Как спестявате в ежедневието си? - 2

• 39 945
  • 928
  •   1
Отговори
# 90
Аз също пускам пералня всеки ден, понякога по две, а събота и неделя по 3-4  Simple Smile!
И винаги съм се чудела как другите едвам събират дрехи за 2 перални седмично.
Като се приберем от работа дрехите с които сме били през деня се хвърлят за пране.
 Не мога да си представя как къпана ще облека дреха, която вече съм носила.
Ние също пазаруваме почти изцяло продукти, които са на промоция - на един лист си записвам какво ми трябва и когато е на изгодна цена купуваме по голямо количество.
Мразя да хвърлям храна , месо и кайма купуваме от две месарници, мляко, сирене, кашкавал също от 2-3 специализирани магазинчета.

# 91
Аз имам биде. Ползвам го и след това забърсвам с тоалетна хартия. Не ми се вижда хигиенично с кърпа.

# 92
Докато сме на бидета и тоалетна хартия, само тази трипластова ли препоръчвате? Гледам, има още поне 2 вида.

# 93
  • София /Абсурдистан
То само трипластовата става, другата не е за препоръчване.
Аз ползвам домакинска хартия ролка. Може да не е икономично, но ми е много удобно.

# 94
Четирипластовата е ненужно дебела, а от друга страна тези 33% по-голяма дебелина означават, че при еднакви радиус и тегло една ролка ще има 33% по-малко къса.

# 95
Много е дебела наистина и не на всеки би допаднала. За доста хора пак не е достатъчна и ще я сгънат двойно да стане или просто по навик, но пък като ще е така и 3 пластовата си е напълно достатъчна и 4 не си струват. Това понеже си говорим в тема за икономии де, не че е нещо неприятно ако е и още по-мекичка.

# 96
При мен съм забелязала един неприятен факт - опитам ли се наистина да съм икономична, бързо идва някакъв голям, неочакван разход. Grinning Харча ли си нормално, без да мисля, такива неща не ми се случват. Сякаш съдбата не ме насърчава да пестя. Grinning
Иначе реализирам икономии от това, че не съм (много) суетна и си лакирам ноктите вкъщи, както и например си правя маски за лице вкъщи, не ходя на козметик. Това обаче е защото не обичам някой друг да ме пипа, маже с нещо и т. н. А, да - въобще не ме изкушава идеята да ходя на масаж например. СПА процедурите също не ме привличат, все си мисля дали хубаво ще са почистили джакузито или тям подобни. Монк малко... Relaxed

# 97
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Определено ще пробвам и ТХ на ДМ. Купувала съм и Папуа, но нещо не бях впечатлена и неповторих.Като цяло не следя коя хартия колко къса е, но ми е важно да не ми се топи в ръцете😁.

# 98
Вкъки сме на Емека, изтеглих я 73гр.

# 99
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ама няма да ви се вържа сега и ТХ да тегля😁😁😁Аз такива проблеми имам с картофените кюфтета, а Вие😁😁😁😁

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 19:11 от iv.elina

# 100
Кухненска хартия купувам трипластова нa Perfex professional. Дебна във Фантастико като я пуснат 1+1. Ролката излиза около 3лв и е огромна, ползвам я повече от месец.
Ползвам комбинирани таблетки за съдомиялна от lidl, моята е малка тип кубче, така че слагам по 1/2 таблетка. Измива идеално, без да слагам други добавки.
На пазара пазарувам от сергиите, които са в по-задните редици. Централните сергии винаги са по-скъпи. А днес за пръв път от над 15 години насам посетих Женски пазар и   останах в потрес колко са по-ниски цените. Само един пример ще дам -имаше ягоди по 5лв за кг, а на Красно село днес бяха по 16 лв!!!!

# 101
  • София
Проблемът ми с Женски пазар е, че качеството често пъти е компромисно. Особено, когато не ти дават да избираш. Да, все още има и такива сергии.
Примерно, прибираш се вкъщи и се оказва, че половината ягоди текат. 🙄 А понякога и 2/3 от тях.

Имала съм и добри попадения, но винаги съм с едно наум за продукцията на тоя пазар. Как я отглеждат, с какво я пръскат, как и къде я съхраняват.
По веригите поне се надявам, че има повече контрол.

# 102
  • оттам, откъдето започва България
Няколко дни се двоумях каква тоалетна хартия да купя и днес избрах промоционалната на Лидл - 30 бр. За 11,99 лв.
Компромисно решение, тъй като ролката е на 0,40 лв. и мирише на нещо. Не харесвам ароматизирана хартия, но пак казвам - компромисен вариант.
Междувременно реших да претегля наличната у дома ТХ.
Оказа се, че Емека, Малива и Флоралис Лидл (всички на промоция) са по 90 грама (така ми показа кантарът)

# 103
  • София
Ентусиазмът в темата обяснява ковидното поведение на населението Hug

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 19:37 от The Catcher in the Rye

# 104
Преди 2 години правихме ремонт на банята и сменихме бойлера. Уж съвсем обикновен, но по-късно разбрахме за режима му ЕКО, което ще рече, че помни. В часовете, в които не използваме топла вода, стрелкичката е на първата черта. Има топла вода, но не и вряла. В часовете, в които всекидневно използваме топлата вода, стрелката е между 5-6та чертичка. При два(баня и кухня) постоянно включени бойлери, смятам че все нещо пести тоя режим, щом не е постоянно пълен с вряла вода.

Общи условия

Активация на акаунт