Ще имам близнаци! Тема с продължение 41

• 8 492
  • 265
  •   1
Отговори
# 120
Моите и двамата бяха главично разположени в края на 35гс. Даже едната докторка, при която се следях подхвърли дали да не се пробвам за естествено раждане. В деня на операцията (37+3) като ме отвориха, се оказа че единия близнак е седалищно (как се е обърнала, само той си знае; голям зор е видял защото нямаше никакво място; също си беше овъртял пъпната връв около вратлето). Самата операция мина за около половин час. После бях 24ч неподвижна. Но щом ме раздвижиха на другия ден, веднага ми донесоха децата. Повече боляха контракциите като започна да се свива матката, и докато ми се наместят органите, отколкото шевовете. Вече 25ти ден от операцията, единствено все още корема в областта на разреза ми е болезнен и в синини. С кърменето виждам зор голям. Кърма нямам почти никаква - цедя, слагам на гърда, но ефект почти никакъв. Но това не вярвам да е от секциото, просто при мен така се получи.
Така че не го мисли и не се притеснявай!
Здравейте, момичета!
Влизам в 35г.с. и бебетата са с главичките под гърдите ми - тоест няма как да излязат с крачетата. Докторката започна да ме подготвя психически за секцио. Има ли при вас случаи, в които в последния момент се завъртат главично? Притеснява ме, че вече няма място за въртене и губя надежда за нормално раждане. До сега съм раждала нормално и секциото ме плаши. Бързо ли се възстановявате след секцио? Ще имам ли възможност да си обгрижвам децата? Колко време след операцията ви дават децата? Кърменето химера ли е в тези случаи?

# 121
Благодаря ви много!!!
Не съм оперирана и е съвсем ново за мен. Нормалното раждане боли, но се мъчиш няколко часа и след като излезе сякаш нищо не е било - забравя се. А сега само като прочетох в списъка катетри, свещички, лепенки и ми стана страшно - явно все си е зор, но в единия случай боли преди това, а другия след това.

# 122
Моя единия се въртя до последно,аз съм казвала. И защото времето ни притискаше, вместо да извадят първо него - извадиха брат му. Къде намираше място това дете, че не бяха и малки (той беше 2590, в 34та г.с), на моите 48 кг по принцип, така и не разбрахме.
И до днес е супер пластичен и се сгъва по всевъзможни начини. Grinning
Има реален шанс да се обърнат.

# 123
За които им предстои секцио, свещички профенид си имайте в чантите, много помагат за болката и в болницата дават, но по рядко, мен ме предопреди следящия АГ да си взема и това беше добро решение. И движение след операцията, колкото се може повече, като се залежиш после ставането е трудно и боли повече. А и ако не се движиш достатъчно после остават сраствания, аз имам от предишна операция, болят ме 10г вече , като дойде студено време. Та движението е много важно!

# 124
  • Пловдив
Катетъра не усещаш кога го слагат - на мен вече ми бяха сложили местната упойка. При ваденето също няма никаква болка. Даже е идеално, че слагат катетър 😂
Аз съм си малко куче, но и болкоуспокояващи спрях на 3-тия ден, макар че даваха. Не видях такава нужда, че да пия.

# 125
Аз бях оперирана по методът “Щарк” от години се практикува от някои лекари, вече има и по-нов “Фишбон”.
Писала съм и преди. Мен много ме беше страх от секциото, но повече ме притесняваше нормалното, не знам защо, вътрешно чувство.
На едното плацентата беше срастнала със стената на матката. Аз се чудех защо моя лекар ми казваше”Ти децата ще си ги родиш нормално, но плацентите ще има проблем”. Реших тогава , че не искам да знам. На самото секцио - Не ме хвана упойката и ме приспаха, та нищо не разбрах от секциото.
Болеше раздвижването, но на 3-тия ден слизах от неонатология от етаж 2 до етаж 1 по стълбите.
Кърменето НЕ е химера, аз имах кърма за цялата болница и след това количества за поне 4 деца. Но при нас случая е специфичен и кърмата я спрях, мисля, че съм писала и да не досаждам.

# 126
Lizi ,  да  питам, инхалатора, който беше показала преди време от emag за колко го взе?
Кой беше доставчика?

Сега го дават по-скъп, но имам наблюдение за  едни и същи артикули с доставчик emag, че ги дават по-евтино

# 127
Оу аз го взех  преди 3 години, беше евтин, аз хванах и някакво намаление тогава ,но не съм сигурна за цената , мисля си за около 75 лв , но взех и резервни филтри за него , които бяха около 10-20лв .

Lizi ,  да  питам, инхалатора, който беше показала преди време от emag за колко го взе?
Кой беше доставчика?

Сега го дават по-скъп, но имам наблюдение за  едни и същи артикули с доставчик emag, че ги дават по-евтино

# 128
Здравейте! Случайно някой да се разделя  с изофикс бази за кошчетата на количката Baby Monsters, версия 3?

# 129
И пак аз Simple Smile Днес, преглед в 34гс - шийката не е скъсена, все още е почти 3см, но според докторката „може би е малко омекнала“ и „виждам в нея слуз“. Бях посъветвана да лежа повече, за да подобря шансовете да изкарам до датата на планираното секцио.
Някой с подобен опит и как се развиха нещата при вас?

# 130
  • Пловдив
Здравейте, интересни са ми сънните навици при вашите близначета.
Ние станахме почти на 4 месеца, едната близначка издържа от 9 до 6-6.30 средно , докато другата се буди към 3 и после 6 и нещо. Успяхте ли да ги уеднаквите?

# 131
Не чаках да се събуждат, хранителни ги даже и да спеше единия.

# 132
Аз също хранех спящия, ако другия е буден. Будя по едно и също време, ядат по едно и също време, заспиването пак така. Общо взето у нас режимът е доста строг до ден днешен на почти 5г, обаче ми е доста по-леко да се оправяме така. Право на избор кога да спят и ядат ще имат може би като навършат 18 Grinning

# 133
И при нас е така , баба ми казва че са във военен режим Grinning на 2,7г са

Аз също хранех спящия, ако другия е буден. Будя по едно и също време, ядат по едно и също време, заспиването пак така. Общо взето у нас режимът е доста строг до ден днешен на почти 5г, обаче ми е доста по-леко да се оправяме така. Право на избор кога да спят и ядат ще имат може би като навършат 18 Grinning

# 134
Абсолютно военен режим е и в къщи, вече 5 години. Няма не искам! Аз съм една и трябва да оцелея.

Общи условия

Активация на акаунт