"Системата -60" - тема 56

• 11 575
  • 249
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Днес ще ми е мързелив ден, въпреки че котката ме събуди безмилостно в 7:00 и то не, че е гладна, а че искаше да излиза на терасата Rolling Eyes . Понякога ми идва да ѝ оскубя мустаците, токова е нахална.
Днешното меню няма да го скривам, защото съм си го планирала да е системно:

(7) Ден 15
З: един мъфин и кафе
О: карначе, краставица и малко лютеница
В: ябълка и айрян

# 76
  • пак на Рив Гош
Добър вечер!
Не съм се отчитала тази седмица, но си системствах с променлив успех. Във вторник вечерта бях на мексикански ресторант с колеги, та е излишно да казвам, че вечерята ми беше абсолютно не по правилата. В сряда пък ми се струпаха една сюрия служебни проблеми, довели до повишен стрес и... повишен глад за хляб и сладко (понеже аз съм от хората, които ядат при стрес... ако бях от тези, на които им секва апетитът при повишен адреналин, сигурно нямаше да съм и на този хал, де). Четвъртък и петък си бях режимна, както и вчера. Днес по-малко.
Менюто за вчера:
З - какаов хляб с парченца шоколад, прясно мляко
О - печено свинско филе, мариновано в соев сос и сок от лайм, зелена салата с лук и репички, портокал
В - таратор

Днес:
З-О (10ч30 - 11ч) - брънч под формата на английска закуска, за мен без традиционните боб и картофени "кюфтета", но пък с още от вчерашния какаов хляб с масло
В - салата от консервирани домати (натюр) със зелен лук, печени ябълки с подправки за меденки

ksanaidu, Kally May ти е дала много добри съвети, аз само ще добавя за организацията - ако не ти е проблем да ядеш едно и също нещо няколко пъти, може да си направиш по-голямо количество от едно ядене и да го разпределиш на 2-3 пъти. Така няма да се чудиш по 2 пъти на ден какво да ядеш. Аз така си направих една тавичка печени ябълки, които ще ми стигнат за 3 вечЕри, в комбинация с кисело мляко или зеленчук/салата. Миналата седмица си изпекох една глава карфиол, подправен с гарам масала, и той също ми стигна за 1 обед (заедно с яйца) и 2 вечери - единият път с портокал и ябълка, другият път - с таратор.
Също така, може да е добре да избягваш колбасите, понеже съдържат доста сол и това може да доведе до задържане на вода и, съответно, повишаване на теглото. Карай по възможност на чисти меса и риба.

# 77
  • София
Добър вечер и от мен.
Тежки два дни имах в емоционален план, но за разлика от Роца, дисциплината и самоконтролът ми помагат в критични ситуации и не "изпуснах" храната. За сметка на това сънят е този, който ми се разби. Надявам се идните дни да се нормализират нещата, защото всеки стрес, независимо от какво е причинен, е повече от вреден. Но пък мога да ви препоръчам една рецепта за закуска, която вкъщи се одобри много и със сигурност честичко ще правим.
Лесна и бърза рецепта за овесена баница
(по-скоро на тутманик прилича)
Скрит текст:
2 яйца
100гр сирене
150гр кисело мляко
100гр фини овесени ядки
1 ч.л. бакпулвер
Всички съставки се разбъркват в купа.
Тава 20см диаметър, покрива се с хартия за печене, изсипва се сместа и отгоре се редят няколко малки парченца масло. Предварително загрята фурна на 180 градуса отгоре и отдолу с вентилатор за 20-25 мин или без вентилатор 25-30мин.
Та, днешното ми меню започва именно с тази баница:
(7) Ден 16
З: парче овесена баница, 2 големи ягоди, кафе
О: омлет със сирене, краставица

# 78
  • пак на Рив Гош
Kally May, много неприятно това със съня! Дано скоро да влезе в релси, че иначе не си е работа. Аз страдам от безсъние през последните няколко години, но през последната стана много натоварващо. Като се събудя в 3ч сутринта и започна да прехвърлям служебни мисли в главата, повторното заспиване заминава. Не знам от ЕГН-то ли е, от служебните проблеми ли е... Или от двете.

Днешното ми меню е копие на онова в събота:
З - какаов хляб с парченца шоколад, кафе с мляко
О - печено свинско филе, мариновано в соев сос и сок от лайм, зелена салата с лук и репички, портокал
В - таратор

# 79
  • София
Роца, неприятно е наистина безсънието, но като се поуспокоя, ще се наместя.
Днес спах до 10:00 - нещо принципно нетипично за мен.

(7) Ден 17
З: овесена баница, 2 ягоди, кафе
О: една салата от Хепи - с киноа и бяла риба.
Рибата е панирана, но пък точно тази салата ми се дояде

Утре имам почивен ден и ще си наготвя разни работи.
Планирала съм една зеленчукова супа и гъби с копър.

# 80
  • ВАРНА
Здравейте момичета! Hug
Добре дошла,  DreamingGirl! Разписвай се редовно, по-лесно е Simple Smile
ksanaidu, резултата ти е повече от добър. Аз имам за три месеца и половина 8 кила на долу. Не се давай на "мотивацията".
Отдавна не съм писала, но то е защото не исках да се оплаквам. Изкарах най-ужасната почивка в живота ми, 6 дни с температура и придружаващите я неща - запушен нос, кашлица, болки в гърдите и т.н., добре, че ми изпратиха антибиотик да започна, защото иначе не се знае какво щеше да се случи. Както и да е, мина и замина. Вчера ми беше последния прием, от днес вече съм "нов" човек.
През цялото време не съм грешала много откъм храненето, нямам плюс, даже малко минус. Отчет ще правя като превъртя и този месец.
Вече ще съм редовна с писането. Надявам се да сме повече тук Simple Smile

# 81
  • София
Днес изядох последните парченца от овесената баница. Със сигурност ще си направим отново скоро, чудесна е и много ми хареса. По принцип обичам тутманик, на който повече прилича това, а така без брашно е доста по-здравословно и най-вече - нискокалорично.

(7) Ден 18
З: овесена баница, кафе
О: 2 сварени яйца, сирене и моркови
В: зеленчукова супа, сирене

Дезди, радвам се, че боледуването вече е зад гърба ти Gift Heart
Лебед ми залипсва, дано е добре!

# 82
  • в реалния свят
Kally May , благодаря за рецептата. Много вкусна овесена баница се получи. Правила съм такива печива, но с овесени трици. Дори съпружеското тяло се прежали, хапна и хареса баницата😃
de3demonka , много добър резултат. Ти май се оплакваше декември месец, че се получават бавно нещата😉
Аз се опитвам да вляза в режима на Системата, но не ми се получават нещата с ранната вечеря. Към момента задържам килограми +/- 1-2 ги въртя. Липсва ми миналогодишния ентусиазъм.
Приятна вечер, момичета!

# 83
  • пак на Рив Гош
Kally May, даваш ми много добра идея със зеленчуковата супа. Ще взема и аз да си спретна една в неделя, за да имам за седмицата.

de3demonka, радвам се, че си оздравяла, лошото е, че почивката ти се е скапала.

мама барба, важното е, че не качваш! Дай си малко време, пък после - пак на Системата.

Менюто ми днес:
З - сандвич със сирене и кайсиев конфитюр, кафе с мляко
О - свинско с праз, мандарини
В - печени ябълки с подправки и кисело мляко

# 84
Здравейте момичета,
Набързо да вляза и да споделя. Не съм се мерила от последния път, нямам идея къде са кипограмите, но тези дни се чувствам много подута и то по различен начин от текущите ми подувания от топло време. Освен че пръстените ми теснеят, вчера бях с огромни глезени и на двата крака или по-скоро липсващи такива. Та малко се притесних, защото тези отоци може и да говорят за здравословен проблем. Както и да е, ще го ,мислим това.
Искам да попитам дами къде стои киноата в режима? Може ли да се включи във вечерите? А също и чията.
За днес съм:
З:принцеса с домашна кайма и 1/2 авокадо;
О: крем супа от броколи със сирене и една салата с киноа и разни зелентии (остана ми от вчера/ купена, но токкова безвкусна, че я запазих да и сложа малко лимонче поне);
В: Салата от настъргани моркови, сурови тиквени семки, лъжица "кътък" (т.е. направено от мен кисело мляко с малко сирене и извара) подправена с копър и лимонов сок.
Баницата с овесени ядки задължително ще се опита.

# 85
  • в реалния свят
Днес отчитам втори системен ден:
З - овесена баница и овесен кекс с кисело мляко
О - варени яйца, чедър и домат
В - 2 големи ягоди с кисело мляко.

# 86
  • пак на Рив Гош
Добро утро!
ksanaidu, киноата би трябвало да е ОК за обед, за вечеря може би не толкова, понеже не е типичната зърнена храна, а псевдозърнена. Но, признавам, аз не съм се интересувала много, понеже не я обичам особено и рядко я ям. Може някое от другите момичета да има повече опит.

Вчерашното меню:
З - сандвич със сирене и кайсиев конфитюр
О - печево свинско филе, зелена салата с лук и репички, ябълки
В - печени ябълки с подправки и кисело мляко (понеже ме домързя да си направя таратор Joy)

# 87
  • София
Вчера от работа не можах да се разпиша, затова пускам менюто накуп с днешното:

(7) Ден 19
З: сандвич с кашкавал, кафе
О: спаначена супа с ориз, краставица, сирене
В: таратор

(7) Ден 20
З: чери домати с чедър, кафе
О: зеленчукова супа, сирене

Размразявам си една телешка кайма и за утре ще си спретна едни кюфтенца.
Както се бях зарекла, Март ми се очертава успешен месец след слабия Февруари. Усещам как вървя много добре. Има още 11 дни до отчет, в които ще се постарая да съм изключително стриктна. Иска ми се да отчета минус 25 кг от началото на системстването, за да мога спокойно да замина на планираната ни почивка в началото на Април. Със сигурност след нея ще имам малък плюс, но се надявам бързичко да го редуцирам.

За киноата - тя е семе и не спада към зърнените култури. Има високо съдържание на протеини, фосфор и желязо. Лично аз я консумирам само на обяд, в съчетание със зеленчуци.

За чията - изключително полезна; съдържа протеини, фибри, антиоксиданти и омега 3 мастни киселини. Спомага за чувството на ситост, тъй като набъбва в стомаха. Ако се накисне предварително във вода, абсорбира страшно много и по този начин подпомага тялото да остане хидратирано дълго време. От полза е и при стабилизирането на нивата на кръвната захар. Използвам я предимно за закуски с кисело мляко и плодове.

# 88
  • в реалния свят
Kally May , пак те влючих като стимул 🙂
Днес пореден системен ден:
З - кекс с мюсли, ябълки и канела(по подобна рецепта на овесената баница)
О - омлет и домати
В - котидж с малко авокадо.
Доволна съм от себе си тази седмица, че вечерята ми е преди 18ч.
За утре съм подготвила подобно меню.

# 89
  • ВАРНА
Здравейте момичета Hug
мама барба, аз се оплаквах, да. Ами продължавам да си държа на думите, за почти 4 месеца имам 8 кила на долу ... не е ли малко. Естествено, повече от нищо е, но все пак се надявах на по-добри резултати.
Благодаря на всички за съчувствието Hands Pray
Kally May, полезни неща си писала за чията и киноата, благодаря ти Kissing Heart
Лебед и на мен ми липсва Confused

Общи условия

Активация на акаунт