Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 644
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Играе си с играчките на бънджито, едно с дъвкателна част и мелодия общо взуто каквото дам с това играе, но не е много време.
Ще ходим юли за 8 нощувки на бунгало в Царево, от години ходим там, а миналата година открихме и един самотен плаж, та нямам търпение вече, но аз умирам за море. Поръчах от тему на баткото неща за морето като водна пръскачка, кофички и други подобни. Ако успеем юни и септември да отскочим за уикенд ще съм още по хепи. На Гергьовден мислим да си направим разходка до Несебър.

# 661
Да попитам за въвеждането на рибата ...дава се веднъж седмично нали така? Утре ще дам на бебка за първи път риба, цялото бурканче ли...и само утре и след това другата седмица пак същата риба ли?

# 662
Lallzz, а възможно ли е при каката да има нещо на емоционално/психическо ниво? Не мога да се сетя, ако си споменавала колко е голяма, но при децата знам, че всичко изживяват като проблеми с корема.

Всички болни да оздравяват бързо и вече да се спираме!

Милива, по повод вашето звб (от баткото) се сещам да похваля Макси, че не дава на Лео нищо без да ме пита, но и клюкари, ако някой тръгне да му дава нещо или обяснява, че ще му дава нещо. Но пък Лео упорито се опитва да се захрани с всевъзможни нехранителни продукти - преди няколко дни беше намерил картон, вадих го сдъвкан и вече сериозно напоен със слюнка на топка от устата му; друг ден пък бяхме навън, първо уж не беше ял, ама цялата му муцуна беше в пръст и трева, по-късно пък вадих стрък някакъв треволяк от устата му. Пазарувах днес разни неща и като се прибрах ин показвам какво съм им купила и Макси мери обувки, за няма и минутка от изваждането на обувките от кутията, Лео беше успял да извади някакво пакетче, предполагам нещо подобно на силикатните, и го беше олигавил.

# 663
Вики, при нас е същото. И аз съм вадила какво ли не от устата му, тоалетна хартия например…Скоро искам да го пусна малко навън, ами то е страшно с тези боклуци и кучешки торти на всяка крачка 😨
Напряга ме това лапане и дъвчене на абсолютно всичко, особено в комбинация с мобилно бебе. До кога продължава?

Baby, давай колкото често прецениш, аз съм давала и в 2 поредни дни, защото приготвям пюре за 2 или 3 дни. Както на теб нищо няма да ти стане ако хапваш 2 поредни дни риба, така и на бебето. Аз не съм спазвала схема, първият път му дадох готово бурканче със сьомга, следващите пъти от нашата риба.

Кукличка и Надето ми се губят, как сте, момичета?

# 664
  • Пловдив
Гери, баткото е на 4 и половина още събира камъни, пръчки и подобни - вече не ги лапа, още наднича и в кошовете за боклук. Преди да навърши две правихме оборка на плажа всеки ден да събира фасове в чашка и да ги носи до коша за боклук...предполагам на 5-6 спират вече да се занимават с ненужни отпадъци.

# 665
Здравейте,отдавна не съм писала. Адеан е страшно чудо,изправя се,като сме легнали,обожава да е на паяка.
Да се похваля вече не спи в количката от около два месеца. Относно храненето яде всичко,освен кисело мляко,един ден му бях дала съвсем малко,но после повърна 4 5 пъти. Не бращулеви,което не знам дали е нормално,имаме два зъба. Досега 3 пъти падна от леглото докато спи,но нищо му няма.
Ами значи същата работа с млякото 😑 Тестът излезе преди малко, няма алергия към абсолютно нищо, за което много се радвам! Очаквам отговора от алерголога да видим защо повръща от млякото. Ще споделя после.
Някой има ли подобен проблем със спането - заспива вечер много бързо и лесно, след няма и половин час започва да плаче? Беше цяла седмица пред 2 часа, последните дни е само след заспиването. Чудя се дали нещо не бъркам с режима, но през деня всичко е наред вече. Спи малко, общо няма 2 часа и половина, но сега е първата дрямка около час и половина и към 4 още 40 минути примерно. Рядко я доприспивам вече. Видях, че може да си мине в следващата фаза на съня, ако иска. Ако не, не я насилвам. Така поне го усещам, че е правилно и работи за нея.

# 666
Гери, баткото е на 4 и половина още събира камъни, пръчки и подобни - вече не ги лапа, още наднича и в кошовете за боклук. Преди да навърши две правихме оборка на плажа всеки ден да събира фасове в чашка и да ги носи до коша за боклук...предполагам на 5-6 спират вече да се занимават с ненужни отпадъци.

То и аз съм от лудите, дето събират фасовете от пясъка 🤣 Та това нямам против, сигурно го възприемат като вид игра, но слагането в устата на абсолютно всичко наистина е много кофти когато живееш в толкова мръсна среда..

# 667
До година и половина, че и до по-късно се лапат всякакви неща, а пък изпуснато зрънчо или нещо, което регистрират като вкусно и до по-късно. И моят “батко” наднича да види какво има в кофите - на 3г.
Браво на Макси, истински батко си е той. Нашият човек не даваше нищо, докато не започна и тя да се храни що-годе с нашето меню. Вижда, че и слагаме от салатата, хляб, месо и не разбира защо не може да и сложи и от десерта. Гледам да не се втелясвам, няма нищо да и стане от хапка-две, ограничила съм меда и целите ядки на баткото и гледам само под строг контрол да консумира Joy

Аз също си мисля за каката на Лалз, че може би има и нещо психологическо, племенницата ми реагира така на всичко ново. От притеснение веднага започва да я боли, сега боли ли я или само така казва- мистерия. От преди бебето ли е проблемът с корема?

Море и ние мислим Гърция Септември, преди 3 лета с бебе на 5м изкарахме прекрасно, бих отишла пак там, но плажът беше кофти за влизане(сега за баткото ще търся нещо с плавно влизане), но супер за игра с малки бебета. Нощувката в Сандански и за нас е закон, че сме от северозападната част на страната и пътя съвсем ни смачква. Но тръгваме малко преди времето за дрямка и после спираме на всеки час. Бояна сега плаче неутешимо в колата, надявам се до тогава да можем да се разберем с нея.. и бисквитите спасяват положението, запасете се.
Обмислям и едно на Албена да направим, но ще видя дали ще успея да навия таткото, че той не е фен на затворените комплекси.

# 668
Здравейте, бебето е на 8 м.имаме заместен обяд и следобедна закуска, сега замествам и сутрешната закуска. Давам по 200 гр пюре и каша,но тя е страшно гладна вечер. Никога не се е будила вечер за мляко, откакто замествам с 3 хранения се буди да яде в 1 и 4 през ноща...явно не и стига храната през деня и така ни стават 8 хранения за деня... Какво да правя? Да спра ли да давам каша и да се върнем на мляко не знам... или да не замествам с закуска...

# 669
Според мен е прекалено рано за заместване на толкова хранения. Именно затова се буди нощем. А 200 гр не е ли много? Изяжда ли го? Моята дъщеря има 3 хранения през деня, но си суче поне 5 пъти. Сутрин и вечер естествено е най-дълго. Може и една минута да е на гърда през деня, но си пие мляко. Вода също по малко.
Аз това ползвам горе-долу за ориентир на порциите. https://www.namama.bg/article/zahranvane/

# 670
  • Пловдив
Голямото ми дете почти на тази възраст 8-9 месеца, бяхме заместили всички хранения, той заспиваше късно, та въпреки вечерята си консумираше мляко. Но никога не е ял каши.

# 671
Според мен води се по бебето, но за мен 200гр изобщо не са много. Напомням, че Лео яде общо 300гр обяд (200гр основно и 100 десерт), тези дни даже 320 като дам готово бурканче основно и 270 горе-долу ми излиза следобедната с 20г каша+ 150г вода и 100г плод. Сутрин и вечер не мога да кажа колко е като грамаж с неговите филии, но яде нормално големи филии и си ги изяжда целите с желание, рядко му остава някое залъче. Мисълта ми е, че и като количество яде повече и като брой хранения е заместил. Търси по-скоро (лично мнение) кое не й стига и увеличи съответното хранене. Например аз забелязвам, че Лео не се засища добре с бурканче каша (то малко смея ли да го нарека така, повече плод има вътре), днес например бяхме навън и след бурканчето давам някакви бебешки бисквити или царевични пръчки, крекери, плод или разни други снакчета.

Море хем ми се иска, хем не. И тримата не понасяме добре жегата, ако ходим на море ще използвам лятната ваканция на баткото, съответно представям си тук 40градусови жеги и се разколебавам сериозно. Иначе с 3.5-4месечно бебе ходихме и на море и обиколихме половин България да видим всички роднини тогава, сега ситуацията е друга и не знам.

# 672
Вики, не мога да си представя Лео как яде филийки, пупу Simple Smile Това е научна фантастика за мен.

На мойто момче, като му дам намачкани парченца морков в пюрето, така си ги намирам в акото. Аз съм явно нещо много сбъркана и не мога да мина на следващо ниво. Като му дам пюре - има едно на Хип картоф и пащърнак, с 1/3 жълтък, едва го яде. Лъжем се по половин час. Ако му дам намачкан картоф, ми се струва абсурдно да го преглътне...

Има ли и други глезани, които трайно спят на спалнята, а не в кошарките си? На мен ми е по-лесно така, като се размрънка, да не се разбуди чак, не ми пречи освен ако не е заспал наникъде и няма място за мен, но тя нали е мека, а трябва да спи на твърд матрак...

Аз съм чувала от мойте уебинари, че стомахчетата им са 200 мл като обем. И отделно нали се препоръчва месеца плюс 100, тоесто на 9 месеца = 190 мл.

И да се посмеете малко, косата му вече сериозно му влиза в очите и не дава да го подстрижа, а и ще го подстрижа грозно най- вероятно. И му оплетох лента за коса. Тъмно зелена, значи е мъжка. Викаме му рамбо... но прилича повече на горски принц Simple Smile А шапката за слънце е една беличка, количката - бежовка, одеалцето - светла мента и на разходките е "я, каква сладка кукличка"...

За играчки, препоръчвам плетени топки - могат да се хващат добре в детска ръчичка, цветни са, може да се пробва и с различни прежди. Имаме едни с рошава прежда, не искаше да ги пипа в началото, но после свикна и сега даже ги вдига за рошавото с два пръста.

Много спокойни празници да имате, да си починете и да се заредите с хубава енергия Flowers Leaves

# 673
Маги, не си единствена за спалнята. И ние спим по този начин, през деня обикновено си спи в кошарата, но през нощта с мен на спалнята. Поне спим спокойно през повечето нощи, с едно събуждане за ядене.

Приемам всякакви съвети за отбиването. Вече сериозно ми се налага да започна лечение и ще се принудя да спра да го кърмя. Моля миналите през това майчета, споделете как сте процедирали, спали ли сте отделно, от раз ли сте спрели с кърмата и сте въвели АМ или как. Хем ми е страшно тъжно, хем вече въпросът не търпи отлагане и трябва да си обърна внимание на здравето.

И аз пожелавам весело посрещане на празниците и мили мигове с най-близките! 🌹♥

# 674
Стиляна, аз не съм минавала през това, но в книгата на Хедра пише, че рязкото отбиване е възможно най-лошият вариант, както за майката, така и за бебето. Препоръчва постепенно отбиване, естествено зависи колко време имаш, може би по 1 ново заместено с АМ хранене всяка седмица или поне на 3-4 дни. И без каквито и да е хапчета за спиране на кърмата защото така или иначе в кърмата си има естествен инхибитор, който ако не се изпразват гърдите естествено регулира процеса. Тази статия може да ти е полезна ако не си я чела.
https://xedra.wordpress.com/2010/01/01/weaning/

Като спите с бебетата на спалнята не ви ли е страх, че ще паднат? Момчил обикаля цялата кошара, ако го оставя на спалнята 100% ще падне насън..

Общи условия

Активация на акаунт