Любители на кучета - 149

• 21 251
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Кокора онзи ден го напънах за 40 минути разходка. След 20тата минута изгуби желание за живот...

# 676
  • под тепетата
Tintina, права си! И ние като малки се джафкахме със сестра ми Blush Аз съм се обзавела с гумени лачени боти от Лидл , фръц!
 Австралийската тройката  е страхотна, барабар с каката!
Въртях, суках, докато разбера какво точно виждам от Ева Stuck Out Tongue Winking Eye
 Маргаритката много ню-ню, сладка е като бисквитка!

# 677
Дъждът е най-големият ни враг и на двете ни. Джеси не обича да ходи по мокро. Едва, едва крачи и все дърпа към някоя сушина. И аз имам гумени ботуши и дъждобран, но като вляза в заграждението и всички налични кучовци се спускат отгоре ми с бесен лай. Ако стоя на заслона не им преча, но пък Джеси стои до мен нищо не прави. Реших, че шума на дъждобрана ги дразни и сега си взех едно яке-дъждобран от Декатлон.

# 678
  • Бургас
Нито на Пипин му пречи дъжд, нито на Ева. Снощи излязохме към 19:30 защото те можа да стиска повече и се прибрахме мокри кокошки. Тя намали двойно размера си и от нея тече вода.  До колене е по локвите и скача като яре.
Пипин не влиза в локви, защото му мокрят шкембака и не го кефи. Прояде гранули л и ще се кръстя. Хареса на Ева джуниъра, с бяла риба. 

Tintina, аз съм със ски яке, качулка и непромокаеми гащи запретнати в ботуши. Joy

# 679
  • тук-там
А ние скъсахме джигера на малкия. В събота 11 км, в неделя 8. Днес си почива от почивката при неговите хора и проспал целия ден.

# 680
Аз като цяло проблем нямам да се направя на бустанско плашило, за да излезем в дъжда, ама господина само като отворя вратата на входа и види, че вали, спира и не ще да ходи никъде.

# 681
  • Бургас
Дрийм, аз не съм плашило пък Joy
Просто мразя дъжд и да ми е студено и затова се обличам като партизанин(и с шушони в ботушите съм била). А ето и на двамата грам не им дреме за мен. Как един път не ми се падна куче, което да мрази дъжд?
Любимата ми разходка е зимата, на -150 градуса, в 6 сутринта. Ама мои са си, ще си мръзна. Да е жива и здрава бабата, която ми плете шушоните Joy

# 682
  • под тепетата
Все се сещам за една разходка след дъжд с хъскито и внука. Внукът - тригодишен , гордо държи ролетката , води кучето и стигаме до една локва, а хъскито не обичаше да джапа в локви. Внукът хвърля ролетката и скача с кеф в локвата, а Макс внимателно я заобикаля !
   Бременна съм с първата щерка и имаме афганка. Студ, Гребната база замръзнала, а ние на разходка с рошльото там . Беше много кратка разходка. Кучето се хвърли в канала, с триста зора излезе с помощ от леда и се прибрахме скоростно да го сушим . Същият дивеч ми изяде китките от вазата за 8-ми март, докато празнувахме.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 08:32 от bilqna_69

# 683
  • Бургас
Много популярни бяха по соц времето афганките. После колита.
Скоро не съм виждала ни едните, ни другите.

Обичам студа, но много добре се обличам. Няма лошо време, има неподходящо облекло, казват немците Simple Smile Затова там не им дреме особено как изглеждат, важното е да им е топло и сухо.

# 684
  • Бургас
Мога да държа като звяр на 40 градуса, но всичко под 5 ме”убива”.

От седмица Ева ми къса нервите. Явно влиза в онази възраст с избирателната пропускливост на ушите. Усещам, че на моменти брутално ми кипва. Което значи, че не съм полезна нито на нея, нито на себе си. Друг у нас няма, който да се занимава с възпитание, защото са заети да ме саботират яко.

Дали в Бургас имам кучешки градини? Където можеш да запишеш кучето си,  за да прекарва по няколко часа с други кучета и евентуално и треньор, който да работи с кучето и с мен?

# 685
Кръстина Колева е треньор на кучета в Бургас, мога да ти дам координати ако искаш.

# 686
  • Бургас
Кръстина Колева е треньор на кучета в Бургас, мога да ти дам координати ако искаш.
Ще бъда благодарна за контакт на ЛС.

# 687
Наш Роки е по-добре и спокоен вече ❤️ Вчера имаше малко сняг,и много се радвал.Тези дни ще отида да му взема малко играчки, като ходим да му ги занесем.Хапва и играе, много ми липсва тоз маймун!Та плакна душа и око по вашите ♥️

# 688
  • Бургас
Здравейте,   от няколко дена имам кученце. На около годинка е, било е изоставено и гледано от няколко семейства с кучета докато дойде до мен. Прилича на малтипу. Скоро ще ходим за ваксина и ще разпитам повече. Според ветеринарят, който му е сложил ваксини преди да го взема е около годинка.

Проблемите, заради, които предполагам, че не са го задържали е, че става много рано.4,30-5 ч. вече ме бута. Докато стана и се приготвя то свършило всичко където намери. Опитвам да го науча поне в банята да е. Сега е и в цикъл и предполагам, че му е по-трудно да се сдържа. Другото е, че явно е стресирано от мъже. Лае ММ като си идва, като влиза в стаята. В същото време се гушка с него, върти опашката. През останалото време не лае, когато сме двете. Навън е страхливо от хора, пак предимно мъже. Не лае, а хуква да бяга ако някой се приближи към него. Мисля, че не е разхождано много. Вечер излизаме по-късно уж да издържи, но то често не ака, а понякога и не пишка вечер. През деня също го извеждам -тогава ака и пишка. Сега е с папмперс и понякога има пишкано и на памперса.

Дали има шанс на тази възраст тези  неща да се коригират -дали ще се приучи на режим, който аз искам и дали ще спре да лае по ММ?

# 689
  • Бургас
Има шанс, но много търпение трябва.
Като за начало - ограничете пространството му, за да не пишка навсъде. Клетка, заграждение. Съставете режим на хранене и извеждане. Това е голямо куче, може да стиска, просто не е учено.
Като се изпишка навън - давайте награда, поощрявайте.
Дайте му малко време да свикне с вас, седмица-две. То е ужасно стресирано.
И го кастрирайте в момента, в който разгонването приключи. Внимавайте в близките две седмици да не избяга, винаги на каишка и далеч от други кучета.

Общи условия

Активация на акаунт