"Системата -60" - тема 56

• 10 176
  • 234
  •   1
Отговори
# 135
Роца, оправяй се по-бързо. Много е неприятно, на мен в такива моменти, към хапчетата, много ми помагат загряващи/обезболяващи кремове/лепенки по жилите на врата.

Днес 71,8 кг (~ 4 кг нагоре, добре, че не се претеглих веднага...), след седмица - отново.

Ден 10 (не знам кога минаха)
з: сандвич и голяма купа с много сладък сутлаж.
о: пиле с кисело зеле (последното преди да открия сезона на зеленолистните) и ориз

# 136
Добър вечер, момичета
Роце, господ да те поживи (и нищо да не ти се лепи Stuck Out Tongue), всичко прочетох, много интересни неща си писала. Попаднах в инстаграм на едно момиче, дано не бъркам името, ainslydurose, пуска невероятни рецепти, пише, че е майстор сладкар, много хубави неща, семпли, а пък.......всякакви неща показва де, не само сладкиши

Днес горе-долу бива
З: козунак
О: някакви наденички и краставица
В: цедено мляко, умирам за това, ще го ям докато ми писне

не съм се теглила, подута съм нещо и гледам кантара накриво

значи, свиква се, не огладнявам след 6, виж, лакомията е друго нещо, там вече е зор, докато приготвя вечеря на мъжа ми и сина ми, докато нахраня котките, докато си оправя кухнята после, винаги има по нещо за ядене на половин ръка разстояние и на моменти буквално забравям, че не трябва, нито пък имам нужда да ям. И то не защото ми се яде, ами ей така, половин коричка от крайчето на багетата, един бонбон, зарязана хапка банан, първите един-два дни даже не се усещах, абсолютно механично забърсвам и сгризвам каквото там и после ауууу бе, що съм толкоз зле с главата. Иначе, като изключим ребърцата които изядох като си огладнях наистина, не съм имала случай да приритам. Ама........
Това кофтито навици са гадна работа

# 137
  • в реалния свят
Лебед , и на двете ни свободния режим се е отрази еднакво 😃 Продължаваме си по познатия начин.
Вчера внукът ми имаше рожден ден и вечерта хапнах по малко от всички вкусотии. Днес май ще бъда на ограничителен режим поради заетост между 15 - 20 часа. Дано не се натъпча късно вечерта.
Весели празници, момичета и не прекалявайте с вкусотиите😃

# 138
  • София
Вчера напълно системно:
(7) Ден 16
З: пица, кафе
О: супа от червена леща, моркови
В: ябълка и айрян

За днес съм планирала:
(7) Ден 17
З: козунак, кафе
О: зелена салата с яйце, спаначена супа
В: таратор

Вкъщи няма опасност от преяждане по Великден, тъй като никой не яде агнешко и обикновено го караме, както обикновено. Варените яйца за мен са добре дошли, така или иначе си ги ям като основна част от системстването.
В допълнение, няма да се събираме на тежки софри, защото в неделя аз съм на работа. Моите хора ще отидат на гости при родителите ми и това ще е.

# 139
Спокойни между празнични дни!

Утре е ден за претегляне на глупостта наречена - Няма да се съобразявам с нищо, сега ми е паднало (това ще рече - голямо парче козунак с прясно мляко вечер...).

През изминалите дни доказах поговорката с емпирично доказателство - Ти си това, което ядеш.

Тези няколко дена (от неделя до днес) - Аз съм козунак.

Без да преувеличавам - мека, пухкава, преливаща от панталоните - само за няколко дена... или по-точно 3.

Утре ще е страшно, но, каквото и да е числото, ще съм го виждала.

Ще започна тест - тези 3 дена, които си причиних, на колко системни дена са равни, за да върна стрелката до ситуацията от миналата сряда.

Днес си казах... Офф, няма да се съобразявам до Гергьовден... Ще си отпусна душата...

И коланът ми се разкопча...

Много бързо разбрах, че положението вече не добре. Преди това усещах бедрата си наедрели, опъваха дънките. Гърдите станаха пищни. Но не осъзнавах напълно какво се случва... Вглеждането в себе си, не е моята сила.

Сега разбрах!

Можех да ходя спокойно без колан!!! Вдигнах блузата, погледнах се и видях телесна маса преливаща извън панталона... За 3 козуначени дена...

Ако издържа теста и успея да се върна до под килограмите от преди седмица, имам и следващ тест за връщане под килограмите, до които стигнах с това системстване, последван от предизвикателство.

(Трябва да си измислям някакви залъгалки, защото след година системстване, наистина ми е много трудно да остана в коловоза.. )

Така...

След тоалет, баня и изцеждане на всичко, включително си издухах и носа (т.е., както си му е редът) Stuck Out Tongue Winking Eye

Присъдата - 76,35кг
Преди седмица - 71,8кг
Преди ~ месец ~ 68 кг

Винаги съм знаела, че имам способността да смъквам сравнително бързо килограми, но свръх способността ми, нещото, с което съм най-силна е стремглавото качествено качване на килограми.

Искрено се надявах след година на режим и успешно приглушаване на едната ми способност, да туширам и другата.

Е... Явно свръх способностите ни са за цял живот, важно е да се научим да ги овладяваме и използваме само при необходимост Bowtie

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 08:58 от Лебед

# 140
  • София
При мен празничните дни минаха без големи сътресения. Само на самия Великден со поотпуснах малко на обяд, но без прекаляване. Всичките ми вечери си бяха по правилата, което е успокояващо. Успях дори да преборя лакомията на закуска и да я върна до ниво "лека", както правих преди почивката ни. Не знам какво се случва реално с килограмите, ще се меря на 29-ти, но не усещам някаква промяна. Няма да правя отчет на 1-во число, защото пак ще пътуваме за седмица. Надявам се поне да съм се задържала на килограмите си от края на март.
Днес няма да пиша меню, защото съм на РД довечера; ще гледам да е умерено.

# 141
  • в реалния свят
Лебед , това оливане с козунак и аз го направих. Плюс голямо количество дроб сърма. А си бях казала да внимавам с количества🙂
Сутринта се претеглих и се оказа, че кантарни празнични поражения няма, но вчера ограничих количествата.
Все още съм +4 килограма от най-ниското тегло за тази година.
И аз меню няма да пиша. Днес съм на млечни и яйца. Имам още 20-тина великденски яйца. Ще кудкудякам до края на месеца😃

# 142
  • ВАРНА
Здравейте, момичета Hug
Тук съм и аз, не много прекалила по празниците, само с леки подхлъзвания /козунак с мляко вечер не съм си позволявала Stuck Out Tongue Winking Eye/, плюс нямам и се гордея с това. Имам от началото на месеца минус 3 кг /което е най-доброто ми постижение от началото преди почти 5 месеца/.
Ще си напиша вчерашното меню, докато все още го помня. Smile
Ден 22 (5)
з: козунак и сварено яйце - обичайно за тези дни
о: печена скумрия на скара, направих си салата от 1 домат и 1/2 краставица, но успях да бучна само няколко хапки и я оставих.
с/з: 10-ина бадема
в: 2 ягоди и голяма чаша чай с мед

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 14:02 от de3demonka

# 143
Привет, дами
Точно снощи си мислех да напиша, че празниците свършиха и може да излезем от хладилниците, и ме досрамя, аз като съм била в хладилника, вие да не би да сте били Yum

Лебед, да знаеш, това твоето почти всичкото е задържана вода, няма начин да качиш толкова килограми  мазнини за три дни, така че всичко ще си дойде по местата.

de3demonka и Kally May са нашата гордост, аз така не успях, плюсках, сутрин, обед и вечер, и добрите ми намерения в момента са на пътя за ада
от нова година съм на диета, защото сина ми другия месец завършва, викам аде Прокльо, малко вид да докараш, мда, с добрите намерения си останах

как да е, каквото било, било, продължаваме напред

мама барба, с варените яйца поне няма да мисли човек какво да яде за вечеря (аз и след тях огладнявам много, то аз след какво ли не съм гладна я)

Роцето се крие

# 144
Проклетница. О, има цял месец до баловете, ще влезеш поне един номер надолу! А, относно, това със задържаната вода, да, вода има, но в мастните клетки (една колежка днес ми каза, че добре съм оформила дупето) Joy

de3demonka, браво момиче! До края на месеца пожелавам поне още -2!

мама барба, най-лошото е, че колкото повече ядеш, толкова повече ти се яде... За това днес занесох козунаци в офиса Joy Браво, че не са ти се лепнали, бухалите изкушения!

Kally May, желязна! Ще бъде умерено, сигурна съм! Това с леката закуска какво ще рече? Здравословна или по-малко като обем?

Ден 01 (мда, занулявам отново)
з: двоен сандвич и един малък козунак
о: две зеленчукови салати с пилешки шницел
в: ябълка

# 145
  • София
Лебед, "лека закуска" за мен е не, както правих в хотела - пържени яйца, наденички, филийки с шунка и кашкавал, краставици, кроасанчета с шоколад и пр. вакханалия като за последно Persevere После без обяд, а вечерята на принципа на разделното хранене, само понякога според Системата. Грешно, та грешно! И закономерно 2кг отгоре после. Сега и три чери доматчета с две листенца Чедър и кафе са ми напълно достатъчни. Не го правя всеки ден, разбира се. Ям и овесената баница, която взехме да правим често, но вмето 4 парчета от лакомия, ми стига и едно. Или вместо две филии изяждам една или половин ако е голяма. Днес хапнах малко козунак, но парчето беше, колкото кутия цигари, а не като да омета 1/3. С други думи ето това:
... колкото повече ядеш, толкова повече ти се яде...
е ужасно вярно, а реално нямаме нужда от толкова много храна.

Браво, Дезди! Чуден резултат!

Проклетница, въобще не по темата ми направи впечатление в твоя пост.
Скрит текст:
Синовете са ни на почти една възраст. Моят догодина завършва и честно да си призная по-нетърпелива съм от него да се приключи веднъж завинаги с училището. На бала съм му казала, че ще викам и аз до 12, даже сигурно по-силно и от него.
А ти ще си чудесна на празника след месец. Както казва Лебед - дотогава е напълно възможно да имаш доста добър и видим резултат.

Рожденият ден беше прекрасен! И да! Не прекалих. Изядох една салата от домати, краставици, яйце и малко моцарела. Броя го за успех, въпреки че нямаше как да спазя часа.

# 146
  • в реалния свят
Добро утро, момичета🙂
По повод последните разсъждения в темата изразявам пълно съгласие с Лебед и Kally May за храна, дисциплина итн.
Искам да споделя собствен опит от преди 13 години. 2012г бях майка на бъдеща абитуриентка. Месец май същата година гледах абитуриентите и техните родители и взех кардинално решение - следващата година(2013)да застана като хубава, елегантна майка до красивата ми дъщеря на нейния абитуриентски бал. Това ми беше мотото на промяната😃Една година ми беше достатъчна за новото ми аз. Та.. От 81-82кг май 2012 станах 56-57 на бала 2013г.Тогава бях на 90 дн. диета и години след това подържах прилично тегло с разумно хранене.
Дерзайте, момичета, ще застанете като мацки до любимите си деца на абитуриентските им балове.
Днес съм приготвила за работа - кисело мляко, яйца, пилешко филе и краставица. Ще преценя през деня в какъв ред ще ги хапна.

# 147
Kally May да, разбирам те. Най-важното е да се чувстваме добре дълго време с храненето, което сме избрали!

мама барба, много добра мотивация! И още по-хубавото е, че си показала на дъщеря си, какво означава воля и характер! Примерът, който си и дала, ще ѝ е за цял живот.

Ден 02 (74,15)
з: двоен голям сандвич с крема сирене и един малък козунак
о: шопска салата + запечени броколи със сирена
сз: морков
в: ябълка с кисело мляко - цедено и боровинки

Хубав малък петък Wink
(нямам търпение да дойдат следващите почивни дни Simple Smile))

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 18:49 от Лебед

# 148
  • София
Вчера беше добър денят, системен отвсякъде.
(7) Ден 25
З: домат, чедър, кафе
О: Гъбена супа, сирене, краставица
В: ябълка, айрян
И много вода.
Днес ще е почти същото меню. Не очаквам изненади, защото съм на работа и подхлъзвания там не очаквам.

# 149
Добро утро, момичета

Лебед, тази твоя колежка е магарица Grinning въпреки че из Южна Америка хората пари дават за дупета, да са сочни и пухкави
И котките така, колкото по-дебеличка и пухкава една котка, толкова по-сладка. Мда, на мен обаче никой не ми се радва като съм пухкава JoyJoy

Ще видим за бала, каквото стане, все пак, няма да се търкалям, със сигурност

мама барба, браво на теб, хубаво е човек да си постига целите, удовлетворението после топли много и дълго

Kally May, да, завършва и си хваща пътя. Хубаво е, само да са ни живи и здрави децата. И за теб ще дойде този момент. Аз хем се радвам, че свършва училище, хем ще си тръгне по пътя и ще ми е самотно, но се свиква де, и така трябва, да си живеят техния живот.

Днес си направих бъркани яйца с моцарела за закуска, една филия хляб (отвратителен е, но не намерих нищо останало по пекарните), чери домати и едно изсъхнало парче ябълка
О: пилешки крилца
вечеря не знам, сигурно цедено кисело мляко

вчера не помня какво ядох, ама вечерята беше пържола със зелен лук

Общи условия

Активация на акаунт