Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 45 970
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
В Афродита е д-р Райков и една докторка, която се премести от Вита, но не и знам името!

# 76
Ако искате Афродита заради статистиката, тя е по-скоро на доктор Станулов, който сега е в Доверие. Доколкото знам и ембриолозите си е взел с него.
dragon.fly, мисля че по-скоро е по-неуспешна такава стимулация, дори да се извадят Я не винаги са първо качество. Ако се притесняваш, по-добре си го спести. Не знам дали има някъде другаде обобщена информация за подобен подход. Може да питаш в някоя от другите инвитро теми, тук май сме по-малко хора.

# 77
Ами за да може да се направи ПИД, Е трябва да е раздут бластоцист. Иначе няма достатъчно клетъчна маса от която да се откъснат 5-8 клетки за изследването.

Барокамерата е вече 70лв на процедура в Бургас .

Явно всички алтернативни процедури дават някакъв резултат малко или много. Аз вчера бях на преглед, левия ми яйчник още има 5 фоликула, един 13 мм, три 11 мм и един 8 мм. Пиперкова също се изненада и каза че съм като в стимулация. Ден от МЦ - 19. Лигавица 11 мм. Тотална каша. Ще видим какво ще стане този месец, аз искам март да направим една стимулация за инвитро. Ако успеем да докараме и тогава такава бройка ще е идеално.

dragon.fly, мисля че в друга тема съм чела на една потребителка правиха, но при втората стимулация не се оплодиха или не стигнаха до 5 ден, не съм сигурна. При всички положения според мен не пречи да опитате и успех!

Петя, продължавам да стискам палци!
J_B, отговорили са ви много добре, само да допълня, че д-р Станулов вече не е в Афрорита, там е Лилия Димитрова. Станулов работи в МБАЛ Доверие в момента. Пуснете спермограма + полови хормони на жена ви и си запишете часове при някой от тях, за да прецените дали ще си харесате някой.

Аз за калните бани съм чувала от Калчев, че ги назначава при "повишен кръвоток". Аз бях с намален и ме прати на физиотерапия и акупунктура. Какво означава емрбионът да не е годен за ПИД?

# 78
dragon.fly, аз исках да правя duo stim преди време в турска клиника, но в хода на стимулацията нямаше достатъчно 'кандидати' за продължаване след пункция. Може да намериш повече инфо на английски език - напр. в Google "duo stim success rate". Резултатите са смесени, в някои проучвания има по-висок % забременяване, в други - повече извадени Я, но същия % оплождане, развитие на ембриони и забременяване. Според мен трябва да се преценява и според историята на пациента.

# 79
Барокамерата е по бавния вариант на озонотерапията и по неинвазивния,но и по малко ефективен. Но кислорода е важен за клетката така че ще има определено достигане на повече кислород до органите което неимоверно и подобрява функциите. Някой пробвал ли е озонотерапия, мисля нея да пробвам понеже имам проблем с ушите при налягане,а и по ефективно.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 18:52 от varna2020

# 80
Главният ембриолог Георги Дойчев си остана в Афродита и в момента работи с д-р Райков.
Ако искате Афродита заради статистиката, тя е по-скоро на доктор Станулов, който сега е в Доверие. Доколкото знам и ембриолозите си е взел с него.
dragon.fly, мисля че по-скоро е по-неуспешна такава стимулация, дори да се извадят Я не винаги са първо качество. Ако се притесняваш, по-добре си го спести. Не знам дали има някъде другаде обобщена информация за подобен подход. Може да питаш в някоя от другите инвитро теми, тук май сме по-малко хора.

# 81
Включвам се и аз да се отчета. Този месец отново съм със задържан фоликул. Оставихме го този път уж сам да се махне, без хапчета с прогестерон, но той не се махна. Днес все пак въпреки него има и два малки фоликула, а той странно си е намалил размера. Взе се решение да се опита някаква стимулация с летрозол да видим дали изобщо ще оцелеят тези два фоликула и дали ще се махне задържания. Аз бях се навила този месец да опитам друг вид стимулация - евентуално с някакви ниски дози инжекции, но в тази ситуация явно не може. Аз даже мислех, че изобщо не може да се направи нищо, когато има задържан плюс малки, но все пак правим опит, за да не загубим месеца. Освен това нямах особен късмет в началото на този цикъл, защото отидох на 3 ден, и тогава задържания фоликул беше 24мм, а докторката ми каза, че ако е бил 20-22 е можело даже да го извадим. Ден по-рано да съм отишла и...щеше да е друго. Така че явно задържани фолукули също могат да се пунктират, стига размера им да позволява, но колко ще са качествени вече яйцеклетките - не знам.

По повод на нашето обсъждане по-напред в страниците с някои момичета искам също да кажа - да, аз също смятам, че има връзка между задържаните фоликули и после намалените бройки антрални. Особено ако се ползват хапчета, за да се чистят. Но докторката отрече връзка. Аз обаче си имам някакво вътрешно усещане, че е така. Ето, че и при вас се случва така. Независимо от всичко това дали е вярно или не, аз вече съм на фаза, в която правя по два антрални фоликула на месец. Толкоз. Скочих от 8 на 2 и така май ще се остане...Вероятно освен всичко друго и годините си казват думата, но някак си не очаквах така рязко да спадне бройката. Сега вече съм в очакване на деня, когато и 2 няма да има, а то излиза че понякога тоя ден идва на следващия месец съвсем изведнъж. Това е положението.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 00:25 от lovely

# 82
Много съжалявам да чуя, lovely!
При мен също през месец се установяват задържани фоликули. Досега винаги на следващия са се изчиствали без никога да съм приемала медикаменти за това. Имам чувството, че се дължи на бягането и тренировките с тежести. Може обаче и да е лъжовно това чувство. А и това, което е 'здравословно' за едни, може да бъде зловредно за други. Не насърчавам, само споделям опит.
Моят лекар е против спорта във време на подготовка за евентуално забременяване, но когато му казах "и за кръвообращението трябва да се мисли", той отговори "и това е така".

# 83
  • Be realistic - plan for a miracle.
Със сигурност не е от спорта, това мога да кажа. За моят задържан фоликул миналата година дори коремни преси ми препоръчваха, отделно не съм спирала тичане/тежести. Няма общо.
За кръвообращението е вярно. Мин 20-30 мин на ден упражнения насочени към приток към матката е изключително важно да има. Включително в Youtube има доста такива fertility упражнения и йога.

# 84
Grateful, аз правя упражнения за тазово дъно по друг повод. И ужким това мислех, че ще помогне за ЗФ, но не. Остана си. Не отричам възможността спорт и движения да го премахнат в някои случаи, но няма явно конкретна закономерност.
А това при теб през месец ЗФ защо се получава, казват ли ти? Ти на стимулация ли си?
Аз се чудя, според вас дали напълно ЕЦ може да доведе до задържан фоликул? Моето мислене е, че само тогава няма никакъв шанс това да се случи. Но може да греша.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 18:22 от lovely

# 85
  • Be realistic - plan for a miracle.
Зависи какви са хормоните. Ако са много разбалансирани и каквото трябва да е ниско е високо и обратно е напълно възможно да се случи и на ЕЦ.
Също ако имаме пункция, понякога се случва пунктираният, вече празен фоликул, да се напълни с течност и така да образува киста, затова се назначава понякога прогестеронов препарат или най-малкото се проследява на следващ цикъл дали се е изчистило.

# 86
Edit: Намерих един лекар в щатите който ги прави тези терапии, както и един център в Бургас/София. В понеделник ще отида до там. Оставям линковете:
От 20 мин.
https://youtu.be/LKDegyjyJhw?si=BZGa9GZ8JeG51F7A

https://youtu.be/9SOSgUshYUc?si=ue8yHqKrVAOKabji

https://detoxcenter.eu/tseni/

Варна, знаеш ли колко терапии трябва да се направят? Предполагам, че трябва да е инфузия с озониран серум, а не локално. Знаеш ли дали има някакви противопоказания? Аз нали бях с рак на шийката на матката и това по-точно ме интересува.

Благодаря

Барокамерата е по бавния вариант на озонотерапията и по неинвазивния,но и по малко ефективен. Но кислорода е важен за клетката така че ще има определено достигане на повече кислород до органите което неимоверно и подобрява функциите. Някой пробвал ли е озонотерапия, мисля нея да пробвам понеже имам проблем с ушите при налягане,а и по ефективно.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 16:30 от ivinas

# 87
... задържания фоликул беше 24мм, а докторката ми каза, че ако е бил 20-22 е можело даже да го извадим. Ден по-рано да съм отишла и...щеше да е друго. Така че явно задържани фолукули също могат да се пунктират, стига размера им да позволява, но колко ще са качествени вече яйцеклетките - не знам.

Това не е вярно, защото аз имах задържан преди няколко месеца, който беше 32 мм, докторката реши да пуснем едни хормони и ако стойностите им са добри да опитаме пункция. Резултата беше добър и преминахме към подготовка за пункция, ивадихме яйцеклетка, която се оплоди и замразихме. Оня ден ми беше трансфера и едното ембрионче е от тази пункция. Все още не знаем резултата, но се вадят яйцеклетки и от големи фолукили.

# 88
Samardala, благодаря за инфото. Интересно наистина. Не знам дори какво да кажа просто. Аз като цяло нямам супер голямо доверие на моята докторка, мисля че много не й се занимава с мен. Нямам идея в такъв случай какви са фактите. Тя категорично ми заяви, че е твърде голям фоликула за пункция, и това за размерите бяха нейните думи, до 20-22мм, пък...защо го казва в такъв случай не знам. Хормоните бяха ок, но естрогена доста висок, заради въпросния фоликул. Това доста ме разочарова, особено ако е можело да го извадим, но здраве да е.

Желая ти успех, дано е добър резултата от този твой задържан фоликул Simple Smile

# 89
Samardala, благодаря за инфото. Интересно наистина. Не знам дори какво да кажа просто. Аз като цяло нямам супер голямо доверие на моята докторка, мисля че много не й се занимава с мен. Нямам идея в такъв случай какви са фактите. Тя категорично ми заяви, че е твърде голям фоликула за пункция, и това за размерите бяха нейните думи, до 20-22мм, пък...защо го казва в такъв случай не знам. Хормоните бяха ок, но естрогена доста висок, заради въпросния фоликул. Това доста ме разочарова, особено ако е можело да го извадим, но здраве да е.

Желая ти успех, дано е добър резултата от този твой задържан фоликул Simple Smile

Благодаря! Скорошен успех желая и на тебе! В случая може да се гледат и други фактори, но кой да знае, все пак не сме ние докторите... Коя ти е докторката? На мен в началото също ми се струваше, че на моята не ѝ се занимава с мене, но във времето си я харесах. Тоя фоликул не ми го извади даже моята лекарка, тя беше в отпуск и заместващата го предложи.

Общи условия

Активация на акаунт