Как спестявате в ежедневието си? - 2

• 37 778
  • 905
  •   2
Отговори
# 870
Обикновено пека, но тази година откъде им дойде на акъла тоя курбан, та курбан я правих 4 килограма и половина плешка и днес го преработих с ориз.

# 871
  • София
Уау. Ние по Великден сме евтини. По Нова Година компенсираме, защото аз взимам по много различни неща.
2 козунака - 10лв
Яйца -10лв
Боя -4лв
Телешко- 16лв
Вино имаме много събрано и подарявано

Повече от 50лв не съм дала. Доволна съм.

От ДМ на рожден ден си попълвам всякакви запаси.

# 872
Ами взимай по-малко. Само за празника. Ако ще правиш с ориз след няколко дена си купи ново . Можеш  и друго месо да си избереш.
4 кг. ... Затова ли продавачката в месарницата ме гледаше изненадано като ми излезна към 800 грама, като че съм поръчала крокодилски език .

a, моите яйца бяха повече и там ще минимизирам догодина.
Но пък боята взех за 1,20 и беше супер 6 цвята.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 00:34 от bella-ciao

# 873
Как ще вземеш по- малко, като не режат, хич нямах намерение за втора манджа, ама да го хвърля ли? Друга година по половин агне съм пекла и се е изяждало, тоя курбан остана.

# 874
Вие си знаете. Все пак вие празнувате. Ако го можете половинара агне си празнувате така  и лошо няма. Не можем да сравняваме различни семейства. Всеки си има свои начини!

# 875
Аха... за боята съм топ спестовна. 0,69 лв. от "Джъмбо" - шест цвята е.
Няма да споменавам другите купени неща от "Джъмбо" покрай боята, ясно, че има и безсмислени.
Но също изгодно си вземам оттам сапуни и по някой шампоан.

# 876
В Джъмбо съм толкова стресирана от цветове и пластмаса, че дори не съм забелязала да имат сапуни и шампоани. А ходим сигурно на всеки 2 месеца да попълваме запаси от скицници и тетрадки с широки и тесни редове.

# 877
  • оттам, откъдето започва България
Да, в Кауфланд дават 60% отстъпка на всички техни бонбони, посочени са в купона, който ти изпращат.
И да, спестява се, когато се купят повече кутии, тъй като такава цена няма как да ти предложи друг магазин. Естествено, купуваш бонбоните, които харесваш.
Доколкото си спомням в темата на Кауфланд бе коментирано, че в последно време бонбоните са побелели още когато ги купуваш, а не, че побеляват от стоенето им у дома. Имам предвид, че явно не са съхранявани добре в самия магазин.

# 878
E, ще видим като им ги занеса на работа. Иначе купонът ми от ДМ се показа, ще се ползва на следващата ми почивка, че нямам магазин в близост. Колкото до тая боя на капсулит еот Джъмбо... ми не ми се получават на мен яйцата с такава боя. Купувам си от тази, която е в тубички и не се разправяш с канчета, чшки, оцет... Слагаш малко на ръкавицата и овалваш яйцето. Хем по-бързо, хем по-лесно, хем по-чисто. Шампоани не съм ползвала, но душгеловете им не са лоши.

# 879
  • София
Веднъж съм боядисала с такава боя и хич не я харесвам, стават неравномерни.
Взимам си от капсулите и слагам двойна доза. Стават много наситени и красиви яйцата.

# 880
Най-добре боядисване с естествени бои, тогава ще е съвсем без пари Simple Smile

# 881
Варено агнешко с бистра чорба.

И пресечена застройка на конци. Гъста и мазна, идеална е за махмурлук, ако човек не обича шкембе.

# 882
Да, има. Аз знам и ползвам за Лидл и Кауфланд.
В Билла не пазарувам, а в ДМ все не знам какво да си избера и купя.

Кауфланд е станал бутиков магазин.Там вече влизам само заради някаква промоция и нещо извън нея.По мое наблюдение в момента в Била цените са по-нормални.

# 883
Варено агнешко с бистра чорба.

И пресечена застройка на конци. Гъста и мазна, идеална е за махмурлук, ако човек не обича шкембе.
Как се прави тази пресечена застройка, аз не слагам застройка.

# 884
Не съм майсторка, ама се сипват разбитите яйца във вряща супа и там се бърка някак си. Не всички го правят май. За мен такава е истинската, за друг ще е друга.
Нещо такова:

Общи условия

Активация на акаунт