Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да приготвя безмлечна каша за детето си?
Как да се справя с нервните изблици и повтарящите се действия на детето си?
Какви са обичайните промени в активността на бебето по време на въвеждане на твърди храни?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да приготвя безмлечна каша за детето си?
-
Как да се справя с нервните изблици и повтарящите се действия на детето си?
-
Какви са обичайните промени в активността на бебето по време на въвеждане на твърди храни?
Промените в активността на бебето по време на въвеждане на твърди храни са нормални и могат да се дължат на различия в храната и новите храни, които се въвеждат. Някои родители забелязват, че активността става по-редки или с променен цвят. Важно е да наблюдавате реакцията на детето и при нужда да се консултирате с лекар.
-
Как мога да помогна на детето си да се отучи от сън в количката?
-
Как да се справя с дете, което отказва да яде по време на въвеждане на твърди храни?
Най-обича да си докопа сам нещо и да си го дъвче и разучава, например списания. На този етап наистина играчки не им трябват. Скъпото куче на Фишър прайс почти не го поглежда...
Захранването си е точно както е писала Деси, пробване на нови храни, по преценка на родителите, а бебето колкото изяде, толкова. Вече съм убедена, че освен ако няма медицински причини, няма никакъв смисъл да се следват тези безумни схеми тип Хип. Струва ми се важно просто да се следват някои основни принципи за безопасност, например без сол, без силни подправки в началото, плавно въвеждане на нови храни, обръщане на внимание при реакция, в някакъв момент 7-8м да почнат да се дават по-едро смляни или направо парчета. Общо взето не мисля, че интелигентни хора могат да объркат нещо, само се притесняват излишно.