Чак сега видях че докато сядам, ставам и се мотам на компа, Проф ме е изпреварила с Ча, та се редактирах.

. 
), в резултат на което туристите се увеличават неимоверно и Япония вече страда от масов свръхтуризъм. През 2023та (когато бяхме ние) е имало 31млн туристи, за миналата година страната е била посетена от 39 млн (ако не ме лъже паметта), за тази година се очакват още повече. Което води след себе си няколко проблема - всички обикалят едни и същи забележителности и маршрути и стават масивни "задръствания" по забележителностите. Увеличеното количество хора води до увеличено количество боклук, шум и несъобразяване с местните закони и обичаи (за съжаление, дори и да са от страна на 1% от посетителите, точно те създават лошото впечатление). На много места местните власти не могат да наваскат с проблемите, а това рефлектира и върху качеството на живота на нормалните жители. Също така, легловата база в хотелите по туристическите места не е предвидена за толкова хора, което води до увеличаване на цените. Аз следя с половин око какво става там, понеже кроя пъклени планове за второ посещение след 2 години, но този път извън по-утъпканите туристически пътеки. Напоследък все повече японски влогъри правят видеа, с които обясняват последствията от свръхтуризма за японците. Най-лоши впечатления като цяло оставят китайците (да не ви разправям какви клипове съм видяла) и заради тях много често има надписи и на китайски (включително и как да се използва тоалетната!), но и другите народности не са за подценяване. Като цяло, най-засегнатите градове са Киото и Токио.
https://www.instagram.com/p/DJo0gGWTfqV/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

Препоръчани теми