкам 6 дни в седмицата и на дали ще ми остава време за плажче .... ама неделите може за това да ги отделя 
... един ми вика, че трябвало сместа да се бърка само на една страна (демек не с миксер, щото нали са две бъркалките и не става в една посока), ами само с една бъркалка.... друг ми вика: начина на печене....
Няколко пъти се опитвам да направя кекс да зарадвам съпругът .... и всеки път свършва в коша
....
че и за гарнитура даже не ще да ги яде
- смятам да ходим или от девет до десет сутрин, или след четири и половина вечер