Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 644
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Аз давам малко белтък с жълтъка,за сега не е имала реакция.Четох,че колкото по-рано се вкарат алергените ,толкова по-малък риск има.А и бебетата захранени по ЗВБ на тях им се дава по цяло яйце още в началото.

# 106
Привет и от мен! Първо, по въпроса с белтъка, наскоро гледах видео за захранване на бебета и казват същото, което казва и georgieva27 - по новите проучвания белтъка се дава възможно най- скоро ( дори и цяло яйце) именно с идеята, че колкото по- рано се вкарват силните алергени, толкова по- малка вероятност има за прояви.
Аз бях болна за не знам кой път - 39 градуса температура, това кърмене ми изяде главата, никакви по- сериозни хапчета не мога да приемам и общо взето освен парацетамол и авирон друго не съм пила. Но днес 4-ти ден съм една идея по- добре. Като премазана бях 3 дни, отпусната, всичко ме боли, а бебето си иска неговото…. Едвам изкарах. Поне засега малката е добре, здрава е, което е и най- важното!
Да споделя за захранването, тотално съм забила. От един месец я захранвам, заменен е обяда (макар, че не знам дали е правилно, тъй като само зеленчукови пюрета яде, т.е няма нито жълтък, нито месо вътре). Тъпото е, че яде предимно едно и също - тиква. Взех купешки пюрета, нещо не ги харесва сякаш. От няколко дни давам и оризова каша - потриса се направо, чак се прави, че ще повръща Joy Взех на Холе, уж като качество нали са хубави, ами то това на нищо не прилича, аз ли не я правя както трябва (правя я на око), но изобшо не се харесва. Добавих вчера пюре от круша към кашата - същата работа. Изяжда 3-4 лъжици и то с голееееми мъки и това е. И сега не знам как да процедирам за напред - друга каша ли да взема, да пробвам да я правя с кърма ли (макар че ще се втечни). Сега я правя с вода, като цяло честно казано не ми е много удачен вариант всеки път преди да яде кашата да се цедя по 20 минути и нагоре… приемам всякакви съвети за кашите и плодовите пюрета.
От зеленчуците е яла картоф, сладък картоф, тиква, броколи, пащърнак, карфиол, зелен грах и моркови. Има ли други, които да вкарам преди месото? Чушка как се дава? ( извинявам се за въпроса, но ми е много странно сварена и пасирана чушка и с какво я давате)?
Това са ми терзанията в последно време, а на вас и бебчетата пожелавам само и единствено здраве!  Flowers Four Leaf Clover

# 107
Бубе, да знаеш за друг път нурофен също може, хем е и противовъзпалително, ама да не ти се налага!
Чушка печена съм давала на баткото, като разядка, намазана на филийка.
И аз да се отчета, че започвам захранването, опит първи е абсолютен провал, плюе, реве, ще е забавно Joy
Яйце аз ще давам цяло скоро(със сигурност още на 6м), ягоди също, продаваме уникални и баткото постоянно хапва от тях, та и бебето ще намаже скоро. Придържам се към последните препоръки за ранно въвеждане на алергени, ако в семейството няма история на алергии и непоносимости. Подсещам ви да погледнете как изглежда контактна реакция с храна, че тъкмо с домат, ягода има шанс да се прояви, заради киселинността, а не е нищо страшно.

# 108
Мамии, на колко дремки са вашите бебета?

# 109
  • София
При нас са твърдо 3 дремки, веднъж или два пъти се е случило да са 2, ако са били доста дълги и двете.

# 110
Чувалчетата от баткото ги ползвам сега и не са мръднали, а се перат и сушат в сушилня всяка седмица или по-често. От някаква жена шити купувах и на първото сушене се прецакаха циповете, а да са били с 10лв по-евтини от ейнджъл бейби. 

Забелязах, че малката има лека синехия, някой сблъсквал ли се е с това, препоръки за детски гинеколог в София?
Миналия месец ходихме в Св. Димитър срещу Пирогов. Оказа се, че е могло и аз да се справя, ама откъде да знам. Леко разтвори и раздели ципата с клечка за уши. Мажа обилно с крем сега и няма как да се образува уж отново. (Най-накрая успях да напиша нещо, чета от един месец и все не смогвам до последната страница и то се трупа, трупа..😁) Поздрави! Simple Smile))

# 111
Милива, в крайна сметка как започна, с пюре ли? И как ще дадеш цяло яйце, сварено ?

Аз пък вече давам кисело мляко, май е едно от малкото неща, които му харесват и с удоволствие си отваря устата 😆 Педиатърката ще ме анатемоса сигурно, но някак си усетих, че детето ще яде кисело мляко и се доверих на интуицията си.

Момчил е с 3 дремки, като обедната е по-дълга обикновено и е навън. Обаче вчера например на обяд заспа преди да излезнем, спа само 20 минути и се разсъни като излезнахме..и навън не успя да заспи 😒 Та следобед към 16ч имаше още една дрямка, тоест вчера бяхме с 4. Днес също заспа след обедното кърмене, така че ще пропуснем излизането навън, така или иначе на тези минусови температури хич не ми се излиза.

Откакто Момчил направи 6м не е същото бебе. Толкова много нови умения, супер подвижен е вече, толкова по-раздразнителен е, непрекъснато иска да се движи, да се изправя, следва ме навсякъде, катери се по мен, хващайки се за панталоните, дърпа всичко, до което се докопа, с кабелите е най-сложно защото са му много интересни, пада и се удря…Реве, вика, пищи (направо реже мозъка като запищи на високи тоналности), сърди се…след малко се смее за 10 секунди и после пак рев…В някои дни е малко по-добро настроение и се заиграва с нещо за 10тина минути, усмихва се, но като цяло по-често е киселяк 😒 Понякога толкова ни напряга, че се замисляме дали да не потърсим детегледачка за 2-3 пъти в седмицата за да можем да излизаме някъде сами с мм…Или поне единия да излиза, а другия да си почива в другата стая..Обаче хем е много скъпо, хем не виждам как ще стане с кърменето.

# 112
  • Пловдив
Чушката я дадох с няккаъв друг зеленчук, вече не помня, нищо по-специално.
Белтъка може в застройка да се даде.
Баткото ми е роден септември, ягоди яде в сезон, но аз до годината бях дала всичко възможно, включително и мед. Та ако следвате някакви схеми и препоръки, не съм достоверна.

# 113
Замислям се да въведа цяло яйце с бананови палачинки с овесено брашно.От глутена само овес е ял.Ще му дам в ръчичката и да си ги ближе , че да дъвче , не може.
Какво кисело мляко давате?
Чудя се дали да си правя домашно.
Млечни ще почна да вкарвам с обезсолено сирене в 7-ми месец някъде.
До края на шести ще дам пилешко и ще дам още един вид глутенова култура.

# 114
Чувалчетата от баткото ги ползвам сега и не са мръднали, а се перат и сушат в сушилня всяка седмица или по-често. От някаква жена шити купувах и на първото сушене се прецакаха циповете, а да са били с 10лв по-евтини от ейнджъл бейби. 

Забелязах, че малката има лека синехия, някой сблъсквал ли се е с това, препоръки за детски гинеколог в София?
Миналия месец ходихме в Св. Димитър срещу Пирогов. Оказа се, че е могло и аз да се справя, ама откъде да знам. Леко разтвори и раздели ципата с клечка за уши. Мажа обилно с крем сега и няма как да се образува уж отново. (Най-накрая успях да напиша нещо, чета от един месец и все не смогвам до последната страница и то се трупа, трупа..😁) Поздрави! Simple Smile))

Аз се колебая дали и моята дъщеря има много леко слепване! Може ли контакт на този лекар? Колко струваше процедурата? Благодаря предварително.

# 115
  • София
С меда много внимавам, защото там алергията е много опасна и може да доведе до лош край. Всичко друго давам според сезона.

# 116
Гери, дадох на парчета  изпечени морков и тиквичка, повечето отиде на пода, но и това което попадна в устата изплю. Направих го на пюре- гнус, плюе, рева, днес пак и няма повече да правя. Днес батат печен, пак всичко на пода, маза, пробва на вкус, но май рефлекса за избутване още и е много силен и ще трябва още време. То и не седи съвсем как трябва, та и аз май избързах, колото да се разпиша.
Яйца на омлет, в палачинки, застройка или панировка.
Мед до 2г не съм давала и сега пак ще чакам, страх ме е от ботулизъм.

# 117

Аз се колебая дали и моята дъщеря има много леко слепване! Може ли контакт на този лекар? Колко струваше процедурата? Благодаря предварително.
Ами трябва да изглежда всичко като при нас, ама мини вариант 😃 Разтворете хубаво и ако видите слепено или ципа, значи трябва да се раздели. Аз с пръсти разделях докато мажа, но докато го направя докрай вече бяхме отишли при лекаря и той мина ципата с клечката за уши и това беше. При по-тежки случаи с някакъв инструмент знам, че го правят. Но това е много важно, тъй като може да доведе до инфекции. Няма ли кой да ви каже близък с момиченце или педиатър? При нас го видя кумата ми, тъй като дъщеря ѝ имаше като бебе, аз не бях също така сигурна като вас.
Бяхме с направление, но въпреки това дадохме 20 лв., не разбрах защо. 😀 Докторът е много внимателен, секретарката му не ми допадна, ама все тая, важното е лекарят да е читав.
https://superdoc.bg/lekar/dimitar-georgiev-2121

# 118
Аз чушката я дадох с картоф , не се прие с голям кеф ,но на другия ден плюс пащърнак беше по-добре.
Напълно подкрепям за меда , аз също ще изчакам .

# 119
Не съм се включвала отдавна, но ви чета редовно..
Вече и ние си имаме първо пробило зъбче 🙌🏻! Бяха неспокойни нощи както при повечето бебчета. Снощи, когато я мажех с Калгел (единственото гелче, което я успокоява поне малко) нямаше нищо, просто си беше подуто доста и на сутринта ме изненада с едно много сладичко драскане, когато пак я мажех с гела. Умрях от радост, наистина си са много специални мигове, разревах се 🥹.. Сега по стар обичай ще ѝ купя нещо бяличко и ще сваря сладка царевица за бабите и дядовците.

Вкарах и жълтък във вторник 1/4, а утре ще дам отново.

На 1.03 ставаме на 7м., мислите ли, че е време да започна да вкарвам глутен?
Не спазвам никакви схеми вече, водя се уж по една таблица -  кое, кога се дава и си спазвам с продължителност на даване от 2-3 дни и продължавам със следващото. Аз си направих заготовка от пилешко (живея близо до села и си намерих кокошка от позната баба) и замразих във формички по 20гр. Телешко също си намерих, но само го сварих и сложих във фризера, че не знам дали да го дам скоро ( в таблицата пише, че е 10+ 🤯). Останалите заготовки (заешко и пуешко) ги купувам на Плазмон.
Предложих вчера за пръв път купено пюре с любими нейни съставки, но не се хареса. Днес направих същото домашно пюре и си хапна хубаво. Ами подбират си децата..
Също така не яде изстинала храна в никакъв случай ама никакъв и буквално се втриса ако храната е под 34,35 градуса 😃. Не ме питайте как ѝ давам банан… затоплям го предварително върху радиатора, иначе няма да се яде.

Искам да попитам тези от вас които са заместили 2 хранения ( тоест пюре на обяд и каша следобед) , колко мл АМ или кърма пият вашите бебчета за 24ч. Ние почти ги заместихме тези 2 хранения, като 1ч и 30 мин. след кашата си пийва 60мл АМ понякога, а ако съм предложила банан след това не пие АМ. За денонощие изпива между 450- 600мл АМ. Според вас това нормално ли е?

Общи условия

Активация на акаунт