Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 641
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Роки, стискам ти палци всичко с детето да е наред и да се разминете с тежки проблеми.

# 646
  • Пловдив
Роки, стискам палци да ви подмине ДЦП.
Помисли за плуване някъде във вашия град, ако има. Голям ефект би имало. Имам активна гимнастика за стоене по корем, ако мислиш, че би те свършила работа - пиши.

# 647
Magrat много бих се радвала този барбарон и ние да го пробваме. С всичките проблеми, които имахме досега със сърцето, сега и нов се появи забавено развитие, което го водят като риск от детска церебрална парализа. Все още не може да седи седнал и правим всякакви упражнения, за да се научим и имаме шанс тази болест да ни подмине.
Разбира се и след нашата употреба на барбарона той ще бъде подарен, на някой желаещ.

Вярвам, че правите, каквото е нужно 🤗 пожелавам ви щастливи възможности за вас и семейството ви, и успешно достигане и подминаване на крайпътните знаци за детенцето ви. Ще успеете! Ще ви трябва търпение, ще ви коства усилия, но ще бъде всичко добре, щом вече сте тръгнали по пътя

# 648
Magrat много бих се радвала този барбарон и ние да го пробваме. С всичките проблеми, които имахме досега със сърцето, сега и нов се появи забавено развитие, което го водят като риск от детска церебрална парализа. Все още не може да седи седнал и правим всякакви упражнения, за да се научим и имаме шанс тази болест да ни подмине.
Разбира се и след нашата употреба на барбарона той ще бъде подарен, на някой желаещ.
Роки, силно се надявам бебчо да е добре и да превъзмогнете забавянето! Сигурна съм, че правите най-доброто за детенцето. Аз също мога да ви подаря активна гимнастика, на Tiny Love е нашата.

Честит празник, момичета! 🌷
Надявам се, че всички сте гребали с пълни шепи от хубавото време днес!

# 649
Здравейте, беба е на 8 м и все още я возя в  количката с лице към мен, дали е грешно според вас? Вие кога обърнахте позицията на количката към пътя?

# 650
Аз също продължавам да возя с лице към мен. Минава ми през ума да я завъртя по посока на движение, но засега се въздържам по 2 съображения: 1) в момента сме в такъв етап, че се крещи и реве във всяка секунда, в която не съм му пред погледа Simple Smile - сериозен аргумент против Simple Smile и 2) доста вирусно време е и предпочитам хората да са по-затруднени да му дишат в лицето, когато се разминаваме. Сериозно обмислям обаче скоро да предоставя възможност за изследване на света по посока на движението. Това планирам да се случи скоро на някоя семейна разходка, защото ако експеримента се провали, трябва да има кой да носи детето, докато аз завъртя седалката - нужни са ми и двете ръце за целта.

# 651
Здравейте, беба е на 8 м и все още я возя в  количката с лице към мен, дали е грешно според вас? Вие кога обърнахте позицията на количката към пътя?

Няма грешно и правилно  😁
Аз непрекъснато въртя, става лесно на нашата количка, ту напред (да си гледа), когато е време за сън обаче предпочитам да е обърнат към мен. Понеже обикновено излизаме на разходка на обяд, когато следва да спи, повечето време е към мен.

Води се по детето, пробвай да я сложиш да гледа напред и ако и хареса я остави така.

Днес обядът беше риба сом (от нашата храна вчера) с картофи, фиде, моркови, лук, подправки. Хапна го.
А вчера за следобедна закуска дадох бурканче на Хип оризова каша с плодове, много го хареса. Идеално е за навън.

# 652
  • Пловдив
И аз слагам коша както го подхвана от багажника, като го изкарвам.

# 653
Момичетааа, здравейте! Ние се поизгубихме малко, но ще опитам да наваксаме. Два пъти беше болна малката, и след двата пъти изкарва зъб - вече има две зъбчета отдолу. Доста беше раздразнителна докато ги извади, но по- тъпото е, че имаше много сополи и силна кашлица, която й пречеше да диша и особено вечер беше някакъв кошмар. Важното е, че сега вече е добре. Със захранването бутаме криво ляво, заместен е обяд и следобедната закуска. Два дни давах за следобедна закуска овесена каша, вчера на обяд натроших 1/3 сухар в обедното пюре. Днес ще натроша половин, утре ще й дам и пшеничена каша или бисквитки някакви и смятам глутена за въведен. От белите меса яде пуешко, пилешко и заешко. Редувам с жълтък през ден. Давала съм и кисело мляко. Може да имам грях, обаче не мога да се занимавам вече с мислене и готвене всеки ден, искам просто по- бързо да вкарам вече глутен, сирене, масло, да започна да й правя попара за закуска или кус Кус, да заместя и закуската евентуално ( не знам дали е рано) и от средата на другия месец да я запиша на кухня Sweat Smile
Отделно кърмата ми почти спря, имах една драма с мъдреца, от там ми беше намаляла доста кърмата, изнервих се супер много и след няколко дни мъки ( тя - гладна, аз изнервена) просто реших да започна да й разреждам кърменията и да й давам АМ и да не се мъчим взаимно. И сега вече само през нощта й давам от мен да суче. Отделно продължава да става по най- малко 4 пъти на вечер. На рутинните изследвания излече, че е с нисък хемоглобин, макар, че вече давах жълтък през ден, предполагам е защото до преди 3 седмици основно беше кърмено бебе. След месец ще направим отново изследвания. Не знам защо, но на земята все още не се обръща от корем по гръб, вече е на 7++ месеца, показвам, показвам, не прави дори опити. На леглото се обръща от време на време, но на земята не иска. Пълзи назад, по- скоро се избутва. Изправя се на кошарата с малко помощ от моя страна и самичка (от седящо в скута ми положение) се изправя, държейки се за едно детско столче. Като цяло ми се вижда жилава, само не знам защо не иска да се обръща. Сега започна доста да “бъбри” - няма ясно изразени срички, които се повтарят от сорта на “бабабабба” или “тататтата”, по- скоро са някакви неопределени. Това е от нас за момента, не е кой знае какво, но просто исках да се включа, понеже не бях скоро. Поздрави! Innocent

# 654
Тихо е тези дни в темата, побутвам и аз малко, за да се оплача, че скоро не съм. Последно време сънят е още по-зле, излиза 4ти зъб от долу и цяла нощ е на млечен бар Rolling Eyes Съответно съвсем отказва да опитва нещо различно от гърда през деня, не дава и никой да я взима, освен мен. Велкро бебета им казват, но моето е направо “капчица”, като лепилото..
На Цветница батко и дал козунак, пак добре че домашен беше и знам какво съм слагала в него.. като цяло активно практикуваме ЗВБ(захранване водено от баткото).
Количката тези дни обърнах, но тя не седи в нея повече от 15минути, не намирам особена разлика. Чакам по-топли дни и може би уикенда, ако намеря време, ще изпера ергобейби-то от баткото. Поне да ми е по-леко, а и по-малко място заема в багажника.
С какво играете към момента? Гузно ми е, че на нея нищо не купувам, играе с тенджера и дървена лъжица и каквато количка открадне от батко си..
Колко водят нисък хемоглобин? Последно излезе 117, май е в норма, нищо че не яде нищо..

# 655
100 е на малката хемоглобина. Като референтни стойности са посочени 110-130. Педиатърът направи коментар, че е нисък ( а той е човек, който трудно се впечатлява и трогва от каквото и да е) , каза да вкарвам по- бързо телешко месо и след месец ще направим още едно изследване. Не знам дали има връзка, но по време на бременността и аз бях с нисък хемоглобин, беше ми стигнал до 88, лежах в болница на системи и го вдигнаха до 92 Rolling Eyes След сумати посещения по хематолози и прием на различни медикаменти, се вдигна до 110 преди раждането. На рутинния преглед след раждането вече ми беше в нормата.
Количката и аз съм я обърнала преди седмица, обича да стои и да си парпаниса нещо.

# 656
И на Момчил хемоглобинът беше по-нисък от референтните - 107 при референтни 114-140, но педиатърката каза, че е ОК. Не знам обаче тези референтни стойности дали са за тяхната възраст, защото знам, че при бебетата е нормално да е по-нисък.
Бубулечка, според мен има връзка с това, че през бременността си имала много нисък, защото бебетата натрупват в утробата запасите си от желязо за първите месеци преди захранването. Затова и повечето бременни са с нисък хемоглобин и пият желязо. С кърмата не се приема почти никакво желязо.

Момчил най харесва да си играе с едни обикновени пластмасови кубчета, взети от Лидъл. И с разни обикновени дрънкалки. Още чакам да прояви дори минимално внимание към скъпото пеещо куче на Фишър Прайс. Иска всичко да лапа и дъвче, направо е голяма борба. Научи се да си отваря няколко чекмеджета и да вади от там някаква покъщнина, разнася я навсякъде, лапа, дърпа…същата работа и с книжки, не знам вие от кога и как четете на децата, но моят за момента иска само да изгризе до каквато и книга се добере, нито картинки го заинтересуват, нито говорене. И ако не му дадеш нещо, се научи да реве. 🫣

Мисля да му взема дървен уокър с активности, белким прояви някакъв интерес.

Смятате ли да ходите на море, кога и къде? И как? 😄 Ние вкъщи се размечтахме за септемврийска Гърция, но не си представям как ще прекараме 7ч в колата с бебе, което е страшно подвижно, а трябва да е вързано в столче. Мразим да пътуваме през нощта, но може би ще обмислим и този вариант.

# 657
Здравейте на всички! 🌷🌷🌷
Много страници пропуснах, но просто не мога да смогна. Каня се отдава да пиша, защото ни се случиха различни неща и искам да ви ги споделя, в случай че на някой му дойде до главата, пожелавам все пак да не се случва. Simple Smile

Започвам от март месец началото, когато Вида вдигна температура до 39. Абсолютно никакви други симптоми, освен леко зачервено гърло. Педиатърката веднага изписа някакви лекарства, от които антибиотик, който Слава богу не дадох. Шуслерови соли, инхалации и Нурофен/Панадол, ако вдигнеше над 38. Температурата беше точно 3 дни, падаше, вдигаше се вечер и от раз изчезна. Появиха се пъпки. Педиатърката ни даде Фенистил. 😑 Не го купих. Разпитах всичко живо, включително и други доктори - класическа розеола. След няма и два дни пъпките изчезнаха и това беше. 🙄 Естествено, че като за първи път бях страшно уплашена от температурата, но мина и това.
Две седмици по-късно всички бяхме хремави, аз направо си бях болна, но Беба имаше само хрема, доста силна и цяла седмица, но беше само това. Правихме инхалации и ги дърпахме с онзи мъчителен уред за сополи, от който се научи да казва Не 😂 Когато дойдеше време за дърпане, почваше да крещи ненененене😁
Дойдохме си в София, за да ходя на физиотерапия, тъй като съм с дискова херния и вече заради носенето на бебето бях доста зле. Препоръчвам Неоклиник. Останах много доволна! И тъй като бях решила докато сме в София да захраня с млечни, че на село ме е страх да давам такива неща, се убедих, че имало защо. Първи ден 2 лъжички кисело мляко в закуската. 2-3 часа по-късно повърна. Реших, че е преяла, тя беше и спала дори, след което се въртя като пумпал, та си викам, че и това може да е. Имах си едно наум и за млякото, разбира се. Минаха 3 дни и дадох отново, но 1 ч.л. Повърна 5-6 пъти, не изглеждаше добре и отидохме в Пирогов, където дадоха прахчета против обезводняване, дадоха ми инструкции как да ги дам, пък да не давам храна, да почна да кърмя лека полека по малко и да изчаквам, което беше много гадно, защото Вида беше гладна, да спра и аз, и тя млечните и ако продължи да повръща да се върнем. Живеем на 5 минути от Пирогов, та това поне ми беше успокоението. Прибрахме се, тя си суче, на другия ден почнах наново все едно със захранването - картоф, морков и т.н. След два дни вечерта преди къпането видяхме, че целите ѝ ръце и крака са в големи червени петна като плюски, като полазено от паяк, коприва, всичко накуп. Хайде пак в Пирогов в 22ч😑 и ни приеха. Адът на земята... Искам да кажа, че всички бяха много мили, ама много! Успокояват те, говорят ти, вършат си работата в същото време, но когато ме ,,изгониха" отвън докато ѝ слагат абокат щях да умра. Такъв рев... Тя вътре, аз отвън. Реално сега като погледна нямаше нищо страшно, дори не беше задължително да ни приемат, но се сдухах много и реших да останем. Но момента, в който я оставих с непознати и я чух да плаче така искам да го забравя завинаги. Лекарите бяха страхотни, всяка думичка, всяко нещо, което се случи в първата смяна, следващата смяна го знаеше и все едно бяхме с един и същи лекар. Много силно впечатление ми направи това. Имахме консултация с токсиколог, също много сериозен лекар. Изписаха ни с лечение, дадоха хранителен режим и задължително посещение на алерголог. Отидохме при двама - Полина Костова (просто невероятна!!!) и Красимира Байнова, също много добър лекар. В момента чакаме резултати от Рамус, пуснахме панел за алергии.
В родилното повръщаше, когато давах АМ няколко пъти, докато почна да кърмя нормално, после вкъщи се наложи 2-3 пъти АМ, пак повръщаше, та според единия алерголог, май още тогава си е показало. Със сигурност пропускам нещо, ако някой има въпроси или нещо подобно се случва и при него, ще се опитам да помогна. Последните три седмици говорих с толкова специалисти и изчетох света🙄😑 Главно идеята ми беше да ви споделя за тези лекари, ако ви се наложи, но с най-голямо пожелание да не ви се налага!!!
И като изключим тези ужаси последните седмици при бебчо всичко е наред. Яде много и от всичко, пълзи, изправя се, иска да ходи, говори - айде, мама, тате, баба, да, не. Вече съм почти сигурна, че понякога ги изрича абсолютно съзнателно. Особено когато плачеше и протегна ръчички и каза мама😃💞 Маха за чао и здравей. Опитва се от днес да дава целувка. Иначе през цялото време се хили и все едно е на няколко редбула 😁
Да са ни живи и здрави дечицата! Страшно щастие са те, използвам ,,страшно" в прекия му смисъл. Толкова емоции бушуват денонощно, не знам дали ще се укротят някога... Играем си, забавляваме се, но всяка секунда съм нащрек да не ѝ се случи нещо. Това е доста неприятно, ама... 😬
Усещам, че съм много изветряла по принцип, не само след последните ни препятствия, но уж ще се възстанови мозъкът по някое време. 😃

Бъдете здрави всички и имайте чуден Великден с малките 🐰🐰🐰!💞

# 658
При нас положението от месец и нещо е страшен купон. Все някой е по някакви лекари, все нещо изкача, все някой е с хрема или нещо друго и направо вече нервите ми са на привършване. За щастие повечето неща се решават и от от перспективата на времето ги смяташ за “бели кахъри”, но цялата организация и притеснения са си стрес. Каката пак има драми с корема и вече не знам какво да я прави - до скоро през вечер я болеше, сега мина на “лошо ми е на корема”. Ясно е, че нещо се случва, но още не знаем какво. Имаме пак час за гастро и да видим.
Малкия е дивак. След като се научи да пълзи и да се изправя по разни мебели ми е невъзможно да се отлепя от него 😀 втора седмица е и с жестока хрема, пробил зъб и втори на път 🫣
Аз съм на физиотерапия заради болки в гърба. А мъжът ми се опитва да работи с целия хаос и ходенето по лекари. Лудница ни е😀

За ходенето до Гърция - съветвам да е по-наблизо + престой в Сандански, ако се тръгва от София. С каката (макар и по-голяма да беше) изобщо не го усетихме така. Обеден сън София - Сандански. На следващия ден 4 часа ги изкара с дрямка и малко песнички в колата. Да, губи се един ден, но пък пътуването не е със зор. Сандански имат прекрасен парк, така че може да се направи един лежерен следобед там.

# 659
Здравейте,отдавна не съм писала. Адеан е страшно чудо,изправя се,като сме легнали,обожава да е на паяка.
Да се похваля вече не спи в количката от около два месеца. Относно храненето яде всичко,освен кисело мляко,един ден му бях дала съвсем малко,но после повърна 4 5 пъти. Не бращулеви,което не знам дали е нормално,имаме два зъба. Досега 3 пъти падна от леглото докато спи,но нищо му няма.

Общи условия

Активация на акаунт