Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 23 128
  • 704
  •   1
Отговори
# 30
Като се добера до ЛЛ, ще я питам за изследване на хеликобактер, но се съмнявам, че ще трябва гастрото да го предпише.
Ако нямат общо, какво се изследва?

# 31
  • София
Mamagemelar, тези изследвания са за да се изключат евентуални заболявания, а защо са точно тези - явно лекарят така е преценил. Ако не покажат отклонения, се поставя диагноза СРЧ, което не е заболяване. А Хеликобактер не е назначил, защото симптомите са ниско долу, доколкото схванах.

# 32
Здравейте! Моля за вашето мнение, ако някой е имал този проблем, защото доста се притеснявам.. Имах много силна опасваща болка в цялата лява страна, мислех, че са бъбреци, на ехографа се оказа, че са наред, както и другите органи. Единствено в жлъчката имам някаква утайка. При натиска докторката каза, че болката е по-скоро в дебелото черво, под ребрата, два пръста до пъпа и има много газове. . Болката поотшумя, но остана като тежест, при натиск се усеща нещо твърдо и болката се разпростира до бъбрека.  Според вас дали е раздразнено черво или гастрит .. Опасявам се от по-страшни диагнози. По принцип съм много злояда, не закусвам, наяждам се следобяд със вредни неща, после наваксам вечер със сладко... Ходя на тоалетна предимно сутрин след кафе и изпражненията са кашави, действа ми разхлабително. Почти винаги са кашави, не е нещо ново.. След кафето ми е винаги така. Имал ли е някой този проблем и според вас сериозно ли е.. Много ме притеснява точно тази твърда  издутина до пъпа.. На 5ти съм на гастроенторолог, но не мога да спра да го мисля..

# 33
  • София
Споко, изчакай си прегледа, никой не може да гадае какво може да е. Но страшните неща нямат симптоми, така че най-вероятно е нещо не-страшно, но досадно и трудно лечимо.

# 34
Здравейте! Какви са вашите симптоми на СРЧ? През какъв период от време ви се връщат обратно симптомите и доказано ли е чрез колоноскопия? До скоро бях с болки и постоянни изхождния, но без изследвания ило друго ми казаха СРЧ. Изписаха езооражен, пробиотик и дуспаталин. Вече нищо не приемам 2 седмици бях добре и сега отново. Изхожданията са по кашави, а спазвам строга диета. Протеснява ме дали няма нешо по-сериозно, на което не са обърнали внимание. Можете ли да препоръчате гастроентеролог за гр. Пловдив

# 35
Аз се чудя въобще СРЧ може ли да се излекува за постоянно и как?

# 36
Според мен, не може. Това си е мъчение за цял живот.

# 37
  • София
Първият резултат на гугъл казва, че няма лек за СРЧ, но повечето хора се справят със симптомите като избягват отключващите фактори и като взимат лекарства, когато е необходимо.

# 38
А при вас кои фактори най- много отключват симптомите и с какви лекарства най- често ги борите?
При мен не знам кои фактори отключват състоянието,  но го боря основно с пробиотик Лакто про и Спазмомен и се чудя дали съм в правилната посока

# 39
При мен стреса и на второ място смесването на храни. Като съм в криза, нищо не помага!

# 40
При мен стреса и на второ място смесването на храни. Като съм в криза, нищо не помага!
Може ли пример за смесването на храни? Аз от няколко дни съм с почти постоянни болки и все едно тенджера ври вътре. Не разбрах от какво стана. Верно си е мъчение за цял живот, от дете още.

# 41
А някой знае ли - възможно ли е да се говори за СРДЧ, ако принципно липсват болки и почти няма спазми?

# 42
  • София
А някой знае ли - възможно ли е да се говори за СРДЧ, ако принципно липсват болки и почти няма спазми?
А какви са симптомите,  подуване, газове? Ако е така, да.

# 43
А при вас кои фактори най- много отключват симптомите и с какви лекарства най- често ги борите?
При мен не знам кои фактори отключват състоянието,  но го боря основно с пробиотик Лакто про и Спазмомен и се чудя дали съм в правилната посока
Стес, притеснения, нерви най вече.
И прегъване при стоене.

# 44
  • На планетата земя

При мен никога не е имало болки. Иначе цялата останала палитра от усещания я имаше. Сега съм се закрепила, но пак не е същото като преди.

Общи условия

Активация на акаунт