Ще имам близнаци! Тема с продължение 41

• 8 503
  • 265
  •   1
Отговори
# 105
Момичета имам притеснение и искам да ви попитам, тъй като съм заспала и не съм усетила че дистанционното за телевизора е под мен, по-скоро под корема ми и през цялото време тежестта на корема е била върху него, а то е обемно, не е от плоските дистанционни, та въпроса ми е дали по някакъв начин не съм навредила на бебето което е било отдолу и дистанционното реално се е подпирало в него. Знам че въпроса е глупав, но дистанционното доста се беше отбелязало върху корема ми.

# 106
Съмнява ме да има някакъв проблем. На мен на няколко пъти ми се случи да си ударя корема във врата, шкаф (когато вече беше много голям и докато свикна с новите габарити). Бебето си има около плодни води и е защитено от външни влияния.

# 107
Здравейте, каква питка се взима при изписването-сладка или солена ?

# 108
В големите градове е модерно пица, да се носи на персонала в болницата.

# 109
Нищо за почерпка не съм давала, освен сметката, с времето нямам усещане за угризения, а напротив
Раждах в частна болница и така се стекоха дните, първо мен изписаха, после децата, всичко набързо. Платих си сметката, връчиха децата през обособения вход, пет приказки за графика хранене....

Сега и в градината се оглеждам и преценям, дали има нужда от впускане с почерпки, подаръци. Първото не е редно да се внася храна, която персонала пази храната при взимане на детето, защото има правила, дразнят се само децата с очаквания за пликчето, заради снимките, които правят .... Накрая всеки със вкуса си, шанс да се угоди няма особено

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 10:40 от Щефи

# 110
Извинявам се ,не се уточних.
За вкъщи каква да е питката ?
Има ли значение или обичай?

Цитат на: Kitttyy
link=topic=1740852.msg49530928#msg49530928 date=1743393240

# 111
  • Пловдив
Родителите ми бяха поръчали сладки пити и за нас, и за болницата. Отделно и торта бяха поръчали.

# 112
За първи път чух за сладка питка, когато живях бременна в София, та явно навсякъде е различно Simple Smile Ама честно казано не мисля, че има голямо значение каква е, каквото ви харесва.

# 113
Аз съм в София и за първи път чувам за пици за изписване на бебе и за сладки пити.Аз почерпих с бонбони, но жената пита за вкъщи, ама да си кажа.
Сладката пита е за 40-тия ден, за погачата. Както и за прощъпулника. Така ги знам аз, не се налагам.
Питката е за здраве, каквото и да я поръчате важното е да си я наречете за какво е или както го усещате 🙂

# 114
И аз почерпих със сладки неща , цял плик, пакетирани. Преди това  като влезнах в стаята на неонатолозите имаше две питки и две  торти Неделя. Аз също мислех да взема торта от Неделя , защото е точно до болницата,но като видях че има цели две  на масата им се отказах, вероятно щеше да иде в кофата. То няма как да знаем какво са почерпили преди нас , важното е да ги уважим, ако са ни на сърце .

# 115
Здравейте, момичета!
Влизам в 35г.с. и бебетата са с главичките под гърдите ми - тоест няма как да излязат с крачетата. Докторката започна да ме подготвя психически за секцио. Има ли при вас случаи, в които в последния момент се завъртат главично? Притеснява ме, че вече няма място за въртене и губя надежда за нормално раждане. До сега съм раждала нормално и секциото ме плаши. Бързо ли се възстановявате след секцио? Ще имам ли възможност да си обгрижвам децата? Колко време след операцията ви дават децата? Кърменето химера ли е в тези случаи?

# 116
Аз бях секцио, то има различни видове секцио, моя беше по щадящ , не рязаха мускули , в Надежда съм раждала, разпитайте вашия метод какъв е. На 5ти ден бях в Кауфланд да пазарувам, шевове не съм имала , операцията беше само лепена . Бях се подготвила за по лошо, но не беше толкова тежко , 24 ч бях в реанимация и не съм виждала децата, но те бяха и с ниско тегло, въпреки че са родени 37+1гс , аз с много нисък хемоглобин и не ми ги даваха , защото ги беше страх да не припадна с тях на ръце. Кърмата ми тръгна на 4ти ден, но децата останаха в болницата ,мен ме изписаха, започнах да цедя вкъщи и да замръзявам ,ден и нощ на 2:30ч, направих необходимите количества кърма за двете деца, до 6ти месец , цедях и бяха на кърма, не искаха да засучат , като цяло на едното му беше трудно и от шише да яде , това което беше с по ниско тегло. Едва го хранех по малкото, като станаха на 6м спрях кърмата с хапчета, те си я отказаха сами иначе имах в изобилие.
След секциото, ако се чувстваш добре ,на следващия ден , може да се грижиш за децата.

Здравейте, момичета!
Влизам в 35г.с. и бебетата са с главичките под гърдите ми - тоест няма как да излязат с крачетата. Докторката започна да ме подготвя психически за секцио. Има ли при вас случаи, в които в последния момент се завъртат главично? Притеснява ме, че вече няма място за въртене и губя надежда за нормално раждане. До сега съм раждала нормално и секциото ме плаши. Бързо ли се възстановявате след секцио? Ще имам ли възможност да си обгрижвам децата? Колко време след операцията ви дават децата? Кърменето химера ли е в тези случаи?

# 117
Аз имам два пъти секцио. С близначките ми беше една идея по-трудно възстановяването. Болеше ме повече, но не беше нещо ужасяващо. Аз ги кърмих. Говорете с болницата, вижте какви са практиките. При нас ми ги дадоха веднага след като ме изкараха от операционна и ги сложиха на гърдите ми. После ми ги носиха на три часа да ги слагам да сучат. Първата нощ не бяха при мен, защото още не бях подвижна. На другия ден вече ми ги оставиха. Кърмим се от болницата. Бях се подготвила чисто теоретично, а и знаех какво да правя след каката. Боли, придърпва, колкото и да е щадяща една операция си е операция, но се преживява. Спокойно! Важното е накрая да сте здрави и вие и те!

# 118
На 5тия ден след час и кусур операция си чистих пода на 4 крака и си мих терасата. Спокойно, нищо страшно не е.

# 119
  • Пловдив
Със секцио с шевове бях, още същата вечер станах да се раздвижвам. Първата вечер бяха на лампа децата, след това при мен. Операция си е, боли, но мен повече ме боляха контракциите след това. Децата аз си ги обгрижвах от ден втори. С кърменето не се разбрахме, но там е индивидуално. Нямах сили да ставам на 3 часа, да храня децата и допълнително да се цедя и бързо ми спря кърмата.

Общи условия

Активация на акаунт