Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 23 384
  • 715
  •   1
Отговори
# 60
Да, начина на хранене също е много важен. И аз като спра всички теста се чувствам по добре. Отделно не трябва да се преяжда и да се яде бързо. Но пустият стрес не знам как да го избегнем.

# 61
DARI_76 , много подробно и хубаво написано,аз по-горе същото споделих.
Моята дъщеря е на такава SIBO или LOWFoodMap диета.
Понеже е и много злояда, предлагам й менюта от pinterest

# 62
И аз се старая да се придържам към Low-FODMAP режима, но съм с доказано SIBO, та нямам много избор. Simple Smile

# 63
А моята дъщеря, съвсем категорично, получи всичките усложнения, след прекаран ковид, септември миналата година.

И при мен имаше безсимптомен Ковид точно като почнаха първите проблеми.

# 64
И при моята стана след ковид пандемията. Но според мен няколко неща оказаха влияние - съвпада с навлизането й в пубертета и психическата нестабилност след връщането към реалния живот. Като добавиш отслабен имунитет и лоши хранителни навици,както и това,че като малка правеше много често гнойни ангини с високи температури,заради които е изпила доста антибиотици. И аз съм пробвала да й давам пробиотици, ей така, уж за подобряване на чревната флора. Но при нея каквито и да вземех,все й действаха разхлабително и тя самата в един момент отказа да пие подобни таблетки. Готви си сама,отказва да ме слуша. На моменти си ги има кризите,например когато си позволи след храна  нещо сладко от магазина (наскоро ме помоли да й взема баунти и после каза,че е имала леки болки). Не мога да й откажа,защото е човек,прияжда й се. Но тя самата знае,че не трябва да прекалява,защото не иска да се връща към предишното си състояние.

# 65
Аз съм спряла цели групи храни и пустите газове не знам от къде идват+ болките, но аз го отдавам и на секциото-точно на белега понякога ме боли. И пак мисля, че стреса, бързото хранене и може би хормоните имат голяма вина. Благодаря на хората в темата, някак по-леко е като имаш с кой да споделиш.

# 66
При мен сутрин още със събуждането почва болка и силно бълбукане. И по- късно тоалетна но разхлабено, въпреки че спазвам диета, която да ме запече. Така и не се разбра какво е и ме побърква това

# 67
И аз в началото бях така, години наред само подуване и кашави изхождания,без болка.
После почнаха и болки.. И така години вече... Сега съм на 35г.
А,сега пак ли са кашавите изхождания?
Сега са какви ли не.... Понякога имам запек, друг път разтройство, а някога са си ок...
И аз съм така от много време, но понякога ми са и тънки .Никога незнам какво ще е.

# 68
И аз в темата. От няколко месеца ситуацията не е обичайната. Дадох днес материл за изследвания за окултна кръв. На своя глава добавих и за хеликобактер. Чакам резултати утре.

# 69
При мен сутрин още със събуждането почва болка и силно бълбукане. И по- късно тоалетна но разхлабено, въпреки че спазвам диета, която да ме запече. Така и не се разбра какво е и ме побърква това
Същото и се чуват едни звуци. Започвам деня с бусколизин 😃

# 70
Калпротектин в коя лаборатория се препоръчва да се пусне? Както и има ли значение по кое време през деня

# 71
И аз в началото бях така, години наред само подуване и кашави изхождания,без болка.
После почнаха и болки.. И така години вече... Сега съм на 35г.
А,сега пак ли са кашавите изхождания?
Сега са какви ли не.... Понякога имам запек, друг път разтройство, а някога са си ок...
И аз съм така от много време, но понякога ми са и тънки .Никога незнам какво ще е.
А след изхождане имате ли чувство на слабост в корема , сякаш сте гладни или жадни или по- точно корема се е свил и страда?

# 72
Тези, които не могат да стабилизират изхожданията, споделям моя опит.
Какви ли не пробиотици не изпих - вносни, супер мега специални, скъпи и евтини - като Прокомбо друг няма. Ако не сте пробвали - пробвайте обезателно. Създава комфорт за дълго.
Последната лекарка ми изписа Тазектан - 4 пъти по 1.
Бутарен приемате ли с Дуспаталин? Когато сте в криза?
И личната ми изписа Салофак - гастрото ги отмени, но ги бях пила няколко дни по 3 сашета дневно. След 4 години мъчения с моите черва и къде ли не ходих - с тоя Салофак за 4 дена сякаш се родих наново. Няма болка, няма колики, няма онова усещане, че постояно ти се ходи до тоалетна.

# 73
Салофак не се ли изписва само при Улцерозен колит или крон 🤔

# 74
Чувам вече от двама човека, че им е изписан при СРДЧ. И мен ме изненада.

Общи условия

Активация на акаунт