Любители на кучета - 149

• 21 053
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • тук-там
Гал, добре дошла в кучешката тема Simple Smile
Как се случи така, че кученцето попадна на вас? Как се казва? Дай да го видим това сладурче.
Тинтина ти е дала много добри съвети! Кучетата са животни на навика. Както ги свикнеш, така ще се държат. Намери му място и го ограничи. Игнорирай факта, че се буди рано и лека по лека измествай напред времето за ставане. Ти следва да диктуваш правилата, не то. А кученцето е голямо, може да стиска, но явно няма правилни навици. Не е работено с него. На първа страница има много линкове за обучение на куче и започни да се учиш ти, за да научиш него! Успех и много радости с новия член на семейството!

# 691
Гал не очаквай от куче,което е току що дошло веднага всичко да е наред. Трябва му малко време да се адаптира към обстановката. Като взехме Кристал тя плачеше няколко вечери в 3часа, което е съвсем нормално. После към 6-6:30ч пак започваше, но ето сега вече посвикна,че ставаме в 7:00ч и чака да чуе някой глас и тогава се обажда и тя. Просто търпение трябва особено при по-голямо куче. А и щом казваш,че може да е било бито трябва първо да създадете доверие в него и тогава ще се случат нещата. За да не лае мъжа ти пробвай той да й дава награди и храна, повече внимание и ласки от него. Нас Съни ни лае когато се прибрираме за да й обърнем внимание, проследи начина на лаене дали е за внимание или от страх има разлика.

# 692
Поздравления, че ще дадете шанс на кученцето! Преди много години една позната сподели, че баба й е решила да изхвърли кучето им (с размери и външен вид на болонка, но с по-къс косъм). Оказа се, че те харесвали кучетата, докато били бебета, след това не били толкова... сладки. Не бях виждала кучето, но казаното ме потресе и казах, че аз ще го взема. На другия ден Джина беше у дома. Оказа се, че е бита всеки ден от бабата, понякога с лопата. Ужасно страхливо куче. Като го приближи някой, се свиваше и започваше да квичи. Цяла година ми отне да преодолее това поведение. Не съм правила нищо специално, просто я обичахме и получаваше добро отношение. Тя повярва в доброто, отпусна се и стана кълбо любов. След една година вече лаеше по непознати и охраняваше дома ни. Грижеше се за котките, които отглеждах, както и за пинчера, който взех след нея. Благодарение на нея оцеляха три котета, изоставени от майка им. Тя ги приюти и ги миеше, а аз хранех с биберон. Майка Тереза в кучешки образ беше тя. Джина изживя живота си обичана, но и даде много любов. Това е кучето, което никога няма да забравя и само споменът за нея топли душата ми. Heart

Кученцето явно е бито от мъж и затова се страхува от мъже. Нищо специално не е нужно да правите. Само мъжът ви да го дарява с любов. То ще разбере, че няма да му причини болка и нещата ще се случат от самосебе си. Само търпение трябва. Търпение, любов и добро отношение.

# 693
  • Бургас
Аз имам малко опит с куче и коте, имали сме като деца. Имам търпение, предполагам, че и цикълът като мине ще се успокои.  Наградки не иска, а като тръгна навън да я галя като се изака или изпишка хуква да бяга, омотва се. Иска да бъде галена, но като се наведеш се дърпа, изобщо като се наведеш дава назад , дори на разходка не иска да дойде да и сложа повода . Мисля, че или е бита или нещо е хвърляно по нея и то от мъже, от тях повече се страхува.

Според мен хем се страхува, хем иска да му привлече вниманието ,постоянно да се занимава с нея, да носи или гали. Аз като я взема и от мен се ежи, но е по-спокойна.

Мтз, Ариа дойде, но ние взехме да и викаме Пухи. Хората, които го гледаха имат и друго куче, момче.Отделно това с навиците, сигурно им е дошло в повече. Аз отдавна си мисля за кученце, исках чихуа, но все не се решавах, а така стана, че то само дойде.

За кастрацията -  чувам, че си променят характера. Какво се случва?  В същото време чета, че трябва да са по-малки. Не трябва ли поне веднъж да родят?

# 694
Кръстина Колева е треньор на кучета в Бургас, мога да ти дам координати ако искаш.
И аз ще помоля за контакти на ЛС.

# 695
  • София
Не, не трябва да роди. Идеална възраст за кастрация, нищо, че сигурно и е второ разгонване.
Ще свикне, но не я пускай без повод.
Разхождайте я по-често, за да свикне на вън да ака и пишка.

# 696
Галчудо когато искаш да й се зарадваш и да я погалиш прави го с плавни движения. Бавно клекни и стой малко неподвижно за да видиш нейната реакция. Без резки движения, леко и внимателно. Пусни й наградка на земята леко, сигурно я е страх да взима от ръка. Аз онзи ден така с Бубка леко и внимателно я "примамих" да ми се довери и да дойде близо до мен за да мога да я хвана. Но всично трябва да е на спокойна обстановка, докато децата подскачаха около мен тя дори и на 1м не искаше да се приближи. Сега вече идва да я галиш и да й се радваш. За наградки пробвай с кучешките солети от Лидл или Кауфланд нямам куче или коте, което ги е отказвало. Чупиш по малко/те са разграфени/ и й даваш.

# 697
Моите две котки и куче, които са кастрирани, не си промениха грам поведението. И дори не надебеляха, както се очаква.

# 698
  • Бургас
Тя в момента няма никакво поведение. Тя е стресирана и объркана от всичко, което се случва, минала е през десетки хора, тотална каша е в главата й. Не бързайте, дайте време.
Не посягайте рязко, не я вдигайте, не я носете. Вкъщи я оставяйте сама да идва при вас. Не я претрупвайте с внимание, това също е стрес.
За наградки - обикновените кремвирши вършат чудесна работа. Това, че не иска наградки, също е белег на стрес. Вкъщи не иска ли?

Кастрацията няма да промени поведението, а само ще помогне и на нея, и на вас - ще осигури по-дълъг живот в добро здраве и спокойствие.

# 699
  • под тепетата
И аз знам,че навеждане над тях го приемат като заплаха. Пред него , да вижда, с плавни движения както са писали. Успех и търпение!

# 700
Преди години подариха на прабаба и прадядо ми болонка. Беше мъжко, на 3 години. Беше системно бито от предишните стопани. Отне месеци, за да свикне с прабаба ми, защото тя беше с две патерици. Свикна с порядките в къщата и беше много хубаво гледано. Прадядо ми беше уникално кротък човек и гледаше животни като собствени деца. Единствено не успяхме да го научим да влиза в къщата. Абсурдът беше, че го гледахме като дворно куче, защото си носеше теглото от предишните хора.
Ще свикне и вашето кученце. Иска време, за да свикне с обстановката, хората, обичайните шумове и аромати в жилището, както и режима.

В неделя изкъпахме наш Лъки. Беше много пепеляв горкият. Падна сума си кал от кучешката площадка, паднаха и шепи косми. Сега е като глухарче пухкав! И пак падат косми... Вкъщи им казваме "лъкинца" и току ги обираме в движение по стаите.

# 701
За добро или лошо, природата на кучетата е такава, че забравят лошото. И отново се доверяват. Колкото и пъти да са предадени, те отново и отново се доверяват.
Днес съм лирично настроена, ще ме извините. Трета нощ не спя, откакто разбрах за зловещото насилие над животни. Не съм чела умишлено, не гледах новини и избягвам да попадна на тази информация. От форума научих и добих представа, и това беше достатъчно да се разстроя. Не искам подробности, защото това ме съсипва. Не мога да се примиря, че отгоре Господ гледа и не помага на животинките, а ги оставя да страдат. Cry

# 702
  • Бургас
Благодаря ви, момичета!  Щом казвате значи ще се справим, още е много рано. Аз виждам как се отпуска. Днес даже се осмели да се качи сутринта при нас на леглото и се излегна между нас, ние не сме я викали.

Кажете за къпането-колко често се къпят? Чувам различни съвети. Засега няма да я стресирам допълнително, но скоро ще се наложи да я къпя, а тя не харесвала много тази процедура. Страхува се от водата забелязах.

Наградка изяде само един път досега и то оставена пред нея, в къщи.

Dara888, и аз се чудя защо така е устроен света. Колкото и добри хора да има, толкова и зли има.

# 703
  • Бургас
Галчудо, ще свикне.
Но по-добре да не я пускате в леглото. Нека да знае, че си има свое място, много лесно се нарушават границите и йерархията при това спане в леглото. Има случаи в темата, ръмжи се по ММ, по деца...
Нека да свикне с вас, да си знае мястото в къщата, пък тогава може да й разрешите и вашето легло.

Моето куче къпя, когато се изцапа. И също по Коледа и Великден Joy
Обичайното е веднъж на 1-2 месеца, зимата и по-рядко, не е добре да е много често.

Dara888, а аз вярвам, че човек, който вреди на животни, си получава възмездието. Злото се връща, особено зло, причинено на животно или невинен човек. Винаги се връща, ако не на причинителя, то на негови деца и близки.

# 704
  • Варна
Какво давате на вашето дългокосместо приятелче ? Досега давах милпразон 12.5мг + NexGard, но ми се иска да сменя малко. Пипети не вършат работа при нас.

Общи условия

Активация на акаунт