Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 41 357
  • 677
  •   1
Отговори
# 60
Да споделя относно опита ни с Гонал - при втория ни опит стимулацията беше летрозол + гонал 150, блокираща и тригер. В резултат от 7 АФ на 2 ден отгледахме 6 фоликула до пункция, с 5 яйцеклетки като всички се оплодиха. При оплождането ги разделихме - 3 яйцеклетки ИКСИ и 2 - класическо инвитро. Реално до 5 ден достигнаха тези от класическото инвитро, от които имахме 1 ранен бластоцист и 1 перфектна морула (беше се оплодила малко по-късно тази яйцеклетка). Върнахме ги и двете, но дори нямаше опит за имплантация.

# 61
Бях описала всичко но не се запази. Сега ще опиша точната ситуация пак. На кратко имам повече АФ и стигат по далеч в развитието си ембритата.

Но от начало...

Ноември дойдох за стимулация. 2.ден 1-2 АФ, което  за мен е нормалното състояние. Стартирахме стимулация с кломифен 5 дни 2х1 и Перговерис 150. След 5 дни на прегледа Ф не бяха помръднали и мм така, че Сенкова каза че ще канселираме опита, защото ще бъде ановулаторен цикъла. Решихме все пак, че ще проследим овулацията, за да не съм била път напразно от Германия.

Бях съкрушена! Това щеше да ми е първия ановулаторен цикъл в комбинация с високи ФСХ и ЛХ, постоянно задържани фоликули липсващо либидо - за мен това беше ясен знак за навлизане в менопаузата, което от своя страна значеше край на мечтите за бебе със СЯ.

Реших да пробвам всичко, което ми е попадало във форумите и почнах кални бани в Поморие и барокамера която пингвинче ми беше препоръчала.  След 5 процедури бях на преглед при Сенкова и,  о! чудо на чудесата, не само че имах 3 Ф в десния яйчник, а и левия, който след операциите е със сраствания, много високо останала една мижава лентичка от него също имаше 1 Ф и се виждаше на ехографа!!! Сенкова предложи пак да ги стимулираме, продължих на Перговерис 150. В крайна сметка изкара само 1 Я, както по принцип и тя както винаги се оплоди, но към 4 ден забави развитие и на 5 ден не ставаше за замразяване, максимум за свеж трансфер без много изгледи за успех. В крайна сметка го унищожиха.

Декември нищо не сме правили заради почивните дни на клиниката.

Януари много ми подрани. 3 ден преглед 4 Ф в дясно. Започнахме стимулация с Перговерис 2 дни по 150 защото имах останал от предния път и после продължих с гонал 200. На пункцията имах 2!!!!! Я ! Такъв резултат не сме имали никога преди това! Бяхме твърдо решени за свеж, но пак ми мина котка пътя и развих някакво възпаление на малкия таз. Дълъг прием на 2 вида АБ, 1 антимикотично и много болки не позволиха свеж трансфер, но пък нашите Е стигнаха на 5 ден ранен бластоцист. Не стават за ПИД, но пък можеха да се замразят. Това за нас е голям напредък!

Сега пак ходя на баните. Този път заради възпалението а и се надявам пак да вдигне малко броя на АФ. И барокамера ще включа само да преборя една гадна хрема някак.

Аз съм сигурна, че баните и барокамера са причината да имаме подобрение.

Стискам палци и на всички и желая от сърце слонски дози късмет!

Здравейте, написах ви дълъг пост, но той не се публикува и сега нямам възможност пак да го напиша толкова подробно с точтни стимулации и дози както и резултатите  за да проследите точно подобрението при мен.

Здравейте, ivinas.

Бихте писала в какво се изразява подобрението при вас след калните бани в Поморие?
Мога да споделя моя опит с перговерис:

- януари: 4 вечери по 75IU от 3-ти ден на цикъл, при пункция извадиха 2 яйцеклетки - едната не се оплоди, другата на стигна до 5-ти ден, но беше "първокачествена".

-февруари: 4 вечери по 75IU от 3-ти ден на цикъл, фоликулите не реагираха, 5-та и 6-та вечери по 150IU перговерис - също без реакция. Не се стигна до пункция.

Поздрави

# 62
Здравейте, не съм сигурен дали това е подходящата тема но...
жена ми е на 45, имаме едно дете но искаме(аз особено) още едно, естествено не става.
Тя не е склонна на много експерименти и склони да пробваме инвитро. Опитвам се да разбера къде ще е най-добре да отидем имайки предвид възрастта.
Из форума пишеше че някой доктори(напр Персенска от Надежда) не се отнасят добре с такива пациентки.
Къде според вас ще е най-добре? гледайки сайта и статистиките на cfar.bg в Афродита имат най-голяма успеваемост за >39г. Но надали нещата са толкова прости. А и 39-40 е едно, а 45-46 е съвсем друго.

# 63
  • Be realistic - plan for a miracle.
Съветът ми е да се въоръжите с дебелокожие и да преминете първичен преглед при минимум трима специалисти в различни клиники. Лекар, който да поема пациентки на по-висока възраст и в същото време да ги щади и уважава е рядкост.
Иначе такива са д-р Сенкова, д-р Бранков, д-р Пиперкова (Неовитро), д-р Цветков (Вита), д-р Станулов (Афродита), макар че той доста подбира и е възможно да ви насочи към ДЯ бързо.
Д-р Стаменов също поема такива случаи, но при него се чака с година май.
Успех!

# 64
  • София
преди да отидете при който и да е лекар пуснете изследвания на хормони.
така или иначе спрямо техните стойности ще са и нагласите на лекарите.

за дя мисля че всеки би се заел с вас. но зависи и каква е спермограмата, може да се окаже че проблема е там.

# 65
Бях описала всичко но не се запази. Сега ще опиша точната ситуация пак. На кратко имам повече АФ и стигат по далеч в развитието си ембритата.

Но от начало...

Ноември дойдох за стимулация. 2.ден 1-2 АФ, което  за мен е нормалното състояние. Стартирахме стимулация с кломифен 5 дни 2х1 и Перговерис 150. След 5 дни на прегледа Ф не бяха помръднали и мм така, че Сенкова каза че ще канселираме опита, защото ще бъде ановулаторен цикъла. Решихме все пак, че ще проследим овулацията, за да не съм била път напразно от Германия.

Бях съкрушена! Това щеше да ми е първия ановулаторен цикъл в комбинация с високи ФСХ и ЛХ, постоянно задържани фоликули липсващо либидо - за мен това беше ясен знак за навлизане в менопаузата, което от своя страна значеше край на мечтите за бебе със СЯ.

Реших да пробвам всичко, което ми е попадало във форумите и почнах кални бани в Поморие и барокамера която пингвинче ми беше препоръчала.  След 5 процедури бях на преглед при Сенкова и,  о! чудо на чудесата, не само че имах 3 Ф в десния яйчник, а и левия, който след операциите е със сраствания, много високо останала една мижава лентичка от него също имаше 1 Ф и се виждаше на ехографа!!! Сенкова предложи пак да ги стимулираме, продължих на Перговерис 150. В крайна сметка изкара само 1 Я, както по принцип и тя както винаги се оплоди, но към 4 ден забави развитие и на 5 ден не ставаше за замразяване, максимум за свеж трансфер без много изгледи за успех. В крайна сметка го унищожиха.

Декември нищо не сме правили заради почивните дни на клиниката.

Януари много ми подрани. 3 ден преглед 4 Ф в дясно. Започнахме стимулация с Перговерис 2 дни по 150 защото имах останал от предния път и после продължих с гонал 200. На пункцията имах 2!!!!! Я ! Такъв резултат не сме имали никога преди това! Бяхме твърдо решени за свеж, но пак ми мина котка пътя и развих някакво възпаление на малкия таз. Дълъг прием на 2 вида АБ, 1 антимикотично и много болки не позволиха свеж трансфер, но пък нашите Е стигнаха на 5 ден ранен бластоцист. Не стават за ПИД, но пък можеха да се замразят. Това за нас е голям напредък!

Сега пак ходя на баните. Този път заради възпалението а и се надявам пак да вдигне малко броя на АФ. И барокамера ще включа само да преборя една гадна хрема някак.

Аз съм сигурна, че баните и барокамера са причината да имаме подобрение.

Стискам палци и на всички и желая от сърце слонски дози късмет!

Еее, благодаря за супер подробната информация Simple Smile И аз съм при Сенкова, със свеж трансфер на 18.02, но не се надявам много, защото подобно както при теб ембриона беше ранен бластоцист, който на 5ти ден не искаше да се "раздува" и решихме трансфер с нисък шанс нещо да се случи.

4ти ден от трансфера и не усещам нищо, ни добро, ни лошо. Барокамера за мен лично май ще ме напрегне отколкото отпусне, но аз мисля да пробвам с иглотерапия Март месец (ако приемем, че нищо не се е случило с ембриона и за жалост съм с тази настройка).

Имах страшен проблем с лявата половина на тялото, врат, плешка, ръка с адски болки, защото направих травма и намерихме лекар-иглотерапевт, която ми спаси живота - не можех да движа лявата ръка и за месец загубих почти цялата мускулна маса, която на 65 кг и без това не беше много.

Та моя план е, началото на Март малко почивка извън България и после атака с игли.
Също обмислям да не искам стимулация, ако почти гарантирано резултата ще е 1 яйцеклетка...

Това от мен. Успех Simple Smile

# 66
Барокамерата не е страшна освен ако нямаш някаква силна фобия. На мен ми е много приятно, защото си вземам интересна книжка и си наваксвам на четенето, та дори не ми стига един час Grinning

# 67
  • Be realistic - plan for a miracle.
Барокамерата какво представлява - можеш ли да си седнал, а не легнал? Много ли е тясно?
Лекар, който ми беше споменал барокамера за НЯР беше доц. Михайлова, но до момента не съм пробвала, защото правя бая други неща, но сега вие отново ми възбудихте интереса.
Ще се радвам да споделите и места и цени за София (ако знаете).

# 68
Здравейте, някоя от вас правила ли е дуо стим или да сте чували отзиви? След 2 неуспешни опита ми предлагат, защото имат що годе добър AMH 1.4 ng/mL, но успявам само по 5-6 яйцеклетки да произведа, а на ехографа се вижда още една групичка от още толкова образувана, но неузрели.
Благодаря предварително!

# 69
Preggo, аз правя в Бургас. Не е много тясно. Мога да го сравня като 2/3 на купе във влак Joy Тук барокамерата е за 4 човека, но тук записват по един и в много изключителен случай, втори човек. Знам, че има различни барокамери като размер. Седнал си и ти казват кога да си сложиш маската и кога да я махнеш. Светло е вътре. Може да си вземеш бутилка с вода, но трябва да я отвориш предварително, заради налягането. Добре е да си вземеш някаква допълнителна дреха, защото при декомпресията, това е в края на сесията става хладно за около 10мин.
Относно цените, май беше към 600лв за 10 процедури последно, но това беше миналата пролет някъде.
Важно е процедурите да се правят всеки ден като започнеш. Тук работят и през уикенда. Аз лично си правя курсове по 20, като за да намаля дните имах 2 пъти по 2часа. На мен ми действа изключително добре като цяло - на съня, тонуса и концентрацията.
В София може би ще е по-тегаво, но тук са супер любезни и не биха отказали човек да я погледне като няма хора, за да прецени дали би се чувствал комфортно.
Ето снимка от Бургаската https://www.facebook.com/share/p/18Q6LAHNFm/. Не съм виждала никой легнал, сяда се на седалките срещу леглото.

# 70
Явно всички алтернативни процедури дават някакъв резултат малко или много. Аз вчера бях на преглед, левия ми яйчник още има 5 фоликула, един 13 мм, три 11 мм и един 8 мм. Пиперкова също се изненада и каза че съм като в стимулация. Ден от МЦ - 19. Лигавица 11 мм. Тотална каша. Ще видим какво ще стане този месец, аз искам март да направим една стимулация за инвитро. Ако успеем да докараме и тогава такава бройка ще е идеално.

dragon.fly, мисля че в друга тема съм чела на една потребителка правиха, но при втората стимулация не се оплодиха или не стигнаха до 5 ден, не съм сигурна. При всички положения според мен не пречи да опитате и успех!

Петя, продължавам да стискам палци!
J_B, отговорили са ви много добре, само да допълня, че д-р Станулов вече не е в Афрорита, там е Лилия Димитрова. Станулов работи в МБАЛ Доверие в момента. Пуснете спермограма + полови хормони на жена ви и си запишете часове при някой от тях, за да прецените дали ще си харесате някой.

Аз за калните бани съм чувала от Калчев, че ги назначава при "повишен кръвоток". Аз бях с намален и ме прати на физиотерапия и акупунктура. Какво означава емрбионът да не е годен за ПИД?

# 71
  • София
за лекари може би добър вариант е и д-р Цветков, беше в надежда, май сега е във вита.

# 72
Аз също препоръчвам Цветков, но пък не съм наясно с ембриологията във Вита. Бах при него преди да се премести там от Надежда.

# 73
Явно всички алтернативни процедури дават някакъв резултат малко или много. Аз вчера бях на преглед, левия ми яйчник още има 5 фоликула, един 13 мм, три 11 мм и един 8 мм. Пиперкова също се изненада и каза че съм като в стимулация. Ден от МЦ - 19. Лигавица 11 мм. Тотална каша. Ще видим какво ще стане този месец, аз искам март да направим една стимулация за инвитро. Ако успеем да докараме и тогава такава бройка ще е идеално.

dragon.fly, мисля че в друга тема съм чела на една потребителка правиха, но при втората стимулация не се оплодиха или не стигнаха до 5 ден, не съм сигурна. При всички положения според мен не пречи да опитате и успех!

Петя, продължавам да стискам палци!
J_B, отговорили са ви много добре, само да допълня, че д-р Станулов вече не е в Афрорита, там е Лилия Димитрова. Станулов работи в МБАЛ Доверие в момента. Пуснете спермограма + полови хормони на жена ви и си запишете часове при някой от тях, за да прецените дали ще си харесате някой.

Аз за калните бани съм чувала от Калчев, че ги назначава при "повишен кръвоток". Аз бях с намален и ме прати на физиотерапия и акупунктура. Какво означава емрбионът да не е годен за ПИД?

Среднощно Слънце , благодаря за отговора, разгледах старите теми, където се обсъжда дуо стим, но няма много информация. Има логика това, което ми казват докторите, защото ясно се вижда втора групичка неузрели. Искат да почваме в последната фаза на ден 17.
Цената също е двойна, две пункции, двойно лекарства + цена за замразяване на ембриони евентуално, дано се получат. Предния път напълнях с 8 кг за 2 седмици, направо се подух, още не съм ги свалила след 2 месеца, знам че е тъпо да се споменават такива дреболии, но сигурно ме разбирате.

# 74
преди да отидете при който и да е лекар пуснете изследвания на хормони.
така или иначе спрямо техните стойности ще са и нагласите на лекарите.

за дя мисля че всеки би се заел с вас. но зависи и каква е спермограмата, може да се окаже че проблема е там.

благодаря бамбарадамбара, какви изследвания се пускат обикновено? имаше някакъв списък на болница Надежда преди преглед но не съм сигурен дали навсякъде искат едно и също, засега сме се насочили към Афродита

Общи условия

Активация на акаунт