Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 23 559
  • 718
  •   2
Отговори
# 75
Салофак не се ли изписва само при Улцерозен колит или крон 🤔

Тъй като не е леко лекарство явно не се изписва смело от лекарите при липса на сериозен проблем. Личната ми го даде с думите "С това се лекуват черва!" и го купих - 140 лв. струва кутията и много трудно се намира. Пих го до прегледа с гастроентеролога  и от тогава сериозна криза съм нямала. Гастроентеролога каза да го спра и само ако  калпротектина е над 300 да го пия, но моя е 10 и го спрях. 
А, имах един ден дискомфорт и червата пак почнаха да се взривяват. Почне ли при мен е със седмици увиване, близане на един ориз с пилешко и болки - ударих едно саше Салофак и един Прокомбо, докато намеря в коя аптека има Тазектан и на следващия ден все едно нищо не ми е било! От както го пих /вече месец/ изпражненията ми са като по учебник. Има обаче 2 неща, които също промених този месец - не ползвам тоалетна хартия, а се мия и раните изчезнаха и въобще не близвам млечни - нищичко.

# 76
Използвам мократа тоалетна хартия на ДМ и ако нямам, бебешките кърпички на Бочко с невен.

# 77
Салофалк и на мен ми е изписван за СРДЧ, като ми казваше лекарката, че червото ми е възпалено. След него пак ми излязоха проблемите. Тазектан не ми е изписван. Стомахон пих, но без ефект.

# 78
Дуспаталин и бусколизин пия, дали ми помагат, дали си внушавам... . Имах изписан трибутин и Креон, но ги спрях нещо не ми действаха добре.

# 79
the Дорис, ти имаше ли правена колоноскопия? Не знам, малко ми е странно СРДЧ да се повлиява от Салофак, нали уш е само функционален проблем, а не възпалителен.
В една група във фейсбук, бях попаднала на 2-3 случая на хора уш със СРДЧ, което след години се оказало Улцерозен колит...
Ей в тоя филм като се вкарам и...
Ма пусто шубе от колоноскопии...

# 80
В тия филми всички се вкарваме.
Някои хора споделят, че се е отключил улцерозен колит след спиране на цигарите. Аз двама познавам с УК, близки са ми и четейки това за цигарите се сетих и за тях, че и двамата са ги спряли. Не се отключи веднага заболяване. След години.
Обаче пък споделяха и други болни, които никога не са пушили.
Но пушачите казваха, че кой чул, кой изпитал на собствен гръб, че цигара им успокоява болките.
В никакъв случай от цигарите няма полза. Само вреда.
Но просто се споделяше за тази връзка с отключване на заболяване и как на някои им помага, дори да не искат да се връщат към отровите.

# 81
Имам и колоно и гастеро скопия. ЯМР, туморни маркети, един куп изследвания в Турция. Нищо ми няма! Никой до тук и диагноза не ми е поставил, само аз си се превивам и ходя от лекар на лекар.

# 82
Направо вече ще пукна, честна дума! Вече не помня откога започна тая криза, едва я спрях, бях добре 2 дни и пак отново болки, кашаво изхождане и много слуз. Пак диети 2 седмици, изхождането се оправи, започнах да се храня по-- нормално и пак проблеми, гади ми се, боли ме остро 3 пръста над пъпа, постоянно се оригам. Загубих почва под краката си и си пуснах калпротектин, окултна кръв и копрокултура, защото много мирише като ида до тоалетна.резултатите са екстра, а ме боли остро, все дискомфорт, газове и гадости. Отчаяна съм, ще ме умори тоя срдч.

# 83
... боли ме остро 3 пръста над пъпа, ...

А какво има там? Питам, понеже и мен винаги ме боли 2-3 пръста над пъпа, централно, никъде другаде. Но моите симптоми са различни от твоите.

# 84
Дебелото черво 🤔

# 85
Аз съм със същите симптоми Ън. Боли ме три пръста над пъпа, като хапна коремът ми се подува, чувствам тежест и опъване все едно съм изяла торба камъни, имам непрекъснато оригване! Просто имам чувството, че ще откача от толкова дискомфорт, болка и подутост.

# 86
Като не ям нищо не ме боли, но не мога да не ям нищо, а освен това корема ми започва да скърца, защото е празен. Ям, боли ме, тичам в тоалетната, в някакъв омагьосан кръг съм. А от 2 месеца имам проблеми и с очите, едва виждам и направо имам чувството, че идва края на света. Не мога да се справя вече повече от 2 месеца с тия проблеми. Иска ми се само да спя, че като стана е само гадост.

# 87
Имаш ли напрежение, стрес. Изследване за Хеликобактер пусна ли?

# 88
А какво показват тестовете ви за непоносимости и алергии?
Така би изглеждала една непоносимост - например към млечни. Дъщеря ми има силна към пъпеш и ананас - просто ви давам пример, че докато не се тестваш не можеш да знаеш.
Аз с изненада разбрах, че не понасям никакви млека и яйца от кокошки. Вкл. биволско и овче, което не съм пила това десетилетие. От както не приемам НИЩО млечно съм много по-добре.
Тестове за цьолиакия имате ли?

# 89
Млечни почти съм изключила, а колкото по малко ВХ ям по ми е добре.

Общи условия

Активация на акаунт