Захранване – въпроси и отговори - тема 16

• 26 290
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Сурови, такива които се даат в суров вид, без термчна обработка.
Тези попринцип нямат нужда да, но могат и да се сготвят, за кивито не съм сигурна де.
Безглутенови каши да давам следобед с плод сварен

# 511
Е, то всичко може да се сготви. Аз например обичам пържен банан в китайските ресторанти

# 512
Да бе вярно, че и банани може, ама пъпеш не може и динята също Grinning поне не си го представям де
Така де, вие давахте ли така плодове, без да са готвени и някаква възраст спазва ли се. Пък ще си прочета и аз да видя какво казват

# 513
Защо да не може диня?

Много плодове като ябълка например не се дават сурови, защото може да се задави бебето с тях.

# 514
За едно прясно захранено бебе банан, авокадо, праскови и кайсии се дават пресни и няма проблем с тях, стига да са намачкани  От летните плодове малините, къпините и боровинките трябва да са сварени, за да се предотврати възможността от задаване. Сега има голямо разнообразие от плодове, спокойно може да му предлагате различни

# 515
Динята я вариш или пържиш? Хаха Ок, да, но праскова, пъпеш, кайсии, за тези питам които сега им е сезона, а и банани. Не я питах какви са й съображенията, че бяхме закъснели доста за часа, а мен главата цял ден зверски ме боли от зъб. Бях полудяа
Не се бях замисляла изобщо, че трябва да се готвят

Защо да не може диня?

Много плодове като ябълка например не се дават сурови, защото може да се задави бебето с тях.

# 516
При боровинките проблемът е формата основно и даже и на по-големи бебета трябва да се дават смачкани.

# 517
Ябълката сурова може да подразни стомаха. За това се вари или пече. Бананите сега са малко гадни или ние не случваме на хубави, та си давайте от другите хубави и летни плодове. Боровинките ги режа на няколко ситни парченца. Страх ме е да дам цели.

# 518
Аз повечето сурови плодове късно започнах да давам, просто защото беше зима и нямах много избор какво да давам прясно. Но бананът беше сравнително рано, суров.
Елда моето дете ядеше само на инстантна каша, но до един момент. После съм пробвала варена, на манджа - не иска и да я помирише. Дори аз самата не я ям, та реших да не тормозя детето.
Просо и киноа давам сварени за закуска, като слагам тахан някакъв и накрая предлагам плод. Ще пробвам и с масло и сирене, благодаря за идеята.
Рибата и на мен ми се отказва, за момента давам пауза, но ще трябва да му я предложа пак някак.

# 519
Моето бебе засега обича скумрия на фурна. Ще видим де, но и харесва

# 520
И моето дете отказваше риба в началото, на парчета само я мачкаше и хвърляше, а на пюре не искаше и да я помириш и обръщаше купичката. Сега хапва на пюре, парчетата стигат до устата и биват изплюти - но продължавам да предлагам поне веднъж в седмицата. Киноа също не харесва, по никакъв начин, дори пробвах да я смеся с елда - не я понася.

# 521
И моето дете не харесваше рибата в пюретата. То наистина мирише гадно. Сега от детската кухня си я хапва.

# 522
Риба се дава мисля след 10ти месец. Вие по-рано ли давате?

# 523
Аз не спазвам тези правила, не виждам защо да не може по-рано. Ползвам solid starts и там казват, че риба може след 6 месеца

# 524
Няма никаква логика да не давам риба преди 10ти мевец. Спазвам алгоритъм за въвеждане на алергените, но толкова. На 8 месеца +++ съм въвела всички алергени освен ядките. (В момента ги въвеждам и тях). Българската соц школа по захранване третира децата като алергични от раждането и по този начин ги лишава от хранителни вещества, които са изключително необходими на подрастващ организъм.

Общи условия

Активация на акаунт