Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 40 664
  • 673
  •   2
Отговори
# 540
  • Be realistic - plan for a miracle.
Момичета, някой правил ли си е в София ендометриална биопсия специфично разглеждаща наличието на NK клетки в ендометриумана матката? Извършва ли се и къде?

# 541
Не е ли това великата имунологична биопсия в Надежда, дето Стаменов твърди, че я е патентовал? В Тутракан мисля също имат някаква такава.
Пролетта търсих опции и греда. И на двете места трябва да си техен инвитро пациент, щото “репродуктивният успех отивал другаде”. Не можеш просто да се фръцнеш за 1/2 ден, да я направят, да си платиш и да си ползваш резултатите другаде. Изедници.

# 542
Благодаря за отговора и дадения кураж, B_vas! Браво за постигнатото раждане. Дано всички ние тук имаме вашия успех Heart

Grateful[/b] ще успееш. На 45 г родих март месец. Инвитро правих в Тутракан от първи път. Преди това имах 4 опита във Варна.

# 543
Здравейте, Момичета,
Има доста запознати тук Има ли смисъл от PRP и вливките на течни витамини (глутатион, алфа липоева киселина и NAD), озоно терапия и stem cells за подобряване на качеството на яйцеклетките  или го правят само за пари?  Някой намирал ли е статии, пробвал ли е? Тези , които ги предлагат ми казват по-големи големи шансове, даже 10%

Правих консултации за последн опит с няколко клиники в чужбина  и това е резултатът:

- в Гърция ми предлагат PRP за подобряване качеството на яйцеклетките заради възрастов фактор за мен(45/46 съм) и 40 дни антибиотик за мъжа ми  за подобряване на днк фрагментацията и морфологията(при отрицателни фертилити тест , микробиология ) просто така.
На всички други места ми казаха, че PRP не работи

-в Турция на едното място ми предлагат да си направя  озонова терапия и вливки на течни витамини (глутатион, алфа липоева киселина и NAD). Тези вливки ги правят в козметични клиники тук и никак не са евтини, за озоновата не знам. Ще проучвам , но около 5000лв ще са като гледам. Не намирам някакви статии подобрение   на качеството
След това, след неуспех да се направят stem cells , но трябва да си реша, защото тази терапия може да има страничен ефект рак!!

- В Чехия след консултации с 3 клиники разбрах, че не следят хормоните и не правят прегледи при стимулации до 7 ден. Всички ми изписаха лекарствата предварително. Искат ултразвук преди започване на цикъла и да отида на 7 ден, нямало смиъл да се правят прегледи преди това. Иначе там не е никак скъпо. Имах оферти по-евтини от турция за 2900 евро. Това с прегледите обаче доста ме притеснява. Казват , че препоръчват донорска заради възрастта , но мога да пробвам , ако искам

-И един разговор с Испания. Там лекарят беше много директен, каза, че от хиляди процедури на възраст над 44 имат няколко успешни само, а са добри и имат добра ембриология. Според него PRP и витамини не работят. Мога да пробвам, но шанс под 1% . Каза, че трябва да се направи събиране на здрави ембриони, което са поне 3 опита, ако имаме късмет да се съберат 2,3 след ПИД в най-добрия случай. След изследвания това са 20 000 евро. Ако няма емриони на първи опит, прекратява. Тръбва да се направи имунологична биопсия ,защото в моя случай не могат да се рискуват ембрионите. И защото имам хашимото имплантацията е по-трудна и трябват повече ембриони. Докато с донорска имат програми с гарантирани 5 ембриона , коята е  11000 евро и там няма нужда да се правят допълнителни изследвания
Донорските в Чехия са около 6200 евро , имат свежи донорки- гарантирани 2 ембриона

Постоянно се въртя в кръг и се измъчвам какво да направя. Има клиники , които не работят над 45 години и директно отказват. Говорила съм само  с тези, които се съгласяват

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 06:43 от Amaliana

# 544
  • София
всяка клиника обявява за работещо това, което предлага.
съответно отрича всичко, което не предлага.
истината за мен е , че след една определена възраст си е въпрос на късмет, или се пробва докато стане или се минава на дя или човек се отказва.

# 545
Извинявам се, че се включвам така, но следя темата от доста време. Пиша във връзка с последният коментар. Ако ДЯ се допуска като възможност бих се решила за Испания. Аз познавам прекрасна жена дарила яйцеклетки за да направи добро, с две собствени деца. Откакто я познавам нагласата ми към ДЯ се промени.
Каквото и да решиш успех на теб и всички пишещи.

# 546
Скрит текст:
Здравейте, Момичета,
Има доста запознати тук Има ли смисъл от PRP и вливките на течни витамини (глутатион, алфа липоева киселина и NAD), озоно терапия и stem cells за подобряване на качеството на яйцеклетките  или го правят само за пари?  Някой намирал ли е статии, пробвал ли е? Тези , които ги предлагат ми казват по-големи големи шансове, даже 10%

Правих консултации за последн опит с няколко клиники в чужбина  и това е резултатът:

- в Гърция ми предлагат PRP за подобряване качеството на яйцеклетките заради възрастов фактор за мен(45/46 съм) и 40 дни антибиотик за мъжа ми  за подобряване на днк фрагментацията и морфологията(при отрицателни фертилити тест , микробиология ) просто така.
На всички други места ми казаха, че PRP не работи

-в Турция на едното място ми предлагат да си направя  озонова терапия и вливки на течни витамини (глутатион, алфа липоева киселина и NAD). Тези вливки ги правят в козметични клиники тук и никак не са евтини, за озоновата не знам. Ще проучвам , но около 5000лв ще са като гледам. Не намирам някакви статии подобрение   на качеството
След това, след неуспех да се направят stem cells , но трябва да си реша, защото тази терапия може да има страничен ефект рак!!

- В Чехия след консултации с 3 клиники разбрах, че не следят хормоните и не правят прегледи при стимулации до 7 ден. Всички ми изписаха лекарствата предварително. Искат ултразвук преди започване на цикъла и да отида на 7 ден, нямало смиъл да се правят прегледи преди това. Иначе там не е никак скъпо. Имах оферти по-евтини от турция за 2900 евро. Това с прегледите обаче доста ме притеснява. Казват , че препоръчват донорска заради възрастта , но мога да пробвам , ако искам

-И един разговор с Испания. Там лекарят беше много директен, каза, че от хиляди процедури на възраст над 44 имат няколко успешни само, а са добри и имат добра ембриология. Според него PRP и витамини не работят. Мога да пробвам, но шанс под 1% . Каза, че трябва да се направи събиране на здрави ембриони, което са поне 3 опита, ако имаме късмет да се съберат 2,3 след ПИД в най-добрия случай. След изследвания това са 20 000 евро. Ако няма емриони на първи опит, прекратява. Тръбва да се направи имунологична биопсия ,защото в моя случай не могат да се рискуват ембрионите. И защото имам хашимото имплантацията е по-трудна и трябват повече ембриони. Докато с донорска имат програми с гарантирани 5 ембриона , коята е  11000 евро и там няма нужда да се правят допълнителни изследвания
Донорските в Чехия са около 6200 евро , имат свежи донорки- гарантирани 2 ембриона

Постоянно се въртя в кръг и се измъчвам какво да направя. Има клиники , които не работят над 45 години и директно отказват. Говорила съм само  с тези, които се съгласяват

Вливките са безмисленни при репродуктивни проблеми,по скоро като добавки. Озонотерапията няма данни все още теоретично би било хубаво,последно не помня някой имаше подобрение в показатели, но не са много отзивите. ПРП и екзозоми съм правила,подобрява може би количество яйцеклетки,но качество трудно да се докаже понЕ при мен файда нямаха, но и не само като гледам при мен. Стволови да рак може, има опасност макар и не голяма. Процедури напълно безмисленни според мен. Една храна,без стрес,без възпаления,без химикали,движение,сауна,озон и добавки орално на НАД и глутатион би било по помагащо и евтино,просто начин на живот да се промени. Гърция,Чехия и Испания както каза бамбарадамбара смятат за правилно и си продават нейните методи. Реално половината процедури или безмисленни или неогледани понеже без хормони следене не става. Те са индикации за протичане на цикъл и тн. Всичко е по теория и строго индивидуално отношение няма а това е ключа,като хормони,следене,анализ. Инвитро статистиките не включват жени които забременяват дори спонтанно и да не са много, но и не са в статистиките на клиниките защото не правят инвитро. И да както каза бамбарадамбара въпрос на късмет и чакане е. Я стане я не,може утре може след 1 година може и да не дочакаш да изкочи твоята здрава яйцеклетка или докато чакаш да си на 50 и да не може даже с ДЯ. Въпрос на избор е колко ще опитваш и докога. Но ако опитваш или решиш да опитваш да не те лъжа, но аз лично не намерих клиника на 100 % да покрива анализ и следене на цикъл или хормони или изследвания,винаги има недооглеждане,забравено,невидяно, преувеличени дози или конвейр или действие по учебник без търсене на връзка и проблем дълбоко и индивидуално. Хиляди методи при едни става при други не,именно защото не се гледа индивидуално и не се анализира,а всеки един е сам за себе си случай иначе досега всички да са бременни. няма кой да търси защо. Съдя по себе си...толкова клиники...в Турция без хормонии разни процедури, а се оказа че пролактина е висок,после че лх скача и затова са незрели,после какви ли не неща, след 2 години вече знам,пускам хормони и ултразвук и търся причината защо и гледам да отстраня причината или да реагирам на промените в хормоните,овладавям ги и остава качеството,за което добавки и тн,и ако се е подобрило понеже 2 години пия разни неща и правя разни неща идва чакането да излезе здравата яйцеклетка,ама гаранция че се подобрило няма и няма как да знам, но голям зор е и гаранция нямаш докато се мъчиш.

# 547
Аз над един въпрос си размишлявам..на нашата възраст като чета масово яйцеклетките са увредени, ембрионите са с тризомии, а около мен когато съм чула за жени забременели и родили над 40-43, всичките пу пу са със здрави деца.

# 548
Аз над един въпрос си размишлявам..на нашата възраст като чета масово яйцеклетките са увредени, ембрионите са с тризомии, а около мен когато съм чула за жени забременели и родили над 40-43, всичките пу пу са със здрави деца.

Аз съм една от тези забременели спонтанно на 43г (след 3-4 г неуспешни опити). В 38-ма седмица съм вече, всичко е наред с бременността, много лека бременност, бебенцето е ок (това показват всички изследвания до сега), очаквам до две седмици събитието. Ще родя на 44.

За забременяването може би оказаха влияние натурални добавки, които вземах около 6 месеца за изчистване на хеликобактер - NAC, масло от черен кимион (казват, че лекува всичко без смъртта), силни пробиотици (60-100 млрд), мастиха (поръчвана директно от Гърция, смилана и приемана на прах), intestinal mucosa (за подобряване на стомашния микробиом), цинк L-carnosine, смес от куркума, джинджифил, чер. пипер, зехтин и мед.
Доста са нещата, но мисля че в стремежа си да убия бактерията си подсилих организма. С Хашимото съм също така (вкарано в ремисия).
Сега през бременността пия по-малко неща (В12, фолат и билкова кръв).

Освен здрава яйцеклетка, има значение и спокойствието. Нещата се случиха на почивка с мъжа ми (за пръв път без детето). Беше ми щастливо и безгрижно, отпуснах се и си починах.
Напрежението определено не помага.
Така се случиха нещата при мен..

# 549

Аз съм една от тези забременели спонтанно на 43г (след 3-4 г неуспешни опити). В 38-ма седмица съм вече, всичко е наред с бременността, много лека бременност, бебенцето е ок (това показват всички изследвания до сега), очаквам до две седмици събитието. Ще родя на 44.

За забременяването може би оказаха влияние натурални добавки, които вземах около 6 месеца за изчистване на хеликобактер - NAC, масло от черен кимион (казват, че лекува всичко без смъртта), силни пробиотици (60-100 млрд), мастиха (поръчвана директно от Гърция, смилана и приемана на прах), intestinal mucosa (за подобряване на стомашния микробиом), цинк L-carnosine, смес от куркума, джинджифил, чер. пипер, зехтин и мед.
Доста са нещата, но мисля че в стремежа си да убия бактерията си подсилих организма. С Хашимото съм също така (вкарано в ремисия).
Сега през бременността пия по-малко неща (В12, фолат и билкова кръв).

Освен здрава яйцеклетка, има значение и спокойствието. Нещата се случиха на почивка с мъжа ми (за пръв път без детето). Беше ми щастливо и безгрижно, отпуснах се и си починах.
Напрежението определено не помага.
Така се случиха нещата при мен..

Да това не го чувам за първи път с спокойствието даже след осиновяване има забременели. Първото нещо е за оправяне. После са добавки и евентуално може и да се случи. Стомахът и черавата също са важни. Възпаленията също.Тези случаи не влизат в статистики. Може би е късмет и аз това се чудя понякога уж правим всичко,но понякога не става все нещо изпускаме, а може би е точно спокойствието,но ние сме в постоянен хроничен стрес реално. Честито и успех. Страхотна надежда за всички е това. Ти си 2ата която чета в рамките на 1 седмица тук, а и по чуждите форуми има също доста такива. Някъде там е разковничето в спокойствието и начина на живот може би за здрава яйцеклетка.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 00:06 от varna2020

# 550
Жени забременяват от изнасилване по време на война, колко пък сме неспокойни ние в сравнение с тях? Това са глупости. Трябва страшно много стрес, за да ви се изкривят до такава степен хормоните, че да възпрепятстват забременяване (примерно чрез липса на овулация). От някаква възраст натам има далеч по-вероятни причини защо не е станало, нека не се залъгваме. И на мен вчера лаборантката, която ми взема кръв ми каза “защо ходите по тея инвитрота, а не си направите дете по естествен начин?!” Да, затова ходя, щото и е кеф така!

# 551
Жени забременяват от изнасилване по време на война, колко пък сме неспокойни ние в сравнение с тях? Това са глупости. Трябва страшно много стрес, за да ви се изкривят до такава степен хормоните, че да възпрепятстват забременяване (примерно чрез липса на овулация). От някаква възраст натам има далеч по-вероятни причини защо не е станало, нека не се залъгваме. И на мен вчера лаборантката, която ми взема кръв ми каза “защо ходите по тея инвитрота, а не си направите дете по естествен начин?!” Да, затова ходя, щото и е кеф така!

Приемера с изнасилването мисля че е неуместен. Тук говорим за дългосрочен стрес,а както знаете яйцеклетката са и и нужни 90 дни за развитие. И веднага ще обясна защо. Хроничния стрес,неспокойствието,чакането,напрежението ще стане ли или не,какво пропускаш,лекарства да не забравиш,да отидеш на преглед излизайки от работа,и още много такива като ежедневни неща влияят на кортизола,пролактина,допамина. Спайковете в кортизола влияят на прогестерона,тестостерона,естрогена,пролактина,лх респективно.Пролактина който е хормон на стреса и се влияе от малко стрес затова се седи спокойно 20 мин преди да се тества например,блокира отделянето на лх и фсх,подтска се естрогена,от там тези промени влият на лигавица, освен това спайковете вредят на зреенето на яйцеклетката което води до грешки в разпределението на хромозоми,освен това се променя флора в утеруса и стомаха при хормонален дисбаланс,сигналите които се подават до мозъка за отделянето на хормони се нарушават,настъпва дисбаланс,също стреса допринася за спайкове на лх,също важен хормон е окситоцин,допамин когато си тъжен например,когато нещо те тревожи и още много такива влияят на отделянето им което пък води до промени в нервната система и още много мога да изброявам. С 2 думи има хора които са по чувствителни и такива стресови неща по лесно развалят хормоналния баланс. Една караница с мъжа ви дори нарушава отделянето на хормоните или пък увеличава отделянето на някой хормони. Когато баба ми почина пролактина ми скочи в небесата,имах хубави 2 фоликула е станаха задържани. А пролактина му трябват поне 4-6 седмици да се стабилизира. Не случайно много болести казват се дължат на стрес именно защото се нарушават хормони и от там процесите в тялото. Хайде малко почетете тая биология,химия. А когато прочетете и научите нещо за човешкото тяло как работи,сигналите и хормоните и химичните процеси ще ви станат мноооооооого неща ясни.

И не се залъгваме, а гледаме фактите. Няма спор за възрастта,времето и промените които стават в тялото са причина и това никой не го отрича. Говорим за допълнителни неща които пречат чисто биологично как и защо. Те и репродуктивните съветват без стрес защо ли........

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 09:02 от varna2020

# 552
  • Be realistic - plan for a miracle.
Примерът с изнасилването е неудачен, да. Аз бих дала пример с жените в концлагери през Втората световна война. Да, забременявали са и там. В дългосрочен стрес, включително тежко недохранване и постоянна угроза от насилие и смърт, преживявайки загубата на огромна част от близките си. Забременявали са и често пъти са и раждали или им е извършван аборт (не спонтанен).
Пиша всичко това, за да кажа, че и на мен не ми е ясна логиката и според мен не ми е ясна, защото такава не съществува Simple Smile
На този етап нямам обяснение кой кога и защо забременява. На рандъм ми е и за мен вече не зависи от начин на живот. Мога с ръка на сърцето да кажа, че съм пробвала всичко откъм хранене, спокойствие, почивки, добавки и т.н. Май само барокамера не съм, което д-р Михайлова веднъж ми беше споменала, но там пък ще е трудно, защото имам клаустрофобия. Мисълта ми беше за дългосрочния стрес - да, и в него се забременява и то много често. Ежедневно. Жените, чиито дългогодишни партньори след работа им удрят по 2-3 шамара задето манджата не е приготвена добре също забременяват и то начестичко, породени.
Та това е скромното ми мнение - логика не съществува.

# 553
Много интересно обсъждане за заформи, още повече че в последните месеци и аз все се опитвам да гледам статистити и се чудя къде е истината.

Съгласна съм с preggo и varna че "логика не съществува" и "Няма спор за възрастта и промените които стават в тялото са причина". Но те промените са толкова много и ежедневни че едва ли може да се разбере всичко.

И все пак за примерите по-горе за забременяване (не искам да ги повтарям, че са малко тегави), струва ми се че са по-малко валидни за жени на над 40-42 г. Естесвено винаги има изключения... не знам може и лекарите да са ме сугестирали вече Simple Smile

# 554
Примерът с изнасилването е неудачен, да. Аз бих дала пример с жените в концлагери през Втората световна война. Да, забременявали са и там. В дългосрочен стрес, включително тежко недохранване и постоянна угроза от насилие и смърт, преживявайки загубата на огромна част от близките си. Забременявали са и често пъти са и раждали или им е извършван аборт (не спонтанен).
Пиша всичко това, за да кажа, че и на мен не ми е ясна логиката и според мен не ми е ясна, защото такава не съществува Simple Smile
На този етап нямам обяснение кой кога и защо забременява. На рандъм ми е и за мен вече не зависи от начин на живот. Мога с ръка на сърцето да кажа, че съм пробвала всичко откъм хранене, спокойствие, почивки, добавки и т.н. Май само барокамера не съм, което д-р Михайлова веднъж ми беше споменала, но там пък ще е трудно, защото имам клаустрофобия. Мисълта ми беше за дългосрочния стрес - да, и в него се забременява и то много често. Ежедневно. Жените, чиито дългогодишни партньори след работа им удрят по 2-3 шамара задето манджата не е приготвена добре също забременяват и то начестичко, породени.
Та това е скромното ми мнение - логика не съществува.
Относно спокойствието,аз ще споделя моя скромен опит.5 години опити нормално,проблем не се намираше,накрая ключа се оказа тежка инсулинова резистентност,като инсулинът нанесе своите щети върху качеството на яйцеклетката.На 37 години съм,мъжът ми на 44 години.Друго исках да кажа.Решихме се на инвитро в Турция. Тъй като съм страшно емоционален и винаги паникьосваща се реших да действам по друг начин.Направихме изследванията и ги запечатах в един плик до датата за преглед,реших докторът да ги отвори.Слушах за всичко кординаторката,разбрахме се да се доверя на докторът,да не задавам въпроси,само да изпълнявам каквото ми кажат.Три пъти ми вземаха кръв,до днес не знам как са били хормоните.В деня на пункция ,след като мина след 2 часа обикалях Капелъ Чаршия в бясно търсене на палто.Бях в Истанбул 22 дни,обикалях всеки ден забележителности,разходки с корабчета по Босфора,молове и така.Бяхме се разбрали да не отваряме темата за това,че сме на инвитро.От 9 ембриона на ден 5ти останах с един ембрион със средно качество,казаха ми свеж трансфер.Нищо друго не питах,пий си лекарствата и вода за трансферът.Мина трансферът,реших да не се отчайвам,че нямам замразени и опитът може да не е успешен.Вярвах в докторът,че прави всичко за нас.Прибрах се в България,пак изпълнявах заръките и гледах да се занимавам с положителни неща и не направих тестове по-рано.Имах назначена дата за кръвен тест 11 дни след трансфер.На 11тия ден ЧХГ беше 1982..след 48 часа..4215.
Чак лекарят не вярваше на резултата.
Днес имаме дъщеричка на 48 дни.
Аз лично вярвам,че моят подход,спокойствие и това,че не напирах да знам всичко на мен ми помогна.
Желая от сърце всяка да гушне скоро рожба.

Общи условия

Активация на акаунт