Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 45 976
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Edit: Намерих един лекар в щатите който ги прави тези терапии, както и един център в Бургас/София. В понеделник ще отида до там. Оставям линковете:
От 20 мин.
https://youtu.be/LKDegyjyJhw?si=BZGa9GZ8JeG51F7A

https://youtu.be/9SOSgUshYUc?si=ue8yHqKrVAOKabji

https://detoxcenter.eu/tseni/

Варна, знаеш ли колко терапии трябва да се направят? Предполагам, че трябва да е инфузия с озониран серум, а не локално. Знаеш ли дали има някакви противопоказания? Аз нали бях с рак на шийката на матката и това по-точно ме интересува.

Благодаря

Барокамерата е по бавния вариант на озонотерапията и по неинвазивния,но и по малко ефективен. Но кислорода е важен за клетката така че ще има определено достигане на повече кислород до органите което неимоверно и подобрява функциите. Някой пробвал ли е озонотерапия, мисля нея да пробвам понеже имам проблем с ушите при налягане,а и по ефективно.

Зависи по принцип минимум 6. Да инфузия Автохемотерапия но си има и рискове. Но трябва опитна клиника, не е за всеки. Не знам дали е подходяща в твоя случай. Консултация ти трябва.Аз съм в Варна тук няма много опции. 2 са и не съм сигурна че са оптимални. Но сауна озон е друг тип, иди на сауна нормална и инфрачервена по евтино и прави същото. Може би барокамерата е по добрия вариант в случая.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 19:45 от varna2020

# 91
dragon.fly, аз исках да правя duo stim преди време в турска клиника, но в хода на стимулацията нямаше достатъчно 'кандидати' за продължаване след пункция. Може да намериш повече инфо на английски език - напр. в Google "duo stim success rate". Резултатите са смесени, в някои проучвания има по-висок % забременяване, в други - повече извадени Я, но същия % оплождане, развитие на ембриони и забременяване. Според мен трябва да се преценява и според историята на пациента.
Penguin4e, благодаря, погледнах "duo stim success rate" и наистина има смесени резултати.

Среднощно Слънце, при мен 1-вия опит яйцеклетките бяха с супер качество, 2-рия опит с лошо качество. То от какво зависи качеството? Аз го разбирам, поне при мен, е че е на късмет от месец на месец или е грешно това схващане?

А какво мислите за акупукнтурата, има ли смисъл според вас да се правят процедури, и то кога - преди процедурата или по време на процедурата се правят?

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 19:46 от dragon.fly

# 92
ivinas, относно стимулация с Перговерис и Гонал. В Бахчеджи ми го приложиха това със 150 единици Перговерис + 75 Гонал. Не знам защо решиха, че ще експериментират върху мен, след като доказано реагирам отлично (в други болници) на стимулация само с Гонал без LH препарат. При мен има фактор възраст но аз съм с поликистоза и правя много фоликули, които най-вероятно от Перговериса ми вдигнаха Естрадиола на 8300 pg/mL (30,500 pmol/L). Най-лошата стимулация която съм имала.
Има жени обаче за които ЛХ-то има е повлияло много добре. Индивидуално е. Наскоро разбрах, че има тестове които се прилагат преди стимулацията за да се види жената как реагира на ЛХ и ФСХ хормоните и тогава чак се изписват съответните инжекции. Иначе стандартно е малко проба-грешка в масовите случаи.

За акупунктурата писах преди, че при мен много добре се отрази (правя повече и по-равни на размер фоликули и повече от тях стигат бластоцист). При др Еленкова ходя и мога да препоръчам. Задължително се почва от рано и колкото повече има да се работи, толкова по-дълго отнема да се балансира организма. Няма бързи решения с иглотерапията. Аз направих 14 посещения общо - 12 преди стимулацията и 2 по време. Всяко посещение до преди месец поне беше по 95 лв. та не е евтин вариант и това трябва да се вземе под предвид.

Другото нещо освен акупунктурата което промених преди последната стимулация бяха нивата ми на Витамин Д. От 22.33 ng/ml за два месеца ги вдигнах на 82.8 ng/ml Та и това е допринесло за по-добрите резултати предполагам.

Относно Поморийската луга, с мъжа ми сме големи фенове още преди да почнем с инвитрото и като не сме на кални бани ползваме пречистена луга от тук https://www.anchialo.bg/ Същият ефект има при нас поне като тази на калните бани и си я ползваме целогодишно, не само 2 седмици на море лятото/санаториум.

Относно задържани фоликули аз много ползвам локална апликация на рициново масло (маже се зоната на яйчници, матка и вътре в пъпа) но не съм и имала тежки проблеми със задържане на Ф за да се изкажа категорично. Също знам от старите форуми една жена беше дала друга терапия с масла тук https://www.bg-mamma.com/?topic=1358597.msg44486854#msg44486854 но пак да кажа, че не съм пробвала лично но може да е полезно на някой.

# 93
lovely, тъй като отдавна не съм влизала тук, сега прочетох въпроса ти за д-р Емил Начев. Ако все още те интересува:
Следя се при него в Надежда от 2020 г.  Тогава бях на 45 г. Също така тогава коментира мои стари изследвания, диагнози и лечения след спонтанни аборти, когато бях на 43 г. На 46 г. при предишната ми бременност следихме хормоните. Никога не съм усетила негативно отношение. Даже ми направи добро впечатление, че ми даде тел. си номер да му звъня с ежемесечните резултати от изследванията, за да си спестя разкарване и плащане на прегледи.
Бях последно при него в декември 2024 г. бременна и когато накрая му казах, че съм на 49 г., човекът се изненада, усмихна и каза "Браво!". И при обърканата ми физиономия поясни: "Браво, че сте забременяли на тази възраст!"  Искрено се зарадва. Отново ми каза да му се обаждам ежемесечно.
Имало е прегледи, на които е бил по-сериозен, леко свъсен, но всички си имаме моментите. В повечето случаи е приветлив. Може действително да се е променил, а може и да зависи от конкретния случай.

Скрит текст:
Между другото и мен това ме интересува за броя на антралните фоликули. При мен се получи следното нещо - октомври месец имах цели 8, 7 в единия яйчник и 1 в другия. Следваше стимулация само с кломифен, празна пункция без нищо извадено, но после задържани фоликули имах ноември(аз и преди съм разказвала, че смятам че просто нещо объркаха тогава с пункцията и не са били узрели, защото 5 дена след това заради болки бях на друг гинеколог и се видяха 3 големи фоликула). Дадоха ми лекарства да махнат всичко и де не стане киста. И от този момент нататък аз почнах да имам само по 2 фоликула все в един яйчник, ту в единия, ту в другия. Но никога повече. И се чудя защо така рязко спаднаха бройките и дали има връзка с препарата, който ми дадоха за премахване на задържаните фоликули. Вие какво мислите? Мен лично много ме тревожи факта, че нямам вече почти никакви антрални фоликули. Преди това беше добре при мен. Или просто се е случило някакво пропадане рязко в резерва ми? Търся каква може да е причината.

За Начев също да ви питам, ендокринолога. Виждам, че сте го препоръчали. Интересно ми е как се държи с жени 40 плюс. Защото на мен той ми е стар познайник така да се каже. И само помня, че на 27 ми каза, че ужасно съм закъсняла да забременявам. Та не знам дали бих го посетила по повод на неуспехи със забременяването баш в 40те. Но може пък да се е променил.

# 94
Verospas, браво момиче! Бременна на 49г.! Разкажи ни, за да вдъхнеш кураж! Как и къде забременя!?

# 95
ivinas, относно стимулация с Перговерис и Гонал. В Бахчеджи ми го приложиха това със 150 единици Перговерис + 75 Гонал. Не знам защо решиха, че ще експериментират върху мен, след като доказано реагирам отлично (в други болници) на стимулация само с Гонал без LH препарат. При мен има фактор възраст но аз съм с поликистоза и правя много фоликули, които най-вероятно от Перговериса ми вдигнаха Естрадиола на 8300 pg/mL (30,500 pmol/L). Най-лошата стимулация която съм имала.
Има жени обаче за които ЛХ-то има е повлияло много добре. Индивидуално е. Наскоро разбрах, че има тестове които се прилагат преди стимулацията за да се види жената как реагира на ЛХ и ФСХ хормоните и тогава чак се изписват съответните инжекции. Иначе стандартно е малко проба-грешка в масовите случаи.

За акупунктурата писах преди, че при мен много добре се отрази (правя повече и по-равни на размер фоликули и повече от тях стигат бластоцист). При др Еленкова ходя и мога да препоръчам. Задължително се почва от рано и колкото повече има да се работи, толкова по-дълго отнема да се балансира организма. Няма бързи решения с иглотерапията. Аз направих 14 посещения общо - 12 преди стимулацията и 2 по време. Всяко посещение до преди месец поне беше по 95 лв. та не е евтин вариант и това трябва да се вземе под предвид.

Другото нещо освен акупунктурата което промених преди последната стимулация бяха нивата ми на Витамин Д. От 22.33 ng/ml за два месеца ги вдигнах на 82.8 ng/ml Та и това е допринесло за по-добрите резултати предполагам.

Относно Поморийската луга, с мъжа ми сме големи фенове още преди да почнем с инвитрото и като не сме на кални бани ползваме пречистена луга от тук https://www.anchialo.bg/ Същият ефект има при нас поне като тази на калните бани и си я ползваме целогодишно, не само 2 седмици на море лятото/санаториум.

Относно задържани фоликули аз много ползвам локална апликация на рициново масло (маже се зоната на яйчници, матка и вътре в пъпа) но не съм и имала тежки проблеми със задържане на Ф за да се изкажа категорично. Също знам от старите форуми една жена беше дала друга терапия с масла тук https://www.bg-mamma.com/?topic=1358597.msg44486854#msg44486854 но пак да кажа, че не съм пробвала лично но може да е полезно на някой.
Моята стимулация беше с Гонал F 75,Pergoveris 150 и 10U Omnitrope.Нарастваха нормално и на 9 ден от стимулация ми изписаха стопиращите инжекции..фоликулите ми бяха 17,5..18,18 и 5...най-големите 19.Не знам нормално ли е.

# 96
verospas, благодаря ти за включването. Много се радвам, че си получила такова добро отношение от д-р Начев. Аз бих била щастлива ако моето наблюдение за него е вече остаряло и неактуално и той се е променил. Аз не можах да се сработя с него, така да се каже, не знам. То в крайна сметка може би има и онова усещане понякога между лекар и пациент, каквото има при хората в ежедневните им отношения. Просто не си пасват от самото начало без логично обяснение. Но ако той цялостно е променил отношението си към пациентките, а не е просто спорадичен случай -  мога само да се радвам, защото като специалист го хвалят.

Ти казваш, че си била бременна на 46 и сега на 49. Би ли разказала как успя? Желая ти много успешна бременност сега.
Скрит текст:
Аз да ви кажа, май също ще трябва да почна да ходя на психолог за тия работи. Почнах да получавам пак паник атаки, каквито аз имам от години, но с бая работа от моя страна и без лекарства бях овладяла. Но това пътешествие в инвитрото (дори при положение, че аз съм от скоро в него и не правя тежки стимулации) нещо ме върна доста назад в развитието. Отделно и взаимоотношенията ми просто не знам ще издържат ли натиска вече. Мъжете хич не ги разбират нещата явно. Аз всеки път като съм на пункция и слушам какви ли не истории от жените, че не получават разбиране и едвам завличат мъжете си в болницата.
Вие, момичета, как се справяте със стреса по време на инвитрото? Ходите ли по психолози? Как се отразява на отношенията ви в семейството? Ако искате споделете, макар че ми е ясно, че е много лично и вероятно не е за тая тема. Ако прецени модератор може да изтрия тази част от коментара си, за да няма офтопик. Помня, че назад бяхте коментирали за кратко темата с препоръка за психилог.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 20:44 от lovely

# 97
Ловли, почни да пиеш Ашваганда, а също и Мелатонин от 3мг.
За психолог, не мога да споделя мнение!

# 98
Ловли, почни да пиеш Ашваганда, а също и Мелатонин от 3мг.
За психолог, не мога да споделя мнение!
Благодаря за съвета, patencce. Не съм чувала за Ашваганда до сега. Струва ми се интересно. Ще го опитам.

# 99
Lovely, беше питала как стигам до задържани фоликули.
Първия път - без преди това да е имало каквато и да е подпомагане на яйчниците. Втория - след месец, в който бях взимала летрозол за 5 дни, на което фоликулите не бяха реагирали.
Heart

# 100
Момичета, от около седмица два основни въпроса ме терзаят и ще съм много благодарна, ако споделите своето мнение/опит:
1. Доколко разни процедури за повишаване броя на АФ влияят в положителна посока и на качеството. Или иначе казано ако в резултат на  акупунктура, боуен, барокамера, биорезонанс и др. се повиши броят на АФ, това няма ли да доведе до по-ниско качество на яйцеклетките в тях и от друга страна и до рязко спадане на техния брой след процедурите? Дали не е по-добре да се пробва на  2 АФ, които организмът си е подготвил,  вместо да ги побутваме допълнително (разбира се, пие се шепата с добавки, което също си я някакво въздействие)
2. Доколко 21% ДНК фрагментация при сперматозоидите може да е причина за стопиране на развитие на ембрионите на 4-5 ден, макар според референтните стойности да е в сивата зона. Приложен е Zymot метод.

# 101
Здравей,

Според мен изредените процедури може би оказват влияние (няколко души тук дори го потвърждават). Понеже съм пробвала предимно акупунктура през годините, това което прави този метод е да събуди тялото и да освободи процеси, които не работят добре. Дали това ще повлияе директно на АФ не е много ясно, но ако вс път след процедури повечето от нас имат по-висок брой явно има значение.

За качеството, не мисля че нещо драстично може да промени на Толкова ниско ДНК ниво каквото и да било. Идеята е, че яйцеклетка която расте в по-старо тяло би имала повече морфологочни изменения, та в тая връзка Според мен човек трябва да се стреми цялостно да си "ривърсне" колкото може възрастта на тялото, като това ще подобри метаболизъм, оросяване, намали свободни радикали, подобри действие на митохондрии от там клетъчното развитие.

За добавките е важно да се пият ако имаш дефицити, за да си в оптимални нива, но нито една не казва на 100% че влияе дикетно върху яйцеклетките.

Според мен има толкова много фактори които са инпут, че outputa e невъзможно да бъде предвидим. Всяко тяло има капацитет и като почне да се изчерпва в тази насока би било мн трудно да стане на минус 10 години като качество.

Не твърдя, че съм напълно права, просто реших да драсна. Имам 3 дни до тест след свеж трансфер и съм 99 и 9 сигурна, че няма да има плюс. Просто го усещам.

Последно, може ли координати на човек, който се занимава с акупунктура - Емилия Михайлова, при която ходех няма да практикува цял месец.

Благодаря!

# 102
Петя, аз ходя от този месец при д-р Дончо Лисийски, но за часа си чаках също месец, та не знам дали ще ти свърши работа. Може да му пишеш.
Lovely, аз започнах да ходя при Стела Хараламбова, тя е репродуктивен психолог, допада ми, тя самата е имала репродуктивни проблеми и наистина разбира процеса.

# 103
Като ходите на акупунктура искате ли нещо специфично? Някой във Варна ходил ли е?

# 104
Алис, във Варна съм ходила в цветния при д-р Шакола. Той знаеше какво да приложи при репродуктивни проблеми. Не мога да го препоръчам или не, защото ходих два, три пъти и се отказах. Психически получих някаква фобия към иглите и спрях.
Като ходите на акупунктура искате ли нещо специфично? Някой във Варна ходил ли е?

Общи условия

Активация на акаунт