Как спестявате в ежедневието си? - 2

• 39 934
  • 928
  •   1
Отговори
# 45
  • Русе
Цената не е всичко. Аз купувам тоалетна хартия от ДМ, по левче ролката, ама е много по-здрава, не протрива и ролките са много по-дебели и плътни. А не като някои уж евтини, ама ролката една такава лека и рехава и свършва за два дена.

И аз установих,че Фамилия свърша отрицателно бързо, за това пък оцених Милде - два пъти по-бавно отива. Разбира се,закупена на промоция.

# 46
  • Бургас
Тука чак и диагнози се поставят. Нищо, то си е за вас. За мен е необяснимо защо се купува толкова много тоалетна хартия вместо едно биде, което се монтира на тоалетната чиния + кърпа за всеки. И по 2 перални на седмица писа някой. Ако идеята е да се пести за сметка на личната хигиена, добре.

# 47
  • Mediterraneo
Хм, биде имам, ама продължавам да купувам тоалетна хартия. Да взема да пестя от нея ли?
Не мисля, че някой пести от лична хигиена, това къде го видя?
Имаше една потребителка, дето си сменяше пижамата всяка сутрин. Всички останали ни смяташе за мърли. Не беше никак симпатична, ама ОКР- то не прощава.

# 48
Ами съжалявам, но хвърлянето на кърпата сред всяка баня за пране граничи точно с това. Все пак се предполага, че първо си се изкъпал и с нея само се подсушаваш. Ако искаш я изварявай с цел хигиена. И хубавите хотели последните години призовават да е се хвърлят всеки път кърпите за пране с цел пестене на ресурси. И не е от значение само за собствения ни джоб, но и за планетата.
Иначе ти дадох предложение, повече хавлии и  пране на няколко дни. Пак е начин за намаляване разхищението на вода.

# 49
  • София
А защо е необходимо биде, като има душ? И не ми е много хигиенично тоалетна чиния и биде 2в1.

# 50
Пестя само с дрехите, по-намаленията сега купувам за следващата зима на детето. Обувки за него имам 3 номера напред.
И много пазаря от английския амазон. Последно взех дънки, които тук мерих за 270 лв за 9 паунда.
Храна много, много не ядем 😀 та, там изобщо не се ограничавам.

# 51
Здравейте, много хубава тема, ще следя с интерес! Аз също практикувам пазаруването на промоция и ,,запасяването'' с козметика, перилни препарати, тоалетна хартия и тн. Друго нещо, което правя е, че съм си определила една сума пари, да речем 20% от заплатата, които отделям веднага и не ги пипам при никакви обстоятелства, те обикновено се използват за по-големи разходи. Друго нещо, което при мен работи е да купувам на изплащане, например ако ни се развали пералнята няма да взема от спестяванията, а ще я купя на вноски каквито преценя, че няма да тежат на месечния бюджет.
При нас най-голямо е разхищението на вода, ние сме двама възрастни и харчим доста вода, но според мен е, защото и двамата се киснем под душа. Перем основно през уикенда 2 перални. Аз също не разбирам прането всеки ден, изчаквам да се съберат дрехи. Особено при положение, че по цял ден сме на работа и сме си избърсали ръцете в кърпата за ръце два пъти и да я сложа за пране.. вижда ми се абсурдно, както и за домашните дрехи, аз ги обличам вечер за два часа, изкъпана и чиста и след това да ги сложа за пране, ами направо си е разхищение.

# 52
В Синсей има много хубави неща за дома на изгодни цени. Имам възглавници, покривки, етажерки, прибори, чаши, чинии на по няколко години, не са мръднали. Нещата им за домашни любимци също са много хубави. Също както писахте, от Тему има находки на супер цени, но там не винаги съм уцелвала с трайни неща.

# 53
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Прах купувам от едно турско магазинче. Нямам доверие на праховете в големите вериги. Много обичат да ни цакат с качеството. Доволна съм от таблетките за съдомиялна на Лидл(15-17стотинки), на смешна цена са на промоция, но имам и Феъри за всеки случай. Кухненска ролки купувам от ДМ, много съм доволна. Преди купува Зебра обаче стана безбожно скъпа.

# 54
Водата вкъщи по мои наблюдения най-много се "харчи" от казанчето на тоалетната. Има голяма разлика между семейства с еднакъв брой членове, но при едните няма никой вкъщи по цял ден, а при другите има. С казанчетата които имат опция за половин е по-добре но пак си натрупват разход.
Пералните всеки си знае колко пране има, единствено не съм фен на това да се пуска полу- или почти празна пералня, това наистина си е разхищение.
При мен съм сложила добър аератор на чешмата, спестява доста и той а аз мия съдовете на ръка така че разликата не е за подценяване. Главата на душа в банята също има значение как и колко разпръсква водата.
Има какво да се оптимизира ако реши човек, без да страда личната хигиена за целта.
Идеята е спестяване и избягване на излишни разходи, а не мизерия, все пак.

# 55
Тия с разпръскването на водата душове не могат да ми намокрят и изплакнат косата изобщо. С дъщеря ми имаме много коса... Няма вариант да е само с пръски, иска си доволна струя.

# 56
Тука чак и диагнози се поставят. Нищо, то си е за вас. За мен е необяснимо защо се купува толкова много тоалетна хартия вместо едно биде, което се монтира на тоалетната чиния + кърпа за всеки. И по 2 перални на седмица писа някой. Ако идеята е да се пести за сметка на личната хигиена, добре.

Е, това с личната хигиена е много разтегливо понятие. Определено ежедневното пране на кърпи и хавлии далеч надхвърля личната хигиена. Също не всяка дреха се пере след всяко обличане - колкото по-далеч е дрехата от тялото, толкова по-рядко. Бельо и чорапи се сменят всеки ден (което не значи да се пере всеки ден), ама пуловери и дънки??? И прането на чаршафи два пъти седмично е ненужно, питам се какво правите на тези чаршафи Wink

# 57
Аз нямам много идя за пералнята защото мм се занимава с това , но знам че пере на програма за спортни дрехи . При 2 момчета в къщи и той е по спорта .
За високите цени на храните в бг нямам думи, но според мен има някаква причина за да станат изведнъж по-високи от почти на всякъде в ес . Според мен има общо ниските данъци и сивата икономика. Защото има в този форум и теми в които ако се обадиш с някакъв коментар за живота в България веднага те правят на нищо защото България си била на супер ниво със супер заплати и доходи и нямало нужда от вирене на чужди носове . В тема като тази научаваш, че не било така. В крайан сметка според което чета има сива част и това се отразява в цените. Все пак всички минават през храната и там няма как да минат сиво.

Аз гледам един съсед пести от нафта за отопление . Инсталира печка на дърва , но хубава , и заяочнаха да карат , цепят и редят. Сега все ги гледам навътре - навън за дърва. Според моите преценки доста гори. Не знам получава ли се пестене , ако включим целия труд покрай или не се пести толкова ?

# 58
Четох за по-висжките цени в България, ставаше въпрос за Милка и това, че българския пазар е малък и нивото на доставки също, съответно от там и цената. Германия е над 80 млн. души договорят огромни количества от там и цената е друга. Това беше основното обяснение.

# 59
Тия с разпръскването на водата душове не могат да ми намокрят и изплакнат косата изобщо. С дъщеря ми имаме много коса... Няма вариант да е само с пръски, иска си доволна струя.
А, нямах предвид душ дето ти пръска водата на мъгла едва ли не, с това наистина не знам как се мие коса Grinning
Но и ако е някой стар дето иска много да усилиш водата че изобщо да разбереш че е душ а не струя... това доста променя колко вода изразходваш. По всякакви квартири съм била, една проста слушалка от Лидл като сложа и ми се е променяло осезаемо колко по-бавно свършва бойлерът.

Общи условия

Активация на акаунт