АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 101
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Честита Баба Марта на патерици!
И понеже вече са и Сирни Заговезни, най-смирено моля за прошка.  Praynig  
Нося ви и малко от ОСТ-а на Buried Hearts.

Впрочем, духчетата са качили преведените серии за гледане онлайн в цели 5 сайта. Белл, можеш да пробваш в ОК - https://ok.ru/video/c28242909 как ще виждаш субтитрите.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 02:53 от profi_1

# 121
Честита Баба Марта на патерици! 🌸 Надявам се, че пролетният дух вече е започнал да носи радост и топлина в живота ви, а Сирни заговезни - прошка, спокойствие и ново начало.

Още не съм погледнала новите епизоди на Вещицата, но първите 2 бяха от различните гледни точки на главните. Събитията на моменти се преповтаряха, но беше интересно да се види как се е стигнало до появата на този прякор. Бих казала, че истинското действие ще започне сега, когато след години главният отново се натъкна на нея и старото му любопитство се пробуди.

# 122
  • Варненска клюкарка
Роце, благодаря за историята. Преди време бях срещала едно видео със заглавие LR in RL (Lovely Runner in real Life) хареса ми повторението на абревиатурите, видях жената в инвалидната количка, но тогава не разбрах за какво става дума.

Профче, още онзи ден видях като писа за Телеграма, преди малко влязох, но и там не ме устройват субтитрите - много са дребни, а в ОК и Видеа където влязох още преди няколко дни ми е като в Плейтуба, т.е. втория ред субтитри ми го няма. Нещо не се разбирам аз с подредбите на Спирита, с Мечтателите нямам такъв проблем, шрифт, двата реда, нямат грешка. Преди 2-3 седмици гледах Планктона и наличните преведени серии на Травматологията и изгледа си беше както си трябва. Явно Сърцата ще си го гледам на руски.
Но пък като минах един поглед на сайта се посмях с това
Joy
Цитат
ТурИли са Шики да компенсира и женуря пред екран да събира.
Впрочем някой изгледа ли 3та серия на Погребаните сърца/Островъэт на съкровищата? Средния  национален рейтинг е дръпнал още и на серията от петък е 8.8% вчерашния още не съм го видяла. Сега ще трябва да реша първо Шики ли ще гледам, или Черния дракон, вчера започнах и него.

Нося малко това-онова от новините тези дни...
Не само К-попа чупи рекорди и обърква световните класации, но и корейското съдържание на Нетфликс вади страхотни цифри
На 27 февруари Netflix публикува своя отчет за гледанията, разкривайки съдържанието, което абонатите по целия свят харесаха през втората половина на 2024 г. Корейското съдържание е на първо място сред неанглоезичните проекти по гледания за 2023-2024 г.
Докладът за активността на гледане е моментна снимка на активността на абонатите на Netflix и включва данни за времето на гледане и броя на гледанията за всички заглавия и лицензирани произведения, които са натрупали поне 50 000 часа гледане за период от шест месеца. Формулата, използвана при изчисленията, беше: общото време за гледане, разделено на общата продължителност, закръглено до най-близките 100 000 единици.

Юна в новините
На 28 февруари луксозната корейска марка за красота Sulwhasoo обяви, че е избрала Yoona от Girls' Generation за свой нов глобален посланик.
В официално изявление Sulwhasoo каза: „Чакането свърши! Икона на елегантност и красота, Лим Юна, се присъединява към Sulwhasoo като най-новия ни глобален посланик! От дебюта си през 2007 г. до издигането й на слава на успешна актриса, тя продължава да вдъхновява с вечната си грация. Присъединете се към нас в тази вълнуваща нова фаза - добре дошли в семейството Sulwhasoo, Лим Юва!"

Този месец Сокчето е с две корици - на ELLE и на Dazed Korea, съответно на двете места интервюта, фотосесии и т..н, като във второто издание наклонът е към бюти версията му като наблягат на рекламата на новите серии на Клиник и специално на една с 6 цвята сенки за очи, която е наречена на него.
Вчера направо се видя У празници, защото все още е в Милано и се разхождаше свободно по улиците, влизаше да си хапне тук-там, нещата които от месеци в Ази не може да прави без антураж от 10 човека и някоя набързо събрала се по петите му тълпа  дори сам се похвали, почти като децата с джелатото с бисквити и лъжичка в уста Joy

е снимката със сладоледа не ми се получи...

Рекламния рейтинг на селебритата за периода от началото на януари, до началото на февруари, това се прави всеки месец от корейския институт за бизнес изследвания.

Корейският институт за бизнес изследвания публикува своите класации за репутация на рекламни модели за февруари!
Класацията е изготвена въз основа на анализ на поведението на потребителите с помощта на данни, събрани от 6 януари до 6 февруари. Корейският институт за бизнес изследвания оцени участието, комуникацията, медийните споменавания и социалните стойности на популярните модели за одобрение, за да изчисли общия резултат за репутацията на марката на всяка звезда за февруари.

Бьон У Сок запази първото си място този месец с репутация на марката от 1 593 381.

BLACKPINK  се изкачи до второ място с оценка за репутация на марката от 1 305 800, което е 39,02% повече от миналия месец.

Lim Young-woon се класира на трето място този месец с оценка за репутацията на марката от 1 240 904, докато футболната звезда Son Heung-min се класира на четвърто място този месец с резултат от 1 073 692.

И накрая,  Yoo Jae Suk  завършва челната петица с репутация на марката от 896 250, което е с 14,46% повече от
Вижте топ 10 за този месец по-долу!

Byun Woo-seok
BLACKPINK
Лим Йънг Уунг
Сон Хюнг Мин
Ю Дже Сук
BTS
Ким Су Хюн
Гонг Ю
IVE
Cha Eunwoo от ASTRO

С леки размествания са подредени почти същите и в класацията за популярност

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 14:02 от Беллора

# 123
  • пустинен пъпеш
Островът продължава почти както се и очаква.А инструменталите,звучащи  нежно тъжно,а на моменти тържествено грандиозно,както и песента,внасяща усещане за напрежение и тревога ,са възхителни.Шики изглежда като едно снажно смугло божество,чийто поглед нажежава ,напр.моментът с гг и нейния съпруг на семейната вечеря у дядото председател(за разлика от почти безизразния поглед на съпруга й в тази сцена).В края на 3 еп. удачно режисьорско решение е да покаже красотата и чара му, докато с усмивка приветливо помахва с ръка на човека в наближаващата до  яхтата му лодка,чрез спомена на ридаещия пред неотварящия се таен трезор пастрок на гг. Отблъскваща е алчността за един часовник,заради която гмуркач за октоподи тласка обратно в морето удавника(впоследствие поправя жестокостта си).И впечатленията от еп.4,твърде много уж случайни случайности,то не беше двукратно поправян gsm след продължителен престой в морска вода,то не бяха поредица от подслушани разговорите не беше преминаване по зебра точно пред дамата.
Впечатленията ми от ,,Черният дракон" еп.3  и началото на 4 еп.тая баба чеболка е много неприемлива с жестокостта си и психическия натиск,който прилага върху внука си тийнейджър,самият той с трудно лечими душевни рани от загубата на родителите си,а тя му вменява чувство за вина за пътната катастрофа ,не му разрешава да скърби и унищожава  любимото му хоби ,внасящо успокоение и даряващо хармония в душата му.Като цяло  на еп.4 ми доскуча.
И един въпрос как е заглавието на споменаваната дорама ,,Вещицата"?

# 124
И един въпрос как е заглавието на споменаваната дорама ,,Вещицата"?

Рудуду, на английски е "The Witch"

# 125
rududu, така си описала новите излезли епизоди на Съкровището, че нямам търпение да мога да ги изгледам.

Белл, знаем си, че в Азия феновете са си доста обсебващи, т.е. азиатските фенове са такива.
Тук не го бях споменавала, ама Джей Хоуп (BTS) стартира първото си самостоятелно турне с концерти в Сеул. Покрай това, в рамките на рекламната кампания на турнето, по тв бе пуснато заснето с него съдържание. Едно, конкретно, такова е участието му в излъчен онзи ден епизод на тв шоуто "I Live Alone" на телевизия MBC. Заснетото е от есента на миналата година, когато след излизането си от казармата Джей Хоуп остана за повече от месец в Щатите, където подготвяше новия си албум. Пускам ви всичко, което метнах и в темата за к-попа, защото ще ви даде възможност да надникнете в ежедневието на една супер звезда. Както и да видите, че извън Азия дори и на него не му е проблем да си щъка свободно сам, нито пък е проблем да бъде разпознат и да се снима с фенове.
Пуснатите от MBC клипове от I Live Alone с Джей Хоуп -
https://www.youtube.com/watch?v=DK35KbQvQXc
https://www.youtube.com/watch?v=_UVMewrSPzE
https://www.youtube.com/watch?v=0YpgqtS2RH0
https://www.youtube.com/watch?v=hEddjy6cZO0
https://www.youtube.com/watch?v=KHKFbiK6EuQ
https://www.youtube.com/watch?v=NrZflc302eM
https://www.youtube.com/watch?v=SVwi8DeCFh0
https://www.youtube.com/watch?v=n6Ie7KMsFAI
Почти същото,  но не толкова пълно, посъбрано от фен-профил в едно  - https://www.youtube.com/watch?v=rlrQ8NrzaIc
Ще допълня само, че в диалога с останалите участници в предаването, става ясно че престоят му в Америка е използван за уреждане на преместването му в новото му жилище в Корея. Хоби има апартамент в един от небостъргачите в Сеул, голяма част от който е собственост на HYBE и в него имат жилища и други селебрита. Преди година, докато още беше в казармата, стана ясно, че е купил нови два апартамента, единият мезонет на последния етаж, в новострояща се супер луксозна сграда. Бях слагала снимки тук от портфолиото на сградата. Към днешна дата вероятно вече живее там. В това шоу му подметнаха, че се надяват на следващ епизод, в който вече ще ги разходи из корейския си дом. И аз скромно се присъединявам към тези надежди Wink. Joy

# 126
  • Русе
M.Март: Нови корейски сериали
01.03 Институт исследования картофеля / The Potato Lab - 12 еп., с/н - ром.комедия (с Кан Те О)
03.03 Жизнь верхом / Riding Life / Mother and Mom - 8еп., п/в - семейна ром.комедия
07.03 Ты хорошо поработала / When Life Gives You Tangerines - 16 еп., петък - по Нетфликс ( 4 седмици по 4еп.)- (с Пак Богъм и АйЮ)
08.03 Искусство ведения переговоров / The Art of Negotiation - 12 еп., с/н - бизнес-драма - ( с И Дже Хун)
19.03 Злодеи повсюду / Villains Everywhere - 24еп.х30мин., с/ч - семеен ситком
19.03 Гипер нож / Hyper Knife - 8еп., сряда - медицински трилър
24.03 Ресторан Хо / Heo's Diner - 10 еп., п/в - фентази ром.комедия - ( със Сюмин от ЕХО)
31.03 Страховка от развода / The Divorce Insurance - 12 еп., п/в, офис ром.комедия ( с Дони)
............
Подчертаните имена са избирателни.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 16:30 от winona

# 127
Уин, Hug
Споменала си АйЮ и БоГъм, тъкмо да кажа, че двамата, покрай излизащият им сериал, миналия месец са участвали в епизод на популярно ютюб шоу на тв KST. Ето го - https://www.youtube.com/watch?v=SN8hBd7TCCM , но е дълъг 1 час, затова не го слагам като вграден клип.  Една от дискутираните теми е била храната или по-скоро пазенето на диета.
Скрит текст:
По време на разговора им с водещите Yoo Jae Suk и Jo Se Ho, Park Bo Gum разкри, че нещата, на които най-много се радва в живота, са да работи, да се наслаждава на живота и да яде. В крайна сметка Yoo Jae Suk попита АйЮ за връзката й с храната, като попита: „Не ядеш ли много?“
АйЮ отговори, разкривайки, че любовта й към храната е била подкопана от загубата на апетит. „Преди много обичах да ям, но в един момент мисля, че апетитът ми намаля“, сподели тя. Yoo Jae Suk си спомни, че бузите на АйЮ са били пухкави, защото тя обичаше да похапва толкова много.
АйЮ се съгласи, добавяйки, че лицето й натрупва мазнини много бързо, което я е принудило постоянно да следи какво яде. Тази бдителност по отношение на храната дойде на скъпа цена, свивайки напълно апетита й.
 "Особено много харесвах сладкиши. Склонна съм да напълнея първо в лицето си. За да се справя с мазнините по лицето си, винаги съм била на диета, след като дебютирах. Но в един момент просто не жадувах за храна толкова много, колкото преди. Апетитът ми намаля и мисля, че стомахът ми също се сви."  — АйЮ
Yoo Jae Suk симпатизира на АйЮ, съгласявайки се, че липсата на храна за дълги периоди може да има траен ефект върху нечие тяло,
По време на дългата си кариера като водещ K-Pop идол, АйЮ многократно влиза в заглавията на вестниците заради стройното си тяло. В един момент тя стана гореща тема, след като разкри, че някога е свалила до 33 кг. Оттогава е известно, че поддържа теглото си в диапазона от над 40 кг.
Това с килограмите е направо ужасяващо. Жена, висока над 160 см и тежаща само 33 кг си е ходещ скелет. Надявам се "в диапазона над 40 кг" да е поне не по-малко от 44-45. Другото просто не е здравословно.

Впрочем, въпреки че от доста време не се чува нищо около връзката им със Суки, все пак излиза по нещо издайническо съвсем неочаквано. Дизайнерската марка Beyond Closet публикува снимка с актьора на страницата си в Instagram.

Внимателно вглеждане при увеличаване на изображението, показва, че шапката на Суки е не каква да е, а шапката от концерта Golden Hour на АйЮ, който тя изнесе в началото на октомври 2022 г. Да припомня, че на 1 януари 2023 г. двамата бяха годишното разкритие на Диспатч. Корейските феновете са радостни, че се намират такива трохички, които подсказват, че връзката им все още продължава.

Така и така съм подхванала клюките, Джуно, който е на световно фенмитинг турне, е бил малко понаграбен от бразилка в Сао Пауло.
https://image.koreaboo.com/2025/03/Mar-01-2025-20-34-55-3995836022658696370.mp4
https://image.koreaboo.com/2025/03/Mar-01-2025-20-35-06-6710072908349203091.mp4
Според мен нищо особено, ама корейците смятат, че Джуно е бил "сексуално малтретиран" Mr. Green . Бразилката трябвало да му поиска разрешение преди така възмутително да го употреби. Joy

# 128
  • Русе
Профи, имам въпрос: Срещала ли си информация за костната конструкция на тази раса? Защо ми се струва, че са по-фини спрямо другите ? Като ги гледам как си хващат лактите докато се прегръщат...какво друго да мисля.

# 129
Е, то е видимо, че са по-фини и крехки, ама научна информация за расовите особености не съм търсила. Предполагам, че всяка търсачка би изплюла достатъчно такава, налична в нета. По този въпрос с повече интереси е Белл, а вероятно, чисто професионално, с доста познания е Роца.

Направих си повторка на 1 епизод на Съкровището с бг буквички. Доволна съм. Много. След час ще отметна и 2-ри. После отивам да видя 3 и 4 при рускините.

# 130
  • пустинен пъпеш
Наистина повечето от актьорите изглеждат доста фини,четох при рускините за Суки ,че е с талия 69 см  при ръст 187.

# 131
  • Русе
.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 05:49 от winona

# 132
Изгледах 3 и 4 на Съкровището/Погребаните сърца. Дотук сериалът върви страхотно, пу-пу.
А това ми е любимата песен от ОСТ-а.

# 133
  • пустинен пъпеш
Профи,благодаря,че качи Confusion ,аз също много харесвам и музиката й и певческия глас ,а освен нея и един кратък инструментал, сплитащ едновременно нежно и тъжно звучащи нотки , също и това,че прозвучават много допълващо към преживяванията на героите и спомагат за по-силното им отразяване в конкретния момент и фино се въздейства върху зрителните и слуховите ни усещания.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 07:18 от rududu

# 134
  • пак на Рив Гош
а вероятно, чисто професионално, с доста познания е Роца.
Познания чак не, ама имах някакви спомени отпреди няколко десетилетия, че азиатците имат по-ниска костна маса и костна минерална плътност в сравнение с бялата раса, както и по-висока склонност към остеопороза.
Но като се поразрових да видя дали спомените ми са верни, попаднах на изследване от 1993г, където сравняват костната плътност и костната маса на 130 азиатски и 270 бели жени. Оказва се, че ако се гледат средните цифри, наистина костната плътност и маса са по-ниски при азиатките. Но, ако се вземат предвид фактори като възраст, ръст, тегло, хормонален статус (напр. менопауза, хормонална контрацепция), употреба на алкохол и данните за костната плътност и маса се съотнесат вземайки предвид тези фактори, между двете групи няма разлика. Тоест, костната плътност и маса е наистина по-ниска при азиатците, като абсолютни стойности, но между двете раси няма разлика, ако се вземат предвид другите фактори (напр. ръст и тегло, които при азиатците са по-ниски). Попаднах и на изследване при младежи, което беше горе-долу същото.

Общи условия

Активация на акаунт