Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 40 519
  • 673
  •   1
Отговори
# 15
Между другото и мен това ме интересува за броя на антралните фоликули. При мен се получи следното нещо - октомври месец имах цели 8, 7 в единия яйчник и 1 в другия. Следваше стимулация само с кломифен, празна пункция без нищо извадено, но после задържани фоликули имах ноември(аз и преди съм разказвала, че смятам че просто нещо объркаха тогава с пункцията и не са били узрели, защото 5 дена след това заради болки бях на друг гинеколог и се видяха 3 големи фоликула). Дадоха ми лекарства да махнат всичко и де не стане киста. И от този момент нататък аз почнах да имам само по 2 фоликула все в един яйчник, ту в единия, ту в другия. Но никога повече. И се чудя защо така рязко спаднаха бройките и дали има връзка с препарата, който ми дадоха за премахване на задържаните фоликули. Вие какво мислите? Мен лично много ме тревожи факта, че нямам вече почти никакви антрални фоликули. Преди това беше добре при мен. Или просто се е случило някакво пропадане рязко в резерва ми? Търся каква може да е причината.

За Начев също да ви питам, ендокринолога. Виждам, че сте го препоръчали. Интересно ми е как се държи с жени 40 плюс. Защото на мен той ми е стар познайник така да се каже. И само помня, че на 27 ми каза, че ужасно съм закъсняла да забременявам. Та не знам дали бих го посетила по повод на неуспехи със забременяването баш в 40те. Но може пък да се е променил.

# 16
Нека ти разкажа при мен как бяха нещата. Може би ще си извадиш изводи сама, аз не мога да кажа, къде е проблема и къде е решението.
Миналата година през януари и аз имах задържан фоликул , в следствие на това цикъла ми закъсня ужасно.
След задържания фоликул имах 4-5 месеца, в които повече от два фоликула не се виждаха.
Август месец имах три. След това правих ПРП процедура на яйчниците и септември изкарах 4.
След това имах един трансфер-завършил с мисед в 6-та седмица, който ме изкара от "играта", за няколко месеца.
И така до януари 2025, когато вече имах 6 антрални.
Та...мисълта ми е, че не знам от какво се повлиях, от ПРП-то ли, от Холина ли, от всичките останали неща, които пия, които са над 15 вида добавки. Правя терапия с лампа за червена светлина, тренирам, храня се по специална диета за подобряване на качеството на яйцеклетките.
Пия чай за забременяване smiley:
И да, имам увеличение на антралните, но не знам от кое точно...

За Начев: Мрънка, като чуе годините. Мен като чу, че съм на 40 и се боря за първо дете, определено видях, че му стана лошо. Но защото знае колко е трудно. Не е коментирал, просто му видях изражението. Каза ми, че са ми добри хормоните и ми пожела успех. Аз реално имах лек проблем с ТСХ, което ми беше 2.20, а доктора го искаше под 2.00.
Ходила съм при него профилактично и като по млада, тогава и мен ме скастри, но мисля че не го прави с лошо, просто се опитва да предпази пациентките от бъдещи мъки Smile

Между другото и мен това ме интересува за броя на антралните фоликули. При мен се получи следното нещо - октомври месец имах цели 8, 7 в единия яйчник и 1 в другия. Следваше стимулация само с кломифен, празна пункция без нищо извадено, но после задържани фоликули имах ноември(аз и преди съм разказвала, че смятам че просто нещо объркаха тогава с пункцията и не са били узрели, защото 5 дена след това заради болки бях на друг гинеколог и се видяха 3 големи фоликула). Дадоха ми лекарства да махнат всичко и де не стане киста. И от този момент нататък аз почнах да имам само по 2 фоликула все в един яйчник, ту в единия, ту в другия. Но никога повече. И се чудя защо така рязко спаднаха бройките и дали има връзка с препарата, който ми дадоха за премахване на задържаните фоликули. Вие какво мислите? Мен лично много ме тревожи факта, че нямам вече почти никакви антрални фоликули. Преди това беше добре при мен. Или просто се е случило някакво пропадане рязко в резерва ми? Търся каква може да е причината.

За Начев също да ви питам, ендокринолога. Виждам, че сте го препоръчали. Интересно ми е как се държи с жени 40 плюс. Защото на мен той ми е стар познайник така да се каже. И само помня, че на 27 ми каза, че ужасно съм закъсняла да забременявам. Та не знам дали бих го посетила по повод на неуспехи със забременяването баш в 40те. Но може пък да се е променил.

# 17
Утре ми е пункцията в Неовитро. Първа стимулация от 5 фоликула, 3 пораснаха и то неравномерно.

Мрън и ще рапортувам резултата.
Иначе при Сенкова се чувствам спокойна поне...

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 23:21 от Petya D

# 18
Одри,
Благодаря за новата тема .
Soulface,
С такава лампа ли правиш терапия :
?

В предната тема говорихме за хормони . Погрешно съм написала био идентични, трябвало е да пиша body identical - хормони, които организмът ни разпознава като свои. Body identical  ХЗТ се извлича от растението ямс и има същата молекулярна структура като хормоните, които естествено произвеждат яйчниците ни. Останалите видове са синтетични, произведени от човека и имат много странични ефекти. Не успях да намеря таблица , но ще дам някои примери:
Естроген : 17 бета естрадиол
Лепенки : Evorel, Estradot
Гел : Oestrogel
Таблетки: Estrofem
Спрей : Lenzetto
Вагинален гел : Estriol cream, Blissel

Прогестерон : микронизиран прогестерон
Таблетки: Utrogestan, Gepretix
Гел : Crinon gel

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 23:43 от •MERA•

# 19
PetyaD, успех утре Green Heart

# 20
MERA, същата марка е, но е по-различна.
Ето това е моята https://redlightman.com/product/infrared-830-device/
За нашите цели, знам че е важно да е с дължина на вълната 830nm.

Скрит текст:
Одри,
Благодаря за новата тема .
Soulface,
С такава лампа ли правиш терапия :
?

В предната тема говорихме за хормони . Погрешно съм написала био идентични, трябвало е да пиша body identical - хормони, които организмът ни разпознава като свои. Body identical  ХЗТ се извлича от растението ямс и има същата молекулярна структура като хормоните, които естествено произвеждат яйчниците ни. Останалите видове са синтетични, произведени от човека и имат много странични ефекти. Не успях да намеря таблица , но ще дам някои примери:
Естроген : 17 бета естрадиол
Лепенки : Evorel, Estradot
Гел : Oestrogel
Таблетки: Estrofem
Спрей : Lenzetto
Вагинален гел : Estriol cream, Blissel

Прогестерон : микронизиран прогестерон
Таблетки: Utrogestan, Gepretix
Гел : Crinon gel

# 21
PetyaD, успех и от мен утре.

Soulface, подозирам, че при задържани фоликули го има това нещо наистина, аз дори и самия препарат, който дават, за да се чистят мисля че влияе. Не запомних при теб как е било, дали сте го премахвали ЗФ с помощта на нещо като хапчета или естетсвено сте чакали да изчезне. Чудя се дали почивка на самите яйчници от непрекъснати пункции би помогнала също. А прп кой прави в България, бих поразпитала за нещо такова? Но прочетох и тук противоречиви мнения дали е от полза или не. Всеки пише различно. Аз пък никакви добавки не взимам, само витамин Д и не знам просто от къде да почна сега с добавките. Лашкам се и аз, ту имам вяра и си казвам че има смисъл всичко да се опита, ту после си викам бе къде си тръгнала на тия години тепърва да почваш добавки (само да вметна, че вярвам в такива неща, но просто изобщо не се ориентирам кое какво е и имам чувството, че за тези неща съм много назад с материала).

За Начев съм изненадана, че си е замълчал, не помня да се е сдържал някога да казва всичко директно и грубо. Не казвам, че го прави от лошо. Ни най-малко. Но и той няма подход. Иначе всички го хвалят много, но аз някак си с него нямам поглед като специалист реално, защото той ми обясняваше, че съм дърта на 27, а освен това все бързаше да ме изпраща да си ходя и така и не ми даде насоки какво да правя. А аз от години имам проблеми с тсх, което си ходи нагоре и надолу. Сега последно е 2,8. Но е било и 3,5.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 00:12 от lovely

# 22
lovely, на мен задържания фоликул ми се изчисти сам. Със сигурност ежемесечните пункции уморяват яйчниците, но в крайна сметка на нашите години, всеки месец ти е важен.
Моето ПРП ми го прави Стаменов в Надежда.
Не мога да ти дам съвет дали е добре да направиш такава процедура. Аз също бях в голяма дилема, защото бях чела за много жени, които казват, че след него FSH-то им е хвръкнало до небето, нямат цикъл и т.н.
За мен това не е процедура шега и би трябвало да те насочи лекар към нея, на базата на личните ти изследвания.
На пункциите се срещах и с жени, които бяха карали по няколко такива процедури, без особен успех и други, които казваха, че са им се повишили антралните.
Пак казвам аз правя много неща едновременно и не знам, на кое от всичко се дължи промяната.
Отново казвам, че промяна имам само в броя на фоликулите. Качеството очевидно си остава лошо.
За добавките: за мен има няколко основни, които е добре да се пият:
фолиева киселина (или пренатален витамин съдържащ такава), омега 3, убиквинол (COq10) витамин Д, витамини Б
Аз пия и доста други, които с времето съм си селектирала на базата на това, което съм чела.
Общо взето го правя, за да знам, че съм дала всичко от себе си, пък каквото трябва да става, да става.
На мен Начев, като ендокринолог ми трябваше буквално, за да ми издаде една рецепта за еутирокс.
Аз имах да свалям много малко от ТСХ-то. Реално той ми каза, че ТСХ-то ми е нормално, просто за забременяване трябва да е малко по-ниско, защото когато забременееш, то се вдига така или иначе.
Не съм имала повече контакти с него. Последния преглед беше преди година и половина.
От тогава си тествам ТСХ-то на всеки 5-6 месеца, за да видя дали трябва да се коригира дозата на лекарството.

Като цяло не очаквам от нито един лекар някаква емпатия. Важното е да си разбира от работата, защото повярвай ми в тази сфера попаднах на доста мили хора, които ми загубиха адски много ценно време.

# 23
lovely, написаното от теб до известна степен се препокрива със случилото се при мен и започвам да се чудя дали и Кломифена не оказва влияние (а не само възрастта, на 45 съм). Октомври имах 10-12 антрални фоликула, но тъй като от една страна успях да си запиша час за 4 ден от МЦ, а от друга нямахме нагласа за каквато и да било процедура тогава (отидохме да проверим възможността за ДЯ),  все пак решихме да направим инсеминация и да побутнем малко фоликулите с .... Кломифен (не го бях пила до този момент). Следващия месец фоликулите бяха 7, по-следващия 5, а последните 2 месеца са по 2 антралните, което определено ме притеснява. Същевременно яйчниците са с прилично добри размери. Последните 2 месеца има и нерезорбирало се жълто тяло на прегледа при броенето на антралните. Искаме да направим комбиниран опит - ДЯ и мои, но картиката за мои вече не ми изглежда толкова обнадеждаваща....

# 24
И моят спад в броя на антралните фоликули е след задържан фоликул, но не съм предполагала, че може да има връзка. Иначе не съм пила нищо, сам се изчисти.
Tanq79, знам че всичко е индивидуално, но искам да ви кажа, че аз само с кломифен успявам да изкарам хубава яйцеклетка, която да се оплоди и да стигне пети ден и след генетичен тест да е с резултат балансиран. Трябва да видиш кое лекарство как ти влияе и да натъртиш и на доктора. Аз доста месеци и средства изгубих със стимулация с летрозол (защото го раздават явно по подразбиране) и пункции на фоликули, които или са празни или след оплождане не достигат до пети ден.

# 25
Здравейте,

От пункцията излезе една яйцеклетка от 3 фоликула. Чакам резултат дали ще се оплоди и развие. Реално изглежда, че няма голям шанс, но надеждата умира последна.

Бяхме с една мн готина мацка и си говорихме и успокоявахме взаимно Wink.

Ако на стимулитан цикъл се вади 1, и на естествен също, може би е по-добре без стимулация въпреки, че няма време (44 години).

Та утре измежду работните срещи чакам обаждане.
Успех на всички от мен. Игра на нерви и какво ли не е това приключение. Възхищавам се на всички за постоянството и силата ..

# 26
Петя, как си? Как са нещата? И аз имах същите разсъждения, защото и аз при Сенкова на първи опит имах 1 я от стимулацията. Не знам нормално ли е това или тя нещо не прави както трябва, много подобни ни бяха резултатите с теб.
Аз миналия месец правих инсеминация, искахме да направим още 1-2 и 1 инвитро, за да кандидатстваме за фонда. Една седмица след нея се разболях. От както ходя в Неовитро по процедури, кажи-речи всеки месец съм болна. Та този месец отивам на 9ти ден, тъкмо оздравяла вече, нямаше нито един фоликул, още ми зацапваше. Направо изпаднах в дупка. Някак успях да си изместя акупунктурата за 2 дни след това, а след нея бях на остеопат. Отивам днес - Сенкова изброи 5 фоликула в левия яйчник, 2 до 10 мм. Ако успеем, ще направим пак инсеминация, но не съм сигурна дали ще стане, тъй като уикенда отстътваме. Предложиха да отида в четвъртък да видим до къде са стигнали, а в петък евентуално инсеминация, но кога ще сложим овитрел, кога ще се спукат, нещо не успях да разбера. Последните месеци имах най-много по 2 фоликула в яйчник и тези 5 днес ми дадоха голяма надежда.

# 27
Среднощно слънце, защо не и предложиш да направите пункция направо, щом има повече фоликули. Аз така един месец отидох уж за проследяване за биопсия, но като видяхме, че има повече от обикновено фоликули, веднага предложих на доктора да направим пункция. В крайна сметка нямаме ембриони от тази пункция, но пък се радвам, че направих всичко възможно. В твоя случай може да имаш хубави резултати от пункцията и да ти е на късмет.
Петя, как си? Как са нещата? И аз имах същите разсъждения, защото и аз при Сенкова на първи опит имах 1 я от стимулацията. Не знам нормално ли е това или тя нещо не прави както трябва, много подобни ни бяха резултатите с теб.
Аз миналия месец правих инсеминация, искахме да направим още 1-2 и 1 инвитро, за да кандидатстваме за фонда. Една седмица след нея се разболях. От както ходя в Неовитро по процедури, кажи-речи всеки месец съм болна. Та този месец отивам на 9ти ден, тъкмо оздравяла вече, нямаше нито един фоликул, още ми зацапваше. Направо изпаднах в дупка. Някак успях да си изместя акупунктурата за 2 дни след това, а след нея бях на остеопат. Отивам днес - Сенкова изброи 5 фоликула в левия яйчник, 2 до 10 мм. Ако успеем, ще направим пак инсеминация, но не съм сигурна дали ще стане, тъй като уикенда отстътваме. Предложиха да отида в четвъртък да видим до къде са стигнали, а в петък евентуално инсеминация, но кога ще сложим овитрел, кога ще се спукат, нещо не успях да разбера. Последните месеци имах най-много по 2 фоликула в яйчник и тези 5 днес ми дадоха голяма надежда.

# 28
Imblue, при мен Летрозол даваше добри резултати относно броя фоликули и яйцеклетките в тях. От 2 пункции с Летрозол (+Мериоферт/Гонал) и общо 10 фоликула, имаше 9 яйцеклетки като всички бяха оплодени. Но това беше преди година и половина и бях на 43 тогава. Друг е момента че нямахме читави ембриони. Уж имаме някакво обяснение вече (тежки метали), но пък вече съм на 45.....
Среднощно слънце, колко време след акупунктурата и колко процедури имаше тези 5 фоликула?

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 18:41 от Tanq79

# 29
Таня, в понеделник на 9 ден от МЦ нямаше нищо, сряда акупунктура, четвъртък остеопат+енергийно лечение, следващия понеделник 16 ден от МЦ 5 фоликула, 2 от които 10 мм.
Imblue, Сенкова каза "то си е бройка за стимулация, ако не ти беше 16ти ден от МЦ". Та не знам, останах с впечатлението че не е много подходящо. В четвъртък съм на преглед, но нея я няма и ще е при Пиперкова, та ще питам.

Общи условия

Активация на акаунт