Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 697
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, вие как въвеждате жълтъка , по колко давате и колко пъти седмично ? Следвате ли някаква схема ?

# 241
Мами на момчета, как се справяте с издърпването на пишонките? По време на баня се опитвам, но мисля че не се справям добре. Не се е показало нищо, все още...  Рано ли е, късно ли е... Много се измъчвам по тази тема, не искам после да го водя на хирург и да го боли...

През втория и третия месец всеки път след баня мъжът ми го правеше, по инструкция на педиатърката, но така и не успяхме да го забелим. Оттогава аз реших, че споделям виждането на Вятър и преустановихме. Още повече, че бебето започна яко да шава на повивалника и в момента е абсолютен мираж да стои мирен 1-2 минути за тази процедура. Иначе и аз съм чувала неприятни истории за уролози и хирурзи, но все пак смятам, че на Запад, където отдавна е отречено това забелване от родителите, не са чак толкова глупави. Иначе педиатърката ми е от старата школа, но аз вече не я слушам за доста неща, това включително, тя и не пита Simple Smile

Жълтък въведох твърдно сварен (10 минути да ври яйцето) в пюрето, 1/2 жълтък в пюре за 2 дни. Пасирам заедно със зеленчуците.

Искам скоро да му дам глутен и белтък. Белтък може би ще пробвам като застройка към зеленчуците, но не знам колко? Някой да сподели?

# 242
Аз имам резерви за застройката от яйце, тъй като няма да е варено еди колко си минути. И аз се чудих как да го давам. Веднъж - два пъти им дадох да си гризнат от свареното яйце. Гледах ги да не го изплюят и те си усвоиха някакви парченца. Обмислям да им направя някакви палачинки и така може би ще поемат повече белтък.

За пишлетата ни изписаха мазило, което може да се ползва преди 1г, но още не сме го взели. Те и хирурзите след годинка пак с мазило ще го правят. Май само ако се възпали и се отиде по спешност е възможно най-неприятно изживяването. Затова и са полярни мненията. Едните изключват възможността от възпаление, докато за другите е clear and present danger. Ние засега сме решили да пробваме с кремчето, понеже при минимум единия обикновено забелване гарантирано няма да даде резултат. Много стеснено е отворчето и ще е напразно.

# 243
Mama, точно вчера гледах палачинки от авокадо, банан и яйце. Аз мисля така да ги вкарам, но ще изчакам.
Някой от вас давал ли е вече печена червена чушка?

# 244
  • Пловдив
Еви, баткото поетапно го забелвах, до половин година беше готов. Бебето още първия месец ми се случи, явно, където бях тръгнала се беше събрала смегма и от раз успях да отлепя, почиствах си с клечка за уши напоена с риванол. Сега при баня просто си забелвам, за да измия хубаво.

# 245
  • София
За пишлето според педиатърката сме доста назад. Не се сещам да го правя, защото не искам и не ми допада. Преустановила съм. Мъжът ми също смята, че ще си се случат нещата сами.
Към момента никой не може да ме накара да го правя.

Ако се наложи интервенция ще е при специалист, който знае какво прави. Образованията ми са далеч от медицина и като цяло съм против забелването.

# 246
Mama 2288 какво кремче са ви изписали?
Ние по малко забелваме по време на баня, до момента не е показвал,че го боли. Но и не насилваме нещата.
Като му вземаха кръв не плака.

# 247
И аз не забелвам. Реших,  че не може да сме НАЙ-умните и само тук да забелваме.
Според мен има смисъл момчетата да се раждат така. След годинка препоръчват операция, защото не били забелени…А какво би станало с тези деца, ако не ги оперират, а ги оставят до пубертета хормоните да си свършат работата?
Това си е мое виждане,  не го налагам.

# 248
Mama, точно вчера гледах палачинки от авокадо, банан и яйце. Аз мисля така да ги вкарам, но ще изчакам.
Някой от вас давал ли е вече печена червена чушка?
Даа аз вече дадох,много се хареса

# 249
Баткото не е забелван, водихме го на уролог на годинка и честно казано не останах доволна, а е един от доста хвалените дето уж не дърпат. Изписа му крем тогава, мазахме и на контролата уж да види нещо и го дръпна от едната страна, детето рева цял ден при всеки опит да се изпишка. Що клетви хвърлих тогава и как ревах с детето, само аз си знам.
Как да е, само мием хубаво, не дърпам аз, ще си станат нещата сами.

Вчера яде точно палачинки за закуска, давам идея при които не се понася яйцето - банан, половин ябълка и брашно в блендер, аз ползвах от спелта, че не се сетих какво ново да дам за деня. Вечерта печени картофи с чесън и лимон и краставица. За обяд мисля да направя картофена крем супа с кокосово мляко, сутринта гриза коричка квасен хляб с авокадо.
Иии гледам прогнозата за времето и умирам от кеф, само проблема ми е, че като заспи навън в раницата и я преместя в количката спи 10 минути.. ама и това ще го измислим някак.

# 250
Мами, къде в София бяхте на ехограф на коремни органи? Нас педиатърката ни праща в 22 ДКЦ или 25 ДКЦ, но отзивите не са хубави ...

# 251
Милива, моля те, сподели кой е въпросният уролог, че да не стъпваме там 🤬
Иначе браво, госпожицата явно вече си хапва добре!

Днес Момчил хапва пюре със заешко, сладък картоф, картоф, праз, лук, морков, целина, гхи. Много му хареса. Днес не съм давала парчета. Вчера хич не му хареса кивито (цяло), предишният път повече си го близа и игра с него.

Според вас може ли да дам кефир (пастьоризиран)? Ял е вече кисело мляко. Ние много обичаме кефир и смятам, че е супер за чревния микробиом, а той нали е роден секцио.

# 252
Гери, бих отложила малко кефира, фермент си е и според мен лично ще му дойде силно или само като добавка към нещо, дип или нещо от сорта и пак в малко количество.
Емил Атанасов е урологът, първата среща ни похвали, че не сме го дърпали, за да може той да се изложи на втората.

# 253
  • София
Герка, как въведе целината? Аз още не смея да давам целина. Нали се води алерген и я отлагам.
В кефира, макар и нисък, все пак има процент алкохол - между 0,1 и 2%, ама все пак.. От това, което намерих като информация се препоръчва 100мл за деца между 2 и 6 години.

Мамите, които давате парчета, да попитам дали вашите бебета се давят? Пробвах на фурна и на пара, много мекички, направо се разпадат и все пак с всяка хапка бебето се дави. Направо не смея да предлагам вече и парчета, плюс това тя си вади каквото ѝ дам в устата, а не ги го насочва, за да яде сама с ръчичка.
Иначе само като подам нещо към устата ѝ и отваря една широоока уста, много е сладка. Heart
Тази вечер след баня посегнах да ѝ чистя носа с клечка, а тя милата си отваря устата да яде. Sweat Smile

# 254
  • София
Милива, точно имаме час при Атанасов... Сега направо не искам да го водя след този коментар. 🫠

Общи условия

Активация на акаунт