"Системата -60" - тема 56

• 11 535
  • 249
  •   1
Отговори
# 60
  • ВАРНА
Kally May, благодаря 🙏🏻 Надявам се и аз.
За капак мен също ме втресе преди час, нагълтах се с това онова.

Отчитам Ден 5 (4)
з: 3-4 мини вафлички, две филии Вита с крем за мазане, няколко парченца филе, една шоколадова сладка и ред черен шоколад.
о: 1 розов домат с плочка сирене
в: 1 св. пържола

# 61
de3demonka, хм... Как да го обясня? Сега се чувствам като въжеиграч на 30 етажа над земята. Постоянно трябва да балансирам и да внимавам да не залитна в една или друга посока, защото от опит знам - веднъж тръгнеш ли да "падаш", почти няма връщане назад. Ще се приземиш най-вероятно в дълбока яма, по-дълбока, от всяка, в която си била до сега. От там излизането има, знаеш, но знаеш и колко много усилия са ти необходими. Първо ще трябва да ти зарастнат емоционалните рани от поредния неуспех. След това, ще ти трябва нов план за измъкване от ямата и сила, за да продължиш след това, защото от опит знаеш, колко е удобно на дъното, да си го копаеш от време на време и да си мечтаеш за звездите.

Ден 09
з: сандвич със сирене и масло + парче кекс
о: салата + пилешки шницел
в: портокал и ябълка
(23:00): сусамов тахан с малко мед

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 23:22 от Лебед

# 62
  • пак на Рив Гош
Kally May, честита диплома! Да то донесе много успехи!
de3demonka, дано малкият да се оправи (и да не те зарази) преди почивката!
Аз съм така - винаги се разболявам преди уикенд (и често преди отпуска). Така хем си скапвам уикенда, хем и не излизам в болнични и здравната система е доволна Joy
Лебед, разбирам те много добре за баланса. Това е най-трудното, да не тръгнеш в старата посока, понеже е лесна и ясна. Това е и моят препъни-камък.

Менюто от онзи ден не го помня, но беше системно. Вчера:
З - сандвич със сирене
О - зелена салата с краставица, чери домати и печено пилешко филе, с малко люспи пармезан за разкош, портокал
В - печени ябълки и кисело мляко

За днес съм си приготвила:
З - кисело мляко с домашна гранола
О - зелен фасул яхния, шунка и портокал
В - печени зеленчуци (резене/фенел, чушки, тиквички) с кисело мляко (или с мандарини, ще реша в движение)

# 63
Спокойна нощ, момичета!

Ден 10
з: сандвич със сирене и масло + 1/2 опаковка бисквити с мед и тахан
о: ориз с месо и зеленчуци
в: кисело мляко с плодове
(23:00): сусамов тахан с малко мед и 1/2 опаковка бисквити

# 64
  • ВАРНА
Лебед, разбрах те какво имаш предвид. Наистина трябва да се внимава.
Роца, точно по същия начин съм в момента. С 38-39 градуса от два дни, само Нурофенчето помага. Дано утре вече съм добре.
Имам багаж да приготвям тази вечер, не съм го почнала още ... нямам сили за нищо, само ми се полягва. И за капак от вчера съм в МЦ. Абе, гадна работа. Дребното само кашля, поне температурата му мина. И като се сетя, че ме чакат 500 км шофиране ... съвсем лошо ми става. 
Менюта няма да пиша, че нямам и едно хранене системно последните два дни. То почти не съм яла де, поне не съм на +. След почивката, ще видим Smile Като се оправя напълно, само се надявам да не ме връхлети някой вълчи апетит, че съм спряла и цигарите от два дни (ако знаете от колко време им се каня).

# 65
de3demonka , браво момиче! Браво за голямата и много важна крачка с цигарите.

Да се оправяте по-бързо момичета, че времето вече не е за изпускане!

Ден 11
з: спаначена пита със сирене и парче кекс
о: талиатели с доматен сос и Босилково песто, разбира се с много пармезан
в: портокал, банан, сладолед

# 66
  • ВАРНА
Лебед, благодаря ти 🫶🏻 Днес е ден 4, мога и без тях 💪
Оцелях след вчерашния преход, за сметка на това не съм оздравяла още 😷
И днес имам малко Т, запушен нос, очите ми едни стъклени. Г А Д О Р И Я
Хранене няма да коментирам, старая се да съм системна, пък каквото стане.

# 67
  • в реалния свят
de3demonka , да се оправяш вече. Пролетта почти дойде. Голямо затишие в темата, момичета.
Аз още вършея други диетки, ама започна да ми липсва Системата. Скоро ще се върна тук.

# 68
Тежка седмица, следващата и тя ще е такава.

Ден 12
з: четири филии с масло и сирене
о: овче кисело мляко
в: салата със сирене и ябълка

Много вкусно ядене сготвих, само облизах лъжицата като прибирах храната за хладилника... Ама не знам кога ще го ям...
Вероятно в понеделник!

Ден 13
з: много палачинки с месо, млечни, тахан, шоколад, мед и т.н.
в (22:30): ябълка, кисело мляко, банан, ягоди, червени боровинки, тахан и мед

Спокойна нощ!

# 69
  • София
Тези два дни - днес и утре - работата ми пречи на режима Rage !
Сутрешните смени не ги обичам по принцип, а когато ме спъват и с храната - съвсем.
Добре че рядко ми се случват, но все пак се ядосвам. Двете закуски ми объркват обяда, съответно обядът обърква часа за вечеря, а за вечеря вече съм толкова гладна, че винаги подхъзвам с нещо забранено.
Очаквам някакъв плюс да има, въпреки че не се меря. Ще изчакам просто да минат тези два дни, пък каквото такова. Ще влизам в релси от четвъртък нататък.

# 70
Здравейте, дами! Flowers Tulip
 Не бях влизала във форума може би от няколко години. Днес реших да го направя, за да разгледам темите за диети и попаднах на вас. Много ми хареса цялата концепция на този режим и съм решила да се включа към вашата общност и да пробвам, тъй като всичко друго което съм се опитвала да спазвам като режим се е проваляло.
 Моята история с килограмите започна след раждането (както се случва доста често). Но проблема не бяха качените от бременност килограми, а тези които натрупах по време на майчинството. Общо взето цифрите са такива: Забременях - 76кг, родих - 91 кг , прибрах се от болницата - 83кг. И от тогава ( 2018г) се започна качване и сваляне на едни 5-6 килограма, като обаче никога не се върнах на теглото ми от преди да забременея.
Висока съм 175см  и периода в който се харесвах най-много, бях около 70-72кг. ( беше доста отдавна, не съм сигурна в точността на твърдението ми Sweat Smile )
Сега съм 88кг , та не е като да няма какво да се сваля. Grinning

Радвам се, че ви открих и се присъединявам с огромно желание! Two Hearts

# 71
  • София
DreamingGirl, здравей и добре дошла Hug
И моите излишни килограми ги трупнах по време на майчинството. Тогава за първи път открих Системата и постигнах доста добри резултати. Научих много неща за свалянето като цяло, най-важното - да слушам тялото си. Нищо не става по бързия начин, колкото и да ни се иска. Трябва си търпение и правилна мотивация. Вярвам, че и ти ще успееш. Този режим, доказано във времето и от потребителите в тази тема, действа безотказно.

При мен минаха двата критични работни и уливащи откъм храна дни.
От днес обратно в редиците. Ще направя лек завой от Системата за три дни, за да изчистя въглехидратите, т.е. менютата няма да си ми точно по Системата, а ще прибегна до един режим, който ми беше направен от доктор-диетолог преди време. Доста рестриктивен е, но ще ми помогне за поставената цел. Ще скрия менюто, за да не става объркване.

Скрит текст:
(7) Ден 13
З: чери домати със сирене Ескуиза 0,2%, билков чай
- час преди обяд - 1 червен грейпрут
О: Сирене на плоча, салата от домати краставици, печени чушки, с малко кьопоолу
В: 2 варени яйца, сирене, и краставица
И много вода през целия ден.

# 72
Здравейте момичета,
Не съм писала отдавна, но това е защото пак изпаднах в една такава ситуация където усещам че ми пада мотивацията. Обобщена ситуацията е такава. За два месеца около минус осем килограма. Третият месец започна със задържане около десетина дни. После 5 дни в Италия и резултат + два килограма. Мислех че бързо ще се върна на нулата, но не. За два дни паднаха с (-1)  и сега е всеки ден плюс. Аз си бях обещала, че няма да се меря всеки ден но така искам да видя изходната ситуация и се меря и всеки ден е по-малко нагоре.
Някой да е изпадал в такива периоди и как ги е преодолял. Дори психически усещам, че ще поддам а идва и периода на биричките, голямата ми слабост и единствения начин да се въздържа от тях е ако килограмите вървят на долу .HELP!
Едно мое стандартно меню:
З: две филийки с различни неща, днес например бяха две препечени филийки с по едно яйце на тиган, ¼ авокадо малко кашкавал и две парчета салам;
О: цяла седмица обядвам едно и също, защото не ми остава време за нещо по-различно да приготвя Салата от ½ буркан сварен нахут, шепа бейби спанак, домат и авокадо, подправена със сока на ½ лимон, сол и малко зехтин;
В: таратор
Чудя се дали този нахут от буркан не е проблема. Но аз и преди това хапвах а свалях?

# 73
  • София
ksanaidu, няколко съвета ще ти дам, като първият от тях е - СТОП на отчаянието!
Успокой се и прочисти ума си от цифрите на кантара! Няма нищо по-вредно за мотивацията от фиксирането в цифрите, които не всеки път са удовлетворяващи. Изпаднала си точно в такъв момент, който неминуемо те дърпа надолу психически, а това се отразява на тялото ти и то ти обявява бойкот. С други думи - не мисли какъв е бил резултатът преди, не мисли и какъв е сега. Наври кантара в някой ъгъл или под леглото да мълчи там поне за една седмица и си кажи, че си готова да посрещнеш своето ново "аз" и че ще успееш.
Второ, струва ми се, че менюто ти е много еднообразно. Разбираемо е в нашето забързано ежедневие често да не ни остава време за планиране на храната, но именно това планиране е изключително важно. Това внася допълнително спокойствие на ума, че ето - няма да останеш гладна, защото знаеш какво ще ядеш на следващия ден и няма да има изненади.
Относно менюто мога да посъветвам няколко неща. Намали закуската! Не за вечни времена, разбира се. Дай си срок за една седмица, колкото да бъде и наказанието на кантара под леглото. Хващам за пример днешната ти закуска - ограничи я до авокадо и кашкавал. Други варианти - едно яйце и домати; краставица със сирене; сурова чушка със сирене. Гледай да изключиш хляба като цяло. И не смесвай млечни и яйца с месо/колбаси.
Повтарям - дай си срок от една седмица. А ако се чувстваш добре, нищо не пречи да продължиш.
На обяд - разнообразявай видовете храни. Пилешко/телешко/риба с краставици, домати, моркови и други сурови зеленчуци. Спаначена яхния с лук, моркови, чесън, домати с кисело мляко (айрян). Чиста зеленчукова супа без мазнина и без застройка, със сурови чушки/моркови/краставица/домати. Омлет със сирене на тефлонов тиган, сурови моркови.
Спри нахута. Той е изключително полезен, но все пак е от семейство бобови и не е препоръчително да присъства в храната всеки ден. От буркан пък със сигурност приемаш и допълнителни съставки като сол, Е-та и прочие.
Вечер - разгледай добре вариантите за вечеря на Системата. Като изключим зърнените (за седмица), редувай вариантите и наблегни на тези, които включват плодове.
И не на последно място - пий много вода. Честото посещение на WC ще ти покаже, че приемаш достатъчно, за да се чисти организма от излишъците си.
Тези дни можеш да следиш моите менюта, защото съм се взела в ръце след два обилно въглехидратни дни, които искам да редуцирам. Можеш да пробваш да ме следваш - за една седмица - и после да се качиш на кантара и да отчетеш. Сигурна съм, че ще се зарадваш на резултата. Крия менютата си в "Скрит текст", защото временно съм се отклонила от правилата на Системата чрез ограничаване на това/онова. Но така ще е само временно, точно заради мотивацията, която не бива да губим.

Скрит текст:
(7) Ден 14
З: 5 чери доматчета, 2 листчета кашкавал Чедър, билков чай без подсладители
- 2 часа по-късно - чисто черно кафе
О: спаначени кюфтенца, сирене, краставица, айрян
В: ябълка и айрян

# 74
ksanaidu, няколко съвета ще ти дам, като първият от тях е - СТОП на отчаянието!
...........
Kally May благодаря, доста от нещата, които си написала си ги мислех. Усещам, че напоследък не пия достатъчно вода. Също се бях замислила за еднообразното хранене, че не е ок. Определено ще трябва да започна да планирам какво ще се обядва, за да имам продукти да го приготвя, а не да се опитвам сутрин да сглобя нещо. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт