"Системата -60" - тема 56

• 10 171
  • 234
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте,
Вчера не съм писала, но менюто е почти същото като днес.
З: Багета препечена с масло, кашкавалче, луканка, малко авокадо и крема сирене;
О: Салата от: ½ буркан нахут, шепа бейби спанак, ½ авокадо, ½ краставица на кубчета, малко кашкавал, зехтин, сокът на един лимон (обичам киселко) и 2 нарязани на ситно ягодки. За десерт няколко орехчета + две ягодки + парченце обезсолено сирене; Не знам тук може би млечните не са подходящи?
В: Кисело мляко с ябълки
От модерните храни май най-много харесвам авокадото. Някъде прочетох, че засилвало метаболизма. В този ред на мисли същото беше и за лещата специално. Да споделя, че през тези години минах през голямото чудене как да се  махнат млечните и глутена. Ами при мен не е имало резултат, с изключение на психическия негативен ефект, понеже толкова много обичам сирена. Другото, че преоткрих целината на глави и започнах да я слагам примерно  в крем супа от тиквички – на мен ми допада много. Преоткривам и всички варива, но определено гледам поне веднъж в седмицата да хапвам леща. Някак си до скоро коремът ми не ги понасяще, но сега започна да се дфържи различно.
Благодаря за приема отново в групата, със сигурност знам, че съм на правилното място.

мама барба страхотен резултат! Браво! Надявам се и аз в края на юни да се похваля с нещо такова.

# 16
  • пак на Рив Гош
мама барба, браво Hands Clap! Страхотен резултат за половин година! Приятно прекарване на почивката!
ksanaidu, защо искаш да махаш млечните? Заради здравословен проблем ли?

Аз тия дни съм под голяма пара на работа, а като съм стресирана и нервна, съм зла и налитам на сладко Joy
Менютота за последните два дни.
Вчера:
З - накиснати овесени ядки с какао и кисело мляко и домашна гранола
О - кимбап (корейският братовчед на маки-сушито), демек руло от водорасли с варен ориз и с плънка от задушен спанак, задушени моркови, маринована ряпа, омлет и кренвирш + портокал
В - ябълка, мандарина, зелена салата

Днес:
З - сандвич със сирене и мед (яде ми се сладко Joy)
О - остана ми от плънката на кимбапа вчера, та беше аранжимент от кренвирш, омлет, маринована ряпа, задушен спанак, задушени моркови (без водорасли и ориз) + портокал
В - крем-супа от карфиол с настъргано сирене и зелена салата

# 17
Честит Трифон зарезан/Св. Валентин, момичета!

Нека тези 24 часа се потопим в омая Bowtie

...6
з: два двойни сандвича с масло и сирене + две парчета кекс
о: кюфтета в млечен сос и порция ориз
в: цедено кисело мляко с две ябълки

...5
з: баница, кекс и петифура
о: огромна шопска салата + порция сарми с телешко и един бонбон
в: авокадо казандиби

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 00:16 от Лебед

# 18
  • ВАРНА
Добро утро в събота 🤩
Пак не съм се отчитала два дни 🫣
На линия съм, ама в застой нещо …
Меню за днес ще напиша довечера.
Хубав ден на всички 🌞

# 19
...4
з: два двойни сандвича с масло и кашкавал + две парчета кекс
о: ориз с пиле на фурна
в: два кренвирша с кашкавал и овче кисело мляко

...3
з: купа гранола с прясно мляко, пшеничен зародиш и ленено брашно
о/в: туршия с кашкавал и овче кисело мляко с боровинки и банан и няколко лъжици тахан

# 20
  • пак на Рив Гош
Днешното ми меню:
З - препечени филии от "шоколадов" хляб - хляб с какао и шоколадови парченца, масло
О - ояко дон (купа ориз, с пилешко, яйца и лук, соев сос и бульон от водорасли), кимчи
В - салата от обикновен и червен портокал, краставица и листа от целина

# 21
  • ВАРНА
Добър вечер от мен!
Нещо се поразредихме с писането ми се струва. 😌
Отчитам аз днешния Ден 16 (3)
з: бутер банички - домашни, 1 печен сандвич с колбас и кашкавал, малко парче домашен сладкиш с ябълки.
о: пропуснах
след обяд: 3 оризовки - бях нещо прегладняла и гризнах набързо ☺
в: фреш от 2 шепи спанак, 1/2 цвекло, 1 морков и 1 1/2 ябълка.
Иска ми се да успея да ви вдигна желязото с по-малко хапчета, та затова са такива съставките.
Имам проблем последните 2-3 дни с 00…, трябва да си измисля нещо за поправка на това състояние, че дискомфорта е голям.

# 22
Добър вечер от мен!
Нещо се поразредихме с писането ми се струва. 😌
Отчитам аз днешния Ден 16 (3)
з: бутер банички - домашни, 1 печен сандвич с колбас и кашкавал, малко парче домашен сладкиш с ябълки.
о: пропуснах
след обяд: 3 оризовки - бях нещо прегладняла и гризнах набързо ☺
в: фреш от 2 шепи спанак, 1/2 цвекло, 1 морков и 1 1/2 ябълка.
Иска ми се да успея да ви вдигна желязото с по-малко хапчета, та затова са такива съставките.
Имам проблем последните 2-3 дни с 00…, трябва да си измисля нещо за поправка на това състояние, че дискомфорта е голям.

Сушени сини сливи много помагат за 00. Аз си ги попарвам заедно с овесените ядки и чия, но може и само така да си хапваш всеки ден по 3 и ще видиш резултата. Помага много и червеното цвекло, и фибрите като цяло.
п.п. Чаша вода със стайна температура, изпита веднага след ставане, също върши чудеса!
Спорна седмица, момичета Flowers Cherry Blossom

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 08:16 от demirche

# 23
Роца, de3demonka, много хубави менюта за вечеря!

Не мога тези дни да отделя време за обяд,  малко ми е напрегнато и това се отразява веднага. Не съм пила вода цял ден и т.н.

...2
з: две царевични питки със сирене + 3 парчета кекс
о/в(19:30): говеждо месо с оризови спагети, броколи, соев сос, две лъжици сусам и 1/2 лъжица мед.

# 24
  • пак на Рив Гош
Лебед, има такива дни, но дано при теб да не са много! Hug

Моето меню днес:
З - довърших "шоколадовия" хляб, с малко масло
О - леща яхния, зелена салата, ябълка
В - таратор, печени тиквички (в еър-фрайъра), с копър, чесън и кисело мляко
Сега пия чай от орехови черупки, бабешки лек против кашлица Joy

# 25
  • ВАРНА
Включвам се да си напиша менюто за днес, докато не съм го забравила 🤣
Ден 17 (3)
з: попара със сухари, масло и сирене, едно шоколадово десертче
о: хек филе на фурна с лук и лимон, зелена салата с домат и пресен лук
в: липсва - бях си приготвила същия фреш, но не остана време, а и не бях гладна - имам за утре 🙃
Лебед, и аз съм трудна с водата, особено в дните, когато не съм на работа.
Спокойна вечер от мен!

# 26
  • ВАРНА
Трябваше да минат 24 часа за да мога да постна ново мнение, по-рано ми даваше опция за редактиране.
Отчитам днешните Ден 18 (3)
з: половин милинка, 1 Корни
о: задушени пил.дробчета с лук и гъби, салата зеле и моркови
в: фреш от 1/2 цвекло, 1 морков, 1 ябълка и 2 шепи спанак.

# 27
Като за финал

...1
з: 3 филийки хляб + 3 малки парчета кекс
о(13:00-15:00): спаначена салата с плодове и бри + говеждо месо със зеленчуци (на пресекулки го ядох)
в(23:30): банан, червена боровинка, ябълка и кисело мляко (забравих канелата, но не и да вечерям... купите стояха до мен от 17:30.., но не стигнах до храната заради работа. В началото нямаше банан, но си добавих малко преди да изям вечерята - въобще не бях гладна, но реших да затворя годината с наслада)

Вече е Нова Година! Време е за Ново Начало!

Утре ще дописвам, лека нощ, аз си пускам филм!

# 28
  • София
В застой съм Confused . Не съм се мерила, но го усещам. Има още време до края на месеца, но май няма да имам голям минус. Вчерашният ден пък го броя за пълен провал. Съчетание между ПМС и празнуване, с други думи силно въглехидратен ден с де що имаше забранени храни. Толкова тежко ми беше вечерта, че направо се мразех.
Днес ми е отпаднало, с главоболие, но поне не ме гони вчерашният вълчи глад за всичко. Направих си много лека закуска, след малко ще сготвя една гъбена крем супа за обяд и ще го давам лекичко, с много вода. Добре, че ми е почивен ден; ако бях на работа, не знам как щях да оцелея. Успокоявам се с това, което казва Роца, че има и такива дни и няма да е все така.

Лебед, кой филм гледа?
Скрит текст:
Вчера си пуснах The Pale Blue Eye - останах очарована. Избрах го заради Крисчън Бейл, а съвсем друго ме изуми, а именно Хари Мелинг - актьорът, изпълняващ ролята на Дъдли Дърсли във филмите за Хари Потър. Тук, естествено пораснал, игра брилянтно и направо "открадна" филма на Крисчън Бейл с актьорската игра.

# 29
  • ВАРНА
Лебед, с интерес ще чакам отчета ти за годинката.
Kally May, разбирам те, и аз не мърдам.
Дано да видя размърдване на кантара, че от началото на месеца се боря с 1 кило и още не мога да го преборя 🫣 Утре сутрин ще проверя.

Редактирам си поста, добавяйки днешното меню, тъй като никой не е писал след мед.
Ден 19 (3)
з: 2 сандвича с кайма и кашкавал, 4-5 сушени кайсии, 2 домашни меденки (без глазура)
о: зелева салатка с моркови, парче свинско печено с гарнитура ориз
в: фреш от спанак, цвекло, морков и ябълка

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 19:46 от de3demonka

Общи условия

Активация на акаунт