Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 40 584
  • 673
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, Момичета,
Има доста запознати тук Има ли смисъл от PRP и вливките на течни витамини (глутатион, алфа липоева киселина и NAD), озоно терапия и stem cells за подобряване на качеството на яйцеклетките  или го правят само за пари?  Някой намирал ли е статии, пробвал ли е? Тези , които ги предлагат ми казват по-големи големи шансове, даже 10%

Правих консултации за последн опит с няколко клиники в чужбина  и това е резултатът:

- в Гърция ми предлагат PRP за подобряване качеството на яйцеклетките заради възрастов фактор за мен(45/46 съм) и 40 дни антибиотик за мъжа ми  за подобряване на днк фрагментацията и морфологията(при отрицателни фертилити тест , микробиология ) просто така.
На всички други места ми казаха, че PRP не работи

-в Турция на едното място ми предлагат да си направя  озонова терапия и вливки на течни витамини (глутатион, алфа липоева киселина и NAD). Тези вливки ги правят в козметични клиники тук и никак не са евтини, за озоновата не знам. Ще проучвам , но около 5000лв ще са като гледам. Не намирам някакви статии подобрение   на качеството
След това, след неуспех да се направят stem cells , но трябва да си реша, защото тази терапия може да има страничен ефект рак!!

- В Чехия след консултации с 3 клиники разбрах, че не следят хормоните и не правят прегледи при стимулации до 7 ден. Всички ми изписаха лекарствата предварително. Искат ултразвук преди започване на цикъла и да отида на 7 ден, нямало смиъл да се правят прегледи преди това. Иначе там не е никак скъпо. Имах оферти по-евтини от турция за 2900 евро. Това с прегледите обаче доста ме притеснява. Казват , че препоръчват донорска заради възрастта , но мога да пробвам , ако искам

-И един разговор с Испания. Там лекарят беше много директен, каза, че от хиляди процедури на възраст над 44 имат няколко успешни само, а са добри и имат добра ембриология. Според него PRP и витамини не работят. Мога да пробвам, но шанс под 1% . Каза, че трябва да се направи събиране на здрави ембриони, което са поне 3 опита, ако имаме късмет да се съберат 2,3 след ПИД в най-добрия случай. След изследвания това са 20 000 евро. Ако няма емриони на първи опит, прекратява. Тръбва да се направи имунологична биопсия ,защото в моя случай не могат да се рискуват ембрионите. И защото имам хашимото имплантацията е по-трудна и трябват повече ембриони. Докато с донорска имат програми с гарантирани 5 ембриона , коята е  11000 евро и там няма нужда да се правят допълнителни изследвания
Донорските в Чехия са около 6200 евро , имат свежи донорки- гарантирани 2 ембриона

Постоянно се въртя в кръг и се измъчвам какво да направя. Има клиники , които не работят над 45 години и директно отказват. Говорила съм само  с тези, които се съгласяват
Моя близка, преди няма месец роди на 46 години, с нейна яйцеклетка, от първи опит във барселона и сподели, че имат страхотна ембриология. Излязло и е колкото и в България са и предлагали. Много беше разочарована от отношението към нея тук в България (тя също е лекар и въпреки това е получила доста неприятно отношение.

# 586
На нейно място бих пуснала и едно тото с този извънземен късмет.
Имала ли е бластоцисти тук - колко, какви, с пид без пид, трансфери, забременявяния?

# 587
На нейно място бих пуснала и едно тото с този извънземен късмет.
Имала ли е бластоцисти тук - колко, какви, с пид без пид, трансфери, забременявяния?
Имала е прегледи тук във България, в Надежда и в Афродита, където са я пращали директно за донорска...Тя се ядосала и си заминала самосиндикално в Барселона където са извадили общо 4 (мисля яйцеклетки). Оплоден е и не е правен ПИД, направо и е сложен. Тя няма предишни опити, тъй като е и без партньор. Просто е решила да не чака повече и да действа. Чудото вече стана на 2 месец Heart Exl
Тя има доста добър резерв и сега на тези си години (за разлика от мен например, на 42), която от години съм с ИЯР и един фоликул, два ако имам е направо страхотно.:

# 588
Е, жената спада в съвсем друга категория вече с тези разяснения. Хубавият резерв дава шанс и за хубави яйцеклетки. Отделно, че ако не се беше разсърдила и настояла все пак за опит с нейни, можеше и да успее тук.
И да се допълня - ако беше с личен мъж, с мъжки фактор примерно е едно, но с 25 годишен донор - друго.

# 589
Е, жената спада в съвсем друга категория вече с тези разяснения. Хубавият резерв дава шанс и за хубави яйцеклетки. Отделно, че ако не се беше разсърдила и настояла все пак за опит с нейни, можеше и да успее тук.
И да се допълня - ако беше с личен мъж, с мъжки фактор примерно е едно, но с 25 годишен донор - друго.
Да, да така е. Тези подробности са си важни. Тя наистина си има добър резерв. Само че не се е разсърдила, а просто е получила негативно отношение, което е оставило горчив вкус. И я разбирам, напълно.
За съжаление много често вече се получава такова на жени над 40 години, за мен допълнително увеличава стреса и шанса. На един от прегледите ми тук в Пловдив, репродуктивен лекар ми каза, директно в лицето: че аз за моите години имам много по-добър резерв и показатели от теб... няма за кога да чакаш.
Втората част я разбирам и съм съгласна, но да се хвалиш, че имаш по--добри хормони пред жена, която няма вина за генетичничната си "къса клечка" е безумно.
В моя случай съм с очаквана ранна менопауза (генетично) и отдавна с ограничен резерв.

# 590
Пословични дебили по кабинети и болници има тук, не споря. Винаги съм твърдяла, че такива е добре да им се казва да ходят на някоя нива да копаят картофи ако ще се държат така с пациенти. Клиниките тук са малки в сравнение с другаде и всички се борят за статистика. Появи ли се 40+ годишна жена и им секва ентусиазма. Никой не иска сложни пациенти, с казуси, заплетени истории и труден път до успеха.

# 591
Обаче жената родила на 46 год не е направила ПИД и според мен от там идва също някаква разлика. Това във връзка с моите размишления малко....смятам, че без ПИД има по-големи шансове. Това, че има добър резерв не означава по-качествени яйцеклетки.

# 592
Ама то и ембрион с тризомия след ПИД може да се трансферира ако изявиш желание. 5% от тях се оказват напълно здрави бебета. Всичко е до психика и възможността за поемане на рискове.
А това че под добър резерв има шанс за качествени имам предвид, че ако аз имам 2 фоликула, шансът и двата да са с кофти съдържание е голям, но ако тя има 10-12 - шансът да има 1 качествена е значителен.

# 593
Момичета, вас по принцип на колко мм фоликул ви тригерират?
Аз този месец съм на изцяло ЕЦ и бяха тръгнали 2 фоликула. В неделя бяха 13 и 15 мм, но днес са 13 и 18 мм и май ще гоним само един в крайна сметка. Вчера, днес и утре имам по един оргалутран и в четвърък пункция. Дано извадим нещо читаво.

# 594
Лекарите, с които аз съм говорила, казаха, че слагат тригър на 17-18мм. Успех!

# 595
Слънце, на 18-20 мм, поне при мен. Пожелавам ти успех! Simple Smile

# 596
Момичета, вас по принцип на колко мм фоликул ви тригерират?
Аз този месец съм на изцяло ЕЦ и бяха тръгнали 2 фоликула. В неделя бяха 13 и 15 мм, но днес са 13 и 18 мм и май ще гоним само един в крайна сметка. Вчера, днес и утре имам по един оргалутран и в четвърък пункция. Дано извадим нещо читаво.
Явно ще е само този, който е на 18мм, другия вероятно няма да узрее до овулация.

# 597
Благодаря! Да и аз не мисля, че ще узрее другия. Но очаквах да ме тригерират днес при този дето е 18 мм. Ще видим до четвъртък какво ще сътворя.

# 598
Слънце, много зависи при теб на колко се пукат. И ние този месец бяхме в дилема да чакаме ли по-дребните, но Сенкова разгледа цялата ми история назад и установи, че при мен се пукат на 22/23мм. и изчакахме. Иначе при фоликул над 14мм. има шанс за яйцеклетка, така че не отписвай и по-мъничкото. Стискам палци! 🤞

# 599
При мен също се пукат около 22мм, казвала съм на лекарите, но изглежда никой не го интересуваше 😄 Мисля, че от 17-18мм нагоре вече има добри шансове да има зряла яйцеклетка, затова тогава най-рано слагат тригър. А и след тригъра имайте предвид, че те продължават да растат, при двоен тригър уж радтяли повече…

Общи условия

Активация на акаунт