Захранване – въпроси и отговори - тема 16

• 22 596
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, един въпрос. Въвели сме тиква и картоф, предстои ни морков например и искам да дам готово пюре, което е картоф и морков, как да го дам при положение, че не знам съотношението, а дори да го знам не е както да ми казали да въвеждам- въведен продукт и към него първия ден само 2-3 лъжички от новия, втория- 5-6 и т.н. Лично морков знам, че ще открия пюре само от морков, за това питам като цяло не само за този продукт. Следвам схемата на хип там също дават за пример комбинирани пюрета. Благодаря.

# 61
Ами то повечето зеленчуци, с които се стартира, ги има еднокомпонентни - тиква, морков, бял морков, пащърнак, броколи, карфиол, сладък картоф, зелен грах. Тиквичка примерно въведох с още нещо в пюрето, но тя беше малки проценти в състава и не го мислех много. Ако нещо ви притеснява, може да си сварите и да давате по малко като начало.

# 62
Здравейте, един въпрос. Въвели сме тиква и картоф, предстои ни морков например и искам да дам готово пюре, което е картоф и морков, как да го дам при положение, че не знам съотношението, а дори да го знам не е както да ми казали да въвеждам- въведен продукт и към него първия ден само 2-3 лъжички от новия, втория- 5-6 и т.н. Лично морков знам, че ще открия пюре само от морков, за това питам като цяло не само за този продукт. Следвам схемата на хип там също дават за пример комбинирани пюрета. Благодаря.
В съдържанието си пише кое колко процента е. Аз доста често така въвеждах новите неща. Основата обикновено е картофи или моркови, другите са в доста по-малък процент.

# 63
  • София
бебе ми е на 7 месеца и отказва пюрета, отказва каша. Беше болен преди седмица, в този период окей, но преди това започна да отказва. Малко повече от половин месец отказва да яде пюрета. Единствено кърма признава. Както си ядеше 150-190, сега абсурд! Една, две лъжици и се мръщи, извърта глава, стиска устни и край. Пробала съм с пръст - преди работеше, сега не.

Не ми дава да погледна венеца, жестока борба е. Това е страшно изпитание за психиката ми. Не знам какво да го правя. Всичко съм пробвала, ям пред него, слагам в столчето да гледа и пак не. Давала съм парчета - никакъв интерес. Пробва веднъж тиква под формата на полумесец, за да хване, но в момента, в който пробва се отврати.

Да преустановя ли временно, какво да правя? Sad Наистина изпаднах в страхотно отчаяние. Не виждам смисъл от цялото чистене и оправяне, след като не яде, а само става една голяма кочина.

# 64
Здравейте, за сега давам безмлечни каши, бебето е на АМ, но искам да давам направо млечна каша с плодове... кои каши са с адаптирано мляко?
В състава им пише обезмаслено мляко на прах или сухо пълномаслено мляко?

# 65
Здравейте, за сега давам безмлечни каши, бебето е на АМ, но искам да давам направо млечна каша с плодове... кои каши са с адаптирано мляко?
В състава им пише обезмаслено мляко на прах или сухо пълномаслено мляко?
Хип и Хумана са с преходно мляко, това е информация от сайтовете им. За други не помня, погледнете направо на страницата на марките, които Ви интересуват.

# 66
бебе ми е на 7 месеца и отказва пюрета, отказва каша. Беше болен преди седмица, в този период окей, но преди това започна да отказва. Малко повече от половин месец отказва да яде пюрета. Единствено кърма признава. Както си ядеше 150-190, сега абсурд! Една, две лъжици и се мръщи, извърта глава, стиска устни и край. Пробала съм с пръст - преди работеше, сега не.

Не ми дава да погледна венеца, жестока борба е. Това е страшно изпитание за психиката ми. Не знам какво да го правя. Всичко съм пробвала, ям пред него, слагам в столчето да гледа и пак не. Давала съм парчета - никакъв интерес. Пробва веднъж тиква под формата на полумесец, за да хване, но в момента, в който пробва се отврати.

Да преустановя ли временно, какво да правя? Sad Наистина изпаднах в страхотно отчаяние. Не виждам смисъл от цялото чистене и оправяне, след като не яде, а само става една голяма кочина.

Задават се зъби Simple Smile честито Simple Smile

Моят син беше същия и сега е с 4 зъба, които излязоха за период от около 3 седмици.

Не се отчайвай, рано или късно ще започне да яде пържени картофи хахаха Grinning (аз така се успокоявам)

Относно храненето, нямаш какво да направиш, недей да мъчиш детето според мен, а и себе си по този начин. Опитай да му даваш храна на парчета, за да си чеше венците, например продълговато парче краставица или печен морков. Моят син така се научи да дъвче. Също така в този период, в който не искаше да яде нищо, въведох сухарите и започнах да му правя попара с масло и сирене, като водата я затолях леко, харесва му и си хапва. Сухарите също стоят леко на парчета и така пак ще научиш детето да дъвче. Simple Smile

Сега (2 месеца след като започнах захранването и синът ми е вече на 8 месеца) забелязвам, че той се насити на пюретата и иска да яде нещата, които ядем ние. Вчера ядохме ориз с пишлешко и му дадох малко, изяде го и му хареса (нямаше сол в ястието). Също така онзи ден си взех една кифличка и той ме гледаше и си отваряше устата, дадох му едно много малко парче тесто и си го изяде... Вероятно това, което правя е грешка, но някакси така се получават нещата в момента.

# 67
Ами, те броколите не са много, много за харесване. 🙃 Аз правя на нашата дъщеричка крем супа от броколи, но винаги комбинирам с друг зеленчук. Доста често с батат. Той винаги ме спасява от ситуация. 😊Относно зелената чушка, пробвайте също да я комбинирате с по-сладък зеленчук, защото тя е горчива.
Здравейте!
На моето момиче не и допадат изобщо броколи и зелена чушка. Не говоря самостоятелно, а в комбинация дори. От броколите даже втория път повърна...
В такъв случай трябва ли да продължавам да предлагам? Като цяло нещата, които детето очевидно не харесва трябва ли все пак да продължават да се предлагат? С цел някога да ги прояде.

# 68
Здравейте,
Направих си пюрета от картоф и тиква и ги замразих, но сега видях, че не било правилно. Вкуса се променял, не знам дали има друг проблем. Тези дни при размразяване на пюрета забелязах, че картофа си е променил консистенцията, но след като го пасирах наново и добавих нов компонент бебчо си ги хапваше, доста е лаком и си хапва всичко. Останалите зеленчуци, с които разполагах, а именно пащърнак, тиква, земна ябълка и сладък картоф нарязах на кубчета и замразих, защото в последствие осъзнах, че така ще ми бъде по-лесно. Може ли мнения за картофа- да му ги давам ли или да ги хвърля и за останалите зеленчуци дали правилно съм направила. Благодаря предаварително.

# 69
Аз всичко замразявам. После опитвам. Не ми се е сторило гадно. Като се притопли и не си личи. И елда съм замразявала. Правя си ги в бурканчета и записвам колко грама и какво е на всяко отгоре.

# 70
  • София
Аз си замразявам зеленчуци на кубчета подходящи за уреда за готвене на пара, много ми е удобно. Случвало се е да замразявам пюрета. Винаги опитвам всичко преди да дам на бебка и не съм усетила разлика.
Единствено при картофа замразен на кубчета видях, че си променя малко цвета.

# 71
Здравейте, каша от Елда не и харесва.. мога ли да смеся оризова каша с каша от Елда?

# 72
  • Sofia
Аз в началото на захранването не смесвах зеленчуците. Започнахме 4 дни тиква, 4 дни морков, 4 дни пащърнак и т.н. Сега смесвам само зеленчук с месо, каша с пюре.

# 73
Здравейте, каша от Елда не и харесва.. мога ли да смеся оризова каша с каша от Елда?
Ако е захранено с оризова каша, то може да се комбинира. Аз комбинирах с плодово пюре, но преди това бях захранила с плодовете. Така се придава лека сладост.

# 74
И елдата, и оризовата каша са гадни. И да ги смесиш, няма да стане по-вкусно. Сложи плод.

Банана си променя също цвета при замразяване и размразяване.

Общи условия

Активация на акаунт