Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 648
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Носовете ги почиствам с физиологичен разтвор и клечка за уши, баткото толкова е свикнал, че сам ми носи клечката и търси, когато има вещо в носа. И Ивайло е със сополи, баткото донесе нещо от градината. Засега слагам капки и наблюдавам дали ще се появят други симптоми.

# 631
Снабдих се с накрайник за прахосмукачка. Мале…ми то рай. Аз със смученето зор виждах и нищо не правех.
Ние сме и с кашлица и една камара неща изписани. Много го тормозят сополите и вечерите ни са ад. Надявам се да намалят, че вече ходейки ми се затварят очите. Той поне през деня си прави дремките без проблем, ама и на него не му е лесно с този неспокоен нощен сън.

# 632
Момичета, не съм писала отдавна (нямам много време) бързо оздравяване на всички!
Може ли ми кажете дали някой от вас знае как се казват играчки ,от които стърчат кабели и разни други наподобяващи нещ от реалния живот Grinning Много искам да намеря , но не намирам …

# 633
  • Пловдив
Ние за бизиборд си закупихме щепсели и т.н., от строителен хиперваркет

# 634
Бизи борд?
Аз се хващам, че много седя на телефона, предимно докато спят децата или докато приспивам малката, но си се връзва доста и ще намаля. Записах и един допълнителен курс, който ако ме питате кога ще го карам, нямам отговор, ама хайде.. 
сокове поне до 2г няма да давам, после вече като проговори и се научи да се пазари е друга бира, но дори и сега баткото я пил веднъж в месеца, я не. Е, с топлото време ще зачести, защото по площадките ги поят и хранят докато се люлеят и съответно и на другите деца им се прияжда/пие и тн. Едно есента го гонеха с кебапче, коментар нямам.
Иначе космос разлика между моето и вашите деца. Няма стабилен седеж на 100%, седи 2-3-4 минути и изведнъж се мята назад, пълзене йок, че и седенето на килима все още и е с драма. Даже от корем по гръб се обръща само на леглото, на твърда повърхност не иска. Не го казвам с притеснение обаче, виждам, че всеки ден има по нещо ново, просто следва своя темп. По-скоро исках да подсетя да не се сравнявате с другите, това само влияе лошо на вас и психиката ви.

# 635
Бизи борд?
Аз се хващам, че много седя на телефона, предимно докато спят децата или докато приспивам малката, но си се връзва доста и ще намаля. Записах и един допълнителен курс, който ако ме питате кога ще го карам, нямам отговор, ама хайде..  
сокове поне до 2г няма да давам, после вече като проговори и се научи да се пазари е друга бира, но дори и сега баткото я пил веднъж в месеца, я не. Е, с топлото време ще зачести, защото по площадките ги поят и хранят докато се люлеят и съответно и на другите деца им се прияжда/пие и тн. Едно есента го гонеха с кебапче, коментар нямам.
Иначе космос разлика между моето и вашите деца. Няма стабилен седеж на 100%, седи 2-3-4 минути и изведнъж се мята назад, пълзене йок, че и седенето на килима все още и е с драма. Даже от корем по гръб се обръща само на леглото, на твърда повърхност не иска. Не го казвам с притеснение обаче, виждам, че всеки ден има по нещо ново, просто следва своя темп. По-скоро исках да подсетя да не се сравнявате с другите, това само влияе лошо на вас и психиката ви.

Здравейте, Milva, бихте ли споделили има ли зъбчета вече вашето бебнце? Наскоро резултатите от анкета на двойка с бебенце в Инстаграм, Joofi + Jane
https://www.instagram.com/yoofiandjane?igsh=M3ZtNDE2bXRmaGU1
показаха, че има взаимовръзка между ранно пълзене/късни зъбки и обратно.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 13:44 от MayaJane

# 636
Не смятам, че пълзене на 8-9-10 месеца е късно. Баткото пропълзя към 9тия месец, тогава в неговата група не бяха толкова “бързи” и си беше съвсем наравно с връстниците, дори ако проверите пълзенето е milestone за възраст 8-12 месеца.
Иначе има зъби, да, на 5м се появиха два отдолу и сега(7м) проби трети до тях. Горните още ги чакам, но далеч не съм нетърпелива заради кърменето и заради гакта, че при всеки нов зъб има 1-2 дни на зверско хапане на зърната ми..

# 637
Не смятам, че пълзене на 8-9-10 месеца е късно. Баткото пропълзя към 9тия месец, тогава в неговата група не бяха толкова “бързи” и си беше съвсем наравно с връстниците, дори ако проверите пълзенето е milestone за възраст 8-12 месеца.
Иначе има зъби, да, на 5м се появиха два отдолу и сега(7м) проби трети до тях. Горните още ги чакам, но далеч не съм нетърпелива заради кърменето и заради гакта, че при всеки нов зъб има 1-2 дни на зверско хапане на зърната ми..

🥳🥳🥳Ами точно тази взаимовръзка излезе в анкетата и се оказва, че било си било добре известен факт. Ранно поникване на зъбки с по-късно пълзене. Например тяхното момиченце пропълзя рано, но първото зъбче и излезе сега най-сетне на 10 месечна възраст.
И на моята сега и излезе първото зъбче на 5-месечна възраст 😁

# 638
Много ви благодаря!
И нашият син пълзи от петмесечен ,но зъби още няма, а скоро ще прави 8 месеца.

# 639
Не съм чувала за такава взаимовръзка. И според мен не е късно сега да пропълзяват тепърва в следващите месеци. Моите деца пък ще излязат в противоречие с такава връзка. Големият изкара първо зъбче на 7м и нещо, малкият на 4м и нещо, същевременно малкият започна да пълзи малко на 7м и нещо, а големият е започнал на 8 и нещо. Т.е. големият спрямо малкия хем е с по-късни зъби хем с по-късно лазене.

Лео от снощи е с очевидно разстроен стомах. Акото е рядко, не е на вода, но не е нормално ако. Днес е на лека диета, сутринта яде препечена филийка, малко почти като попара, ама само препечен хляб и гореща вода да му е по-меко. За обяд му сварих само картоф, за десерт дадох ябълка с банан. Ние обядвахме по-късно от него и през това време той хапва от пшеничените "крекери", които си яде в Германия, тези ни бяха последните донесени. Следобед ще си му дам каша грис с останалото плодово пюре, колкото иска от нея, за вечеря сигурно пак ще е като на закуска. Иначе от повече време кашля по малко сутрин, чува се и малко хрема тези дни, ще видим, дано минава бързо каквото и да е.

# 640
На Момчи долните резци се показаха на 4м и половина, а пълзи с избутване още от 5 месечен, а класически от 6м. Така че няма никаква връзка в нашия случай.

Направих бисквитките, които Mom to be беше споделила тук. Супер вкусни станаха, едвам се удържах да не ги изям аз, но детето не ги одобри с кисело мляко. Дадох му една и да си гризка, но се задави няколко пъти и се отказах, струват ми се по-опасни от нещата, които иначе му давам да гризе.

# 641
Милива, благодаря ти! И аз считам, че са си напълно в нормата да не пълзят още или да пълзят, или да правят опити. Отделно, че някои деца не пълзят, а директно прохождат (като мен).

Не мисля, че има някаква зависимост със зъбите. Лъчезар няма нито един още, само балончета на долния венец, но те са си там от петия месец.

За сега се върти в кръг и “пълзи” назад. Но това не го приемам за пълзене в буквалния смисъл, по-скоро се избутва. Вдига дупето нагоре като има опора отзад на краката и схваща какво трябва да направи, но не мисля, че скоро ще пропълзи и честно казано не държа. Достатъчно ми е притеснено и с настоящите му движения и трябва да е постоянно под наблюдение. Подобно на Милива от корем по гръб само на мека повърхност може да се обърне. Иначе си седи стабилно много време, но по някое време се мята назад и поради тази причина почти винаги оставям една възглавничка, ако не успея да реагирам.

Какви закуски давате? Пробвах го с кус кус и попара, яде 4-5 лъжици и си затваря устата. Бях му дала кисело мляко да пробва, хареса се, скоро ще мисля закуска и с него, но ми се ще да закусва солено, не сладко.. С яденето на парчета сме до никъде буквално. Имам мерак да му правя мъфини, палачинки, той нищо няма да яде. Майките, които имат опит със звб или чиито деца не отказват да хапват парчета, дайте съвет как да го накарам?

Новото 20 при нас е да протяга ръчички и да иска да го гушна/държа прав/разнасям, даже измънка веднъж “мамо”, неосъзнато според мен още. Любимо му е някой да го държи и да подскача или просто да седи прав. Разбирам защо хората си купуват бънджита. Реално те улеснява, но ми се струва безсмислена инвестиция за два-три месеца. Ще си хабя ръчичките. 😃

# 642
Гери опитай да смачкаш само с топла водичка или АМ. Аз често ги правя първо на прах в чопъра и сипвам гореща водичка, харесват се така.❤

Моята бонбонка имаше температура 2 дни ОТНОВО. Беше ми необяснимо първия ден на какво се дължи..Нито кашляше, нито сополи - просто температура. Да, ама втория ден ни посети сополче, нещо като разстройство, но не на вода и кашляне 2-3 пъти до обяд. Веднага бяхме при педиатъра, но нали сме известни с непиене на лекарства и повръщане, та ни изписа Витамин Ц и го давам с домашен компот без захар и го пие, Биозин спрей за гърло (повръща си го) и свещички Панактив бейби. Днес вече е много по-добре, няма температура, но си личи, че ѝ е криво.

Нямам търпение да се оправи това време вече и да няма такова променливо време. Реших да излезем днес и на входната врата се върнах, че то щеше да ни отнесе вятъра..

Днес обядът беше телешко с картоф, морков, лук и подправки.

# 643
Момичета, както може би си спомняте, Ленка беше много мила и ни подари барбарон за сядане. Както обещах, предлагам го на друга мама, ако иска да го пробва. Пишете тук, ако някой го иска.

Моето мнение е, че е за дечица, които те първа се учат да сядат, нашето вече се позадържа седнало и не му харесва в него, а и може би му е тесен вече. (Ние чак сега го пробвахме, защото го прахме и сушихме доста време, но това е друга тема). Така че не знам за августовски бебета дали е подходящ. Вече са горлми за него май.

Само да кажа за пълзенето - дори да проходят, без да са пълзели, научете ги после и ги стимулирайте да пълзят, защото това им е супер полезно. На английски има много информация защо, ако ви се чете.

# 644
Magrat много бих се радвала този барбарон и ние да го пробваме. С всичките проблеми, които имахме досега със сърцето, сега и нов се появи забавено развитие, което го водят като риск от детска церебрална парализа. Все още не може да седи седнал и правим всякакви упражнения, за да се научим и имаме шанс тази болест да ни подмине.
Разбира се и след нашата употреба на барбарона той ще бъде подарен, на някой желаещ.

Общи условия

Активация на акаунт