АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 093
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • Варненска клюкарка
Проф, сега видях че и ти си писала за сериала за който попитах, благодаря и на теб!

Роце така е, синът ми  е с година по-голям от дъщеря ти, роден е 2003. А объркването ми с азиатския хороскоп дойде от там, че племенницата ми която се роди 4,5 месеца преди него през януари същата година, беше кон и аз така автоматично и моето чадо го сложих при конете и така почти 20 години, без да отчитам че китайската нова година се сменя в края на януари, началото на февруари според новолунието и така той минава в следващия знак...

Много ми се искаше да видя сравненията които донесе от ФБ и особено цифрите, но ми се отвориха само няколко и не разбрах само мъжете ли сравняват, или и жени. Ще разчитам на любопитството на Марги Joy Никоя от комшийските физиономии, които в настоящия момент са под тридесетака не ми е позната. За престоя ми в предишната ни тема за 11 години имам харесани и изгледани от-до само  4 сериала. Другите започвани без началото или недовършени, или спорадично гледани от тук- от там. В този смисъл друг любимец, освен този, който ме доведе в темата не съм имала, но и него го разлюбих - макар и след години установих че харесвам само първия му герой, а него самия като актьор го харесвам все по-малко. В следващите му роли ми беше дори неприятен.... Да беше ми се изяснило няколко години по-рано Joy
И моят глас е за корейците, освен чисто физическите ми предпочитания, харесвам и старанието им, многостранните им таланти и дисциплината която имат, усещането за физическа чистота която ми дават - беше ми дошло до гуша от брадати, веждати и намусени физиономии.

На мен много ми харесва фотосесията на АйЮ и Ча за Шоме, но естествено се появиха критики, че нямали химия, че били като снимани поотделно и после събрани със съвременните техники, изглеждали като брат и сестра и подобни, както винаги нетизените нямат угодия, а според мен те дори имат известна прилика в лицата и добре се допълват. Чудя се това че АйЮ е в такава акция на марката дали означава че Сонг Хьо Кьо вече не е нейно лице? Видях снимките и за Хонг-Конгското издание на ВОГ но не видях да е отразен бранда Шоме. Миналата година по времето на излъчването на Кралицата на сълзите, когато се разбра че сватбената тиара на главата на героинята на Ким Джи Уон е на Шоме, за 2 седмици поръчките се бяха удвоили, или утроили, а нетизени пишеха че е нелепо сватбена тиара да се рекламира от 43 годишна жена и далеч по-естествено стои тя в косите на 30 годишната Ким Джи Уон.

УСок вчера най-после се появи на модното шоу на Прада, ама заради изУмената мода по такива събития е по-добре да не го показвам на снимка - нещо като моряшка фланелка със запретнати до лактите ръкави върху вълнен панталон. Достоен съперник по визия на Ча за Диор от миналото лято с късите гащиq потника, кубинките и коженото яке Joy Но пък тялото на Сокчо с това атфитче беше несравнимо по-добра гледка от изсуления модел който видях сниман за сравнение със същите дрехи от мъжкото дефирле. Коментират че макар и много слаб Сокчо се е разширил в раменете и гърдите (не че беше малък там) вероятно в новия сериал често ще показва плочника Joy
Безумието на цена вероятно около 7-8 хил. евро.
https://www.youtube.com/shorts/tRimQVC1toI

Понеже все се шегуват с  ръста и дългите му крайници (някакъв америскански влогър беше коментирал  "колко е висок този човек 7 фута ли?")  тук явно им показва че като се протегне вярно гони 3-те метра Joy

но не намерих оригинлната снимка в цял ръст, тука без ходилата и дланите....

Корейски грим и прическа върху европейска физиономия. Ами момичето изглежд нежно, специално внимание се обръща на късите им вежди и подчертаване на долния клепач с нанасяне на миниотюрна чертичка там, което засилва ефекта тип очи на малко кученце.
https://youtube.com/shorts/FgYoT8C3KKg?si=Rxh2RCMkU7A2yB7e

Каква прелестна атракция Heart
https://www.youtube.com/shorts/4UeiIvBOaOs

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 21:35 от Беллора

# 106
  • пустинен пъпеш
Освен посочената от Бел визия на Ча за Диор от миналото лято с късите гащи, потника, кубинките и коженото яке ; ме подразни и тази с кожения корсет и тиарата в косата.Останах с усещането,че някак се поизгавриха с аутфита на красавеца.И когато започна да рекламира за Ив Сен Лоран,го облякоха с костюм и дрехите подчертаваха хубостта му.Макар че според операторите във финландското приключение Ча всякак е хубав и мокър,и сух.

# 107
Изгледах и аз двата епизода на Сърцата. Ясно е, че тепърва ще се изясняват много неща, но това, което аз навързах от епизодите и резюмето...

По една или друга причина всички "играчи" искат Дончо да го няма около тях. Изключвам за момента Дядото, който го използва като ръкавичка, но не се знае в бъдеще как ще е.
Чичото е професор по право и е бил шеф на Националната разузнавателна служба. Сега управлява някакъв таен финансов фонд, чрез който контролира всичко и всички.
Всички знаеха за уж тайната връзка на Дончо и Ина - Чичото, Дядото, Майката, Пастрока, че и братчето.
Пастрокът на Ина е бил най-добрият приятел на баща ѝ. Една от причините тя да го ненавижда е, че той се е оженил за майка ѝ веднага след смъртта на баща ѝ. От това до някъде идва и не особено ласкавото ѝ отношение към природения брат. Пастрокът е опитал да поскрие малко пари от компанията на Дядото и май за това е бил в затвора. Дали наистина той е виновен или е поел вината на друг ще разберем в последствие.
Майката на незаконния син е бивша доста известна тв водеща, която сега има пекарна. Синчето работи при нея. Тук имам леко съмнение, че биологичния баща не е Дядото, а загиналия му син.
Смъртта на родителите на Дончо и тази на сина на Дядото са мътна картинка. Вероятно ще видим каква е историята по-нататък и кои от "играчите" са замесени.

The Witch/Вещицата
Той е много добър анализатор на данни. Завършил статистика, защото иска да докаже нещо, което го тормози от ученическите му години.
Тя цял живот живее с мисълта, че носи нещастие. Майка ѝ умира при раждането ѝ. Отгледана е от баща си, който много я обича. Но, всеки път, когато някой прояви интерес към нея му се случва нещо лошо. Когато и баща ѝ умира, всички селяни решават, че тя трябва да се махне, защото е вещица. Момичето напуска и се мести в Сеул, където живее изолирано и избягва хората.
Случайно Той я среща в метрото и я проследява. Премества се да живее в апартамент срещу нейния и се заема да докаже, че тя не е Вещица.

Undercover High School
Той е изпратен като агент под прикритие в най-елитното училище в ЮК. Задачата му е да открие златното съкровище на Император Годжонг, предпоследния корейски монарх, което се предполага, че може да е скрито някъде в района на училището. Там се сблъсква с обичайните богаташчета, които тормозят своите по-бедни съученици, неизменната групичка от привилегировани, учители-подлизурковци на богатите родители на подопечните им и една история за дух на починала в училището ученичка. Но там е и една учителка, която не се вписва много в цялата тази картинка, а за капак се оказва и негова класна.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 19:17 от 2в1

# 108
  • Варненска клюкарка
2в1 благодаря, така когато повече хора изказват впечатления си картинката се изяснява.

Ох срам не срам, ама не мога да си пусна сериала, а преди съм гледала тук. Та къде го скриха тоя бутон, моля за помощ Joy
https://mydramalist.com/767207-black-salt-dragon

Намерих го и тук, но  ми насича и не става за гледане.
https://11.doramalive.news/dorama/etot_paren_chernyy_ognennyy_drakon/series1/

Рудуду, последните години грозотата се превръща е новата красота, безвкусицата и кичът са хит, пошлостта и скандалът са новия морал, добре че на изток си имат строги традиции, та последното няма да успеят да го разклатят. Но понеже никой не открива топлата вода, вече все по-шантави неща се надпреварват да правят за да получат отзвук. После четем еди си коя била еди си къде примерно с рокля на Диор и обрала точките, ама като я видиш по нея няма нищо шантаво, щото не е реклама на марката, а си е дала парите и си е взела това, което става за гледане. Корейците го правят само за фотосесии и ревюта, иначе по официални събития дрескодът им е безупречен.

Тези дни нали са пак седмици на модата в Париж и Милано та се нагледах на идиотски аутфити- Усокчо беше като рибар продаващ улова си на пазара, Джин от БТС се появи някъде с нещо като бархетена пижама, някакъв, на който не му знам името беше с дълга пола и панталон под нея....

# 109
  • Русе
Белл,
https://dorama.land/ostrov-sokrovishch-2-seriya
Духчетата пуснаха първите 2 епизода, за теглене или Телеграм. Провери, мисля, че си ОК с технологиите, не като мен.

# 110
  • Варненска клюкарка
Уин, за Острова и Телеграма знам, питането ми по-горе в първия линк е за Черния дракон.

# 111
  • пустинен пъпеш
Засега ,,Черният дракон" ми харесва,интересен е образът на чеболчето,водещ двойствен живот едновременно като делови мъж и същевременно запален пънк и рок поклонник,тушащ мъката си от раните от ранно детските си години с грохота и трясъка на музиката,изразяващ желанието си за свобода от сковаващите рамкина съсловието му ,а също и желанието да изтръгне от себе си ипда победи въпросната болка чрез татуираирания на гърба си голям черен дракон.Особено силни думи за 15-годишен каза на гг-ня когато в края на първото си запознаване с нея я моли да го дари с любовта си и да му дари свобода.А в отговор тя изрича доста съкрушителни думиМузикалния съпровод с честите смени на ритъма винаги е на място.От друга страна гг-ня  е с твърде експлозивен характер.При сцената с надпиването между двамата в еп.2 показаха  над 10 бутилки прекалено много  ,струва ми се нереално при присъщата за азиатците непоносимост към алкохола. Как хумористично вмъкнаха сцена с разменените роли,в които собственичката на заведението за хранене предпази новия посетител от велосипедиста.
Днес много съм се разписала и в двете теми за всичко двете ми години присъствие в тях,а и като зрител на азиатски дограми.При това още не съм изгледала всички излезли серии на Черния дракон,но винаги ми харесват детайлите в киното.
Бел, v2.doramaland.plus/ostrov-sokrovishch

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 19:42 от rududu

# 112
Бел, заспала съм дълбок зимен сън, но знаеш, любопитството ми винаги надделява. 😂
Иначе чета всичко, но понякога със закъснение, а вие вече коментирате друго и включванията ми биха били не на място.

Довърших си Падам, падам - хубаво сериалче, макар 20 епизода да са много и от един момент нататък да започнах да им се дразня на героите, че не знаят за какво се борят и напразно си причиняват страдания.

Гледам, че Buried Hearts с Пакито освен в Телеграм вече го има и на Playtube, videa.hu, ok.ru

Бел, в МДЛ епизоди никога не съм срещала, независимо за кой сериал се отнася. Ето го в Плейтюб
My Dearest Nemesis/Черният дракон, бг суб
https://playtube.tv/search?keyword=%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B … %BE%D0%BD+%D0%950

Сравненията от ФБ са само за мъже - турци и корейци, родени през една и съща година. В коментарите гледам симпатиите долу-горе са 50:50. Едни се възхищават на корейците, че младеят, други пък ги намират за женствени поради липсата на брада... В началото и на мен ми бяха странни такива гладко избръснати и с грим, а после така свикнах с вида им, че другите ми се струват нечистоплътни, самонадеяни и безинтересни.

АйЮ и Ча много ми харесват, но и аз за един от кадрите имах първоначално усещането, че са снимани поотделно 😀

# 113
  • Русе

Честита Баба Марта на всички!
Новите модели са в наличност. Wink Избрахте ли си вече?

# 114
  • Варненска клюкарка
Честита Баба Марта, да сте живи и здрави!

Не знам как съм попаднала в МДЛ,  какво да кажа, голяма бяла птица Joy
Тъкмо се зарадвах че Черния дракон го ичма в Плейтюба  и ми излезе надпис че е блокиран, ужас дано не започнат да блокират и други сериали.

А това ми е изгледът на Погребаните сърца, отново не ми се вижда втория ред от субтитрите тука лентата на плеъра се вижда защото съм на стоп кадър за да направя скрийн, но с нея и без нея все тая, втория ред на субтитрите остава скрит....

Не знам дали ще имам търпение да го чакам в Телеграм, тоест засега ми остава варианта при рускините.

Марги и аз съм така, трудно изтърпявам по 20 серии, досега само няколко сериала са ми харесвали с по толкова, обикновено още към десетата започват да тъпчат на едно място и се хващам за мишката, на пръстите на едната ръка ги броя онези, които стават по-динамични след 10та. Миналата година няколко едвам ги добутах и до там.
Предната седмица ми попадна една статия как форматът на К-сериалите става все по-кратък. Преди години са били по 24 серии (аз не съм попадала на такива, но и снимани преди 2010 година не съм гледала) после масовия формат са били по 20, в момента е на изчезване форматът с 16 серии, а тези които се снимат в момента преобладаващи са  с по 12 или дори 10.

# 115
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Честита Баба Марта и от мен! - на Симеон баба му Joy . В такъв режим съм от вчера, затова нямам време за форума.
Посолството ни в Япония тази година е направило далеч по-мащабно празнуване на Баба Марта, в Мияшита парк в Токио, в сравнение с предишни години. 
https://bntnews.bg/news/baba-marta-otide-v-yaponiya-zakichi-mart … -1329000news.html

Нощес успях да изгледам последния епизод на Травматологията. ОК, приятен сериал, който много ми напомня германско-австрийския "Медикоптер 117", а аз на него му харесвах всичките сезони.

Белл, Погребаните сърца/Съкровището духчетата го бяха качили първо в телеграм, виж какво съм  писала в по-преден мой пост. Даже не знаех, че са го качили и в плейтюб.

Не знам кога ще мога да се включа пак.

# 116
Честита Баба Марта на всички, живи и здрави да сте! Heart

Уин, Бел, Профче, 2в1, Роце, Криси, Рудуду, starzy,
 Рори, Дани, Розелин и Ив не са се отбивали отдавна, но ако все пак надничат, за тях и останалите ни редовни посетители на балкона ...

Нещо от Туитър: АйЮ на 23 и 32. Все същата си е...

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 16:02 от Margarita N.

# 117
  • пустинен пъпеш

# 118
  • пак на Рив Гош
Честита Баба Марта и от мен! Hug
Марги, благодаря за мартеничката и за резюмето на поста от ФБ с турските и корейските яктьори, който бях пуснала. Все забравям, че не всички могат да ги виждат Flushed

2в1, харесва ли ти "Вещицата"? Още й се чудя, но пък май държи високи рейтинги...

Белл, и на мен ми попадна същата (или подобна) статия за все по-съкращаващата се дължина на сериалите. Една от причините е навлизането на глобалните платформи, които позволяват гледане на епизодите един след друг. Това води до създаване на по-събрано съдържание, без нужда от много препратки към вече минали събития, както често става про по-дългите сериали. Също така и публиката им предпочита по-динамично действие, което да е по-директно, без много странични линии.
На мен лично дългите сериали не ми пречат, стига да имат достатъчно съдържание за тях. Това, което не обичам, е с материал за 8 епизода да се чудят как да ги разтеглят до 16.

От страничните ми занимания тази седмица:
- ученици vs възрастни - https://www.instagram.com/p/DGMrZvLvxQe/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
- Главните от Melo Movie, когато са ми били на гости в Париж - https://www.instagram.com/p/DGnIrY9v0hk/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
- Lovely Runner в истинския живот - https://www.instagram.com/reel/C7sh7nsJTF6/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
По време на сватбата им, младоженецът изпълнява песента от сериала за съпругата си, която е в инвалидна количка, за да завърши с жълт чадър. Сватбата е малко след излъчването на сериала и видеото набира стремителна популярност.
Съпругата е  с генетично заболяване, което води до мускулна дистрофия. Двамата са колеги (инженери-разработчици в Самсунг) и са се запознали на работното си място.
Пълната статия: https://www.koreaherald.com/article/10429017

# 119
................................
2в1, харесва ли ти "Вещицата"? Още й се чудя, но пък май държи високи рейтинги...
................................
Роци, за сега ми задържа вниманието. Вкараха ни в историята, върнаха лентата малко назад, за да се добие представа за връзката между главните и от тук нататък ще видим накъде ще се развие действието. Симпатични главни, кой знае какви големи дразнители няма за момента.
Забавно включване с камео участие на Чу Джи Хун, Юн Пак и Ким Хье Ок в първи епизод.

Общи условия

Активация на акаунт