Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 40 645
  • 673
  •   1
Отговори
# 645
  • Be realistic - plan for a miracle.
Стимулация с АМХ под 1 се прави изключително леко и е слаба ракия - няколко хапчета макс и една таймираща инжекция. С НЯР и на 40 се гонят 2-3 фоликула макс. Антралните фоликули на 2-3 ден колко са? ФСХ?

# 646
На тия години с инсеминациите е малко kinder surprise положението - не знаеш какво ще се падне. Ако влезем в сценарий на неуспех - най - добрият развой е да дойде цикъла. Но има и вариант, при който ембриони с аномалии могат да се имплантират и да си откарат до 8-10 седмица (да кажем, че в 9-10 седмица ще направите пренатален тест).
Хубавото на инвитрото е, че се получава  информация за качеството на ембрионите и може да се вземе информирано решение.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 22:28 от hardcandy

# 647
Адреналинка, напълно разбирам съображенията ти. Имах ги и аз, точно същите и затова избрах инсеминациите. Сенарият при мен е описаният от Кенди - бременност, спрял пулс в 10г.с., кюретаж, негативни емоции и много въпроси... Изследвах материала и се оказа синдром на Търнър. Със сигурност не е било само това причината, но това можеше да се предотварати с инвитро с ПИД, да се избегне емоционалният срив и 3-4 месеца чакане. Не те убеждавам, но помисли и над тая гледна точка.
Ако сега съм на 40 и съм поставена пред този избор, със сигурност бих стартирала директно с инвитро.
Инвитрото при теб няма да е страшно, както Прего е споменала, с такова АМХ стимилацията ще е като при инсеминация. Обсъди с лекаря и вземи най-доброто решение за теб. Успех Flowers Four Leaf Clover

# 648
Момичета много ви благодаря за всичко наистина! Ще пробвам инсеминация и се моля да стане, ако не ще го мисля. Ето резултат от преди 2 месеца изследвания в Инвитро клиника София, фоликулна фаза. Мисля да работя с др. Владимиров. Октомври ще видим тръбите и ще коментираме подробно всичко останало с доктора.
Ето и какво е описал от прегледа, аз нищо не разбрах за фоликулите ми 🙄🤷🏼‍♀️

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 02:15 от adrenalinka85

# 649
Адреналинка, със сигурност трябва да вдигнеш нивата на витамините. В12 е хубаво да го приемаш в метилираната форма, за да си сигурна, че го усвояваш. Аз приемах по 1000мг метилкобаламин. Витамин Д се вдига по-трудно,аз приемам по 5000iu и вече съм към горната граница. Аз също съм била при доктор Владимиров, той обича силните стимулации. Аз бях на почти максимална доза незнайно по каква причина. Резултатът беше 5Е със средно и лошо качество. В този ред на мисли имам останали прогестеронови препарати, които той използва, пиши ми ако искаш, мога да ти ги дам за символична сума.

# 650
adrenalinka85 Аз също бих пробвала със инсеминация при твоя случай. При инвитро за да има някаква яснота за ембрионите трябва ПИД, иначе пак не е ясно (само с морфология на яйцеклетката).

А обикновенно след 40 г се правят леки стимулации и яйцеклетките са 1-2, накрая 1-2 ембриона на които лекарите не препоръчват ПИД, а направо трансфер (тялото било все едно като тест). На мен ми се видя малко странно, защото и аз мислех че с инвитро се разбира качество на яйцеклетка и ембрион и тн

# 651
Момичета, не знам дали някой ще прочете точно уикенда, но ме измъчват съмнения, а довечера трябва да започна лекарствата за първата ми стимулация.
Изписаха ми лекарства, купих си го и пуснах изследвания, за да знаем от какво стойности тръгваме. Обаче ме притеснява високия естрадиол, според Джемини по-добре да съм прекратявала стимулацията, че нямало да извадим хубави яйцеклетки.

Вие какъв опит имате с такъв естрадиол?
Изписаха ми кломифен и перговерис,засега.

# 652
Височък е, да няма задържан фоликул? Не си минавала още преглед, или?

# 653
Минааах, преброихме 9 антрални в десен яйчник, в ляво нищо и ми изписаха стимулацията, с препоръка да пусна някъде хормони, за да знаем, от какво нива тръгваме .
Клиниката вече не работи и не знам, дали да ги почвам лекарствата.

# 654
  • Be realistic - plan for a miracle.
Хормони в Надежда, филиалът в Парадайз работи ✌

# 655
Тирамису, точно със същите показатели започнах първата си стимулация във вторник. Докторът ти видял ли ги е, че се притесняваш?
Какви са рисковете при започване с такъв естрадиол? Нали до 80ng се води ОК? 260nmol са 70ng.

# 656
Lubanik, олекна ми, значи започвам и аз. Никой не ги е гледал, излязоха късно следобед, когато клиниката беше затворена. Аз от четене в интернет си се притесних.

# 657
Имала съм веднъж 202pmol, имах си обаче и задържан, Цветков каза, че няма абсолютно никакъв проблем да започнем, ама аз сдухах и канселирах.
Последните 2 стимулации изобщо не сме следили колко е естрадиола в началото. Това, което се съблюдаваше беше бройка и размери.
9 антрални не са малко и не са за изпускане.

# 658
Наистина не са изобщо малко, права е Кенди, успех Тирамису ❤

# 659
Последния ден на миналия цикъл имах някакви 2фоликула по 17-18мм, на които Цветков се намръщи. Извика ме, като ми дойде, за да ми изпише противозачатъчни. Тия два фоликула обаче бяха изчезнали. Пусна ми изследвания, излязоха и ми назначи стимулация. Тези 260нмол не са го притеснили.
Казвате, че висок естрадиол въпреки добър ехограф, оказва влияние на резултата накрая ли?

Общи условия

Активация на акаунт