Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 649
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Ние сме заместили 2 хранения, хапва още 3 пъти по 200мл АМ. Така че мисля, че ще сте си в нормата.

# 121
Бяхме при педи вчера, нещо много ми се струва, че е качил, 800 грама за месец. Педиатърката каза, че е нормално за момче, ама знам ли. 8 300 кг е .

Аз не мога да кажа, че имаме заместено хранене, колкото и да изяде може да си посуче малко и за две минути да е, но не отказва. Иначе не си търси всеки път и се чудя дали да спра да предлагам. Вие как процедирате?

С тези зъби.. доста е крив напоследък, много го сърбят венците милия, мажа и аз от време на време с Калгел, но нищо не избива още.

Моето момче много го мързи, за това си дебелее (само се шегувам с мм, че му тежи дупето). Вече се обръща наляво и дясно, но от корем по гръб не. Иначе иска да седи и все по-стабилен става, иска и някой да го държи и да е прав, но гледам да не е често, рано ми се струва още да се задържа на краката си.

Кърмещите майки, извинявайте за глупавия въпрос, но давайки обяд и каша следобед, в случай, че не кърмите или кърмите малко, не ви ли тежат гърдите. Аз нещо не мога да се регулирам и направо ми е кошмарно привечер вечер, буци, болки. Не ми се мисли как ще се отбиваме един ден.

# 122
Здравейте, искам да въведа синя слива от купешко пюре , но това което има в състава не знам дали няма да получи реакция. Не съм въвела ориз.
 Това е състава:
Сливи - 50%, захар, оризов грис, оризова скорбяла, витамин С, вода.

# 123
Здравейте, искам да въведа синя слива от купешко пюре , но това което има в състава не знам дали няма да получи реакция. Не съм въвела ориз.
 Това е състава:
Сливи - 50%, захар, оризов грис, оризова скорбяла, витамин С, вода.

Аз давам пюре от сливи на Гербер. То съдържа само сливи и вода.

# 124
Момичета, каня се от няколко дни да ви пиша, че ви излъгах без да искам,че оризовата каша на Holle става по-течна. Оказа се,че не съм прочела ,че се слагат супени лъжици и два пъти слагах от тези за АМ Joy
Извинявам се, но явно в бързината съм чела през редовете .
Какви гелчета за зъби използвате ,че при нас от няколко дни е ад ?

# 125
Здравейте мами! Ние ползваме Камилия денто бейби разтвор по няколко пъти на ден и  гелче Осидент - и двете ги водят хомеопатични. Мисля, че имат ефект.Вие на какво мнение сте?

# 126
След 2 избили зъбчета съм категорична, че с каквото и да мажа, ако не съдържа лидокаин, е все тая. А медикаменти за такива естествени неща като никнене на зъбчета няма да давам. От позицията на времето вече си знам, че и препаратите срещу колики са тралала и в общи линии за успокоение на съвестта, че уж помагам с нещо

# 127
  • Пловдив
За зъби давам това, кэм момента.

# 128
Аз мажа с Mundisal ,купувам го от гръцка аптека , но се намира и онлайн.С анасон е и мирише малко на узо.😂След намазване изтръпва за някакви минути венеца, пробвала съм.
Големите деца мажех със същия.
Вчера проби най-накрая първото зъбче , давам чу хомеопатия с лайка, мажа гел, ледени гризалки .. но все тая.Много му е криво , спи неспокойно.Даже снощи му дадох половин доза панадол.Много е жален.Другото зъбче до него също е готово .. да излизат и малко да се успокои детето.Той и по принцип не е от най-спокойните.. ама сега е във вихъра!

# 129
Така.. както писах
Захранване на 5+ Морков, Картоф, малко тиква и диария 4-5 дни, 14 дни зелени акита, спрях захранването още на първи ден когато дадох тиква.
Като тогава давах по около 70-80 гр пюре.

Горе долу 20 дни почиваме и от днес пак започнахме, като по съвет на гастро
Трябваше да дам три дни морков само, после три дни само картов, а с тиквата за сега да чакаме.

Съответно днес дадох само морков, и сега три пъти вече повръща на фонтан.
Но,  май прекалих с количеството горе долу 40гр.
Той е лаком и не отказва а си хапва.

Чух се с педиатъра, каза пак да спра.
И след два дни да пробвам зеленчукова каша.
Някой има ли подобни ситуации ??
И да давам капки против гадене, а те са толкова ужасни, че имам чувството, че от тях става още по-зле.

# 130
  • София
При нас е имало два пъти такова повръщане на фонтан и беше все от преяждане.
Първи ден захранване давай 1-2 лъжички и постепенно увеличавай. 40гр ми се струват много за начало.

# 131
Малко отчет и от мен. Аз също мажа с Mundisal, вече свършва една тубичка. Първите пъти като ги мазахме и двамата, спя рева за около 10 минути. Това беше преди нвколко месеца. От тогава мажем като краен вариант когато не искат да спят и сме пробвали всичко. Но моите юнаци просто си искат мама и двамата, и нищо не ги успокоява по-качествено от това да са сгушени в мен и по възможност да сучат. Когато ми дотегне да ги приспивам тандемно и последователното няма резултат, сме както в момента докато пиша - единия сгушен в мен си посуква, другия е сгушен до гръбчето ми. Пях им песнички и заспаха. И двамата са с по 2 зъба. На Светослав ги открих една сутрин, след като си измих ръцете, за да опипам, понеже той не си показва добре долните венци при усмивка. Така че са долу, горе няма нищо.

Дадох им банан тези дни. Първия път единия вкара зъби, другия само го осмуква. Продължих да им давам, единия гризваше малки парченца, другия отхапа цяла шайба и едва я изяде/преглътна. Така преустановихме. Втория път много настървено 'ядоха' от банана, ама Светослав чак плака за него. Пак се налапа, аз му правих почивки и гледам какво е усвоил. Много интересен опит за тях.

Друго за храненето - дадох им купешки пюрета. Имах излизания и така съчеъах нещата да не приготвям. Първия път от Plasmon, викам си щом е месо със зеленчуци, то е готово пюре, макар и 120г. Извадих и чисто пюре морков, за да им допълня дажбата. Стоплих бурканчетата и първо дадох месното чисто. Голямо мръщене и чудене, явно не беше впечатляващ вкус, а и консистенцията като фин крем... Сложих вътре и пюрето от морков, ядоха и двамата, ама беше толкова рядко, че едвам издържах на предизвикателството. Голяма мацаница беше. Не ми се повтаря пак. Следващия път готови месни пюрета на Слънчо. Харесаха си, изядоха ги на два пъти с прекъсване. Пак имаше някакво мацане. Като цяло мй сме най-добре със зеленчукови пюрета на машината +добавка жълтък или месо от Плазмон малките бурканчета. Но тази марка явно така ги прави нещата, че в 1 бурканче винаги на има над 20г месо, затова ще им деля по бурканче и няма да им стане нищо от леко по-малка доза.

Чета че ще давате белтък. И аз се чудя как да дам, защото от свареното яйце едва ли ще мога да пасирам, а не са още готови за по-солидни храни от банана. Имат огромен интерес към всичко, което е храна, но са си доволни на пюрето и кашата, и от време на време някое друго плодово лакомство.

Все по-мобилни са ни бебчетата тук в групата. Браво! Моите се разщъкаха много, чак имахме инцидент, Светослав намери къде да си среже пръстчето, но нито плака, само забелязахме, че маже слюнка, примесена с кръв по пода... Вече сяда сам и се подпира на една ръка. Взорът му е вде към едни контакти над главата и скоро трябва да им сложим капачета. Давид също седи на коленца и прави планк. Като че изведнъж порастнаха. Гледам ги и ги виждам големи, разбиращи. Смеят се като големи бебета, заиграват се заедно, редовно държат една и съща играчка заедно, а на гърне като ги сложа един до друг, така се държат, все едно прегърнати. Взехме едно гърне отпред с кормило за единия, защото има специфична анатомия и пишка нагоре... Така сега хваща дръжките и леко се навежда, уж да сведем до минимум този ефект, но просто така си е детето и засега така ще е.

Дадох и глутенова каша и такава с 5 зърнени - засега не наблюдавам нищо. Малко ми похърквт децата и кашлят, та ги наблюдавам дали няма повод за притеснение. За мен ако има, трябва да вдигнат температура. Иначе от зъбите си покашлят от доста време, но сега чувам и някакво хърхорене... Не знам.

Светослав си плаче с мама, Давид тази сутрин каза баба. Но баба няма.

Не се сещам друго.

# 132
Това захранване направо ми взема акъла.

Аз просто явно съм глупава и не мога да си направя сметка кога какво колко трябва да яде.

Например, не съм схванала , че месо се давало 3 пъти в седмицата. Отделно не съм изчислила колко месо става като процент в една порция и съм му давала по-малко отколкото трябва. Да не говорим, че още не съм дала жълтък. А е почти на 7 чесеца.

Но пък поне успях да схвана, че не трябва да има безпротеиново хранене, както писах вече, тоест каша само с вода не бива, особено ако няма дохранване с кърма или АМ после. Даже като се добавя жълтък в зеленчука пак тр да се сложи доза АМ на прах.

Също схванах за мазнините. Който дава гхи,  защо предпочитате гхи? Вички казват рапично или орехово на този етап, защото съдържат омега 3. После вече и масло.

Плодовете трябвало макс 30 гр и то като десерт, не като междинна закуска.

Аз опитах да дам круша към кашата, но той пък не ще крушата на ХИП.

Срам ме е да кажа колко пъти съм гледала уебинара на д-р Владимирова, за да ги вдяна тия работи.

И сега то няма пюрета с подходяща консистенция и състав, да не са редки и да не са запичащи, затова правих тия бърканици и стана малко месото в порциите.

И тъкмо ги схванах тия работи за 6ти месец и трябва да схвана за 7ми и 8ми.

Изобщо слушането с разбиране и мисленето ми са пълно чао...

# 133
Magrat, не се обвинявай. За почти всички ни това е първо дете и никой нищо не знае, за това сме тук да си помагаме и да се учим в движение.
Аз взех ГХИ ,като мисля скоро да започна да слагам по малко ,но както писах първо ще вкарам жълтъка идната седмица.
За плодовите - аз на този етап не купувам,  правила съм домашни с круша и ябълка. Пробвай, става много вкусно Hug
Скоро мисля и аз да дам слива на Гербер, някой писа, че е само сливи и вода.

# 134
Маги, повечето хранения на детето са млечни, колкото и да не са ти ок мерките и теглилките на месо, масло и тн все тая, то детето си взима каквото му трябва от млякото. Не се вторачвай толкова, то и това не е лесно, но..
Продължваме с мазането ние, днес и страшни колики отново, защото си позволих да ям масло и снощи малко сладолед.. ми то и стана време на нея да яде млечни дет се вика, тя още колики от кърмата, лошо ми е.

С какво мажете момиченцата? Аз да ви кажа, че съм много тъпо парче, мислех, че става слепване на големите срамни устни, а не на малките и там хич не съм мазала и за това се докарах до тук. Ще я водя тази седмица да я погледнат в нашата болница, пък ако искат да я дърпат, май ще я водя в София. Страх ме е нещо.. то е леко слепване и е чак прозрачна кожата там, но пак ме е шубе.

Общи условия

Активация на акаунт