Захранване – въпроси и отговори - тема 16

• 26 294
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Натурална, да, от био щанда.Аз за момента давам пюрета/каша само с едно хранене, това по обяд и си дояжда с мляко, защото само един път изяде повече от 100гр -120. Мисля, че с банан ще е супер вкусно

ИнЯн, а ти му правиш с натурална елда ли? Аз мислех да взема на Hipp и да смеся с банан, като цяло там всички безглутенови каши. Иначе това с грис, което е и на моят син не му се отразява добре, стават му газове и после акито е едно с особен мирис, като на загнило. Те кашите реално като следобедна закуска ли се даваха или май закуска?

# 496
Трябва кашата да му е второ ядене, а първото (на обяд) да си е зеленчуково пюре или вече като има вкаран жълтък и месо, с тях. Аз кашата я вкарах за следобедна закуска след обяда. Но обяда си беше винаги зеленчуково пюре. Не съм давала или едното, или другото. Месец след старта на захранването може да се включи кашата като второ ядене. Иначе и аз купувах елда като я варях, преди това я киснех от предния ден. В началото я пасирах. Единия път я дадох с варени и настъргани круши и се прие добре. Просо също съм киснела и варяла, амарант, ама той ми е малко гаден.

# 497
И аз първо заместих обяда, след това почнах да давам каша за следобедна закуска, после започнах да давам и за закуска, а следобед нещо друго - кисело мляко, плод и т.н. Последна заместих вечерята.
Но АМ пие и до днес - сутрин по 100 мл и вечер преди сън също толкова. На 1.7г е, до 2г няма да спирам АМ, ако не го откаже тя.

# 498
Елдата специално(то и ориза и др.)не е само за каши. Има я и в манджи. И в бебешки пюрета с месо също. Имах позната си я готвеше подобно на леща. Мен не ми допада ама, може.

# 499
Елдата е богата на желязо и е много полезна. И на мен не ми е особено вкусна, но пък и аз не съм я правила на някакви манджи като за възрастни и да я овкуся по-добре.

# 500
Винаги може да се добави банан

# 501
Децата си имат вкусови предпочитания. Моето отказва банан, не го обича просто - досега се  е излъгало да хапне няколко пъти по половин хапка и то като е била мнооого изгладняла. Елда също не обича, ако ще Мишлен шеф да я приготви.
Не виждам смисъл да се настоява, ако и да е най-полезната храна на света.

# 502
А, не съм казала да настояваш в никакъв случай. Като не харесва нещо, няма смисъл да се мъчи детето. Моето така не харесваше риба от пюрета. И тук-там я лъжех, но после съвсем отказа. И от кухнята не взимах храна с риба. Сега пак предлагам и вече си я хапва. Банана е някакъв много полезен плод, а и запича, за тва, че не е голяма загуба за него.

# 503
Здравейте. Моята бебка е на 6 месеца и половина. От миналата седмица започнах захранване. 1-я ден с тиква и на 2-я ден пак. 3-ти и 4-ти морков, 5-6 морков и картоф. Въпроса ми е мога ли да ги изредя и другите зеленчуци така. Т.е. 1 бурканче да го яде 2 дни и после да давам различен зеленчук. Някъде пише, че трябвало едва ли не 10 дни едно и също пюре да яде, което ми се струва много Flushed Тя си има апетит и си ги хапва. После дохранвам с АМ. Утре и в други ден мисля да дам пъщърнак.

# 504
На мен днес педиатърката ми каза  сурови плодове като банани, пъпеш, авокадо..  да давам от 7ми месец, рано било..в чуденка съм.

# 505
Елда, просо, киноа готвя и до днешен само със зеленчуци или със зеленчуци и месце. Правя ги дори за сутрешната закуска с масло и сирене. Моето момиче е вече на 2 г. и си ги хапва с апетит.

# 506
Какво означава сурови плодове? Банан, пъпеш, авокадо си се консумират директно.

# 507
  • София
И моята госпожица харесваше много банан и така ѝ пробутвах неща, които бях решила, че трябва да яде. Така ѝ направих асоциация, че с банана се ядат гадни неща и сега не иска и да го помирише. Дори да отхапе парче веднага го плюе. Така, че внимавайте с добавянето на банан за овкусяване на това и онова.

# 508
На мен днес педиатърката ми каза  сурови плодове като банани, пъпеш, авокадо..  да давам от 7ми месец, рано било..в чуденка съм.

Пъпеш дадох сега лятото, защото сега му е сезона, но авокадо и банан мисля, че не съм спазвала такова правило и дадох около 6-я месец. То това са единствените плодове, които не трябва да минат термична обработка  (диня също, както и краставицата). Не слушайте много педиатрите си. Някои са си с доста стари разбирания и практики. Аз ходя на педиатър да я мери, тегли, бие ваксини, пуска изследвания и преслушва, ако е болна.

И моята госпожица харесваше много банан и така ѝ пробутвах неща, които бях решила, че трябва да яде. Така ѝ направих асоциация, че с банана се ядат гадни неща и сега не иска и да го помирише. Дори да отхапе парче веднага го плюе. Така, че внимавайте с добавянето на банан за овкусяване на това и онова.

Да, за това не трябва да се насилват като не харесват нещо. Аз я оставям известно време да забрави и после пак предлагам. Ама не е задължително да харесва и яде всичко.

# 509
Праскови и кайсии, кивита, манго все нямат нужда от топлинна обработка

Общи условия

Активация на акаунт