Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 690
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
Мами, имам въпрос към кърмещите. Сестра ми има рагади, кой крем е съвмесим с кърмене? Бебето засуква със силиконови зърна, сега тъкмо й слиза млякото, но тя цеди и хвърля, а храни бебето с АМ. Кой ли не се е изредил "да й помага" в родилния дом при отока на четвъртия ден... просто е престъпление при нормална лактация и все пак засукващо бебе да се хвърля кърма. Не идкам да я напрягам с моите съвети и незнания, но искам да я подкрепя. Идват 3 почивни дни, а тя седи и се лута от всички биещи се съвети.. Благодаря ви, може и на лични, да не разводняваме темата на бебчовците.
Аз ползвах крема на Тьопфер,но не съм имала чак такива рани.Ако все още е в болницата ,хвърля кърмата т.к не може да стерилизира и аз хвърлях при нас не ни давах да даваме изцедена поради тази причина.

# 226
Здравейте! Връщам се малко на темата за крустите. Божидар имаше много крусти по главата и по веждите. Ползвали сме шампоана на Мустела, крема на Мустела, крем на Биодерма, олио на Колийф, мазах със зехтин, но единственото дето помогна беше емулсията на Ducray. За максимум една седмица изчезна всичко и е много удобно за ползване, тъй като се маже преди къпане и трябва да постои само 15 минути.
Скрит текст:

# 227
Маги, аз пък препоръчвам сребърни капачета за зърна. На мен ми помогнаха, не съм имала рагади, но болезнено заскукване около 1 месец, след което ме боляха зърната. Капачетата облекчават, среброто помага за задравяване, предпазва от триене с дрехи, а и не е нужно да си омазан с кремове. На мен ми беше доста неприятно да съм омазана с крем, съсипах си няколко дрехи (ланолинът не се изпира добре). Ползвах ги непрекъснато около 1-2 месеца.

https://www.emag.bg/komplekt-ot-2-srebyrni-chashki-za-zashtita-i … YBM/   

# 228
  • Пловдив
Играчката с морковипе много яка, ще я потърся. И от мен глас за Лансинох, мажех с него и носа на баткото, че при хрема и чусто бърсане му се разраняват ноздрите.
Ивайло по принцип заспива 21-21 и нещо, изключение има като имаме гости, ние сме някъде или сега като е болен.
През деня спи различно, нямам идея колко. Буди се към 6-7 за храна и хем яде, хем се приспива с нея. Към 9 вече е абсолютно буден.

# 229
  • София
Деси, играчката я има в Shein:
http://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lkVWgOW1cQA … rom=GM73926917799

Много е готина, ще поръчам. Хареса ми и с монетките.

# 230
  • София
Още един глас за Лансинох, но Гери е права, че оставя следи. Аз ползвах еднократни или многократни подплънки/протектори за гърди, за да си пазя дрехите.

Днес малката стана в 7ч., така се живее. Sweat Smile
Вече въведох 3 меса, жълтък и риба. Мисля да въведа авокадо и манго (понеже и ние доста ядем, а и за разнообразие), а след това по малко, по малко глутен.
Само да спомена, че просото е отвратително. Animal See No Evil

Днес дадох парчета: печен батат на ленти и малки розички броколи. Доста неуспешно. Дъвче си ги и си ги върти в устата, но коричките от печенето някак ѝ пречат, ще пробвам да са само на пара. Главният неуспех е, че ги държи в ръчичка, но не си ги слага сама в устата. Аз ѝ подавам и яде, но ако я оставя по-скоро си ги вади от устата, отколкото да си вкарва.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 14:04 от kuklichka_

# 231
Maги, да се обади на националния телефон на ла лече лига 0888-555-385. Ще говори безплатно с консултант по кърмене и може да зададе всичките си въпроси и да получи подкрепа!

# 232
Благодаря ви, момичета. Милива, казах й го няколко пъти, но имам чувството, че не й се разказва пак цялата травматична история. Затова се опитвам да й я смилам информацията. Мисля, че лека полека е по-добре вече.

# 233
Яз лятото като звънях на тия безплатни номера, никой не ми вдигаше много пъти, нито ми върнаха обаждане. Общо взето към доста 'институции' охладнях.

# 234
Ла лечето са само доброволки, мен са ми вдигали уикенд и беше след 18ч даже, което предполагам е изключение, но е факт. Съжалявам, че така се е случило при теб, кофти е точно когато имаш нужда да не получиш отговор, но моя опит с тях е положителен.
Маги, тя може да ги потърси и след няколко дни когато е вкъщи и по-спокойна, сега всичко и се струва на живот и смърт, но щом кърми/цеди/има мляко всичко ще се оправи.

# 235
Аз првди 15 г обмислях да се присъединя, но живота ми се стече неочаквано. Та затова и ги търсих сега...

# 236
Мами на момчета, как се справяте с издърпването на пишонките? По време на баня се опитвам, но мисля че не се справям добре. Не се е показало нищо, все още...  Рано ли е, късно ли е... Много се измъчвам по тази тема, не искам после да го водя на хирург и да го боли...

# 237
Еви, времето ще покаже дали съм взела правилно решение или не. Знаеш, по този въпрос мненията са 2 и са полярни: от "много е важно да се направи през първите няколко месеца от живота на детето", "природата си знае работата". Лично за мен принудителното забелване си е някаква извратена форма на варващина. Според мъжа ми, ако оставя детето на мира, един ден като се махне памперса и има свободен достъп до интимната зона, сам ще си свърши работа без да го боли понеже за разлика от мен, усеща какво се случва и колко може да изтърпи. Така че на този етап аз бягам в този коловоз. Ако се окаже, че съм в грешка, ще получи квалифицирана медицинска помощ, при която рискът от инфекции и болка е значително по-нисък, отколкото ако си правим експерименти у дома. Не съм казала, че винаги стават проблеми, но не ми се рискува. И без това трудно издържах вземането на кръв от пръстчето на детето ми. Просто не мога да му причинявам болка. Надявам се, че мнението ми ти е било полезно, ако се колебаеш, но ще се радвам някоя мама да каже някоя дума и за противоположната теза. Аз по този въпрос повече няма да се включвам, понеже е щекотлив и не ми се ще да се разваля приятелския тон в темата Simple Smile

# 238
Вятър и мъгла, благодаря за мнението. Аз и в двете намирам резон и логика и за това се чудя кое е правилно... Чух различни истории на наши познати и роднини, които не са го правили в началото и след годинка ги водят на хирург, понеже се е получило срастване и тогава изобщо не е приятно за детенце. Бабите, казват че са дърпали от самото начало и не е имало проблеми в по късен етап. И аз не искам да го боли и сигурно тази седмица ще плача с него, на взимането на кръв... 🙁

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 14:05 от Eviiie

# 239
  • София
Аз съм с момиче, но ще се включа за взимането на кръв. На нас ни се наложи на 3 месеца да ѝ вземат и много плака. Сега на 6 месеца взех любимото ѝ нещо, което най-много ѝ отвлича вниманието - опаковка от контейнера за урина (и други опаковки много харесва стига да шумкат прилично много). Та, съветът ми е да вземете нещо, което отвлича вниманието. Малката ми не издаде и звук. Гледаше запленена тая опаковка, която аз ѝ мачках. Нито на боцкането, нито на натискането на пръстчето гъкна.
Успех и дано мине леко! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт