Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 40 580
  • 673
  •   1
Отговори
# 615

Трудно забременяване 13 тема видях мнението, ако ви помага. В търсачката на форума напишете правилното наименование и ще ви излезнат мнения запитването ви

# 616
[quote author=B_vas link=topic=1740116.msg50106868#msg50106868 date=1755664679]

Трудно забременяване 13 тема видях мнението, ако ви помага. В търсачката на форума напишете правилното наименование и ще ви излезнат мнения запитването ви
[/quote]
Благодаря!
Може би и тази Дивина ще свърши работа.

# 617
Въпрос към тези, които са били на леко стимулиран цикъл с летрозол - колко ви беше естрадиола към края на стимулацията/преди пункцията и за колко фоликула?

# 618
Кенди, не си спомням конкретни стойности, но бях забелязала закономерност, че когато има летрозол, естрадиолът е по-нисък, защото го подтиска.

# 619
Да, леко се филмирах и аз, но явно такъв е ефекта. Лигавицата ми също тънее, което е нетипично за мен.

# 620
Кенди, 445 в pmol в деня на тригера за 3 фоликула, от които 2 яйцеклетки - 1 зряла и 1 незряла.

# 621
При мен естрадиола падаше много, не помня стойности точно, но мога да проверя. Един път имах и силно кървене от падналия естроген, но продължихме с пункция и така нататък. Тоест, напълно обичайно е и доколкото разбрах го смятат по друга формула там естрогена колко е нужно за един фоликул да предвидят дали ще е узрял. Без летрозол при мен е около 150-200 за всеки един фоликул, а с него е съвсем друго.

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 00:55 от lovely

# 622
Здравейте, случайно някоя от вас да е запозната с биопсия на полярно тяло, като тест за преимплантационна генетична диагностика?

# 623
Привет дами 🌷
В Тутракан след неуспешен трансфер с ДЯ какви изследвания са ви назначавали?

# 624
Момичета, реших пак да се включа да споделя моя опит, на тотално дезориентирана от информация...
И преди съм писала, на 42 съм, без забременяване до сега, с ИЯР, изключително високи ФСХ и ЛХ и предразположеност към ранна менопауза.
За сега съм си с редовен цикъл, но започнаха разни прокървявания седмица преди да настъпи..
Днес бях на поредния преглед, но моята лекарка я нямаше, имаше заместващ. След като ме почна по протокола, че трябва да мисля, за стуимулации, при положение, че нямам фоликули.. и да ме насочва към донорска, все пак реши да ме прегледа. На прегледа уж се видя първо че предстои цикъл, съсвем скоро.. но след това попадна на ЗФ (или поне така предположи), и по няколко антрални фоликула ( в едния се видяха 4, а в другия цели 6), която беше изключително изненадващо, предвди, че имах по 1 най-много до скоро.
И това го обърка, започна да преполага, че може да имам късна овулация и едва ли не.. не можеше да каже ЗФ или ову, има, той беше 23 см, а лигавцата с нормална дебелина.
След прегледа смени плочата и почна да ми говори, че изследванията не са верни (а хора повярвайте ми в последните 2 години почти всеки месец правя и са все такива стойностите, ФСХ- 32, ЛХ - между 10 и 12).

След този преглед съм още по-объркана, да правя опити ли, да чакам да ми дойде ли... ? Пак ли попаднах на неориентиран лекар или тук в Пловдив всички репродуктивни са такива?

За протокола: правила съм лека стимулация с летрозол, пила съм и дуфастон за ЗФ, при мен се появяват често и съм почти убедена, че е това и сега, но все пак някъде някой нещо пропуска.. Прог, на последно изследване беше зле, а естрогена на 3ти дне, обикновено ми е висок, като за ЗФ.
Осъзнавам, че може би това е просто периода преди да навляза в менопаузата, но просто ми се иска да намеря читав лекар, който да ми обясни нещата, по-логично, а да не е така объркан..
Днес пак ми се каза, че изследванията и това, което се вижда на ехографа при мен просто не съвпадат.
Това ми се случва може би за 4-5 път, досега съм посещавала поне 4-ма лекари, с репродуктивна насоченост, в това число в Пловдив и София.

# 625
Момичета, реших пак да се включа да споделя моя опит, на тотално дезориентирана от информация...
И преди съм писала, на 42 съм, без забременяване до сега, с ИЯР, изключително високи ФСХ и ЛХ и предразположеност към ранна менопауза.
За сега съм си с редовен цикъл, но започнаха разни прокървявания седмица преди да настъпи..
Днес бях на поредния преглед, но моята лекарка я нямаше, имаше заместващ. След като ме почна по протокола, че трябва да мисля, за стуимулации, при положение, че нямам фоликули.. и да ме насочва към донорска, все пак реши да ме прегледа. На прегледа уж се видя първо че предстои цикъл, съсвем скоро.. но след това попадна на ЗФ (или поне така предположи), и по няколко антрални фоликула ( в едния се видяха 4, а в другия цели 6), която беше изключително изненадващо, предвди, че имах по 1 най-много до скоро.
И това го обърка, започна да преполага, че може да имам късна овулация и едва ли не.. не можеше да каже ЗФ или ову, има, той беше 23 см, а лигавцата с нормална дебелина.
След прегледа смени плочата и почна да ми говори, че изследванията не са верни (а хора повярвайте ми в последните 2 години почти всеки месец правя и са все такива стойностите, ФСХ- 32, ЛХ - между 10 и 12).

След този преглед съм още по-объркана, да правя опити ли, да чакам да ми дойде ли... ? Пак ли попаднах на неориентиран лекар или тук в Пловдив всички репродуктивни са такива?

За протокола: правила съм лека стимулация с летрозол, пила съм и дуфастон за ЗФ, при мен се появяват често и съм почти убедена, че е това и сега, но все пак някъде някой нещо пропуска.. Прог, на последно изследване беше зле, а естрогена на 3ти дне, обикновено ми е висок, като за ЗФ.
Осъзнавам, че може би това е просто периода преди да навляза в менопаузата, но просто ми се иска да намеря читав лекар, който да ми обясни нещата, по-логично, а да не е така объркан..
Днес пак ми се каза, че изследванията и това, което се вижда на ехографа при мен просто не съвпадат.
Това ми се случва може би за 4-5 път, досега съм посещавала поне 4-ма лекари, с репродуктивна насоченост, в това число в Пловдив и София.
При тези резултати по-скоро бих вярвала на кръвните изследвания, отколкото на ехограф. Понякога при висок ФСХ яйчниците „избухват“ с антрални фоликули – това обаче често е илюзия на ехографа (малки кистозни образувания, ЗФ или минифоликули, които не са функционални). Ако е имало 23 мм структура това може да е зрял фоликул, който предстои да овулира (но при висок ФСХ често не овулират) или жълто тяло/ЗФ от предходна овулация. Множеството „антрални“ (4–6 в единия яйчник) може да са реални, но е възможно и да са малки кисти, псевдофоликули. Все пак, въпреки изследванията, явно все пак има някаква яйчникова активност и може да правите опити, но при твоята картина – чудеса са възможни, но не и вероятни.
Аз на твое място не бих губила повече време, а бих се насочила към ДЯ, но това съм аз. В крайна сметка решението е твое. Смятам, че интуицията ти работи много добре и много добре си усещаш нещата.
Каквото и да решиш, ги пожелавам от все сърце успех ❤️

# 626
В Тутракан била ли сте, Йоана?

# 627
В Тутракан била ли сте, Йоана?
Аз съм била ако Ви интересува нещо, може да ми пишете Simple Smile . Накратко в Тутракан беше единственият ми опит с нито един ембрион на 5-ти ден и с най-малко извадени яйцеклетки.

# 628
Йоана, ако има ДФ 23 мм скоро може да предстои овулация, въпреки че няма гаранция, че ще се спука с това ФСХ. А може и да е задържан Ф от миналия месец.  Не разбрах, на кой ден от МЦ сте били на преглед?
Антралните се гледат на 2-3 ден от МЦ. Ако се виждат някакви антрални по-късно те остават за следващия Ц, като няма гаранция колко от тях ще се развият. Моето мнение също е да не си губите време със стимулация при такива хормони, а да се насочите към ДЯ, че то все пак и други неща са важни за забременяване, освен хормоните.
И какъв е този доктор, дето не може да предположи дали предстои Овулация. За нея освен ДФ е необходимо и лигавицата е определен размер ( S , M , L) , да е определена дебелина м/у 8 и 12 мм, най-добре 10-11 мм.

# 629
“Не го мисли толкова.”
“Просто се отпусни и ще стане.”
“Ти сама си пречиш.” И т.н. Все  фрази, които се казват уж от загриженост, но реално звучат като упрек и създават повече напрежение.
Ако спокойствието правеше бебета, щяхме да имаме деца от медитации, а не от стимулации и хормони. Аз съм с хронично висок кортизол и вече не знам какво да изследвам и как да го смъквам. Пробвах какво ли не… освен да се изолирам някъде без интернет и да не работя, не ми остана сякаш друго.То на днешно време има ли някой да живее без никакъв стрес?

Аз съм точно в тази ситуация.....Пуснала съм си неплатена отпуска, която продължавам и ако трябва ще напусна. Изолирала съм се в планината, на една стара вила, в която повече от месец бях без интернет и на условия от каменната ера...Дали ще ми успокои нервите това и целия стрес покрай всички неуспехи не знам. Но, поне и това направих. За сега съм в пълен стоп откъм ин витро и всякакви такива....Някак като в блокирана ситуация съм. То е ясно, че с ДЯ ще действам , ама кога не знам...

Общи условия

Активация на акаунт