💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 648
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
Да ви попитам, във връзка с допълнителното здравно осигуряване, аз също съм на Дженерали, възможно ли е прегледите да минават в болници, с които дженерали има договори и също така всички изследвания.

# 421
Мисля, че ей този: https://www.izamama.com/index.php?page=uchilishte-za-bremenni-plovdiv-20-03-2025

Изглежда интересно, но съм на работа и ще пропусна.
Точно този е

# 422
Да ви попитам, във връзка с допълнителното здравно осигуряване, аз също съм на Дженерали, възможно ли е прегледите да минават в болници, с които дженерали има договори и също така всички изследвания.

Зависи от пакета, който работидателя ти покрива. При мен лично за Дженерали е 500лв. еднократно изплащане за проследяване при представяне на амбулаторен лист след 13г.с. и не става да ходя на женска консултация безкасово. После с фактура за избор на екип възстановяват 900лв. за раждането. Най-добре звънни на телефона за информация към здравното на Дженерали.

Аз имам друго питане, как ви регистрират бременността? Аз ходя само на частен лекар, който не работи с НЗОК, какво трябва да направя?

# 423
Трябва да ходите на лекар, който работи със ЗК. То реално регистрирането е да ти води безплатно бременността и изследванията. Ако се следиш на частно не е задължително да минаваш и по ЗК

# 424
Трябва да ходите на лекар, който работи със ЗК. То реално регистрирането е да ти води безплатно бременността и изследванията. Ако се следиш на частно не е задължително да минаваш и по ЗК
Регистрацията отразява ли се по някакъв начин после за болничен, родоразрешение и тн. или е без значение. Предполагам че и личния ми лекар може да ме регистрира.

# 425
Може и личният, но аз избрах за себе си, да ходя при един на частно и отделно по ЗК, хем по-чести прегледи, хем ми пускат от там изследванията, за да не плащам,  но това е мое решение. Някои това ги обърква и не искат, така че си е лично решение. Направление за раждането може и личната да даде. По принцип може и тя да води така наречената женска консултация , не е нужно да е АГ, просто вече не го правят повечето.

# 426
Вие казахте ли вече и на някои не толкова близки хора, имам предвид извън родители и мъж 😀 Чудя се на шефа кога да съобщя, сега тепърва ще ми се налага да излизам от работа за разните изследвания, които предстоят. Май ще ми пропадне плана да съобщя в работата чак към 5 месец.
А пък на приятелките много се изкушавам да кажа, но засега удържам фронта Smiley

# 427
Аз планирам да се следя по ЗК и отделно платено. Взех направление за ЖК номер 9 от личната (важи 1 месец), бях днес при една АГ, в София, която каза че може да ме регистрира в 12 седмица след феталната. Записала съм си час и при друга лекарка, която също бих искала да проуча за следене по ЗК. За мен е важно лекарят по ЗК да е склонен да ми издава болнични, т.к. работата ми е изключително напрегната, свързана с множество международни пътувания и съответно предпочитам да се отделя от стреса. Днешната лекарка ми каза, че евентуално към 16та седмица мога да взема болничен, което не ме устройва, както и че по ЗК ми се полагат само два ехографа, всички други се плащат😁
Някоя от вас да препоръча лекарка по ЗК в София?
На работодателя по-скоро мисля да кажа след като получа резултатите от пренаталния, което ще е преди феталната, но тя ми е чак в 13та седмица.
Освен на родителите казах и на две много близки приятелки. Другите също ще разберат след пренаталния/ феталната Simple Smile

# 428
Момичета при мен нещата за жалост свършиха. Днес по МЦ 9г 3д ,а плода няма сърдечна дейност и е останал на 6г 3д. Утре ме приемат за изчистване. Пожелавам на всички ви безпроблемна бременост и едни пухкави и сладички октомврийски бебенца ! 🍀🫶

# 429
  • Благоевград
Момичета при мен нещата за жалост свършиха. Днес по МЦ 9г 3д ,а плода няма сърдечна дейност и е останал на 6г 3д. Утре ме приемат за изчистване. Пожелавам на всички ви безпроблемна бременост и едни пухкави и сладички октомврийски бебенца ! 🍀🫶

Aneliyaa, искрено съжалявам за това, през което преминаваш! Напълно те разбирам през какво преминаваш и знам колко е тежко. Ако не се чувстваш добре като мине процедурата, потърси добър психолог, който работи с жени, преживели загуба. В МЦ Калчев има такава. Моята работеше съм фондация Искам бебе, но вече не е там. Можеш да пишеш на председателката Мария Янева, тя ще те насочи.
И още нещо много важно - задължително поискай изследване на плода. Така ще разбереш причината за спирането на сърдечната дейност. Ако ти кажат, че няма нужда, не им се доверявай, причина винаги има и е хубаво да я разбереш, за да може следващата ти бременност да е успешна.
Прегръщам те и ти желая много сили!

# 430
Aneliyaa89, много съжалявам за загубата! Кураж и сили! Стискам палци много скоро отново да видиш двете чертички и този път да гушкаш вкъщи рожбичката си на финала!

# 431
Aneliyaa89, искрено съжалявам, че трябва да преминеш през това! Пожелавам ти много скоро да видиш отново двете чертички и 9 месеца след това да гушкаш здраво и щастливо бебче ❤

# 432
Aneliyaa89 съжалявам за случилото се! Пожелавам ти скоро отново да се радваш на бременност и да имаш на финала здраво бебенце!

# 433
Анелия, много съжалявам! Бързо възстановяване - физическо и емоционално.

# 434
Анелия,  съжалявам за случилото се! Пращам ти прегръдки! 🤍

Общи условия

Активация на акаунт