Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 23 128
  • 704
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Само позитив е резултата, сега го повтарям след стриктна диета да видим

# 16
Само позитив е резултата, сега го повтарям след стриктна диета да видим

Стискаме палци!

# 17
Надежден ли е този тест, ако имате кървящи хемороиди от време на време?

# 18
При наличие на кървящи хемороиди мисля че не. Тоест, може да излезе кърв и да си мислиш, че е от хемороидите, а да не е и да има насложен проблем. Но пък всяко наличие на кръв налага последващ преглед за уточняване. Златно правило в диагностиката си остава колоноскопията. Да се огледа и види.

# 19
Надежден ли е този тест, ако имате кървящи хемороиди от време на време?

Прочетох доста информация има доста негативни мнения за този тест.  Ако имате хемороиди възможно е да покаже положител тест, дори и определени храни също!

# 20
Здравейте! Пусках си тест за окултни кръвоизливи и е положителен ,  но пих кафе и ще го повторя. Имам колоно преди 4 г вътр хемороиди тогава. Сега имам болки много ниско долу отпред и се чудя така ли боли възпалено черво? Така имах болки преди година и правих цистоскопия за оглед на пикочен мехур/ нямаше проблем там/ Болката се повтаря, явно проблема е неразрешен. Колоноскопия ще трябва и да ви попитам за мнение - д- р Александър Маринов или  д р Иван Тишков?
Александър Маринов не препоръчвам. През целия преглед бързаш и не искаше да чуе аз какво имам да кажа.

# 21
Привет момичета и момчета, до тези, които са наясно с калпротектин-фецес - трябва ли да е към 0 или 10 е добра стойност?

# 22
Привет момичета и момчета, до тези, които са наясно с калпротектин-фецес - трябва ли да е към 0 или 10 е добра стойност?
Нормата е 50 доколкото си спомням. Десет е добре.

# 23
  • София
Три дни се мъчих с тази бяла диета, пуснах изследване за окултна кръв и калтопротектин и сега не знам дали е коректно изследването. За окултно кървене не излизаше цяла седмица от 17 пуснато и в петък попитах какво става - ами нямало го да дам пак…Като казах, че не ми се спазва пак диета и ще ми трябва за понеделник, след половин час го намерили и изработили. Толкова бързо ли се изработва и това съхранение цяла седмица… Бодимед се изложиха .Положително е , а калтопротектина в гранична стойност.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 06:41 от м.м

# 24
Много несериозно звучи.
Аз не бих разчитала на този резултат. И положителен и отрицателен, след този отговор, който са дали, човек остава със съмнение.

# 25
м.м, кога е последната колоноскопия?
Притеснява ли те да направиш нова, за да си спокойна?
Наистна е излагация, това което се е случило.

# 26
  • София
Последната колоноскопия беше 2021г , хич не ми се прави, записах час при д р Тишков лутам се след Здравето и д р Николай Кацаров. Пих салофалк по негово назначение  и ми го спряха защото не бил въобще нужен в моя случай само чернодробните се вдигнаха от него.Бях му се доверила ама сега трябва да се насоча към друг.

# 27
Здравейте, записвам се в темата, заради дъщеря ми,
Скрит текст:
От последния ковид, който карахме , септ.2024, има проблеми със запек, и после със силни болки в корема.
Докато стигнем до идеята, че болките са  от червата, се бяхме поообъркали с цикъла/ хормони, защото тя има проблеми с кисти, болезнен цикъл...
В крайна сметка, след още едно боледуване- преди 2 седмици, рязко се вложи, не можеше да се изправи от болка, сложих я на стриктна диета, после потвърдена от гастоентеролога, който й изписа и две лекарства/ не се учудвайте, тук всичко е с рецепта/ :
едното- 172 mg панкреатин ( 6000 un. амилаза, 6000 un. липаза, 400 un. протеаза)= мезимфорте, примерно e 80 mg диметикон
другото-otylonium bromide - пише че е спазмолитик, за боуел синдром, селективен към калциевите йони препарат.
докторът я праща да изследва, но чак след 6 седмици следните _:
хемограма с плакети,
глисемия, урея, креатин,протеини, албумин, желязо, феритин, сатурация на феритин,, фолиева киселина, вит б12, IgA /IgG, ТСХ, ФТ3, ФТ4, фекална проба калпротектин,

има и няколко, които не ги разпознавам какви/кои са-

PCR/VS
AST/ALT/GGT/FA/BT/BD
Въпросът е- достаъчно ли е, така ли се процедира, или да търся друго мнение?
Благодаря много!

# 28
  • вкъщи
Тези изследвания нямат много общо с СРДЧ. Общо взето има ли го си остава за цял живот. Аз от 20 годишна се мъча и вече знам в кои дати от месеца ме боли според цикъла,най- силно е по време на овулация. Помага мента,копър,анасон на чай и капки от тях,както и симетикон. Топли нагревни на кръста и корема,топъл чай и разбира се диета без газирано,пържено,бобови, фибри.

# 29
Хеликобактер пилори изследвахте ли ? Когато боледувам при мен се увеличават болките и при овулацията също.

Общи условия

Активация на акаунт