АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 915
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Варненска клюкарка
Белл, доколкото виждам, би могла да ги поръчаш от тук.

Роце мерси.
Чак сега видях че докато сядам, ставам и се мотам на компа, Проф ме е изпреварила с Ча, та се редактирах.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 22:10 от Беллора

# 631
# 632
Профче, много благодаря за маргаритките! Още им се радвам по снимки, но в реални условия съм ги размножила и са вече на доста от местата където прекарвам повече време  (и естествено където е позволено). Голяма радост ще е като цъфнат, ще се изфукам тогава 😂😘

Уин, харесва ми Перфектно брачно отмъщение дотук. Имам още 4 епизода, но след написаното от теб оставам с впечатлението, че не са го развалили до края...
За втори път споменавам Омъжи се за съпруга ми, но този определено повече ми допада. Общото помежду им е пътуването във времето, но в Брачното отмъщение е доста по-кратко (Тя се връща само една година назад) и пак успява да обърне нещата в своя полза без да повтаря старите грешки и този път се омъжи за правилния човек. Още не мога да разбера Той наясно ли е, че на нея съдбата ѝ е дала втори шанс, т.е. дали няма да излезе, че се е върнал в миналото заедно с нея...

Страхотен Ча
Виждам, че сте го донесли ама хайде три пъти за щастие hahaha

# 633
  • Русе
Марги, всичко ще разбереш, спокойно си догледай сериала! Simple Smile

# 634
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Wooga squad са много сладки в рекламата. На Шики това му е поредна реклама за емирството, след две предишни с Шинка. Не знам дали няма и други. Хайде следващата да е и с ВИ! Hands Pray

Не съм там, но вече се чувствам леко дискриминирана. Laughing
Реално погледнато сигурно имат свои съображения. Ама съвременните технологии правят разбираеми преводи. Не вярвам във въпросния обект да нямат смартфони. Очевидно туристите не са им чак толкова ценни. Или по-лошото, вече са им писнали.

Белл, ако ще поръчваш от мини-парфюмчетата, вземи половин кило и за мен. Laughing
Много изкушаващо ми подействаха.
Това с младежката пот бе още в първите епизоди на Вещицата, минах го.

На Джин новият албум е приятен, но не ми се вижда по-добър от предишния му. Във всеки случай чакам с нетърпение следващия четвъртък, когато ще излезе новият епизод на шоуто му RunJin. Епизодът е с участието на Том Круз, който сам се е свързал с екипа на Джин и е пожелал по този начин да промотира новата част на Мисията Невъзможна.

# 635
  • пак на Рив Гош
Хайде следващата да е и с ВИ! Hands Pray
---------------------------------------------------------------------------------------
Очевидно туристите не са им чак толкова ценни. Или по-лошото, вече са им писнали.
Профи, точно това казваха и в много от коментарите, които прочетох - да направят реклами и с ВИ и Peakboy, за да са в пълен състав Grinning.
Аз направо изцвилих на репликата на У Шик: "Хабиби, айде моля те, време е да тръгнеш" (от пълното клипче) Joy

За туристите в Япония - откакто след пандемията отвориха отново границите през 2022ра, всички се втурнаха натам, напускаха снимки и клипове в социалните мрежи колко е яко в Япония (включително и аз и потвърждавам - много е яко в Япония! Joy), в резултат на което туристите се увеличават неимоверно и Япония вече страда от масов свръхтуризъм. През 2023та (когато бяхме ние) е имало 31млн туристи, за миналата година страната е била посетена от 39 млн (ако не ме лъже паметта), за тази година се очакват още повече. Което води след себе си няколко проблема - всички обикалят едни и същи забележителности и маршрути и стават масивни "задръствания" по забележителностите. Увеличеното количество хора води до увеличено количество боклук, шум и несъобразяване с местните закони и обичаи (за съжаление, дори и да са от страна на 1% от посетителите, точно те създават лошото впечатление). На много места местните власти не могат да наваскат с проблемите, а това рефлектира и върху качеството на живота на нормалните жители. Също така, легловата база в хотелите по туристическите места не е предвидена за толкова хора, което води до увеличаване на цените. Аз следя с половин око какво става там, понеже кроя пъклени планове за второ посещение след 2 години, но този път извън по-утъпканите туристически пътеки. Напоследък все повече японски влогъри правят видеа, с които обясняват последствията от свръхтуризма за японците. Най-лоши впечатления като цяло оставят китайците (да не ви разправям какви клипове съм видяла) и заради тях много често има надписи и на китайски (включително и как да се използва тоалетната!), но и другите народности не са за подценяване. Като цяло, най-засегнатите градове са Киото и Токио.

# 636
# 637
Много е красиво, Виктория.

Роце, да, да! Нека с всички да направят реклама. Обичам реклами със сюжет и с щипка хумор.
Скрит текст:
Наскоро Джан Яман засне няколко реклами на турското крема сирене Лабне за арабския свят. С глас съм се смяла на всичките варианти. Ето един - https://m.vk.com/wall-199343470_474075

# 638
  • пак на Рив Гош
Редактирах
‐----‐-------------------------------------------------------------------------
Профи, и аз обичам такива реклами!
Скрит текст:
Две от моите най-любими евър:
едно
две
(и ходих да се просветя кой е Джан Яман, понеже откъм турски сериали съм силно девствена Joy)

И да не е само спам -
- сватбени двойки от сериали: https://www.instagram.com/p/DJq14gASFm0/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
- кое кафе да си избера сега? Grinning https://www.instagram.com/p/DJo0gGWTfqV/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
- как се произнасят имената на някои актьори: https://www.instagram.com/reel/DIW0Z3lhpTL/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

П.П. Докато съм на вълна реклами, тази вечер ми излезе цялата поредица (3 броя) на У Сок и Су Бин за мебелите Iloom:
https://youtu.be/PxiXFRmkupA?si=Qr5wM6drHAsT5Cl0

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 01:18 от Роца

# 639
  • Русе
"Резидентите" снощи приключи и съм много доволна от този сериал! Съдържателен, забавен, не те натоварва, няма измишльотини и изсмукани от пръсти ситуации! Както писах в другата тема, когато искат - могат - и правят свестни сценарии корейците! Някой може и да не е съгласен с мен...свобода на малките и големи държави!
Започнах "Хонран" и след 1 епизод нещо ме засвива под лъжичката и ми намириса на кръв, ама много кръв! Ако някой го е приключил, нека сподели, моля!
"Завръщането в двореца" не съм гледала последните 2 епизода, но ако не са приключили този зъл 3, 5, 8 метров дух, не знам дали ще го догледам. Нещо не намирам паралел със заглавието - кой постоянно се завръща в двореца...Духа? Краля? Шаманката ( като щафета на баба си)? Дракона?

# 640
Ако превеждаме от английски заглавието на "очиларката и дракона" е по-скоро "двореца с духовете". Откъде руснаците са решили, че е завръщането? Може пък да има някакъв намек в последните епизоди.

# 641
  • пак на Рив Гош
Вики, едно от алтернативните заглавия на сериала е Return to the Palace, та може би заради това руският превод на заглавието е такъв. Преди време ми попадна едно видео на младеж, който дава онлайн уроци по корейски, за преводите на заглавията на сериалите. Понякога има драстични разлики, понеже буквалният превод от корейски на английски не би имал смисъл, или има някакви езикови каламбури, затова се подбират по смисъл за всеки език.
Примерно, "Мандарините" - оригиналното заглавие на корейски е на диалект от остров Чеджу, и е израз от типа "СпрАви се добре!" (по всяка вероятност, че героинята се е справила добре с живота си, независимо от трудностите, преодоляла ги е и е успяла). На английски е заигравка с израза за лимоните и лимонадата (но с мандарини, за да се запази връзката с остров Чеджу), който има донякъде същият заряд - за успееш да излезеш от трудна ситуация. На френски заглавието беше преведено като "Животът ще донесе своите плодове" - смислово се доближава, че животът на героинята е изживян добре, макар и да не е буквален превод.
Може да потърся цялото видео, беше интересно.
П.П. намерих го:
https://youtu.be/woaHgx0QAXY?si=7PVCACLPaoDyPV3t

Уин, аз досега изгледах 3 епизода от Хон Ран и си има доста кръв и бой с мечове. По всяка вероятност ще продължи в този дух.

# 642
  • Варненска клюкарка
На мен ми остава последната серия от Резидентите, но ще си я изчакам с озвучката, защото така съм гледала целия сериал.
До 6-та съм с Д-р Слъмп и стана много инфантилно, дори като за стила на сериала е прекалено, но ме загриза  любопитството кой накисна докторчето така, та продължавам. Идва ми и прекалено основното доказателство за вината да е  намирането на хепарин в болница - той е колкото опасен, толкова и животоспасяващ, освен това е естествена съставка н кръвта, та по едно подхвърлено шишенце стана компютри и компоти. но да, за нуждите на историята предполагам всичко може.
Роце, посмях се с рекламата на Тойота, а в другото видео видях че ние изговаряме правилно имената на актьорите. Но рускините така ги кълчат, че рядко им разбирам, но те не само с корейсксите, с всички имена са така. Добре че по видео ревютата на  парфюмите започнаха да им изписват имената както са в оригинал, че иначе няма разгадаване.
Проф, искаше ми се да видя рекламата с Джан, но не ми се отвори видеото. Иначе видеа с него често ми излизат в Шортс без да съм търсила, нито съм му фенка, явно е доста популярен в Италия, където май работи от няколко години.

# 643
Прясно написано и вече редактирано. Joy
---------------------------------------------------------------
Белл, знаеш, предупредила съм за инфантилността в Д-р Слъмп. Просто трябва да се преглътне, иначе сериалът си е интересен. Ако не бяха тези лигавщини, бих го повторила с удоволствие. Извън тези моменти Шики и Шинка са чудесни. От много други сериали не помня почти нищо, но от този са ми пред очите цели картини.
Ето повод да припомня, че задявката в дубайските реклами на Шики със соколите не е от сега.

И щом споменах реклама, а не си могла да видиш клипа от контакта, слагам ти в спойлер
Скрит текст:
две от клипчетата в шортса с майтапчийските реклами на Джан Яман -
https://www.youtube.com/shorts/DI8M9h75bk0
https://www.youtube.com/shorts/y7TqXf8bSf8

Снощи нищо сериално не гледах. Видях рекламите за финал на Капките и реших, като не съм гледала нищо от сезона, поне финала да видя.

-----------------------------------------------------------------
Нямам представа, дали ще успея да провокирам интереса ти, или напротив, ще те откажа. Но щом предпочиташ да знаеш нещо предварително, ето ти един малко по-дълъг клип от Луда любов.

Все забравям да напиша, че много ми хареса режисьорският похват за въвличане на зрителя в действието. Постоянно героите имат близки планове с вперен поглед в камерата, все едно сте някой застанал до тях, с когото споделят тайните си мисли.

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 19:05 от profi_1

# 644
  • Варненска клюкарка
Къде я изгледахте последната серия на Резидентите? При мен тук  не се отваря

черен екран
https://17.doramalive.news/dorama/posobie_dlya_rezidentov_2025/series12/

тука не го номирам изобщо
https://www.dorama-club.org/serials/

На 8-ма съм от Д-р Слъмп
Снощи се посмях на нескопосаните опити на майката на главната да и обясни как са станали гаджета с баща -  разказ за свалка по корейски Joy
майка и: Беше съседско момче от квартала и ме покани да хапнем Оморайз, беше много скъпо ястие тогава.
главната: И после?
майка и:   После ме покани на печени ребъца....
главната:  И???
майка и:    покани ме на нещо друго вкусно и скъпо...
Гл: Иии????
М:  После се роди ти...

Проф мерси, изггледах видеата. Посмях се на откъсите с Джан- в мечтите благодарение на вълшебния вкус дамата храни него, а реалността е половшинът вкъщи Joy

Полицията е погнала адвоката на семейството на КСР по предоставени доказателства от прокуратурата за мзнипулиране на записи, неверни твърдения, подвеждане на общественото мнение. Последното че Звездю или негови хора са опитали да убият техен информатор, оказа се че снимката с мнимото нараняване на информатора е взета от сайт за изображения.
Толкова са лесни за манипулиране тези корейци, държат се като стадо овце блеещо по посаката която им покажат. Жалко че така съсипаха една от най-големите си звезди. В момета са се наели срещу него, защото е номиниран за предстоящите награди в края на месеца  в Япония - ASEA. Няма шансове, на пето място е но как можело да бъде сред номинираните.

Мърдащ Ча от онзиденшния крос. С тези шушляци как не се свариха на тази температура не знам. Вярно е беличък както писаха присъстващите на събитието. на същото събитие миналата година дрескодът бяха розовите тениски.
https://www.youtube.com/shorts/MwBSlKtA_6Y
https://www.youtube.com/shorts/CtNdI5eYYGU

Беларуската говори за рекламата в корейските сериали, как всичко което виждаме е реклама- от обикновения сладолед, до бижутата. Накратко никой не хпоказва нищо даром, не че не го знаех ама и човек живеещ там го казва.
https://www.youtube.com/shorts/KgFV88Mq5JA

Общи условия

Активация на акаунт