Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 23 128
  • 704
  •   1
Отговори
# 45
При мен също е без болки, но всички останали симптоми са налице

# 46
И аз в началото бях така, години наред само подуване и кашави изхождания,без болка.
После почнаха и болки.. И така години вече... Сега съм на 35г.

# 47
При мен всички симптоми се засилват рязко след овулация. Все едно топка съм глътнала.

# 48
При мен всички симптоми се засилват рязко след овулация. Все едно топка съм глътнала.
О да, това го пропуснах, при мен е преди и повреме на овулация и преди менструация също.

# 49
И аз в началото бях така, години наред само подуване и кашави изхождания,без болка.
А,сега пак ли са кашавите изхождания?

# 50
А,сега пак ли са кашавите изхождания?
Сега са какви ли не.... Понякога имам запек, друг път разтройство, а някога са си ок...

# 51
При мен стреса и на второ място смесването на храни. Като съм в криза, нищо не помага!
Може ли пример за смесването на храни?
Ами ястия с месо, въглехидрати, сосове, кетчупи, пържено, мазно. Хапването после и на десерт и така...колкото по малко компонентно хапна по ми е леко, иначе е ужас!

# 52
Здравейте, влизам в темата с въпрос и притеснение. Разбира се, ще отида на преглед, но до тогава имам питане дали симптомите ми могат да се дължат на синдром на раздразненото черво. От доста години вече си имам тревожност, преди време получавах и паник атаки. При засилено притеснение получавам газове и отивам по голяма нужда. Понякога изпражненията са по-кашави в тези случаи. Все едно ме присвива стомахът. Понякога имам и доста газове, но без да ми се ходи до тоалетна - просто газове, имам и подуване на корема, но рядко, понякога след хранене. Отделно след като родих преди 3 години започнах да имам периоди на запек, а преди това никога не съм имала такъв проблем. Особено като пътувам някъде, ми е трудно ходенето по голяма нужда и после вкъщи се оправят нещата. И сега пак след едно пътуване - запек. Уж се оправиха нещата, но в последната седмица започна едно парене/боцкане в ануса, чувство за не напълно изхождане, все едно ми е застанало изпражнението на изхода на ануса и си стои там (извинявам се за описанието), имам и газове. Нямам болки в корема, изпражненията са меки, но не получавам чувство за изпразване на червата до край и това странно чувство на парене, дискомфорт в ануса и някакво напрежение там… за първи път ми се случват. Няма болка при изхождане, няма кръв, видимо не виждам хемороид, поне външно. Чудя се какво ми стана, чета в интернет и все страшни диагнози Sad

# 53
bibonss, аз съм с подобни усещания от 5 месеца вече. В последно време се упокоиха нещата и сега понякога след изхождане имам чувството за чуждо тяло в ануса и дразнене за кратко. Но в продължение на 2-3 месеца беше ужас, непрекъснато все едно съм с тампон в ануса, ужасно напрежение и налягане в ректума, постоянно чувство за ходене по голяма нужда. Когат клекна виждам хемороиди, а вече 3-ма гастроентеролози с опипване ми казват, че нямам.
Отделно, откакто започна този проблем, изхожданията се промениха. Преди си ходех по веднъж на ден, а сега различно - някои дни - един, два пъти и съвсем по малко и трудно, други дни ходя по 4 пъти. Пих доста неща, основно добавки, ензими, побиотици, 4ма гастроентеролози посетих и нищо.

# 54
За чувството на недоизхождане и че все едно има нещо в ануса, клекналата поза на изхождане помага. Не веднага, не от първото изхождане. Просто трябва да се привикне към този начин, със столче за тоалетна чиния.
За многото газове ми е помагало изключване най-вече на зърнени храни, а при някои и млечни.
Хапвах месо, яйца, сирене, салата и газовете изчезваха. Така карах известно време, да кажем месец, после въвеждах хляба.
Пробвайте кое ще помогне.
Скрит текст:

# 55
Картофите също образуват много газове.

# 56
Аз обичам да хапвам картофи. Не знам откъде започна този запек в последно време, преди нямах помен от такива проблеми. Има ли вероятност да е от работата ми, която е свързана със седен по цял ден и в последните месеци много ограничих движението. Знам, че от това могат и хемороиди да илязат, но възможно ли е да имам хемороиди без да ги виждам и те да причиняват парене и чувство за нещо в ануса и недоизхождане. Ей така изведнъж ми се появиха тези симптоми след упорит запек. Чета и се шашкам да не е рак Cold Sweat

# 57
А моята дъщеря, съвсем категорично, получи всичките усложнения, след прекаран ковид, септември миналата година.

# 58
Аз обичам да хапвам картофи. Не знам откъде започна този запек в последно време, преди нямах помен от такива проблеми. Има ли вероятност да е от работата ми, която е свързана със седен по цял ден и в последните месеци много ограничих движението. Знам, че от това могат и хемороиди да илязат, но възможно ли е да имам хемороиди без да ги виждам и те да причиняват парене и чувство за нещо в ануса и недоизхождане. Ей така изведнъж ми се появиха тези симптоми след упорит запек. Чета и се шашкам да не е рак Cold Sweat
Според мен е от запек и ще мине. Имала съм подобни усещания. Най вероятно имаш вътрешнии хемороиди, който са се уголемили заради запека и дават това усещане. Спри да го мислиш и ще видиш че ще мине след време. Не допускай запек. Един банан с чаша прясно мляко винаги ме разхлабва. Но само в краен случай го правя това, понеже банана и мляко не ми действат добре иначе.

# 59
Момичета, чета ви и ми се свива сърцето като виждам колко много млади жени се оплакват от болки и дискомфорт в червата. Тук съм заради дъщеря  ми, която от 3  години има подобен проблем. Що доктори посетихме и изследвания правихме... Нищо сериозно не виждаха, освен прекалено образуване на газове и го отдаваха на напрежение и стрес. Повечето от тях ни пращаха на психолог. Имаше един период, направо ме беше страх да не ми звънне сутрин по телефона да я прибирам от училище, че не може да стои от болки. Изпращах я на училище с една торба с лекарства - болкоуспокояващи, ензими, еспумизан и всякакви подобни изписани ни при прегледите лекарства. Накрая тя дойде при мен и каза, че й е попаднала статия на момиче в подобно на нейното състояние, което е отказало глутена и бързовъглехидратните храни. И се е оправило. И решихме да пробваме. Много е трудно, защото в началото се изключват доста храни, направо съм ревяла като съм гледала как се мъчи и как й се яде. Става въпрос за така наречената SIBO диета, която се спазва около 2 месеца, за да може да се изчисти свръх растежа на лошите бактерии от тънките черва. После постепенно се връщат храните. Има доста информация в нет-а, ако някой реши да пробва. Истината е, че първо живеем в много динамично време, стресът е навсякъде. А това неминуемо отключва много проблеми. Освен това храната вече е много различна и некачествена. За мен проблемът на дъщеря ми е комплексен - стрес и лошо и нередовно хранене. За което не спирам да се обвинявам. Много дълго стана, но накратко - дъщеря ми от около година се храни като си готви сама - без глутен и полуфабрикати, основно плодове,зеленчуци,месо, черен шоколад. За подслаждане - основно яде фурми. И твърди, че се чувства добре. От една година не е боледувала (да чукна на дърво), въпреки, че приятелките й от класа всички си минаха по реда с грип и температура. Не знам има ли връзка това, просто го споделям. Но от друга страна е голяма жертвата,скоро ми сподели че съученичките й се присмивали, че си носи храна в кутии и не ядяла всичко. Също така на рождени дни на приятелки ми скоро ми сподели, че не се събразяват с нея - нямало нищо, което да може да яде-или пица и сандвичи, или пържени и панирано пиле и все неща, които тя не може да яде. Което е гадно, но това е положението. Адски дълго стана, дано на някой му е от полза. Когато един човек години наред е бил добре и в един момент започва да изпитва подобен дискомфорт, ако няма видима причина за това, според мен промяната трябва да дойде от начина на хранене.

Общи условия

Активация на акаунт