Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 628
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
В този случай бих си запазила консултация при Хедра. Мисля, че беше 60 лв. Аз съм изключително доволна от този човек. Насочих се към нея след като малко си промених иначе положителното мнение за Демирева. 🙄😃
Маги, не си единствена за спалнята. И ние спим по този начин, през деня обикновено си спи в кошарата, но през нощта с мен на спалнята. Поне спим спокойно през повечето нощи, с едно събуждане за ядене.

Приемам всякакви съвети за отбиването. Вече сериозно ми се налага да започна лечение и ще се принудя да спра да го кърмя. Моля миналите през това майчета, споделете как сте процедирали, спали ли сте отделно, от раз ли сте спрели с кърмата и сте въвели АМ или как. Хем ми е страшно тъжно, хем вече въпросът не търпи отлагане и трябва да си обърна внимание на здравето.

И аз пожелавам весело посрещане на празниците и мили мигове с най-близките! 🌹♥

# 676
Аз спрях кърмата с хапчета ,не съм имала никакъв проблем.
Весели празници на всички!

# 677
  • Пловдив
И с двете деца си спирам кърмата постепенно като разреждам цеденето.

# 678
Здравейте, някой запознат ли е с такова проявление?

# 679
  • Пловдив
Да е бил изложен на слънце? Да го е полазило паяче например /но тогава по-скоро стават като мехури и сърби/.

# 680
Деси, мисля за алергия, но към какво  не знам. И двамата се изринаха, но в различна степен. Два дни /между четвъртък вечер и неделя/ повече и между тях много малко, почти никак. Може би е към храна, но ни е за пръв път. Захранени са с много неща и никакви реакции. Може би от увеличаване на някои храни /ягоди или млечни/, за друго не се сещам. Евентуално от слънцето, но не са излагани много, нито всеки път директно след това, примерно първия път се изринаха 3-4 часа след като малко ги е видяло слънце. Засега го отхвърлям. Май ще правим тестове.

# 681
Здравейте, как занимавате бебе на 9 месеца, играчки не са и интересни.. сама я гледам вече не знам какво да измисля да я занимавам...

# 682
Как обличате бебета за нощен сън? Вече стана топло. Моето бебе спи с ромпъър с дълъг ръкав и чувалче 0.5 тог (22-25 градуса). Дали не й е горещо, аз спя вече с къси гащи... моля, споделете.

# 683
Здарвейте отново, защото май сто години не съм писала ,но пък си ви следя със сутрешното кафе. Реших крайно време е да се включа.
 За обрива може би да е и слънце , но в такъв случай спирам всякаква козметика, защото може да повлие на вече случилият се обрив.Кожата им е толкова чувствителна ,че дори и да не е алергия кожата дава знак за всяко ново нещо и според мен ако не се влоши няма нужда от реакция, тялото само реагира положително.Моят Филип цяла зима е със студова алергия мазах с какво ли  не...най -накрая просто свикнаТази седмица го изложих на слънце и просто си почерня без дори да се зачерви.
 Пюрета ядем отдавна и по много ,което ме държи спокойна.Стартирах да давам някои неща от вечерята и разни едри парченца..... Дори от седмица яде само купешки пюрета ,че бяхме на ваканция.
Някои пита за пътуване 8-9 часа. Ние ходихме от Гемания до Италия за Великден и на отиване тръгнах,ме 3.00 през нощта ...на едното събубждане просто го покрих с одело и газ към колата....Бях негативно настроена  да местя детето посред нощите ,но  ММ заяви ,че ще има задръстване и трябва да сме навреме за настаняване.
      Прекра половината път в сън до 8,00 сутринта и после ту играхме, ту ревахме, ядохме и стигнахме.
 Навръщане обаче трябваше да тръгнем в 9,00 сутринта и беше не толкова приятно пътуване. Отбелязвам ,че изобщо не беше свикнал да пътува ,а само пищеше в колата преди да предприемем пътуване. Нямаше значение дали до близкия лидъл или до друг град.....понякога сътоеше понякога ревеше. Така че не зависи дали е свикнал в колата, а в какво настроение ще му е деня:)
 От както почна да хапва по 150-180мл спи малко дълго през нощта ,3 часа  спи максимум без да се буди Simple Smile така че сънят ми е все още  блян.....и все още се кърмим.
 За занимавки играем с различни играчки преди обед(оббича топли и дрънкалки) , той вече се изправя сам по дивана и не знае как да слезе трака, че пада директно назад и не го оставям сам и за секунда. Излезе ни и първия зъб без много тревоги и  игрите са от типа да лапа всичко ,..ама всичко най-вече чехлите ми Simple Smile...за тва съм по цял ден  с мопа и чистя.
Моят Филип спи по пижама и отвит ,а нощем сменям три четири кърпи под главата му ,защото е целият потен ,та чак тече вода...има ли някои друг с мокро спящо бебе?
 Със първия зъб дойдоха обаче и сополки ,а тук никой нищо не изспива, ще помоля Мамите от Бг да кажат как се справяте , изписват ли Ви  някакви капки или до годината само стеримар и разни там физ.разтвори ?

# 684
Пилала, благодаря за включването! Извинявам се, че ще бъда телеграфна. Петната по лицето са като големи червени и ги оприличавам по-скоро на алергия (нямам опит). Не са трайни и малко по-късно намаляват или изчезват. Не е от хванато слънце, освен ако не е алергия към слънцето. Появяват се и около устата, също намаляват или изчезват. Няма по тялото, само по лицето.

Аз моите започнах да ги обличам по къс ръкав през част от деня, но днес вече съжалих, че и за нощем не ги слагам с къси ръкави и крачоли. Също се потят. Моите хубавци вече почти не признават играчки и за момента не им купувам нови. Най-интересно е всичко, с което си 'играе' мама, очила, телефон, кабели, лаптоп, тевтер, химикали, книги и т н. Обикалят си в стаята, седят пред шкафове и опитват да ги отворят, въртят педалите на колелото ми, ако ги оставя вече влизат и излизат от стаи, банята, преподреждат ми прането, смъкват саксии.

В колата започнахме да ги заключваме с колани и о чудо, укротяват се и спят. Не през цялото време, но докъм час и половина се получава. И аз се возя на предната седалка.

# 685
  • Пловдив
Спи по ромпър и отвит през 80% от времето, 23-24 градуса е в стаята. Навън вече е по къс ръкав втори ден.

# 686
Майчета, как изкарахте празниците, доволни ли сте?

Mama, на мен ми прилича на алергия, не от слънце, но не съм сигурна.

Относно забавленията последно време губи интерес към играчки, а този към кабели, телефони и дистанционни нараства. Още няма зъби, но яко го сърбят венците и ми хапе пръстите, освен неговите. Не знам кога ще избият тези зъби.

Иска постоянно да е прав, вече и седнал се изнервя, не може да се надига сам, но се държи изправен, ако го поставя някъде. Направо се плаша колко бързо порастват.

Още спи с боди с дълъг ръкав в тънък чувал. Но и аз още съм с шалте. Може скоро да го пусна и по къс. Иначе е с къс ръкав навън нагоре, надолу с панталон.

Моята сага с отбиването продължава, за сега е успешно, но защото се случва поетапно, което забавя моето лечение, но се старая да устисквам. Остават ми кърменето преди лягане и едното нощно, но гърдите ми са ужасно пълни постоянно…чакам да се регулират.

Да ви попитам ползвате ли слънцезащита и повтаряте ли я навън? Освен това някой купувал ли е репеленти, защото май май си е време и скоро ще излязат комарите?

# 687
  • Пловдив
Слагам от слънцезащитата на ДМ, само на лицето засега.
Репелент ще взема на Бочко, знам, че пак ще го хапят, но до сега не съм открила 100% ефективен, дори и от тези за възрастни.

# 688
Аз мажа със Слънцезащитен лосион Wooden Spoon “Baby&Family” SPF 50. Досега не съм я мазала повторно навън, но ние най често излизаме за час/два, по няколко пъти на ден. Ако сме повече време (над 3 часа бих намазала отново).
Купихме шапка и блузки с UV защита от Декатлон. Ще видим дали ще свършат работа.

# 689
Аз установих, че по празници (както и уикенда) се изморявам повече. През седмицата някакси имаме рутина, излизаме само на разходка с количката наблизо, имам една идея повече време за себе си, дори в момента малкият терминатор вършее около мен, но аз съм на дивана в относителен покой. А по празници и уикенди ходим на гости на роднини, по работа , пазар и тн, което включва подготовка на багажа на бебето, съобразяване с режима му, притеснения от моя страна как ще протече “излизането”, дали съм взела всичко необходимо, грижи за бебето в друга среда и тн, което мен лично ме изморява повече…Поради тази причина почвам да се разколебавам да ходим където и да е било “на почивка”…за мен няма да е никаква почивка 😳

Вкъщи в стаята на детето е около 23 градуса, спи с памучно боди с дълъг ръкав и чувал 1 тог. Като стане 25 градуса ще го сложа в летния чувал (0,5 тог), може би с боди къс ръкав. При още по-топло време най-вероятно ще бъде изобщо без чувал.

Не съм взимала слънцезащита още, но сигурно ще взема и аз на wooden spoon. И за нас държа слънцезащитата да е или само с натурални масла или минерална, защото ме е страх от химическите слънцезащити, били те и на скъпи “медицински” марки. Момчил си има няколко бани по рождение, така че не ме притеснява малко слънце, особено по това време на годината, още не е толкова висок UV. А и не излизаме баш на обяд когато е най-силно слънцето.

Как забавлявам бебето? Най-интересната играчка е мама 🤣 Много обича да ме скубе, голям смях пада. Влизам с него в кошарата му, редя куличка с кубчетата му, той я руши 😜 Или просто си стоя с него в кошарата му, а той си играе около мен, по някое време започва да се катери по мен и да ме щипе, скубе, хапе, лигави..
Харесва му да отваря няколко чекмеджета и да си вади по нещо. Обаче все по-често си прищипва пръстите. Обожава кабели. Обръщаме го и надолу с главата, кефи се. За 1-2 минути се радва и като му пея.
Навън харесва да го люлея.

Имаме вече 5 зъба, а 6тият всеки момент ще пробие.

Последните нощи имаше пак по няколко събуждания, някои през 1 час.

Днес мисля менюто да е варено яйце (от Великден), пюре с картофи, сирене и маслини. Простичко, но ми хрумва нищо друго.

Общи условия

Активация на акаунт