Бригада ⚒️ "Нов дом" 🛠️ сезон 7 🏠

• 96 714
  • 1 669
  •   1
Отговори
# 150
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
И аз дарявам пари, хората винаги имат нужда и най-добре знаят от какво имат необходимост и ще си го купят стига да имат финансови средства.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 10:40 от Jess!

# 151
Е, разбира се, че детето има нужда от внимание, любов, майка, баща, но това няма как ние да го дадем. За това се моля само дядото да е жив и здрав поне докато Марти стане пълнолетен, за да не го разнасят по разни домове и институции.

# 152
Даваха интервю с Мария и Марти по сутрешния блок на бтв. Призоваха, кайто иска да помогне, да го направи с пари, защото с материална помощ са затрупани. ( явно се има предвид храни, дрехи и т.н., макар че за мен материална и финансова помощ са едно и също, но приемам, че водещия просто те се изказа коректно)

За мен не е едно и също. Парите са си точно финансова подкрепа. А материална е, когато помощта е под формата на хранителни продукти, мебели, дърва за огрев, дрехи, обувки и т.н. И третият вид е моралната подкрепа.

# 153
# 154
Много се радвам за доброто развитие при Марти. А очевидно следващите истории няма да са по-леки. Дано тази доброта, която се случва сега от хиляди хора, да стигне за всички ощетени. 🥹

# 155
  • София
И аз искрено се надявам да не ги зариват с натурии. Сметоизвозването е трудно по селата, а все още има хора, които намират за помощ да си разчистят боклуците.
Аз не видях липса на дрехи, играчки и посуда там.

# 156
“Млади сте, родете си ново”? Сериозно ли лекар може да каже това на майка с дете с ДЦП? А вече роденото какво да го правят, то да не е предмет?

# 157
Много мило семейство. Поклон пред такива родители! Малкия синковец е голямо шило, а големия - не се предава, упорит и смел.

# 158
  • София
“Младите сте, родете си ново”? Сериозно ли лекар може да каже това на майка с дете с ДЦП? А вече роденото какво да го правят, то да не е предмет?

Разбира се, че сериозно го казват.
Много индивиди от лекарското съсловие са изгубили напълно човешкия си облик.

# 159
И детето вика “искам да стана магьосник” Wink

# 160
Хубаво семейство и сами са започнали ремонт, а не като много мързеливци които сме гледали в други сезони.

# 161
В какво състояние само се предоставя общинско жилище.. трагедия.

# 162
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Много мило и свястно семейство, и двете дечица са прекрасни. За част (за съжаление много голяма) от тъй наречените доктори ще се въздържа от коментар. Общинското жилище какво е мъничко и в лошо състояние, но хората са започнали да си го оправят и не стоят със скръстени ръце. И като си спомня от миналия сезон Огромното общинско жилище в центъра на София в доста добро състояние на треньорката (май беше такава) по художествена гимнастика със здравия мъж и деца дето им направиха безплатния ремонт и полудявам.

# 163
Те са знаели, че са одобрени и са свършили част от работата, преди да дойде бригадата, спестяват им половин ден чистене, махане на плочки и тапети. Това е огромна помощ. Та затова “изненадата” им като казаха “одобрени сте” ми дойде малко като театро, ама явно така са им казали предварително, че ще им съобщят пред камерата, че са одобрени;

Украинката говори перфектен български, браво

# 164
  • София /Абсурдистан
Гарсониера ли са им дали за 4 - ма души?

Общи условия

Активация на акаунт