Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 40 572
  • 673
  •   1
Отговори
# 660
Значи.. на тия години, с тия изтърбушени яйчници аз лично не знам кога ще се нацели идеален естрадиол, фаза на Луната и правилно междупланетарно отстояние между Юпитер и гинекологичния стол.
Всеки месец е ценен.
9 антрални аз даже не мога да си ги представя как изглеждат.
Качеството на тази възраст е под огромен въпрос така или иначе.. и да изпускаме месеци щото Х не е баш равно на У по учебника… аз май не бих.

# 661
Здравейте, иска ми се да започна да ходя на акупунктура. Може ли някоя дама да препоръча добър доктор?

# 662
Момичета някоя, да се е сблъсквала с такъв проблем: на 2-3 ден от цикъла за пореден път естрадиолът ми е нисък. Имате ли идеи как мога да го покача? Добавки, храни, чайове? Или пък обяснение, защото се случва така? Аз съм на 40, ИЯР, 1-2 антрални Ф.

# 663
Да, аз, тъкмо в другата тема качвах резултати (по-лоши), но на другите въпроси отговор нямам. Обяснението е намаления резерв, за решение ми предлагат само ХЗТ и то са ми го споменавали извън контекста на инвитрото.

# 664
Момичета някоя, да се е сблъсквала с такъв проблем: на 2-3 ден от цикъла за пореден път естрадиолът ми е нисък. Имате ли идеи как мога да го покача? Добавки, храни, чайове? Или пък обяснение, защото се случва така? Аз съм на 40, ИЯР, 1-2 антрални Ф.
Може да пробвате с добавки, например Витекс...регулира до някъде, поне при мен е повлиявал, но не конкретно на естрадиола (при мен е обратното) завишен и постоянно правя ЗФ.И аз като вас съм с ИЯР и 1-2 фоликула. Дейтства за възстановяване нормалния баланс на хормоните при перименопауза.
Може и да си въобразявам но след няколко месеца имах по-добри ФСХ, ЛХ, при мен са доста по-високи. След като спрях да го пия, стана същото. Сега отново започнах.
По-скоро има пикове и спадове имате на естрадиола, има време преди да ви падне съвсем, по време на менопаузата.

# 665
И моят репро това ми каза, но от друга страна каза, че ако съм на ХЗТ естрадиола подтиска овулацията и така няма шанс/много минимален за забременяване,  но и така с толкова нисък не е голям шанса...

Витекс съм пила преди време, но той май по скоро на пролактина действа.

Да, аз, тъкмо в другата тема качвах резултати (по-лоши), но на другите въпроси отговор нямам. Обяснението е намаления резерв, за решение ми предлагат само ХЗТ и то са ми го споменавали извън контекста на инвитрото.

# 666
Не виждам нисък Естрадиол. Моят обикновенно е около вашите стойности на ден 2 със средно по 10-20 АФ, на 45г. Питала съм и лекаря ми и той потвърди, че се гледа предимно да не е висок, защото се отразява на равномерният растеж на Ф в цикъла. Не знам защо мислите, че е нисък или че е проблем?

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 10:49 от Sahara_2087

# 667
Нисък е. В тази мерна единица трябва да е по-висок в началото на цикъла.

# 668
Моят опит показва, че не е нисък, това казва и лекарят ми. Имам 3 пункции с такива "ниски нива" и още 4 с малко по-високи и всичко си е било наред с фоликулите. Вие на какво базирате твърдението си?

# 669
Както казах, в тази мерна единица е нисък. Ако е същата стойност, но в ng е добре. Има си референтни граници къде трябва да са хормоните в началото на цикъла, информацията е широко достъпна.

# 670
Запозната съм с мерните единици и говоря за стойности като на питащата. Т.е. вие нямате опит или конкретни примери, просто цитирате референтната граница от резултата на снимката? Това не е сериозно..

# 671
Ама какво значи опит или конкретни примери, естрадиола е хубаво в началото на цикъла да е около 40-50 ng. Не възнамерявам да споря, както казах, в 21 век има предостатъчно информация на един клик разстояние.

# 672
Според мен е нисък, в смисъл от моя опит. Моят естрадиол в началото на цик. е около 100-150 pmol/l и имам около 3-4 фоликула. Последния месец беше 40 и имах само 1 фоликул, който не се разви. Даже и нямах цикъл (за 1 път ми се случва), според лекарката защото този фоликул не се е развил и не е образувал лигавица. А дали е бил само 1 заради ниския Естрадиол, предполагам да.

Според мен не може да се вдигне с добавки и тн. Аз подозирам че моят падна защото предните 2 месеца пих Летрозол. Може и от възрастта, и да е съвпадение само с Летрозола.

# 673
Естрадиолът е всъщност следствие а не причина за броя АФ. Предполагам, че когато е в комбинация с висок ФСХ при НЯР е показателен за броя антрални, но при нормален резерв и ФСХ не е от значение, важно е само да е нисък (както е при мен).

Общи условия

Активация на акаунт