Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 685
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Ще взема на Слънчо значи, благодаря !
Колко време след жълтъка започнахте с месото? Аз не смея да дам цяло яйце , ще изчакам за белтъка.
При нас съня след НГ е ужас, буди се на всеки час, понякога 30 мин … започна да яде и през нощта . Наистина не знам какво се промени Confused

# 211
Аз гледам храните от приложението Беборан (качвам ви снимка какво съм дала до сега)
Всеки ден приготвям обяда зеленчуково пюре,ползвам заготовки пиле от ДМ,пуйка на Гербер,заешко на Плазмон,като ги редувам през ден,изяжда около 160гр.
Все още не съм дала жълтък ,мисля да е следващата седмица.
Ползвам кашата на Слънчо  био елда (зелена кутия),правя я с АМ че искам да изхабя една отворена кутия и сменсвам с плодово пюре(купувам готови от ДМ).
Ориз за пюретата ползвам обикновен балдо по една чаена лъжичка към другите зеленчуци.
Вечер заспива към 23.30,сучи 2 пъти и сутрин ставаме около 9ч
Вода не пие ,давам с лъжичка няколко глътка след пюрето.
Направихме изследванията и минахме ехограф ,всичко е в норма.
Няма крусти косата оформям от време на време само бретона ,че стига до веждите му вече😀

Днес ще обядва тиквичка с ориз ,морков,пащърнак и пиле

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 12:45 от Flower4

# 212
Момичета, супер сте, толково много добри идеи и споделен опит. Благодаря на всички!

# 213
Да дам непоискан съвет за ранно събуждащите се и с чести събуждания нощем.
При нас причина се оказа многото дневен сън и малкото будуване.Съответно будуваше след 5 часа сутринта а преди това , чести събуждания.

# 214
Да дам непоискан съвет за ранно събуждащите се и с чести събуждания нощем.
При нас причина се оказа многото дневен сън и малкото будуване.Съответно будуваше след 5 часа сутринта а преди това , чести събуждания.
Марбела, колко е бил дневния сън?
Моето бебе всеки път се буди различно между 7-8. Но през нощта сигурно по 4-5-6 пъти се буди , понякога кротко, понякога със силни писъци. Спи около 3-3,30 и то върху мен. Иначе ако я оставя я кошара и количка спи 20-40 мин.

# 215
За целия ден спи 3 часа , нощния му е около 10:30 часа.
Будуването е 10 , 10 и малко часа.
Ако спи повече от 3 часа и 5-10 минути и се почва
Вчера беше по стечение на обстоятелствата 2:55 дневен.Спа много добре , само за ядене в 3 и 6:30.Окончателно стана в 7:50.

# 216
При нас е невъзможно да спи само 3 часа за деня, видимо детето има нужда от сън. Спи по около 4 часа през деня . Предпочитам да му го осигуря. Опитвах да увелича будуване и тн ,но когато си има енергия будува по 2:30, случвало се е и 3 часа. Но когато не - по 2ч. За това на този етап се ръководя на по детето. Може би не всеки ще ме разбере Blush

# 217
Колко време след жълтъка започнахте с месото? Аз не смея да дам цяло яйце , ще изчакам за белтъка.
При нас съня след НГ е ужас, буди се на всеки час, понякога 30 мин … започна да яде и през нощта . Наистина не знам какво се промени Confused
Ние сме по същия начин. Само дето не всеки път яде. Събужда се с плач, успокоява го и пак заспива и съответно след час час к малко пак е така. Нищо не съм променяла в ежедневието ни. Дано е период и да премине. Дотогава съня е мираж.

# 218
Twinkle, страхотни играчки! Ще поръчам и аз, особено морковите ги бях гледала и преди и ги бях харесала 🙃 Моето бебе обожава да си играе с и да дъвче кабели, пантофи, джобове за документи, магнитите от хладилника…все изключително подходящи неща, няма как да го спрем, а и не мисля, че е редно. Много е мобилен и все си докопва нещо. Всъщност най-малко внимание обръща на играчките си 🙄 Но аз не се отказвам 😅

Днес менюто беше картоф, морков, праз, лук, тиква и жълтък. Вкусно му беше. За десерт получи цяло киви (обелено само наполовина) да си играе и да го смуче. Хареса му, не бих казала, че успя да изяде нещо, но усети вкуса защото правеше физиономии като усети киселичко 😁

# 219
Ох все се каня да пиша повече и малката или се буди, или подхващам друго нещо и после забравям.
Сънят ми е болна тема. Симбо, ако това работи за вас абсолютно не го променяй, но Марбея е права и за някои деца нормите на сън абсолютно трябва да се спазват. До ден днешен ако не събудя баткото сутрин или следобед(ако спи), на 100% ще се буди нощем и ще заспи трудно. Малката има между 1:30 и 2ч дневен сън, но пък 12ч нощен(със сто поцоквания), мен не ме боли толкова, че дневния е кратък, а пуста асоциация нощем гърда.. баткото ми се буди две нощи и плаче, че иска при нас, защото бебето е в нашата стая, а не при него и ми още по-криво. Кой остана доволен от консултант по сън и кой беше, че вече всичко ми е на едно?

Така, другото, все се каня да питам тези изцяло на кърма дали още имат колики и изхожданията преди захранване били ли са силно течни при някой? Педиатърката ни каза, че било нормално, но от както я слагам на гърне и съвсем се шашкам колко е течно. А в комбинация с коликите доста ме притеснява, започнах да давам пробиотик, но не виждам някаква разлика, а аз дори не ям млечни или яйца.

Като споменах гърне, препоръчвам ви да вземете, ако не сте и да ги свиквате. В началото е дебнене и вие трябва да се научите да познавате кога им се ходи, после сами си показват. Баткото стабилно седеше на 7м и за месец свикна да ака само там, с уговорката че той акаше по едно и също време веднъж на ден и го дебнех. Към 8-9(губи ми се малко) започна да издава един ръмжащ звук когато му се ходи и от този момент нататък приключи с акането в памперс.
Малката я слагам от седмица някъде и от три дни ака все там, препоръчвам ви да ги запознаете с гърнетата докато още не могат да щъкат, за да схванат за какво се седи там, че после трудно ще ги хванем на едно място да седят.

Днес сме само на кърма, не смея да и дам нищо, че корема пак я свива и не знам вече какво да правя. Аз съм яла супер базови неща цял ден, за да не и дразни и пак..

# 220
Miliva и моето момиченце е на кърма. Няма колики след захранването, единствено имаше повече газове след броколи и карфиол.
Само два пъти имаше много течно изхождане и давахме лекарство. Оправи се за няколко дни. Преди захранването се случваше да пропуска няколко дни или акаше през ден( като всеки ден давахме пробиотик, за да помага за изхождането). Сега след захранването се оправиха нещата и си ака всеки ден, по няколко пъти. Затова и обмислям скоро да спра пробиотика.
Аз също обмислям скоро да вземем гърне, за да започне да се учи да ходи на него 😊

# 221
При нас е невъзможно да спи само 3 часа за деня, видимо детето има нужда от сън. Спи по около 4 часа през деня . Предпочитам да му го осигуря. Опитвах да увелича будуване и тн ,но когато си има енергия будува по 2:30, случвало се е и 3 часа. Но когато не - по 2ч. За това на този етап се ръководя на по детето. Може би не всеки ще ме разбере Blush

Напълно те разбирам , всяко дете има различни нужди.
Аз прибегнах до сметки , защото вече не издържах.Никой не го приспива освен мен и с тези будения и люлян е на ръце на 9 кг бебе .. вече откачих.
Те се променят всеки ден и със сигурност ще има възход и падения.
Ако му в бил малко нощния съм и виждам , че видимо е уморен също го оставям да поспи повечко деня.Балансираме.

# 222

Две седмици след жълтъка включих месото.
При нас сънят е мираж…от както се е родил. Направо не знам как оцелявам, непрекъснат сън най-много два часа нощем, мрънка, буди се. Ставам да давам биба, да доприспивам..аха заспи, буди се пак, защото е гладен..и така.
Спи по 2 пъти на ден, не засичам по колко, но не е повече от 2:30-3 часа.

# 223
Мами, имам въпрос към кърмещите. Сестра ми има рагади, кой крем е съвмесим с кърмене? Бебето засуква със силиконови зърна, сега тъкмо й слиза млякото, но тя цеди и хвърля, а храни бебето с АМ. Кой ли не се е изредил "да й помага" в родилния дом при отока на четвъртия ден... просто е престъпление при нормална лактация и все пак засукващо бебе да се хвърля кърма. Не идкам да я напрягам с моите съвети и незнания, но искам да я подкрепя. Идват 3 почивни дни, а тя седи и се лута от всички биещи се съвети.. Благодаря ви, може и на лични, да не разводняваме темата на бебчовците.

# 224
Маги, нека вземе крем с чист ланолин или 'крем за зърна'. Много жени ползват Лансинох. Аз два пъти съм все с Медела. Маже и директно кърми. Без отмиване. Дори да е разранена до кръв, кремът облекчава и може да кърми веднага. Да не се отказва. Моите зърна бяха чувствителни и болезнени месеци наред, значи може с този крем да се справи. Също да не мие гърдите със сапун или друго. Само леко с вода. Да понамазва и с кърма. Да ги държи по малко на въздух, а не постоянно стегната в сутиен или блуза. Ако силиконовото не и е удобно, да го сваля и да пробва да кърми след намазване с крема. Имах силиконови протектори, но така и не ги ползвах.

Общи условия

Активация на акаунт