АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 105
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Честит празник мили момичета!   bg    bg    bg 

А така Роци, знаех си, че няма начин да не знаеш. Laughing Hug

Звездолин и Съседа Wink Джунг Хе-Ин се събраха за "Добър ден" като приятели на BIGBANG G-Dragon от „88 Land“ -

Снощи за първи път на раздаването на Оскарите пя к-поп певица - Лиса от БлекПинк. Пя Джеймс Бонд трибют в колаборация с Дожа Кет и Рей - https://www.youtube.com/watch?v=OykKleC8udk

А аз от нощес умувам рибарят в Съкровището/Погребаните сърца, който явно изобщо не е рибар, какъв точно е.
Скрит текст:
Може да извади куршуми от тяло, може да се погрижи и да спаси ранен, може да спаси телефон киснат в морска вода, надушва преследвачи, подготвен е със скривалище и в действителност носи изкуствени брада и мустаци. Таен агент? спец части? вътрешен човек внедрен къде и защо? или беглец от какво? Надявам се да получи по-значимо място в сериала, защото Дончо има освен да се сети кой и какъв е, има и да отмъщава. А за целта ще му трябва опитен помагач.
След като напоследък гледах сериали, в които или нямаше романтика, или между главните не струеше химия на талази, със задоволство отбелязвам, че в Сърцата (така го кръщавам за по-кратко този сериал, амин   bishop  ) между Шики (клекнах ви за това име Laughing) и Хуа-Ейон хвърчат искри на екрана Heart Eyes . Много, ама много добре им се получава. Него последно го гледах в Доктор Слъмп с Шинка, където професионализмът им беше по-силен от химията. Ама то там и режисурата си беше яко за дялкане, та не ги обвинявам. Обаче тук, с тая малката сладурана, страстта направо искри от екрана. Пиша 6+ на кастинг режисьора, идеално ги е подбрал. А и те не се пестят Joy. В актьорските качества на Шики никога не съм се съмнявала, но Хуа-Ейон е истинско откритие. Млада, много красива, много чувствена актриса. Искрено се надявам за нея това да е летящ старт и да я гледаме в още много нови сериали занапред, заслужава го. Не е начинаеща, играла е примерно в Бо-ра Дебора, ама аз този още не съм го гледала и не знам там колко ѝ е участието.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 11:39 от profi_1

# 136
  • Русе

Честит празник, 3-и март!
На Шипка вече е спокойно...Но тук страстите се вихрят с пълна сила! Simple Smile
Роца, благодаря за инфото! Върна ми надеждата, че 20-те кг "свръх-багаж" не са пречка да бъда забелязана и на източния пазар! Joy
Профи, и на теб благодаря! Снощи не можах да гледам Оскар-ите и виждам Лиса от твоя клип. То май и Роуон е там, стори ми се, че видях снимка с него на килимчето.
За Пакито - и двете сме почувствали "химичната" атмосфера еднакво в двата сериала. Даже в Лекари усетих една насилена химия, която е причина да не вярвам в това, което искат да покажат.
За рибаря пак си мислех същото, той май излиза по-умен от ГГ, в толкова неща го предупреждава, ама кой да чуе...?! Ако Героя ( Той) отново попадне в ръцете на "убийците си" как ще отмъщава? Нещо много бързо стигнаха до него и го подгониха...
.............................
Въпрос с повишена трудност: От кой филм/сериал е тази сцена? За 3-ти път ми излиза...
https://www.facebook.com/reel/906742774864802

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 13:09 от winona

# 137
  • Варненска клюкарка
Ох горкия Джуно, какво трябваше да направи, да набие  фенка за това че искка да му покаже колко го харесва ли? А прегръдката видимо не е нищо особено, самите латиноси за щяло и нещяло се прегръщат и целуват, ами като им е дошъл на гости що да не го  поомачкат малко  Joy В Корея на публични места  не им стиска да се отпуснат така, нямат навик да се докосват, позволяват си само ако са от един и същ пол, ама в соченето с пръст на такива неща нямат равни.

Леле, че тя АйЮ с тези 33 кг вероятно е била с анорексия - направо екстремно ниско тегло! За Минка се сещам, че през лятото на 2023, когато прочетох за скандала свързан с отношенията и с онзи финансов измамник са я снимали на влизане, или излизане от клиника спезиализирана по хранителни разстройства, т.е. загубата на теглото и до 37 кг, вероятно не е било по нейно желание, а заради нервите които е хабила по онова време. Не просто кариерата и е била под въпрос, ами и свободата и. Слава Богу на наградите ААА преди 2 месеца изглеждзаше съвсем нормално.

За морфология при расите  съм чувала синът ми като чете за разликите в структурата на косъма, но това е видимо само под микроскоп - сравненията бяха за белите с кръгло сечение, афрото с плоско сечение, а растителността по главите на монголоидните  от смесен тип - елипсовидно/кръгло сечение на косъма. В масовия случай дланите и ходилата им са малки и с къси пръсти, имаше нещо и за разположението,  или формата на ушите, също и че кожата им съдържа много колаген и по-малко потни жлези на квадратен сантиметър, т.е. в сравнение с други раси  се потят по-малко. Растителност от веждите надолу почти нямат, а самите вежди и мигли са къси и рехави. Става дума за масовия случай, но както знаем винаги има известен процент от друг тип.
Лекарят трябва да знае ако пациентката му от бяла, или черна раса е бременна от монголоиден татко, защото   проследяващия развитието на плода в този случай трябва да назначи допълнителни изследвания - в първия триместър, защото някои хромозомни болести като Даун се характеризират с монголоидни черти на лицето на плода от всички раси, а в следващите етапи на бременността по-дребния размер на плода, или къси крайници, може да заблуди лекаря че е белег на расата на бащата и да пропусне че това може да са маркери за нанизъм.
Последните години при градското население в Китай и като цяло в ЮК се наблюдава засилена акселерация основно при мъжкия пол. Не знам синът ми откъде имаше данни за средния ръст на мъжете и жените от Северна Корея, но според нея средния женски ръст там е 144 см, а за мъжете 162 см. За жените в ЮК средния ръст е 156 см, за мъжете 170 с уточнението че става въпрос за поколението родено след 1990г.
Тези които са с  дълги крайници, които виждаме по сериалите обикновено са имали много бърз растеж по време на пубертета. Ръста освен от генетични фактори зависи от половите хормони, спорт и хранене, които може да са моментно състояание на нещата и важи за всички раси, но при монголоидните заради фината костна структура дългите крайници изпъкват повече. При мъжкия пол началото на пубертета дава тласът ка растежа на височина, при женския обратното - идването на цикъла почти спира растежа до  ограничавайки го до1-2 см годишно, защото естрогените втвърдяват хрущялите на дългите кости и ако това се случи на ранна възраст, примерно 10-11 години, костното вещество продължава да се натрупва, но прави костите широки и тежки, защото растежът им на дължина е спрял. При закъсняване на първия цикъл, до към 13-14 годишна възраст, растежа на момичето продължава с по 5-8 см годишно.

Тази година имат фармакология и казва че асистентът виждайки корейския им колега е отбелязал, че има вещества и лекарства които при прилагане върху представители на други раси в общиа случай не им се отразяват негативноно, но при монголоидните могат да доведат до токсичен шок.

Корей;ците освен натрупването на мазнини по лицето, натрупват там и течности. Сигурно няма корейци които да не са минавали през козметичните салони за контуриране на лицата си, използат ежедневно и уреди за дрениране на излишната течност от тъканите. От миналото лято Хе Юн рекламира такъв на LG за третиране в домашни условия. Машинката е с вид и размер на компютърна мишка, даже с подобна червена подсветка от работещата върху кожата страна. Рекламата представляваше как момичето още отваряйки очи сутринта нахлузва чехлите и хваща машинката за дрениране на излишната течност и така за около 10 минути всеки ден. Казаха че резултатът е гарантиран.

Другото известно за монголоидната раса сигурно сте го чували и в някои американски филми, пък и самите корейци се шегуват с това как  "семейните бижута" в масовия случай са с малък размер, или с нескрита гордост подчертават обратното, като изключение от правилото, "мъжете от нашето семейство не сме като останалите" Joy

Искаше ми се да сравня миниатюрната талия на Хе Юн с една бяла балерина облечена в балетна пачка (онези ефирни тюлени балетни рокли) подобни на тази на Хе Юн на която полата е от органза, тоест подобни на вид, ама изгубих снимката в същия мащаб, като пиша от телефон бонусът че правя много грешки не е единстнвен, често ми се копират други видеа...  Накратко при Хе Юн по дупките тук-там и голата плът под тях в горната част на роклята се вижда че не е стегната с корсет, т.е.  талията на една корейка, която не е балерина а просто се поддържа с хранителен режим и спорт е по фина от талията на нашенска балерина. Както казах обаче някъде се разминах с балерината при преноса ....

https://www.youtube.com/shorts/eq-VptIL0bc

Не мога да откъсна очи от Звездю какъв е миловиден тук Heart

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 20:25 от Беллора

# 138
Белл Hands Plus1

Уин, правилно си видяла. Според медиите Кроасанчо е бил лично поканен от Академията да присъства на събитието и определено не е разочаровал. "Искрящият му блейзер определено го откроява от тълпата. Телевизионният репортер и личност Илейн „Лейни“ Луи е с най-подходящата реакция към Rowoon, обяснявайки, че  почти е щяла да се разплаче. Лейни беше много честна и обясни, че „проблемът“ е, че много от хората на Оскарите може да не знаят кой е Rowoon, добавяйки, че те „не знаят каква голяма работа е той“. Лейни определено представлява всички фенки на Rowoon на събитието и дано той е усетил любовта."
Ето го - https://x.com/i/status/1896315381079503195
в целия му блясък - https://x.com/i/status/1896320003189932387
и с Лейни - https://x.com/i/status/1896349564858405125

Колкото до Сърцата, в момента на всички Дончо им трябва жив.
Скрит текст:
Т.е. "гонят" го, ама преди всичко заради кодовете. Мъртъв няма как да им ги каже. Е, някои смятат, че това трябва да стане с мъчения. А заради амнезията той все още няма идея, че ще има да отмъщава. Засега все още е човек търсещ кой и какъв е. Според мен истинското му рождено име е Сонг Хьонг, това което се сети след свестяването си при рибаря. А Со Донг-Джу е името, което е приел в сиропиталището, освен католическото Стефан.
Цяла седмица ще трябва да чакаме за следващата порция Дончо и Инна.
Отивам да си избера нещо вече завършено, да си запълня времето.

# 139
  • Русе
Белл, страхотна си и ти благодаря! Flowers Hibiscus
А за "Дончо" ( ех, Профи, как ти дойде наум това име? Joy ), защо е толкова наивен в момента?! Двете рани в тялото му не са ли достатъчни, за да бъде по-предпазлив? И да говори от телефона си два пъти? Направо покани убийците си да го търсят!

# 140
Честит 3-ти март bg !

............................................

Въпрос с повишена трудност: От кой филм/сериал е тази сцена? За 3-ти път ми излиза...
https://www.facebook.com/reel/906742774864802
Shine or Go Crazy/Заблести или полудей е сериалът. На български тук.
Друга версия за любимият ви Уанг Со Wink, само че влюбен не в пришълка от бъдещето, а в последната принцеса на кралство Пар(х)е.

3 и 4 епизоди на Сърцата още не съм изгледала, но за сметка на това се посмях с двата излезли на The Potato Lab. Започва забавно, а и Канг Те О добре разхожда костюмите Wink, но е и абсурден с тях на полето, между картофите. С главната ще са хубава двойка, тя е готина. В комбина със съселяните ѝ направо му разказват играта Joy.
На някой, ако му дотежи с мъките на Дончо може да разведри обстановката с този. На руски тук.

# 141
Картофеният непременно ще го загледам, ама нека му се понатрупат епизоди. Благодаря за споделеното 2в1. Hug

Снощи почнах Намиб, който все отлагах. Изгледах 3 епизода, на руски, че бг буквите за онлайн гледане са качени само в телеграм. Вярно е, че придрямвах на няколко пъти, та не можах да натрупам много впечатления. Главната ми е леко дразнеща. Не само героинята, която някак не успява да ме спечели, въпреки образа на бореща се на всички фронтове в живота жена, но и самата актриса. На главния още не съм му схванала какъв точно му е проблемът и къде го стяга чепикът професионално, сигурно заради придрямването. Емоционално е ясно, че си влачи травми от детството и най-вече, че майка му просто е пиявица, способна да изпие кръвта и на собственото си дете. Главната може да не е най-добрата майка за собствения си син, но ще се окаже най-добрата майка за Главния. Очаквам да се разнищи защо и за какво толкова имат да ѝ отмъщават ония двамата, които я изгониха от основаната от нея фирма. Очаквам да видя и айдълската част, т.е. как ще се изявява Главният. Сериалът е 12 епизода по около 1 час, тъкмо да ми уплътни времето до следващите епизоди на Сърцата.

MBC почнаха да пускат на части целия, т.е. с не изрязвано съдържание, епизод на "I Live Alone" с Джей Хоуп в ютюб профила на предаването. Можем да видим и измъкването му от леглото, и по-добре да огледаме къщата в ЛА. А в предстоящото да излезе продължение на епизода ще видим звукозаписната му дейност, излизането да хапнат със сестра му и ходенето му на гости на Бени Бланко.
Първата част - https://www.youtube.com/watch?v=6owXUSY9sx0 , 16 минути е, като не съм търсила следващите пълни части. Предполагам лесно ще се намерят в ютюб профила. В епизода на риалитито участват и други хора, не е само Хоби. Т.е. надникването е в живота и дома на различни слоеве от корейското общество.
Ако се сещате как Ким Йонг-Де се набираше на един лост в дома си, захапал тениска, та да му видим добре плочника, е! - баш от такова предаване е.

# 142
  • пак на Рив Гош
Профи, аз от едно такова предаване си спомням У До Хуон как правеше лицеви опори в къщата си. По потник Joy

Като спомена за Джуно и нацелувалата го бразилка, се сетих, че тия дни ми мина пред очите информация за Джин, който също бил жертва на посегателство по време на фен-среща в Сеул миналата година след като излезе от казармата. Около 50ина годишна японска фенка го целунала по бузата и даже после се похвалила в социалните мрежи колко му била мека кожата. Та властите я издирили в Япония (корейските, с помощта на японските) и сега я разследват.

Един глас и от мен за "Картофите" - засега много ме забавлява, а Канг Те О разхожда добре не само костюми, а и бели ризи (особено мокри Grinning).

Аз мислех снощи да започна Погребаните сърца, ама се оказа, че не мога да ги намеря в Дисни+ Rage, хем пробвах с достъп през Корея и през Щатите. А съм сигурна, че го намерих миналата седмица и даже си го сложих в списъка... или губя паметта си Thinking
Ще се наложи да го гледам в Плейтюб и дорамата.

# 143
Роце, чакай да се самоцитирам, че да не се луташ като обран евреин.
Впрочем, духчетата са качили преведените серии за гледане онлайн в цели 5 сайта. Белл, можеш да пробваш в ОК - https://ok.ru/video/c28242909 как ще виждаш субтитрите.
Тук - https://www.easternspirit.org/forum/index.php?/topic/28411-buried-hearts-2025/ в края на този пост са линковете към каквото и където е качено, било за сваляне, било за гледане онлайн. Лично аз предпочитам в ОК, затова съм дала само него.

# 144
  • пак на Рив Гош
Профи, мерси! Hug
Видях ти аз поста отпреди няколко страници, но обикновено аз имам доста проблеми с руските сайтове. Тъй като съм мързел и гледам основно на стрийминг от таблета (не тегля, ако мога да го избегна), а на таблета ад-блокърът ми е по-слаб, отколкото на компютъра ми, в руските сайтове непрекъснато ми излизат ужасно много реклами (обикновено на какички в оскъдно обелкло, които много, ама много искат да ми станат приятелки... но аз не ща! Joy). Само дорамата се държи що-годе прилично, както и Плейтюб, затова и казах, че ще ми се наложи да гледам там. Даже вече ги намерих и са ми на отворени таб-ове.
Разбира се, ако много закъсам, ще гледам и по някои от другите сайтове, или ще делегирам на Благоверния съмнителната привилегия да ми смъкне сериала Joy
Но пък линкът сигурно ще е полезен за другите.

# 145
  • Варненска клюкарка
Много красиви Роун и Лиса на Оскарите, а тя и много стилна

Много, много, много ми харесаха 3та и 4та серия на Острова и по кадрите за подсказката от следващата личи, че  ще става още по-интересно,. Среднонационалния рейтинг на 4-та в събота мина 10%.
Даже и смешно ми ставаше на моменти как и дядото и чичото останаха без парите си, но преди това не разбрах кой подреди така прокурорчето та чак окуця, а и лицето на Инна беше посинено. Споменаха катастрофа, но не видях такава. Актрисата в ролята на Инна много ми харесва, в първите две серии някак не я възприемах така, но и в първите избягвам да се самонанавивам и споменавам кусури, защото това е времето за стиковка на актьорите и не всичко може да им се получи веднага. Разбира се ако снимат сериите по ред.
Страхотна музика, бонус красотата на Шики

Гледам и Черния Дракон, но още само първите 2 серии, но нещо не ме грабва тая история, чак нямам желание за 3-та....

Това картофеното заглавие ми звучи много познато  като спомен за друга картофена история, чието резюме бях чела, но беше отдавна и не се сещам какво беше.

# 146
не разбрах кой подреди така прокурорчето та чак окуця, а и лицето на Инна беше посинено.

Инна го беше подредила така, а той явно е отвърнал и резултатът е бил посиненото ѝ око Sweat SmileJoy
Всъщност доста се посмях на тази сцена.

# 147
------------Има П.П.
Аз пък останах с впечатление, че той ѝ е насинил окото (претенции и ревност в комбинация), а тя в отговор добре го бе наредила.
Скрит текст:
Поне така разбрах обяснението, което даде. Доколкото помня репликата беше или "Ти не счупи ли крака на този, който ти го причини", или "Ще счупя крака на този, който ти го е причинил" и в следващия кадър показваха шинирания крак на влизащото Прокурорче.
А Прокурорчето все още не би трябвало да знае, че Инна е живяла с Дончо. Чичо му определено не му е казвал. В момента ревнува само наблюдавайки Инна с какъв поглед гледа Дончо. На косъм беше да ги хване в онази страстна целувка в градината. Както е разглезен и явно ненаучен, че и НЕ е отговор, определено е завистлив, злобен и отмъстителен. Представям си какви ще ги надроби, когато узнае истината за жена му и Дончо.
На Шики вече и в раменцата се заглеждам Stuck Out Tongue Winking Eye . Joy Няма само в Паковите да ми остават очите я! Joy

Роце, един от сайтовете, в които е качен Сърцата е мисля унгарски. Впрочем в плейтюб се плейва видеото точно през унгарския сайт.

П.П. Все забравям да отбележа, че в Сърцата участват двама актьори, които до онзи ден гледах в "Училищна група". Единият играе биячът-дясна ръка на Чичото, който в Училищната група беше лошият станал от добрите. А другият играе незаконният син на Председателя от журналистката, който пък в Училищната група беше баш най-лошият лошко.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 17:14 от profi_1

# 148
  • Варненска клюкарка
Все си казвам да не гледам до късно вечер, още повече че ММ се сърди като увеличавам силата на звука (да не се повтарям откъде минава звука на компа ми) Не можах да се сдържа и на едната песен леко вдигнах децибелите и  ММ дойде да каже че му пречи да спи... Уж внимавам, видях смутените погледи на младоженците, но не ми се вярваше да са се понабили Joy Ама каква целувка беше, уау!  Но вярно, прокурорчето така я ревнува от Дончо, че ще му призлее ако разбере че до деня преди сватбата са живяли заедно. И сигурно ще научи, твърде много хора го наят. Но пък засега е видно че бракът все още не е консумиран.

Рудуду може да знае за връзката, но не знае че са живяли под един покрив. В други сериали съм забелязвала че ако бракът е уговорен, т.е. е бизнес между семейства, не се впечатляват ако половинката има интерес към друг, важното е след подписа да спазват правилата. А бракът все още не е консумиран и прокурорчето губи търпение по този въпрос.

# 149
Не мисля, че първата брачна нощ им беше ... постна Mr. Green.
Скрит текст:
Това не би се вписало в играта на Инна да си роди дете от Дончо. (Рибата, още в морето, ама ние да си приготвим тиганите Joy.) Да не забравяме, че тя не протестира, а напротив беше се подготвила и психически за първата брачна нощ. Та, Инчето отблъсна Прокурорчето, когато той взе да се натиска за следващи порции. Аз така видях и разтълкувах ситуацията. Дори и при уредените бракове се гони създаване на наследници. Даже в тези случаи понякога е съвсем целенасочено. Може съпрузите да не се понасят, но ако се чувстват длъжни да създадат потомство, се изтърпяват за някоя и друга нощ. После може пак всеки да си изживява удоволствията, както и с когото иска.
Ако случайно Прокурорчето се е оплакало, че още не се е насладило на булката си, да знаете пропуснала съм го. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт