Захранване – въпроси и отговори - тема 16

• 26 547
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
И ние имахме такива периоди. Сега сме на 10+ месеца. Дори ядеше само половината си пюре. Не се тревожи. Както са писали и други, сигурно ги мъчат зъбите и в такъв период нямат много апетит.

# 256
Момичета един глупав въпрос. Щом е давано оризова каша/ царевична каша и тн. , предполага ли се, че вече може да се даде комбинирано пюре съдържащо например ориз?

Вие колко време след захранването въведохте месо и яйце?

Потребител 20111 при нас пък от раждането си имаме периоди на нередовно изхождане. Давам панда от ден едно + мляко серия комфорт, но не бих казала , че има ефект. Със захранването на моменти се нормализират нещата, в други се влошават. Беше ме страх с кашата, как ще е положението, но по препоръка на майки тук в групата започнах с царевична и всичко беше наред.

# 257
Ако е въведена оризова, може да се дава пюре с ориз.

Месец след захранването започнах с жълтък и след две седмици месо. Ама май трябваше обратно.

# 258
  • до най-прекрасния мъж
Аз първо въведох месото, като започнах около месец след старта на захранването (4+++), жълтък дадох след тях. На около 7 м е била, когато захраних с жълтък, на около 6 - с месо.
Въведен ли е един продукт, той вече може да се дава под различна форма. Например, след царевична каша не съм въвеждала отделно качамак или след оризова каша - пюрета с оризово нишесте или с цял ориз.

# 259
  • Варна
Аз въведох първо яйцето (в 6-ти месец), един месец след започването на захранването. И една седмица след яйцето въведох месото.

# 260
Здравейте, предстои ми въвеждане на жълтъка. Мисля да се водя по тази схема
Въпросът ми е през целия ли този период не мога да вкарвам други продукти или мога и то кога?  Също така как е редно да редувам през това време и като цяло -жълтък, месо и безмесен ли?

# 261
И аз се водех по нея. След две седмици дадох нова храна. Редувам ден жълтък, два месо. Нямам ден само на зеленчуково пюре. Някои правят почивка. Всеки, както иска.

# 262
Мисля,че 10 дена не въвеждах нова храна. Сега давам по ред жълтък, месо,зеленчуково. Като някой път е на 4 ден зеленчуковото примерно.

# 263
Здравейте, пшеницата може ли да се въведе с нашия хляб ? Или да въведа с пшенична каша?

# 264
Може, може и с кус-кус.

# 265
  • София
Може и с хляб, да.Имайте предвид, че може да стане на лепкава каша и да залепне назад на езика. Някои деца не успяват да го изкашлят и им се догажда.

# 266
Здравейте тъй като трябва да дам на бебето си каша и не знам как взела съм и оризова каша но не знам как да и я дам някой ако може да ми каже как да и я дам тя е на 6 месеца.

# 267
  • Телиш/Плевен
На опаковката не пише ли как се приготвя?

# 268
На опаковката пише как се приготвя. Моя  син беше на АМ и кашите го правих с готовото мляко.

# 269
На опаковката не пише ли как се приготвя?
ами пише но не разбрах колко точно да и дам колко грама за първи път да и дам

Общи условия

Активация на акаунт